Βραζιλία: Επέμβαση του στρατού στο Ρίο: προετοιμασία για στρατιωτικό πραξικόπημα

απο το  https://gz.diarioliberdade.org/artigos-em-destaque/item/221450-intervencao-no-rio-preparacao-para-um-golpe-militar.html#.WodnRif9Jro.twitte

 
Tο βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ο 15ος, ο πρόεδρος του πραξικοπήματος Michel Temer αποφάσισε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παρέμβει στην πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ως εκ τούτου, ο υπουργός ασφαλείας του κράτους, Roberto Sá, απομακρίνθηκε από το αξίωμα και στη θέση του διορίστηκε ο στρατηγός Braga Netto για τον έλεγχο της ασφάλειας μέχρι τουλάχιστον το τέλος του έτους.

Το μέτρο είναι η εμβάθυνση της στρατιωτικής επέμβασης στους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο συμβαίνει ήδη τουλάχιστον από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 Οι ένοπλες δυνάμεις βγήκαν στους δρόμους των μεγάλων πόλεων στην πολιτεία και στην πράξη, αντικατέστησαν την αστυνομία. Ο στρατός βρίσκεται στους δρόμους του Ρίο για να καταστείλει τον πληθυσμό, όπως συμβαίνει στην πραγματικότητα, με αρκετές περιπτώσεις κατάχρησης κατά του κυρίως φτωχού πληθυσμού.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα, ωστόσο, είναι η εμβάθυνση της παρουσίας του στρατού, που παύει να εμφανίζεται ως ένα είδος «βοήθειας» προς την κρατική κυβέρνηση για να «εγγυηθεί την ασφάλεια» και να κατευθύνει τον έλεγχο της κυβέρνησης.

Παρόλο που ο στρατηγός  καταλαμβάνει μόνο τη Γραμματεία της Ασφάλειας, στην πράξη είναι σαν ο στρατός να έχει πάρει τον έλεγχο της πολιτείας. Αν το σύνολο του τομέα  της καταστολής έχει περάσει ήδη στα χέρια του στρατού, ως εκ τούτου, για τον πλήρη έλεγχο της κρατικής διοίκησης δεν απομένει παρα μόνο μια τυπική διαδικασία. Δεύτερον, υπάρχει η αδυναμία της κυβέρνησης  του Pezão που μπροστά σε μια γενικευμένη κρίση στην πολιτεία, επι της ουσίας έχασε τον έλεγχο του Ρίο ντε Τζανέιρο. Σε μεγάλο βαθμό, επομένως, η παρουσία του Pezão είναι απλώς μια εμφάνιση χωρίς νόημα.

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι όσο πιο κοντά είναι η πιθανότητα φυλάκισης του πρώην προέδρου Λούλα, τόσο πιο πολύ το πραξικόπημα προετοιμάζει το έδαφος για να καταστείλει τη λαϊκή αντίδραση. Το Ρίο ντε Τζανέιρο, με αυτή την έννοια, είναι το σημείο όπου μια αντίδραση μπορεί να συμβεί πιο δυναμικά από την πλευρά του λαού.

Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για τον στρατό στο να προετοιμαστεί για το στρατιωτικό πραξικόπημα. Ο στρατός έχει ήδη τον πολιτικό έλεγχο ενός βασικού τμήματος της δεύτερης πιο σημαντικής πολιτείας της χώρας.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License