Η Στατιστική Των Στρατιωτικών Επιχειρήσεων Στην Αφρίν Από Την Αρχή Της Τουρκικής Εισβολής Την 20η Ιανουαρίου,2018


Η τουρκική εισβολή σε συεργασία με τις τζιχαντιστικές φατρίες της ενάντια στην περιοχή Αφρίν ξεκίνησε στις 5 μ.μ. στις 20 Ιανουαρίου 2018 και συνεχίζεται μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2018. Ακολουθούν οι αριθμητικές στατιστικές της τουρκικής εισβολής: 

1-Άμαχοι που μαρτύρησαν: εξαιτίας των τουρκικών επιθέσεων σε πολιτικούς στόχους, είτε με αεροπορικές επιδρομές είτε με βολές πυροβολικού, 180 μάρτυρες άμαχοι συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων. Όλα τα ονόματα τεκμηριώθηκαν επίσημα στα αρχεία του νοσοκομείου της Afrin. 

2 - τραυματίες αμάχοι: λόγω των τουρκικών επιθέσεων εναντίον πολιτών, τραυματίστηκαν 413 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων. Όλα τα ονόματα αρχειοθετούνται στο νοσοκομείο της Afrin.

3-Μαχητές των SDF που μαρτύρησαν: Κατά τη διάρκεια της μαχητικής αντίστασης των δυνάμεών μας κατά του τουρκικού στρατού εισβολής και των τζιχαντιστικών  φατριών του, 98 από τους μαχητές μας μαρτύρησαν και τιμήθηκαν με επίσημες και δημόσιες ταφικές τελετές. 

4 - Αριθμός νεκρών στις τάξεις των εισβολέων: κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξήγαγαν οι δυνάμεις μας, 862 εχθροί επιβεβαιώθηκαν από τις δυνάμεις μας να έχουν σκοτωθούν στο πεδίο της μάχης. 

5. Επιθέσεις με αεροπλάνα: τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 668 αδιάκριτες επιδρομές. Οι επιδρομές στοχεύουν στις μη στρατιωτικές τοποθεσίες και στην υποδομή της Afrin, όπως αντλίες νερού,  σχολεία,  αρτοποιεία και  κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. 

6 Επιθέσεις Αεροσκάφών: Ο τουρκικός στρατός εισβολής έχει πραγματοποιήσει 16 επιθέσεις ελικοπτέρων εναντίον κατοικημένων τοποθεσιών και υποδομών.

7- Βομβαρδισμοί απο το έδαφος: Ο τουρκικός στρατός εισβολής και οι τζιχαντιστές πραγματοποίησαν 2645 αδιάκριτους βομβαρδισμούς, χρησιμοποιώντας τανκς και πυροβολικό. 

8-Άμεσες Συγκρούσεις: οι δυνάμεις μας ενεπλάκησαν με τους εισβολείς 409 φορές κατά τις οποίες τα αποτελέσματα ήταν γνωστά, ενώ υπήρχαν 108 άμεσες εμπλοκές στις οποίες τα αποτελέσματα παραμένουν άγνωστα.
 
9-Αεροσκάφη που καταρρίφθησαν: από την αρχή της τουρκικής εισβολής, οι δυνάμεις μας έχουν καταφέρει να καταρρίψουν 2 ελικόπτερα, ένα από τα Copra Brand και το άλλο ήταν τύπου Skurski. Το  τελευταίο μετέφερε 11 Τούρκους αξιωματικούς και στρατιώτες. Οι δυνάμεις μας κατέρριψαν επίσης 2 αεροσκάφη αναγνώρισης, ένα από τα οποία ήταν τύπου Bayraqdar, όπου ο Τούρκος πρόεδρος υπέγραψε στο σώμα του.

10.Καταστροφή  θωρακισμένων οχημάτων: 51 θωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς, συμπεριλαμβανομένων τανκς, APCs και 4 τροχοφόρα οχήματα οδήγησης, ενώ υπήρκαν και 15 οχήματα που έπαθαν εκτεταμένες ζημιές και στα οποία  περιλαμβάνονται τανκς και APC.

 

SDF-Media Center  
12-Φεβ-2018

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License