[Ηράκλειο] Πορεία αλληλεγγύης για το Αφριν

ΣΗΜΕΡΑ  πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, Συγκέντρωση /πορεία Αλληλεγγύηςστις 6μμ Πλ.Λιονταριών   υπάρχουν δύο καλέσματα

post image

Από την Ελλάδα μέχρι την Συρία, αγώνας για τη γη και την Ελευθερία

 

Το Άφριν...

Βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Συρίας, στα σύνορα με την Τουρκία. Είναι ένα από τα καντόνια της ομοσπονδίας της βόρειας Συρίας όπου πληθυσμιακά κυριαρχεί το κουρδικό στοιχείο. Τόπος όμοιος με το δικό μας... βουνά, πέτρες, πρόβατα, κοκκινοχώματα κι ελιές. Οι άνθρωποι του απλοί, σκληροτράχηλοι, δεμένοι με τη γη τους. Η επανάσταση εκεί έχει ριζώσει βαθιά αφού ο αγώνας για τον εκδημοκρατισμό της μέσης ανατολής εντός ενός συνομοσπιανδιακού μοντέλου, την κοινωνική αυτονομία και την απελευθέρωση της γυναίκας από τα δεσμά της πατριαρχίας, βρίσκεται στις καρδιές και στα μυαλά των κάτοικων του.

Προστατευμένο από τα βουνά του και από της πολιτοφυλακές του YPG/YPJ ο εμφύλιος δεν το είχε αγγίξει ουσιαστικά μέχρι σήμερα. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από το Χαλέπι και από άλλες περιοχές είχαν βρει ένα ασφαλές και φιλόξενο καταφύγιο μέχρι πρόσφατα. Μέχρι που ο Ερντογάν και το καθεστώς του εξαπέλυσαν την επίθεσή τους.

 

Η επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας"...

Είναι τόσο βάρβαρη όσο κυνική είναι και η ονομασία της. Άρχισε στις 20/1/2018 με το πρόσχημα της διασφάλισης των συνόρων της Τουρκίας και πρόκειται για επιχείρηση με χαρακτηριστικά γενοκτονίας. Χιλιάδες τζιχαντιστές και ισλαμοφασίστες, πρώην στρατιώτες του ισλαμικού κράτους, μέλη την συριακής Αλ-Κάιντα αποτελούν την εμπροσθοφυλακή του τουρκικού στρατού που καλύπτει τις επιθέσεις τους με αεροπορικές επιδρομές, τεθωρακισμένα άρματα, πυροβολικό και όλα τα άλλα σύγχρονα πολεμικά μέσα.

 

Η Ρωσία...

Απέσυρε τα στρατεύματα που διατηρούσε στην περιοχή όταν οι κουρδικές οργανώσεις αρνήθηκαν να παραδώσουν τα εδάφη τους στο καθεστώς Ασσάντ δίνοντας έτσι το πράσινο φως για την έναρξη της επιχείρησης. Οι Η.Π.Α, ο Ο.Η.Ε, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε. και ολόκληρη η διεθνής κοινότητα κάνουν πώς δεν βλέπουν της σφαγές, τους ακρωτηριασμούς και της λεηλασίες που διαπράττονται από τις ισλαμοφασιστικές συμμορίες, ώστε να μην διαταραχθούν οι σχέσεις τους με τον Ερντογάν. Έτσι, οι επαναστατημένοι δεν έχουν παρά να βασιστούν στις δικές τους δυνάμεις και στην αλληλεγγύη μας.

 

Τα όπλα της επανάστασης...

έχουν καταφέρει να αποκρούσουν την επίθεση αυτή με μεγάλη αυτοθυσία και αποφασιστικότητα. Η μάχη αυτή, εναντίον του δεύτερου μεγαλύτερου στρατού του ΝΑΤΟ, εξοπλισμένου με όπλα τελευταίας τεχνολογίας μπορεί να έχει χαρακτηριστικά έπους αλλά δε θα μπορέσει να κρατήσει για πάντα.

 

Ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου (Ο.Σ.Η.)...

Είναι ένα εγχείρημα που έχει ως κεντρικό στόχο τη συλλογική και οριζόντια οργάνωση της κοινωνίας, την αυτοδιάθεση και την αυτονομία της από την κρατική ή οποιαδήποτε άλλη κεντρική εξουσία. Μέσο της αυτο-οργάνωσης και της δημιουργίας των απαραίτητων δομών θέλει να αναδείξει τα προτάγματα αυτά και τη σημασία που έχουν στις ζωές όλων μας. Η επαναστατημένη κοινωνία στη βόρεια Συρία αντίστοιχα καταφέρνει να πραγματώνει τα παραπάνω προτάγματα, στο σήμερα, σε μια κοντινή μας περιοχή τόσο γεωγραφικά όσο και κοινωνικά. Τοποθετούμαστε στο πλευρό τους με όλη μας την ψυχή και την καρδιά στη μάχη που δίνουν απέναντι στο σύγχρονο πολιτικό φασισμό που μας περιβάλλει όλους.

 

 Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου_______________________________________________________________________________________________________________ 

 

 

 

ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ - Ο ΚΟΥΡΔΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

Το τουρκικό κράτος, συνεχίζοντας την ανεξέλεγκτη πορεία καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπό την άκρως ειρωνική ονομασία ''Κλάδος ελαίας'', προχώρησε στις 20 Ιανουαρίου σε σφοδρούς βομβαρδισμούς του αυτονομημένου κουρδικού καντονιού του Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας. Με τη συγκατάβαση της Ρωσίας και την ανοχή της Ε.Ε και των Η.Π.Α, δημιουργήθηκε νέα ανθρωπιστική κρίση, σε μία περιοχή όπου είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες πρόσφυγες του επταετή συριακού πολέμου. Επιπροσθέτως, η Ε.Ε. λειτουργεί ως ένας ακόμα παράγοντας καταστολής, αφού τα όπλα των τουρκικών στρατευμάτων φέρουν την σφραγίδα της.
Η τουρκική αεροπορία έπληξε ακόμα και τη κεντρική μονάδα υδροδότησης της πόλης του Αφρίν. Στόχος της επίθεσης ήταν η πολιτοφυλακή των κούρδων της Συρίας (YPG/ΥPJ) που από τον Ερντογάν θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση, αλλά αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά των ισλαμοφασιστών του ISIS. 
Αφριν, Κομπάνι, και Ταζίρα είναι τα τρία αυτοδιοικούμενα καντόνια στη βόρεια Συρία γνωστά και ως Ροζάβα. Σε αυτή την πολύπαθη περιοχή του πλανήτη, μέσα στη δίνη του πολέμου, ο κουρδικός λαός κατάφερε τα τελευταία χρόνια να εγκαθιδρύσει ένα σύστημα διακυβέρνησης δημοκρατικό, πλουραλιστικό, χωρίς αποκλεισμούς και με σεβασμό στις ατομικές ελευθερίες, με τη γυναίκα να κατέχει κεντρικότατο ρόλο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιείται, από το 2012 μέχρι και σήμερα, από τα αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής, όπως εκείνα της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και του ISIS. Τα καντόνια της Συρίας δίνουν στην καρδιά της μέσης ανατολής μαθήματα ζωής και οργάνωσης καθώς συγκροτούνται στην βάση της άμεσης δημοκρατίας με τη συμμετοχής των ανθρώπων σε συμβούλια με εβδομαδιαίες συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά, νομοθετική συνέλευση στην οποία τα μισά μέλη είναι γυναίκες, κολεκτίβες τέχνης και προώθησης του πολιτισμού, την ώρα που οι μαχητές και μαχήτριες του στρατού των YPG/YPJ παλεύουν για την ανεξαρτησία της περιοχής ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που έχουν βυθίσει τη μέση ανατολή στη φτώχια και την εξαθλίωση.

Εμείς από την πλευρά μας δεν θα σιωπήσουμε σε ένα ακόμα έγκλημα των ''ισχυρών'' του κόσμου, παραμένουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των Κούρδων και όσων ονειρεύονται διαφορετικά τη ζωή με αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και δημοκρατία. Στην επιλογή φασισμός ή επανάσταση, διαλέγουμε το δεύτερο και την αντίσταση των λαών ενάντια στο πρώτο. 
ΤΟ ΑΦΡΙΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!


Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες/Μετανάστες

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License