1. Ποιο είναι το ποσοστό των YPJ στην αντίσταση του Εfrin;

 

Nuda Lelun: Πρώτα απ 'όλα τιμούμε όλους τους συντρόφους μας που έχασαν τη ζωή τους στην ιστορική αντίσταση της Efrin και τους χαιρετάμε. Χαιρετίζουμε τους μαχητές των YPG \ YPJ και το Shehba Women Front, όλοι οι σύντροφοι και οι διοικητές που δίνουν έναν μεγάλο αγώνα και που οδηγούν τον αγώνα αυτόν. Να μην ξεχνάμε την αντίσταση των ανθρώπων της Εφρίν ενάντια σε όλες τις αιματοβαμμένες δυνάμεις, τους οποίους χαιρετάμε με σεβασμό. Ιδιαίτερα τη μεγάλη εξέγερση των λαών μας στη Ροτζάβα και τη Βόρεια Συρία που είναι αξιοσημείωτη. Περίπου το 40% των δυνάμεων αντίστασης στην Efrin είναι YPJ. Καθώς οι καθημερινές συνθήκες απαιτούσαν μια διαφορετική προσέγγιση στον πόλεμο. Προσπαθούμε να λάβουμε μέρος σε όσες συγκρούσεις και μάχες. Σε ολόκληρη την ζώνη του πολέμου και τις μονάδες εφοδιασμού λαμβάνουμε ενεργό ρόλο. Κάθε μέλος μας, σύμφωνα με την εμπειρία της, συμβάλλει στην αντίσταση.

 

  1. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υπεράσπιση της Afrin είναι η πρώτη προτεραιότητα για τις πολεμίστριες των YPJ. Γνωρίζουμε όμως ότι δεν περιορίζεται σε αυτό. Τι άλλο ρόλο έχουν οι YPJ;

 

 Nuda Lelun: Ως μέρος των SDF, οι μαχήτριες των YPJ θα κάνουν οτιδήποτε για να προστατεύσουν τις γυναίκες, τα παιδιά και τον λαό μας που στοχεύει το τουρκικό κράτος. Για την προστασία των αμάχων οι δυνάμεις μας χρησιμοποιούν μια σειρά μεθόδων για να δημιουργήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο για τους πολίτες και ως προληπτικό μέτρο οι δυνάμεις μας είναι ήδη άρτια εκπαιδευμένες και σε περίπτωση που ξεσπάσει μια σύγκρουση, ενεργούν αμέσως και απαντούν. Από τη μια πλευρά εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους για να μπορέσουν να αυτοαμυνθούν, από την άλλη πλευρά υπερασπιζόμαστε άμεσα την περιοχή και τα χωριά όταν έρχονται επιθέσεις για να μην τους αφήσουμε να προχωρήσουν. Για να υπερασπιστεί τους ανθρώπους από την ταπείνωση, την πολεμική τεχνολογία και τις επιθέσεις, η YPJ εκτελεί διάφορα είδη δράσης. Καταστρέφουν, καίνε και λεηλατούν τα σπίτια. Οι YPJ επιλέγουν κυρίως να αντεπιτεθούν και να αντιμετωπίσει τον εχθρό άμεσα.

 

  1. Γενικά, θα δείτε και θα ακούσετε τις φωνές των μαχητριών των YPJ στις εκρήξεις των τανκς ή όταν κάποιο μέρος ανακαταλαμβάνετε. Οι μονάδες των YPJ έχουν έναν μοναδικό τρόπο ή μέθοδο να μάχονται, τι θα λέγατε γι 'αυτό;

 

 Nuda Lelun: Όταν αντιμετωπίζετε μια τέτοια εξωφρενική επίθεση και πρέπει να υπερασπιστείτε τη γη και τους ανθρώπους σας από την εξαφάνιση, όλες οι σκέψεις σας είναι πώς να μπορέσετε να το αντιμετωπίσετε. Γι 'αυτό είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε μια τέτοια ποικιλία δράσεων. Το κάνουμε αυτό για να σπρώξουμε τους Τούρκους κατακτητές πίσω και να ελευθερώσουμε τη γη μας. Όλοι μπορούν να δουν τη διαφορά μεταξύ του τρόπου ζωής του τουρκικού στρατού και του τρόπου ζωής μας. Λεηλατούν, βιάζουν, ταπεινώνουν και κλέβουν. Αντιπροσωπεύουμε το αντίθετο από αυτό και για αυτό αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε, για να υπερασπιστούμε τις αξίες μας.

 

  1. Είναι ημέρες τώρα που μιλάμε για τη λεγόμενη συμφωνία μεταξύ YPG και Δαμασκού. Όταν πραγματοποιηθεί, πώς νομίζετε ότι αυτό θα επηρεάσει την κατάσταση στην Εfrin;

 

Nuda Lelun: Η άποψή μας για το θέμα έχει διευκρινιστεί πριν. Πιστεύουμε ότι όλοι στη Συρία έχουν δικαίωμα ύπαρξης και να ζήσουν ελεύθερα στη γη τους. Αν κάποιος προσπαθήσει να εισβάλει και να καταλάβει το έδαφος της Συρίας, είναι δικαίωμα του συριακού λαού να αμυνθεί. Είμαστε ανοιχτοί για όλους όσους θέλουν να ενταχθούν στην άμυνα των συριακών συνόρων. Είναι δικαίωμα του καθενός και καθήκον να υπερασπιστεί τον εαυτό του από την ξένη επιθετικότητα. Αυτό θέλουμε να πούμε και δεν υπάρχει τίποτα άλλο που είπαμε πριν.

 

  1. Έχετε κάποιο μήνυμα για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο;

 

Nuda Lelun: Τα τελευταία χρόνια όλοι μαρτυρούν την απειλή και τον κίνδυνο που η ISIS, η El Nusra και η EΑ Qaida σημαίνουν για την ανθρωπότητα. Αυτοί είναι οι άμεσοι σύμμαχοι του τουρκικού κατοχικού κράτους στην περιοχή και σήμερα επιτίθενται μαζί στη γη και τους ανθρώπους μας στην Εφρίν. Αν ισχυρίζεστε ότι έχετε συνείδηση,  είστε ανθρωπιστές, πρέπει να κάνετε για την Efrin ό, τι μπορείτε να κάνετε, να βοηθήσετε όπου μπορείτε να βοηθήσετε. Ιδιαίτερα εκείνοι που παραμένουν σιωπηλοί μέχρι σήμερα αλλά ισχυρίζονται ότι είναι ηθικοί και δημοκρατικοί πρέπει να εγείρουν τη φωνή τους για το Εφρίν. Οι γυναίκες που αγωνίζονται για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ισότητα πρέπει να υποστηρίξουν τις YPJ. Ο κόσμος έγινε μάρτυρας της υπεράσπισης των γυναικών κατά του ISIS, η οποία σήμερα αντιπροσωπεύει την ίδια απειλή για τις γυναίκες. Καλούμε όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται για την Ελευθερία των γυναικών να υποστηρίξουν τις YPJ οι οποίες αγωνίζονται στις πρώτες γραμμές σήμερα. Και πάλι καθιστούμε σαφές ότι η αντίσταση του Efrin θα είναι νικηφόρα. Με το πνεύμα της Avesta Xabur που έδειξε τη δύναμή της και θα δείξουμε τη δύναμη και τη θέλησή μας στις πρώτες γραμμές και η κατοχή και η επιχείρηση στην Efrin θα νικηθούν.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License