Φιλιππίνες: Στον πάτο του κυνισμού. O πρόεδρος Duterte προσφέρει σχεδόν $ 500 για κάθε νεκρό κομμουνιστή

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Rodrigo Duterte έχει προσφέρει χρηματική αμοιβή περίπου $ 500 σε όποιον σκοτώσει ένα κομμουνιστή αντάρτη του  Νέου Λαϊκού Στρατού (NPA), δήλωσαν αξιωματούχοι. απο το http://kaosenlared.net/filipinas-duterte-ofrece-casi-500-dolares-por-cada-comunista-muerto

«Αν σκοτώσεις σήμερα έναν αντάρτη του Ν.Λ.Σ. θα πληρωθείς 25.000 πέσος (391 ευρώ, δολάρια 487),» είπε ο Duterte αναφερόμενος σε αυτή την ενεργή ομάδα ανταρτών στη χώρα που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των τρομοκρατικών ομάδων στις Φιλιππίνες, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο επίσημο αντίγραφο μιας ομιλίας που δώθηκε χθες στο Cebu (στο κέντρο).

Ο πρόεδρος απαντούσε στον ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος των Φιλιππίνων, Jose Maria Sison, ο οποίος από την εξορία στην Ολλανδία, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Ν.Λ.Σ. είναι σε θέση να σκοτώσει έναν στρατιώτη κάθε ημέρα. Ο Duterte υποστήριξε  οτι το να πληρώσει 25.000 πέσος σε όποιον σκοτώνει ένα "τρομοκράτη" θα είναι φθηνότερο για το κράτος απο το να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο εναντίον της κομμουνιστικής οργάνωσης που έχει μια ισχυρή παρουσία στις αγροτικές περιοχές της χώρας όπου διαπράττονται συχνά εκβιασμοί και επιθέσεις.

"Αν δουλέψεις σκληρά για να σώσεις τον εαυτό σου μέσα στο δάσος, σίγουρα μπορείς να πυροβολήσεις τουλάχιστον έναν. Και αν μπορείτε να πυροβολήσετε ένα πουλί που πετά πάνω σας, πώς μπορεί να μην μπορείτε να χτυπήσετε ένα αντάρτη του Ν.Λ.Σ. με μεγαλύτερο κεφάλι; »ρώτησε. 
Ο Duterte, ο οποίος προκάλεσε το γέλιο του κοινού, δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προσφορά, οπότε είναι άγνωστο αν θα εφαρμοστεί.

 
Οι επικριτές του επικεφαλής του κράτους των Φιλιππίνων διαμαρτυρήθηκαν στο διαδίκτυο για τις δηλώσεις του, θεωρώντας ότι υποκινεί τη διεξαγωγή των εξωδικαστικών εκτελέσεων, όπως αυτές που φέρονται να διαπράχθηκαν στο αμφιλεγόμενο «πόλεμο κατά των ναρκωτικών» , ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 7.000 τους ανθρώπους, σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς.Eίναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που ο Duterte γίνετε στόχος πολεμικής  για τις δηλώσεις του που αφορούν τον Νέο Λαϊκό Στρατό  από την περασμένη Κυριακή όταν προέτρεψε τους στρατιώτες να πυροβολούν τον γεννητικό κόλπο  των γυναικών μελών της αντάρτικης ομάδας, κάτι που του επέφερε την καταδίκη τοπικών και διεθνών οργανισμών.
 
 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License