Ανάληψη ευθύνης για σαμποτάζ σε λεωφορεία 

 

Την Τετάρτη 17/1 και Δευτέρα 26/1 προβήκαμε στην αχρήστευση 12 ακυρωτικών μηχανημάτων σε διερχόμενα λεωφορεία στην περιοχή του Ζωγράφου και των Ιλισίων. Στο νέο και τόσο συγκεντρωτικό έλεγχο που ασκείται για χάρη του κράτους και του κεφαλαίου,μέσω της ATH.ENA card,αποφασίσαμε να μην μείνουμε θεατές. Στον ταξικό διαχωρισμό που όλο μεγαλώνει και μας καθιστά όλο και πιο αποκλεισμένους/ες από τις βασικές μας ανάγκες επιδιώκουμε να χτίσουμε συνειδήσεις και πρακτικές μακριά από ατομικές λύσεις. Το νέο αυτό σύστημα ελέγχου και ταξικού διαχωρισμού διατηρεί υψηλό το κόστος αναπαραγωγής μας, ισχυροποιεί την πεποίθηση πως η διαρκής παρακολούθηση είναι κάτι δεδομένο και εντατικοποιεί την καθημερινότητα μας. Σε όλο αυτό το πακέτο βίας από ΄΄τους πάνω΄΄ οι ατομικοί ελιγμοί δεν μπορούν να φαντάζουν παρά τρύπια σωσίβια σε μπουνάτσα. Μόνο οι συλλογικές αρνήσεις μπορούν να μας κάνουν να υπερασπιστούμε τον αγώνα για ελεύθερη πρόσβαση. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι με την εισαγωγή των ηλεκτρονικών εισιτηρίων καθώς αυτό εντατικοποιεί ακόμα πιο άμεσα την εργασία τους, ενώ καθιστά τα ΜΜΜ ένα ελκυστικό φιλέτο για ιδιώτες με ότι αυτό συνεπάγεται για τα εργατικά τους συμφέροντα. Στήνουμε κοινότητες αγώνα, κάνοντας σαμποτάζ στα μέσα ελέγχου, δίνοντας κοινούς αγώνες με τους/τις εργαζόμενους/ες, καθιστώντας την αλληλεγγύη μεταξύ των επιβατών καθημερινό φαινόμενο αντίστασης και ανυπακοής στην επιβολή των ελεγκτών. Σαφώς αυτός ο αγώνας γύρω από τις μετακινήσεις μας με τα ΜΜΜ γίνεται ένα κομμάτι στο μωσαϊκό των αγώνων ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό.

Ελεύθερες μετακινήσεις για όλους και όλες

 

Σαμποτάζ στα συστήματα ελέγχου

 

Ενεργοί παραβάτες

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License