Συντονισμένες επιθέσεις στους σταθμούς ΗΣΑΠ στα Πετράλωνα και τα Πευκάκια

Απέναντι στη μιζέρια και την ηττοπάθεια να αντισταθούμε στην καταστρατήγηση των ζωών μας. Να απαντήσουμε έμπρακτα, σπάζοντας κάθε αποκλεισμό και δείχνοντας πως όλα είναι ανοιχτά ακόμη. Την Παρασκευή 2 Φλεβάρη επιτεθήκαμε συντονισμένα στους σταθμούς Πετραλώνων και Πευκακίων (στο ρεύμα προς Κηφισιά) του ΗΣΑΠ καταστρέφοντας τις μπάρες εισόδου-εξόδου και τα συστήματα ελέγχου...

ATH.ENA CARD. Όποιος και όποια χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) αναγνωρίζει πια αυτήν την ονομασία. Είναι το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο. Είναι η νέα μέθοδος του κράτους και των αφεντικών μας να ελέγξουν μία επιπλέον πτυχή της καθημερινότητάς μας, αυτή των μετακινήσεών μας μέσα στη μητρόπολη. Έτσι, μετά από τις υπαγορεύσεις για το πώς να δουλεύουμε, τις παρατηρήσεις για τις αργοπορίες μας σε κάθε δουλειά που κάνουμε για να τα βγάλουμε πέρα, τις άθλιες συνεντεύξεις για μία πιθανή δουλειά, μπαίνουμε στο μετρό που έχουμε να χτυπήσουμε την προσωποποιημένη μας κάρτα, να μας καταγράψει μία ντουζίνα καμερών όπως θα μπαίνουμε και θα βγαίνουμε από κάθε σταθμό, να μας τσεκάρει ο κάθε σεκιούριτυ ή μπάτσος, ως περρισσευούμενους.

Όλα αυτά από τις ίδιες μας τις τσέπες. Το κράτος, χρεώνει εμάς τους ίδιους για τον επιπλέον έλεγχο εις βάρος μας, ο οποίος θα επιφέρει κέρδη μόνο σε αυτό και στον ΟΑΣΑ. Μάλιστα, μας κάνει και τη «χάρη» να είναι φθηνές οι μετακινήσεις μας. Ένα προφανές ψέμα, καθώς μιλάμε περίπου για ένα 8% ενός ήδη πολύ μικρού μισθού τον μήνα για τους περισσότερους εργαζομένους σήμερα.

Σε αυτό το ασφυκτικό πεδίο, μπορούμε να σκεφτούμε πώς θα είναι τα πράγματα όταν όλες οι μπάρες κλείσουν, όταν θα πηδάμε τις μπάρες και θα ψάχνουμε τρόπους να εισερχόμαστε και να εξερχόμαστε απαρατήρητοι. Πράγμα δύσκολο, εάν προσπαθήσουμε να το κάνουμε ατομικά και μόνοι. Μας επιβάλλεται συλλογικά ένας αποκλεισμός. Ο αποκλεισμός αυτός μάλιστα, έρχεται να επιβληθεί αφενός ως εκσυγχρονισμός, και αφετέρου ως η λύση για την αύξηση των κερδών του ΟΑΣΑ. Φτάνουν στο σημείο να θεωρούν ότι ο κόσμος αγκαλιάζει το ηλεκτρονικό εισιτήριο, και οχι ότι ανησυχεί ότι εάν δεν το έχει θα αποκλειστεί ολοκληρωτικά από την αναγκαία μετακίνησή του μέσα από το κλίμα που ο ίδιος ο ΟΑΣΑ και τα ΜΜΕ καλλιεργούν εντέχνως τόσο καιρό.

Απέναντι στη μιζέρια και την ηττοπάθεια να αντισταθούμε στην καταστρατήγηση των ζωών μας. Να απαντήσουμε έμπρακτα, σπάζοντας κάθε αποκλεισμό και δείχνοντας πως όλα είναι ανοιχτά ακόμη. Την Παρασκευή 2 Φλεβάρη επιτεθήκαμε συντονισμένα στους σταθμούς Πετραλώνων και Πευκακίων (στο ρεύμα προς Κηφισιά) του ΗΣΑΠ καταστρέφοντας τις μπάρες εισόδου-εξόδου και τα συστήματα ελέγχου.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να θυμίσουμε σε όλους ποιος είναι στα αλήθεια ο εχθρός. Μακριά από τα εθνικιστικά πανηγύρια και τα ζητήματα των συνόρων, αφού επιθυμούμε και μαχόμαστε για την κατάργησή τους, αναγνωρίζουμε ως εχθρό μας το κράτος και τα αφεντικά, ανεξαρτήτως εθνικότητας και μεγέθους. Αυτοί είναι που μας ελέγχουν, που μας εκμεταλλεύονται και μας κλέβουν τις ζωές, και οχι οι προλετάριοι που μένουν δίπλα μας, στην ίδια μοίρα με εμάς. Γι’ αυτό τον λόγο οι φασίστες, οι πατριώτες, οι ψεκασμένοι κοκ είναι ανεπιθύμητοι και θα αντιπαρατεθούμε με όλους τους πιθανούς τρόπους ενάντια σε κάθε λογής φασισταριό που ξεμυτίζει αυτή την περίοδο με αφορμή την ονομασία της Μακεδονίας. Ραντεβού σε δρόμους και μετρό.

Να αντιληφθούμε με ποιους έχουμε κοινά συμφέροντα, με ποιους πρέπει να δώσουμε τις μάχες μας πλάι-πλάι και ενάντια σε όσους είναι απέναντι μας. Να δημιουργήσουμε δίκτυο αλληλεγγύης μεταξύ των επιβατών. Αρνούμενοι να χτυπήσουμε εισιτήριο, κρατώντας ανοιχτές τις μπάρες για άλλους συνεπιβάτες μας, πηδώντας τις ίδιες τις μπάρες, δίνοντας το εισιτήριό μας σε άλλους, ανοίγοντας τις μπάρες, αλλά και χωρίς να αφήνουμε κανέναν και καμία μόνο/η αντιμέτωπο/η με ξεφτίλες ελεγκτές. Απέναντι στα αφεντικά, το κράτος αλλά και τους φασίστες να απαντήσουμε με κοινότητες αγώνα ντόπιων και μεταναστών, που θα απαντάνε άμεσα σε όλες τις προκλήσεις, σε κάθε γειτονιά, με γνώμονα την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση.

 

αναρχικές/αναρχικοί

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License