Τορίνο 22 φεβρουαρίου: μιας απλά αντιφασιστικής βραδιάς

Μετά τη σημαντική αντιφασιστική βραδιά την πέμπτη στο Τορίνο, ξέσπασαν τα συνήθη γαυγίσματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των πολιτικών . Όλα τα βρώμικα ρητορικά σκεύη έχουν ξεσκονιστεί ως συμπλήρωμα της υποκρισίας των μέσων και της θεσμικής πολιτικής

Torino 22 febbraio: di una semplice serata antifascista

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 | IN APPROFONDIMENTI. ΣΤΙΣ ΕΜΒΑΘΥΝΣΕΙΣ

Stampa

 

51216

Μετά τη σημαντική αντιφασιστική βραδιά την πέμπτη στο Τορίνο, ξέσπασαν τα συνήθη γαυγίσματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των πολιτικών . Όλα τα βρώμικα ρητορικά σκεύη έχουν ξεσκονιστεί ως συμπλήρωμα της υποκρισίας των μέσων και της θεσμικής πολιτικής.

 

Torino 22 φεβρουαρίου: μιας απλά αντιφασιστικής βραδιάς
 

Τώρα ήρθε η ώρα να βάλουμε σε τάξη την αίσθηση του τι συνέβη τους τελευταίους μήνες.Μετά τα γεγονότα στο Τορίνο, ο Υπουργός Εσωτερικών Marco Minniti, Μάρκο Μινίτι μίλησε για «πολύ σοβαρά γεγονότα» και την ανάγκη να «χαμηλώσουν οι τόνοι». Η δήλωση αυτή έρχεται μετά από χρόνια που το σύστημα των μέσων ενημέρωσης έχει φυσήξει επάνω στη φωτιά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, σχεδιάζοντας έναν ανύπαρκτο κοινωνικό συναγερμό και τροφοδοτώντας και ενισχύοντας, δίνοντας τροφή σε έναν πόλεμο ανάμεσα στους φτωχούς που έχει ήδη παράξει νεκρούς και τραυματίες. Ο στόχος ήταν ξεκάθαρος, να τραβήξει μακριά το βλέμμα εκείνων που δεν φθάνουν στο τέλος του μήνα εξ αιτίας των κακών χειρισμών, της κακιάς πολιτικής των κυβερνώντων, εκείνων που τους εκμεταλλεύονται, εκείνων που τους καταπατούνται τα δικαιώματα. Έχει φουσκώσει επιστημονικά εδώ και χρόνια μια φούσκα στον τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με το θέμα στο οποίο πρώτα έχουν πλεύσει αυτοί της Βόρειας Λίγκας και τώρα έχουν βρει την επανομιμοποίηση τους οι σαφώς νεοφασιστικές οργανώσεις όπως η Casapound και η Forza Nuova. Οι εφημερίδες και οι τηλεοπτικοί παρουσιαστές τους έχουν κάνει συνεντεύξεις, τους έχουν χαϊδέψει, τους έχουν δώσει συνεχώς τη δυνατότητα να εκφραστούν, πήγαν να διεξάγουν συζητήσεις στα γραφεία τους, τους παρουσίασαν ως τα μόνα υποκείμενα που φροντίζουν τα λιγότερο ευπαθή τμήματα της κοινωνίας, φθάνει να είναι ιταλοί . Λίγες χιλιάδες ηλίθιοι σε όλη την Ιταλία, συνεχώς διαμαρτυρόμενοι και μαλώνοντας μεταξύ τους και κυρίως ασήμαντοι σε πραγματικό κοινωνικό επίπεδο ρίχτηκαν στο προσκήνιο των μέσων ενημέρωσης, αδυνατώντας να πιστέψουν στην τύχη που έπεφτε στην αγκαλιά τους. Εν τω μεταξύ, οι φασίστες συνέχιζαν να διαπράττουν εκατοντάδες επιθέσεις εναντίον μεταναστών, ομοφυλόφιλων, συντρόφων, και αυτές οι επιθέσεις είχαν υποβιβαστεί σε ιστορίες ειδήσεων. Ο φασιστικός κίνδυνος έχει καλλιεργηθεί, νομιμοποιηθεί και σφυρηλατηθεί ad hoc από τους ίδιους δήθεν αντιφασίστες του θεσμικού τόξου για καθαρά εκλογικούς σκοπούς. Γνωρίζουμε όμως ότι σφυροκοπώντας εκατομμύρια ιταλούς με ψέματα, αυτές οι ψευτιές κινδυνεύουν να γίνουν η πραγματικότητα. Και από εδώ φτάσαμε στην τρομοκρατική φασιστική επίθεση στη Macerata. Ο Μιννίτι και όλοι όσοι μίλησαν για δημοκρατικά αναχώματα στον φασισμό υπήρξαν άμεσα συνυπεύθυνοι για αυτή την απόπειρα σφαγής χαϊδεύοντας τη γούνα των ρατσιστών, υιοθετώντας νόμους και μέτρα που νομιμοποιούν ουσιαστικά τον κοινωνικό συναγερμό και εν τω μεταξύ αποφάσιζαν θάνατο ή βασανιστήρια για χιλιάδες ανθρώπους που ξέφευγαν από την πείνα και τους πολέμους. Ποιος είναι αυτός που ανέβασε τους τόνους, ποιοι είναι αυτοί που έπαιξαν με τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων μόνο για να κρατήσουν τον κώλο στα ξεχαρβαλωμένα έδρανα τους;

Στο Τορίνο, το βράδυ, αυτό που συνέβη είναι φυσιολογικό, δηλαδή εκατοντάδες ανθρώπων, κατοίκων της πόλης, αντιτάχθηκαν στην εκλογική προπαγάνδα μιας φασιστικής ομάδας κάνοντας αυτό που τα θεσμικά όργανα επέλεξαν από καιρό να μην κάνουν. Και το έκαναν με όλα τα μέσα που είχαν στη διάθεσή τους, επειδή ο μόνος δυνατός αντιφασισμός είναι αυτός που εμποδίζει αυτές τις θλιβερές μορφές να εξαπλώνουν μίσος γύρω στη χώρα, που τους αναγκάζει να παραμείνουν κλειδωμένοι στις τρύπες τους, να φοβούνται. Αυτό το φόβο που προσπαθούν να ενσταλάξουν για να χωρίσουν τους καταπιεσμένους, για να καταπιέσουν και να καταπνίξουν. Εκείνοι που έχουν σχολιάσει στις εφημερίδες των μεγάλων εκδοτικών ομίλων τα γεγονότα του Τορίνο κατάφεραν να συγκρίνουν τους πυροβολισμούς του τρομοκράτη στη Ματσεράτα με ορισμένες βόμβες χαρτιού που εξερράγησαν στην πορεία. Μίλησαν για απόπειρα δολοφονίας, απόπειρα σφαγής χωρίς καμία αίσθηση της πραγματικότητας, όπως συνέβη ήδη στο Παλέρμο με την ευκαιρία του ξυλοδαρμού του υψηλόβαθμου στελέχους της φασιστικής Forza Nuova. Kατηγορίες που ακριβώς σε αυτές τις ώρες αποδεικνύονται αβάσιμες μπροστά σε μια πενθήμερη ιατρική αναφορά της πρόγνωσης του φασίστα (εκδορές στην ουσία) και στην αποφυλάκιση των δύο εξετασθέντων συντρόφων. Αυτό που θα ήθελαν να κάνουν είναι να τεκμηριώσουν μια θεωρία των αντίθετων εξτρεμισμών, πόλεμου ανάμεσα σε συμμορίες, του φασισμού των αντιφασιστών, για άλλη μια φορά θυματοποιώντας τα εγγόνια του Duce, του Μουσολίνι.

Κανείς αντίθετος εξτρεμισμός, θα έπρεπε να είναι καθήκον όλων να εμποδίζουν την πολιτική δραστηριότητα των φασιστών, όλων αυτών που δεν θέλουν μια καταπιεστική, σεξιστική και ρατσιστική κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που υπερασπίζονται την τόσο πολυσυζητημένη «ελευθερία του λόγου», που σε αυτήν την χώρα είναι εγγυημένη σε εναλλασσόμενες ζώνες. Την Πέμπτη σε εκείνη την πορεία στο Τορίνο υπήρχαν πολλοί εργαζόμενοι, σπουδαστές, ακόμη και οικογένειες που κατανόησαν καλά αυτό το καθήκον και οι οποίοι, με δικά τους μέσα και με δική τους βούληση, απέδειξαν ότι η πόλη δεν ανέχεται αυτά τα απορρίμματα.
Θα θέλαμε να μην έχουμε να κάνουμε με αυτό τον εμετό και να μπορούμε αντιθέτως να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με τα κοινωνικά ζητήματα που πλήττουν αυτή την πόλη, ζητήματα που δεν έχουν δει ποτέ μια πραγματική δέσμευση παρά μόνο την προπαγάνδα των νεοφασιστών, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οποιοσδήποτε ελεύθερος χώρος αφέθηκε στην έκφρασή τους είναι ένα έμβρυο διαίρεσης, φόβου, μίσους που θα μπορούσε να μολύνει την πόλη.

Η δήμαρχος Appendino και η συνοδεία της που αποκαλούν τους αντιφασιστές παραβατικούς και χούλιγκανς και δεν χάνουν χρόνο στο να αποδώσουν αλληλεγγύη στις αστυνομικές δυνάμεις θα έπρεπε να το γνωρίζουν καλά. Φλυαρούν βλακωδώς για Πόλη Χρυσό Μετάλλιο της Αντίστασης σαν να μην είχε απελευθερωθεί με τα όπλα στο χέρι η Τορίνο, σαν η θυσία των πολλών πεσόντων παρτιζάνων να είναι μια καλή δικαιολογία για να ατιμάσουν τη μνήμη τους επιτρέποντας στους δειλούς ρεβιζιονιστές να οδηγούν την προεκλογική εκστρατεία εδώ. Ούτε η δήμαρχος ούτε κανένας σύμβουλος έλαβαν προληπτική στάση απέναντι στην παρουσία του Di Stefano στο Τορίνο, τότε γιατί κάποιος θα έπρεπε να δεχτεί το ηθικό και υποκριτικό μάθημα τους; Αλλά για τους Πέντε Αστέρες, Cinque Stelle ο φασισμός είναι νεκρός και εκείνοι της Casapound ήταν «καλά παιδιά» και από την άλλη, οι διφορούμενες θέσεις της διοίκησης για τα στρατόπεδα των Ρομά και για το Ex Moi ξεκαθαρίζουν ότι μερικά ψίχουλα σε εκείνα τα μέρη θα δοθούν έτσι κι αλλιώς, χωρίς για μια φορά να μπορούν να πάρουν μια θαρραλέα θέση.

Σε αυτήν την αξιολύπητη butade η μόνη βεβαιότητα που μπορούμε να έχουμε είναι ότι κανείς δεν θα εμποδίσει το δρόμο στους χρήσιμους ηλίθιους της τρίτης χιλιετίας μεταξύ εκείνων που κυβερνούν τη χώρα αυτή, μεταξύ εκείνων που κάθονται στα κοινοβουλευτικά έδρανα και μεταξύ εκείνων που καταλαμβάνουν τα γραφεία της έδρας της αστυνομίας. Και αυτό μιλάει και λέει πολλά για το ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός κάθε πιθανής αλλαγής.

 

Network Antagonista Torinese

https://www.infoaut.org/approfondimenti/torino-22-febbraio-di-una-semplice-serata-antifascista

https://aenaikinisi.wordpress.com/2018/02/26/torino-22-febbraio-di-una-semplice-serata-antifascist

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License