Οι μισθοφόροι του Ερντογάν εγκαταλείπουν την επίθεση στην Εφρίν γιατί κινδυνεύει να πέσει η Ιντλίμπ

http://www.tribune.gr/world/news/article/433044/misthofori-tou-erntogan-egkatalipoun-tin-epithesi-stin-efrin-giati-kindynevi-na-pesi-intlib.html

Αναποδιά έτυχε στον Ερντογάν σε ό,τι αφορά τη μάχη της Εφρίν. Πολλοί από τους φιλότουρκους ισλαμιστές που μάχονται στο πλευρό του τουρκικού στρατού στην επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», εγκαταλείπουν την τουρκική επιχείριση και τρέχουν στη γειτονική επαρχία της Ιντλίμπ να σταματήσουν τον κυβερνητικό στρατό που προελαύνει προς την πόλη της Ιντλίμπ και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.
 

Όπως μεταδίδει το Al Masdar News, επικαλούμενο τοπικές πηγές της ισλαμιστικής αντιπολίτευσης, την Τετάρτη σημειώθηκαν διαδηλώσεις στην Ιντλίμπ από πολίτες με το αίτημα οι ισλαμιστές που είχαν τεθεί υπό τουρκικές διαταγές να πάψουν να μάχονται ενάντια στους Κούρδους στην Εφρίν και να στραφούν κατά του συριακού κυβερνητικού στρατού.

Την Τετάρτη ο συριακός στρατός και οι φιλοκυβερνητικές παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές προέλασαν αρκετά προς την πόλη Σαρακίμπ, τελευταίο προπύργιο πριν την πόλη της Ιντλίμπ, φθάνοντας σε απόσταση 20 χιλιομέτρων και αφού απελευθερώθηκαν προηγουμένως καμιά δεκαριά χωριά και κωμοπόλεις.

Εάν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες, γράφει το Al Masdar News, ότι δηλαδή οι ισλαμιστές εγκαταλείπουν την επίθεση στην Εφρίν, τότε κινδυνεύει ολόκληρο το τουρκικό σχέδιο να μείνει ξεκρέμαστο.

Εκτός κι εάν ο Ερντογάν αποφασίσει να «καθαρίσει» με τον δικό του στρατό αποκλειστικά, πράγμα που σημαίνει ότι θα επωμιστεί και όλες τις απώλειες όπως και ότι θα θεωρηθεί απροκάλυπτα εισβολέας.

Η επιχείριση «Κλάδος Ελαίας» διεξάγεται ως εξής: Οι τουρκόφιλοι ισλαμιστές είναι η εμπροσθοφυλακή και υποστηρίζονται από τουρκικά τανκς και πυροβολικό. Έτσι η επιχείριση εμφανίζεται για τα προσχήματα ως ενδοσυριακή διένεξη με την Τουρκία να υποστηρίζει τη μία πλευρά.

Δείτε τον πολεμικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής της βορειοδυτικής Συρίας:

Πολεμικός χάρτης βορειοδυτικής Συρίας: Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο. Με πράσινο σκούρο η Αλ Κάιντα στη Συρία, η Αχράρ Αλ Σαμ όπως ονομάζεται, και με πράσινο ανοιχτό οι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές. Με κίτρινο οι Κούρδοι και με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος. Τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή απεικονίζονται με ένα πράσινο λαδί, ενώ στα σύνορα της Εφρίν βλέπετε και σε ποια σημεία έχει καταφέρει να προωθηθεί ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι του μετά από 12 ημέρες μαχών.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License