Βοηθήστε μας να κατασκευάσουμε μια ανεμογεννήτρια στην Rojava

http://internationalistcommune.com/help-us-constructing-a-wind-turbine-in-rojava

Δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2018από την InternationalistCommune

Εμείς, η διεθνιστική κοινότητα της Rojava, καλούμε τους υποστηρικτές μας σε όλο τον κόσμο να μας βοηθήσουν στο επόμενο βήμα μας στην οικοδόμηση μιας οικολογικής κοινωνίας.

Το μεγαλύτερο μέρος του ηλεκτρικού ρεύματος στο Rojava προέρχεται από τα υδροηλεκτρικά φράγματα στα δυτικά, με περίπου το ένα τέταρτο από το φυσικό αέριο που απελευθερώνετε κατά την παραγωγή πετρελαίου. Δημοτικές και ιδιωτικές γεννήτριες ντίζελ συμπληρώνουν τα κενά. Παρόλο που η περιοχή είναι κατάλληλη για την αξιοποίηση τόσο της αιολικής όσο και της ηλιακής ενέργειας, λόγω της δεκαετούς πολιτικής που επικεντρώνεται στο πετρέλαιο για την οικονομία της Rojava, έχει σημειωθεί μικρή πρόοδος στην ανάπτυξη ανανεώσιμων μορφών ενέργειας. Αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι της οικολογικής επανάστασης και η Διεθνιστική Κομμούνα προτίθεται να διαδραματίσει το ρόλο της στην ενδυνάμωση αυτού του πυλώνα της Ροζαβιανής Επανάστασης, συνεχίζοντας και επεκτείνοντας την καμπάνια μας Να Κάνουμε Πράσινη Και πάλι τη Ρόζαβα.

Η κατάσταση της Rojava ανάμεσα στο βουνό και την έρημο, καθώς και το νότιο γεωγραφικό πλάτος της, την καθιστούν μια εξαιρετική τοποθεσία τόσο για την αιολική όσο και για την ηλιακή ενέργεια. Η Ακαδημία μας βρίσκεται σε μια τοπικά προεξέχουσα κορυφογραμμή, η οποία καθιστά το έδαφός της ακόμη πιο κατάλληλο για την αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας.Πρόσφατα αποκτήσαμε έναν πύργο απο χάλυβα μήκους 12 μέτρων, τον οποίο σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε για αυτόν τον σκοπό. Οι πολιτικές δομές στην Ροζάβα θεωρούν το μικρό έργο μας για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα για την κοινωνία εδώ, καθώς αποδυναμώνει την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, για το Ροζάβα στο σύνολό της, αλλά κυρίως για την περιοχή. Αλλά αυτό που μας λείπει είναι η τεχνογνωσία.

Το υλικό που αποκτήσαμε

Έτσι, στο όνομα της διεθνούς αλληλεγγύης, σας καλούμε να μας βοηθήσετε. Όσοι από εσάς εργάζεστε με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είτε ως επιστήμονες, είτε ως μηχανικοί είτε ως οικοδόμοι, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να κάνουμε πραγματικότητα την παραγωγή αιολικής ενέργειας εδώ στην Διεθνιστική Ακαδημία. Ζητάμε τη συμβουλή σας για το τι πρέπει να κάνουμε και πώς πρέπει να το κάνουμε. Ελάτε σε επαφή μαζί μας. Εκείνοι από εσάς που θα ήθελαν να έρθουν να εργαστούν εδώ θα χαιρετιστούν με ανοιχτές αγκάλες.

Στείλτε μας email στο:

makerojavagreenagain στο riseup.net

Διεθνιστική κοινότητα της Ροζάβα

22/02/18

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License