Κούρδοι γουρούνια»,, ή πώς οι επιθέσεις στην Αφρίν έχουν τις ρίζες τους στον σεξισμό και τον αντι-κουρδικό ρατσισμό

Από το http://theregion.org/article/12790-039-kurdish-pigs-039-how-the-attacks-on-afrin-are-rooted-in-sexism-and-anti-kurdish-racism

Οι άνδρες στέκονται επάνω σε δύο ακρωτηριασμένα σώματα κούρδων, ένας από τους οποίους κρατάει το τηλέφωνό του καλώντας το ακροατήριό του να κοιτάξει τα "γουρούνια" που πάνω τους κυριαρχεί.

Η τραχιά γενειάδα του: χωρίς σχήμα, τα μάτια του: γεμάτα μίσος.

Σηκώνει αργά το πόδι του, παύει για χιλιοστά του δευτερολέπτου για να συγκεντρώσει την οργιώδη ορμή του, και κλωτσάει το ημι-αποκομμένο κεφάλι ενός κούρδου μαχητή στο λόφο.  "Allahu Akbar", ο  μισθοφόρος σύντροφός  του λέει, "αυτός είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουν οι μουντζαχεντίν", συνεχίζει. 

Αυτό το βίντεο κυκλοφόρησε σήμερα στα συριακά κοινωνικά μέσα. Δεν είναι μοναδικό, είναι πανταχού παρόν. 

Από την έναρξη των επιθέσεων στην Afrin, οι οποίες έχουν ήδη στοιχήσει  τη ζωή εκατοντάδων πολιτών, έχουν κυκλοφορήσει στο κοινό πολλά βίντεο ίδιας φύσης. Οι δράστες είναι σχεδόν πάντα οι Τούρκοι που υποστηρίζονται από τις θυγατρικές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, και μερικές φορές μέλη του τουρκικού στρατού. Ο ρατσισμός και η ισλαμική υπεροχή είναι πάντα εμφανείς, ενώ ο σεξισμός καθίσταται ακόμα πιο προφανής όταν ακρωτηριάζουν το πτώμα μίας γυναίκας μαχήτριας.  

"Μεταξύ των σκληροπυρηνικών ισλαμιστών, το  να ονομάζουν ένα άτομο ως γουρούνι είναι για να τον  περιγράψουν ως έναν βρώμικο αποστάτη", ο Αχμάντ Σάουβα, ένας Άραβας που συνεργάζεται με την αριστερή συριακή εθνική δημοκρατική συμμαχία που εδρεύει στην Αφρίν είπε στο The Region. "Είναι το είδος της γλώσσας που χρησιμοποιούσε το ισλαμικό κράτος". 

Τα σκανδαλώδη βίντεο έχουν προκαλέσει έναν τέτοιο πονοκέφαλο στην υποστηριζόμενη από την Τουρκία αντιπολίτευση που το αποκαλούμενο «Υπουργείο Άμυνας» της Συριακής Προσωρινής Κυβερνήσεως δημοσίευσε μια δήλωση με ανησυχίες για αυτό που  αποκαλούσε «ανθρωπιστική και ηθική στρατιωτική εκστρατεία για την απελευθέρωση της Αφρίν από τις πολιτοφυλακές του PKK / PYD. " "Απαιτούμε την απαγόρευση των τηλεφωνικών συσκευών και την απαγόρευση της μεταφοράς προσωπικού εξοπλισμού κάμερας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής εκστρατείας", αναφέρει η δήλωση που έκαναν. 

Για να κατανοήσουμε τους τρόπους με τους οποίους τα εγκλήματα πολέμου εμπνέονται από ρατσισμό και σεξισμό, πρέπει να επιστρέψουμε στις αποκαλύψεις βασανιστηρίων που προκαλούν εμετό στη φυλακή Abu-Ghraib από στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ που βρίσκεται στο Ιράκ. Οι εικόνες, που δημοσιεύτηκαν  το 2003, έδειξαν σωμάτια ανδρών στοιβαγμένα μεταξύ τους. Συνοδεύονταν από έντονες περιγραφές που περιγράφουν λεπτομερώς τη σεξουαλική κακοποίηση ιρακινών ανδρών με σκοπό να τους κάνουν να αισθάνονται ως θηλυκά. Σε ένα σενάριο, ένας μεσήλικας άνδρας αναγκάστηκε να φορέσει γυναικεία εσώρουχα και, καθώς ο θύτης του, τον ρώτησε αν ήταν "καμπάνα", ο άντρας απάντησε ότι αναγκάστηκε να φορέσει μόνο τα ενδύματα που επέβαλε ο κατακτητής του.

Σε ένα άλλο σενάριο, οι γυναίκες δεσμοφύλακες - συνεργάτες στο μισογυνιστικό, εθνικιστικό και ρατσιστικό θέαμα της αμερικανικής αυτοκρατορίας που ήταν το Abu-Ghraib - θα χρησιμοποιούσαν κόκκινη βαφή για να κάνουν τους άντρες να αισθάνονται ότι τα σώματά τους ήταν καλυμμένα με εμμηνορροϊκό αίμα. Ο στόχος, όπως σημείωσε η καθηγήτρια Johanna Bond, ήταν η «θηλυκοποίηση του άραβα εχθρού». 

Σήμερα, όταν οι ζυγοί έχουν ανατραπεί, πολλοί από τους άραβες άνδρες που στρατολογούνται στον από την Τουρκία υποστηριζόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό προσπαθούν να κάνουν το ίδιο και με τους Κούρδους της Αφρίν. 

Και όπως και οι γυναίκες του Abu-Ghraib,  έχουν  τους δικούς τους κούρδους συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων των φρουρών του χωριού και των στρατιωτών που συμβάλλουν στην εισβολή του Afrin. Σε ένα βίντεο το οποίο καταγράφεται στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, ένας άνδρας που είναι πιθανότατα  κούρδος γρονθοκοπεί και χτυπά έναν γέρο βοσκό, απαιτώντας να αποκαλύψει την τύχη ενός μυστικού οπλοστασίου που ανήκει στις YPG. Σε μια χειρονομία που δεν μπορεί να θεωρηθεί παρά ως υπερ-αρσενικό, καπνίζει ένα τσιγάρο φαινομενικά παρμένο από έναν γέρο, γκριζομάλλη Κούρδο  που παρακαλεί για τη ζωή του. Ο στρατιώτης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος επικοινωνεί με τον άνδρα στα Kurmanji, αποστέλλει τελικά τον άνδρα στα χέρια των από τους Τούρκους υποστηριζόμενους μισθοφόρους του  FSA.       

Αναξιοπρεπής, άτιμος, ακάθαρτος, αυτά και διάφορα άλλα επιθέματα έχουν εκτοξευθεί στα χλωμά, ακίνητα νεκρά σώματα κούρδων αγωνιστών. Σε ένα βίντεο, ένας μαχητής που έχει αναφερθεί ότι ονομάζετε Ahmad M. Hanan, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Mutlu Civiroglu, περιβάλλεται από έναν όχλο τζιχαντιστών, φωνάζοντας "Allahu Akbar". Η φωνή ενός άνδρα, ή πιθανώς αγόρι, που παίρνει το βίντεο είναι εφηβική. "Γουρούνι, σκύλε" οι άνθρωποι κραυγάζουν καθώς γυρίζουν για να κλωτσήσουν το κεφάλι του, "Το μουνί της αδελφής σου" φωνάζουν. Για να υπογραμμίσετε το σημείο "Το μουνί  της αδελφής σας και η τιμή σας", φωνάζουν σε ένα σώμα που δεν μπορεί να δεχθεί τη ρατσιστική οργή τους. 

Κατά κάποιο τρόπο, παράξενο, οι βίαιες εκφράσεις αυτών των τζιχαντιστών συχνά εναλλάσσονται μεταξύ εκδηλώσεων θρησκευτικής ευσέβειας και ρατσιστικής οργής. "Γουρούνι, σκυλί", λένε, πριν φωνάξουν "Allahu Akbar". "Το μουνί της αδελφής σου ... με τη χάρη του Θεού"   

Για τον από τους Τούρκους υποστηριζόμενο μαχητή του FSA, ο Κούρδος είναι γουρούνι, ο Κούρδος είναι σκύλος, ο Κούρδος πρέπει να κατακτηθεί. «Θα κατακτήσει τους Κούρδες μια εμφατική κατάκτηση», λέει ένα τάγμα, αναφέροντας ένα στίχο από το Κοράνι στο δρόμο τους προς αυτό που  πιθανά θα είναι ένα λουτρό αίματος. Ο πολίτης είναι ο εχθρός: "όσοι φεύγουν βρίσκονται σε κίνδυνο επειδή είναι PKK. Όταν 15 προσπάθησαν να ξεφύγουν από εμάς, υποψιάζονταν ότι ήταν PKK", είπε μια παλαιότερη φιγούρα σε ένα άλλο βίντεο. Τότε υπήρξε η «απελευθέρωση του χωριού Qasal» , τουλάχιστον σύμφωνα με τους μισθοφόρους που γιορτάζουν την κατάληψη ενός  χωριού κουρδικής πλειοψηφίας: «Αυτά είναι τα καταστήματα των γουρουνιών ... αυτά είναι τα καταστήματα του Κάκο και του Κάκο [ρατσιστικός όρος για αναφορά σε Κούρδους] ".

Αυτό που έχει ταράξει περισσότερο είναι πως αυτή η πολύ ρατσιστική οργή προβάλλεται στο σώμα της νεκρής κούρδης γυναίκας. Σε ένα βίντεο που έχει τραβήξει την οργή του κόσμου, μία νεκρή κούρδη μαχήτρια των YPJ (μονάδες προστασίας των γυναικών), δέχεται επίθεση από μια τελετουργία  βίαιων κλωτσιών στο ακρωτηριασμένο σώμα της. Μέρη του κορμού της αποκόπηκαν από το υπόλοιπο σώμα της. Ένας μαχητής πλησιάζει το σώμα για να το καταγράψει στην κάμερα, άλλοι δύο άντρες συζητούν για την ομορφιά της. 

«Είναι όμορφος άνθρωπος ..» ανακοινώνει έναν άνθρωπο στον συμπολίτη του στρατιώτη. 

Η ακρωτηριασμένη κούρδη γυναίκα δεν είναι απλώς γουρούνι, σύμφωνα με τους λεγόμενους μαχητές του FSA, αλλά είναι ένα "θηλυκό γουρούνι", μια γυναίκα που αξίζει να έχει το στήθος της ακρωτηριασμένο. 


Μισογυνισμός,  ισλαμική κυριαρχία και  ρατσισμός - αυτοί είναι οι οδηγοί του τουρκικού στρατού και των δυνάμεων του FSA στην προσπάθεια να καθαρίσει εθνολογικά το Afrin. Η επιχείρηση του κλάδου της ελιάς από την ίδια της τη ρίζα αποτελεί επίθεση στην κούρδη γυναίκα, επειδή είναι η κούρδη γυναίκα που αντιπροσωπεύει ό, τι μισεί περισσότερο. 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License