καταδικη για δυο κρητικους αγροτες

η πρωτη φορα αριστερα δειχνει τα δοντια της

Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή, για αντίσταση κατά της αρχής, καταδικάστηκαν δύο κρητικοί αγρότες από την περιοχή του Τυμπακίου, για την επεισοδιακή κινητοποίηση των αγροτών έξω από το Υπουργείο των Φεβρουάριο του 2017. 

Οι δύο αγρότες απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες της διατάραξης της ειρήνης και της απόπειρας σωματικής βλάβης και καταδικάστηκαν μόνο για αντίσταση κατά της αρχής, οποία ήταν η τρίτη κατηγορία που τους επιβάρυνε.

Όπως αναφέρει στο «Ράδιο Λασίθι» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανώλης Ορφανουδάκης, «η απόφαση είναι ακατανόητη αφού η ποινή για την οποία καταδικάστηκαν είναι συνέχεια των άλλων για τις οποίες αθωώθηκαν. Το τι έγινε στο συλλαλητήριο και την όποια ένταση υπήρξε κατέγραψαν κάμερες και δημοσιογράφοι και φάνηκε πως δεν υπήρξε κάτι σημαντικό ούτε και έγιναν επεισόδια όπως σε άλλα συλλαλητήρια. Υπήρχε εξαρχής σχεδιασμός να γίνουν κάποιες συλλήψεις ώστε να διακοπεί το συλλαλητήριο».

Η ποινή θεωρείται ότι είναι μεγάλη και αυστηρή ενώ σύμφωνα με τους αγρότες, φαίνεται πως υπάρχει προσπάθεια να σταλεί ένα μήνυμα ενάντια των κινητοποιήσεων.

Πλέον έχει ασκηθεί έφεση στην απόφαση, ενώ ο κ. Ορφανουδάκης τονίζει πως στοιχεία υπάρχουν και για άλλους αγρότες οι οποίοι έχουν κληθεί να καταθέσουν για το συγκεκριμένο συλλαλητήριο, με την διερεύνηση των υποθέσεών τους να μην έχει ακόμα ολοκληρωθεί και έτσι είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν μελλοντικά και νέες δίκες.

Με πληροφορίες από το «Ράδιο Λασίθι»

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License