Ανακοίνωση του PYD για τη σύλληψη του Σαλέχ Μουσλίμ στην Πράγα

Δημόσια Δήλωση

Μετά την ηχηρή ήττα του στο Afrin, από την ελεύθερη βούληση των λαών της βόρειας Συρίας,
το τουρκικό κράτος, που στηρίζει την παγκόσμια τρομοκρατία, κατέφυγε σε βρώμικες τακτικές και μεθόδους για τη σύλληψη και δίωξη των ατόμων που είχαν κυριο ρόλο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Το τουρκικό κράτος και το σοβινιστικό του καθεστώς εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης ενάντια σε πολλές εξέχουσες κουρδικές μορφες, συμπεριλαμβανομένου του κ. Saleh Muslim, παραβιάζοντας όλους τους διεθνείς νόμους και κανονισμούς.

Ο κ. Muslim, ο οποίος διεξαγει διπλωματικο αγωνα, μπόρεσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην κινητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης σε όλα τα διεθνή φόρουμ, ιδίως στο θέμα του πολέμου κατά του ισλαμικου κρατους, και έγινε ένα από τα παγκοσμίως γνωστά σύμβολα εναντιον της βίας και εναντιον της τρομοκρατίας. Ο κ. Muslim, ως πρώην συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην ευρεση πολιτικής λύσης στη συριακή κρίση, μέσω του δημοκρατικού σχεδίου της βόρειας Συρίας, το οποιο μπορει να αποτελέσει πρότυπο για την υπόλοιπη Συρία. Το έργο αυτό στοχεύει στη δημιουργία ενός δημοκρατικού κράτους στη Συρία, στο οποίο όλοι οι πολίτες να απολαμβάνουν την ελευθερία τους και να ζουν με αξιοπρέπεια, σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα που απαιτούνται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο κ. Muslim είναι πολίτης της Συρίας και απολαμβάνει πλήρη δικαιώματα ιθαγένειας και σήμερα επισκέπτεται την Ευρώπη σε μια διπλωματική αποστολή για να παραδώσει το μήνυμα της Συριακής επανάστασης και να κινητοποιήσει περισσότερο τη διεθνή στήριξη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία και τη Μέση Ανατολή. Η αποστολή του είναι να προστατεύσει τον κόσμο και την ανθρωπότητα από την τρομοκρατία και τους υποστηρικτές της, όπως η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), η οποία άρχισε να αντιτάσσεται εναντίον όλων εκείνων που πολεμούσαν το ισλαμικο κρατος. Έφθασε στο σημείο να απαιτεί τη σύλληψη ατόμων που δεν έχουν την τουρκική υπηκοότητα, όπως ο κ. Muslim, ο οποίος συνελήφθη από τις τσεχικές αρχές χωρίς νομικές εξηγησεις.

Εμείς, το Γενικό Συμβούλιο του PYD, καταδικάζουμε αυτή την ανήθικη και παράνομη πράξη που διεξάγουν οι τσεχικές αρχές στην επικράτειά τους, η οποία υποτίθεται ότι είναι προορισμός για όλους τους φιλελεύθερους και τους ανθρώπους που απαιτούν δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα και ζητουμε από την Τσεχια να διαδραματίσει τον ρόλο της στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, που εξαπλώθηκε από το τουρκικό κράτος σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Ως εκ τούτου, καλούμε το τσεχικό κράτος να απελευθερώσει αμέσως τον κ. Muslim και να ζητήσει συγνώμη για αυτή την ανήθικη και παράνομη πράξη. Σε αυτό το ιστορικό και ευαίσθητο στάδιο που διέρχεται η ανθρωπότητα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, καλούμε τον λαό του Κουρδιστάν στην Ευρώπη και όλους τους φιλικούς λαούς να καταδικάσουν και να χρησιμοποιήσουν όλες τις νομικές διαδικασίες και τα δημοκρατικά μέσα για να υπερασπιστούν και να απελευθερώσουν αυτό το εθνικό συμβολο.

Το Γενικό Συμβούλιο του PYD

25/02/2018

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License