Η εισβολή των Τουρκικών δυνάμεων και του απο αυτούς συντηρούμενου μισθοφορικού στρατού που αποτελείται απο τα υπολείμματα του πρώην Ελεύθερου Συριακού Στρατού στο καντόνι του Αφρίν , εξελίσσετε σε ένα φιάσκο δεδομένου του μεγέθους των αντιπάλων. Απο την μία μεριά ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός του ΝΑΤΟ και περίπου 25.000 εμπειροπόλεμοι φανατικοί Σύριοι μουσουλμάνοι - μισθοφόροι, με στρατιωτική τεχνολογία τελευταίας αιχμής, με πολεμική αεροπορία και ντρόουνς, με εκατοντάδες άρματα μάχης και συστοιχίες πυροβολικού, και απο την άλλη 8-10.000 μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων με ελαφρύ κατα κύριο λόγο οπλισμό, λίγα κανόνια και ακόμα λιγότερα αντιαρματικά όπλα. 

Η εισβολή άρχισε στις 20 Γενάρη τα ξημερώματα και παρόλη την εξαγγελθείσες ανακοινώσεις για την δύναμη και την αποτελεσματικότητα του στρατού εισβολής (o Ερντογάν έλεγε οτι θα σαρώσει το Αφρίν σε 3 ημέρες) τα πράγματα για αυτόν πάνε από το κακό στο χειρότερο και η όποια προώθηση του στο πεδίο αποτελεί αντάλλαγμα υψηλού κόστους σε έμψυχο και άψυχο υλικό.

Ανίκανος να προελάσει στο έδαφος  ο τουρκικός στρατός και οι φουνταμενταλιστές σύμμαχοι – υπάλληλοί το,υ έχουν επιδοθεί σε εξ αποστάσεως από αέρα και έδαφος, βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών με απαγορευμένες , βόμβες ναπάλμ, βόμβες διασποράς και σήμερα υπήρξαν ανακοινώσεις για χρήση τοξικών αερίων (http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13961128000222)  ενάντια σε άμαχους, στοχεύοντας στην τρομοκράτηση των κατοίκων με σκοπό την εγκατάλειψη των περιοχών.  Η Τουρκική κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να εξισορροπήσει την κατάσταση στο έδαφος έχει επιδοθεί σε μία μάχη ανακοινώσεων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης όπου μιλάει για 1590 νεκρούς από την μεριά των υπερασπιστών πολιτοφυλάκων (το 15% δηλαδή του συνόλου της πρώτης έμψυχης δύναμης άμυνας ( καθώς στους κάτοικους του καντονιού έχουν διανεμηθεί όπλα για να υπερασπιστούν την ζωή, την ελευθερία και την γη τους) και για εδαφικές  κατακτήσεις που μεγεθύνονται σε βαθμό γελοιότητας ( στην πραγματικότητα μετα από 29 ημέρες υπο τουρκική κατοχή βρίσκετε το 7% του καντονιού - 40 χωριά 17 λόφοι  και μία μικρή κωμόπολη στα οποία όμως ακόμα διεξάγονται σκληρές μάχες καθώς οι πολιτοφύλακες  κατά τη διάρκεια της ημέρας  εγκαταλείπουν τα χωριά λόγω των αεροπορικών επιδρομών. Τη νύχτα εμποδίζουν τα τουρκικά στρατεύματα να προχωρήσουν και να επιφέρουν βαριά χτυπήματα σε αυτά. Στην Αμφίρ υπάρχουν συνολικά 336 χωριά.). Οι SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις) έχει εκκενώσει μόνο τα συνοριακά χωριά για λόγους ασφαλείας. Ο πληθυσμός συνεχίζει να συμμετέχει στην υπεράσπιση του Αφρίν, παρόλο που οι τουρκικές επιθέσεις έχουν ήδη σκοτώσει περίπου 180 πολίτες.

Η ηρωική αντίσταση των υπερασπιστών του δυτικού καντονιού της επαναστατημένης Ροτζάβα έχει φέρει σε τέλμα τις δυνάμεις εισβολής και η ύπαρξη μέρους του κατεχόμενου εδάφους , για το οποίο υπερηφανεύεται η τουρκική πλευρά, οφείλετε σε στρατηγική υποχώρηση και στην αλλαγή του αμυντικού δόγματος των επαναστατικών δυνάμεων.

Όλα τα παραπάνω βέβαια, σε καμία των περιπτώσεων δεν στοχεύουν να υποβαθμίσουν την επικινδυνότητα της κατάστασης, να μειώσουν  την βαρβαρότητα της τουρκικής και μισθοφορικής εισβολής στο έδαφος της επαναστατημένης Ροτζάβας, ή να εφησυχάσουν και να προδικάσουν σε σχέση με το μέλλον. Η λαϊκή – κοινωνική επανάσταση που συντελήτε στο βόρειο τμήμα της Συρίας  έχει τα απαραίτητα αποθέματα ηθικού , ψυχικού και στρατιωτικού δυναμικού για να αντέξει, αλλα αυτά τα αποθέματα δεν είναι και δεν μπορούν να είναι, ανεξάντλητα. Η έκφραση αλληλεγγύης προς τον επαναστατημένο λαό της Ροτζάβα  και ενάντια στην φασιστική εισβολή , με κάθε πρόσφορο  στον καθένα μέσο,  είναι αναγκαία σήμερα όσο ποτέ.

Στην συνέχεια θα παρουσιάσουμε μια σειρά από χάρτες όπου αποδεικνύουν και τεκμηριώνουν την παραπάνω αναφορά περι της ελάχιστης προώθησης των δυνάμεων κατοχής .  

Οι χάρτες έχουν αλιευτεί από το https://twitter.com/search?q=afrin%20map&src=rela   

21 Γενάρη όταν έρχισε η φασιστική εισβολή.

στις 22 Γενάρη
 στις 23 Γενάρη 

στις 27 Γενάρη

στις 31 Γενάρη

στις 3 Φλεβαρη

στις 6 Φλεβάρη 

στις 15 Φλεβάρη

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License