Ανταπόκριση από την παρέμβαση στον σταθμό μετρό Συγγρού-ΦΙΞ

https://apatris.info/antapokrisi-apo-tin-paremvasi-ston-stathmo-metro-syngrou-fix

post image

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη παρέμβαση σε τρεις διαφορετικούς σταθμούς μετρό σε γειτονιές της Αθήνας (Συγγρού-ΦΙΞ, Δάφνη και Άγιος Αντώνιος) σε σχέση με τις ελεύθερες μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) από τις Συνελεύσεις Γειτονιών, Στέκια, Καταλήψεις, Αναρχικές Ομάδες από την Αθήνα και τον Πειραιά.

Στην παρέμβαση στον σταθμό της Συγγρού-ΦΙΞ συμμετείχαν 50-60 σύντροφοι και συντρόφισσες και παραμείναμε εκεί για περίπου μία ώρα. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μοιράστηκαν κείμενα, κολλήθηκαν αυτοκόλλητα στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του σταθμού, πετάχτηκαν τρικάκια ενώ είχαν κρεμαστεί πανό. Επίσης, φωνάχτηκαν και συνθήματα στο εσωτερικό του σταθμού, ενώ το κείμενο της παρέμβασης διαβαζόταν από τα μικρόφωνα του σταθμού.

Το σώμα των συντρόφων και συντροφισσών αποχώρησε από τον σταθμό με πορεία μέσα στη γειτονιά του Κουκακίου προπαγανδίζοντας το ζήτημα των ελεύθερων μετακινήσεων και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπήρξε έντονη η αστυνομική παρουσία για μία τέτοια παρέμβαση. Στην αρχή κατέφθασαν αρκετές μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ και Ζ (περίπου 8), ενώ όταν υποχώρησαν και πήγαν απέναντι τους αντικατέστησαν δύο τζιπ της ομάδας ΟΠΚΕ. Μετά από κάποια στιγμή οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το σημείο.

Τα κείμενα που μοιράστηκαν στην παρέμβαση:

Συντονισμός Συλλογικοτήτων από το κέντρο για τις Ελεύθερες Μετακινήσεις

Αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

Για φωτογραφικό υλικό και τα κείμενα πατήστε στο παρακάτω λινκ:

https://apatris.info/antapokrisi-apo-tin-paremvasi-ston-stathmo-metro-syngrou-fix/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License