Από τον πρόλογο του βιβλίου του Έκτορα Κουφοντίνα «Όταν Κάψανε την Τροία μου» και μια ερώτηση.

Από τον πρόλογο του βιβλίου του Έκτορα Κουφοντίνα «Όταν Κάψανε την Τροία μου»   και μια ερώτηση.

 

 

Στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου πληροφορούμαστε κατι εντελώς νέο που δεν αναφέρθηκε ούτε στη δίκη της 17 Ν ουτε σε «απολογίες» κατηγορουμένων. Ότι δηλαδή στις 29 Ιούνη τη νύχτα του Σαββάτου Σάββας Ξηρός και Δημήτρης Κουφοντίνας πήγαν να τοποθετήσουν την Τελευταία βόμβα της τοτε οργάνωσης όπως είχε αποφασιστεί.

Αντιγραφω από το πρώτο κεφάλαιο:

 

[...] Ήταν αργά τη νύχτα του Σαββάτου της 29ης Ιουνίου προς ξημερώματα Κυριακής. Εμείς, μέσα στο άσπρο starlet, που εκείνο το βράδυ έτρεχε με ασυνήθιστη ένταση. Επιστρέφαμε στο σπίτι μας στον Βαρνάβα ύστερα από μια επίσκεψη στο σπίτι κάποιων φίλων μας στο Καματερό, όπου είχαμε πάει από το απόγευμα. Λίγες ώρες νωρίτερα, το ρολόι της Ιστορίας είχε παίξει ένα άσχημο παιχνίδι με το ρολόι της βόμβας που έσπρωχνε ο Σάββας κάτω απ' το μεταλλικό κοντέινερ, όπου ήταν τα εκδοτήρια της εταιρείας του πλοίου που ναυάγησε, του «Σαμίνα», στον Πειραιά. Εκείνης της μοιραίας βόμβας, της τελευταίας μεταξύ άλλων που είχε αποφασίσει ότι θα τοποθετούσε τότε η οργάνωση, προσθέτοντας έτσι σ' αυτό το ειρωνικό παιχνίδι της τύχης, τη Λάχεσι και την Άτροπο. [...]

 

Γιατί δεν αναφέρθηκε ποτέ στη δίκη κάτι τέτοιο?

 

Απορίας  άξιον


Δεν λέει της <τελευταίας> αλλά <της τελευταίας μεταξύ άλλων> και το αναλύει ο Δημήτρης Κουφοντίνας στο βιβλίο του <Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη> εάν το διαβάσεις.

<Το χτύπημα θα γινόταν σε δύο εταιρείες που ανήκαν σε δύο από τους πιο σκληρούς εφοπλιστές της ακτοπλοίας.Συμβολικά. Αλληλεγγύη στους απεργούς ναυτεργάτες>

Νομίζω ότι κάπου γράφει στο βιβλίο ότι αυτή η ενέργεια δεν θα την αναλάμβαναν ως 17Ν αλλά ως <Κοινωνική Αντίσταση> πρακτική όχι ξένη στη 17Ν, γι αυτό και χρησιμοποίησαν ωρολογιακούς μηχανισμούς διαφορετικούς από τους κλασσικούς της 17Ν.

Πρέπει να διαβάσεις το βιβλίο του Κουφοντίνα τα εξηγεί όλα και θα σου φύγει αυτό το συνωμοσιολογικό που υποπτεύεσαι.

Η 17Ν ήταν αντικαπιταλιστική, αντιιμπεριαλιστική οργάνωση της αριστεράς. 
Διαφωνίες με δράσεις και προκηρύξεις έχω και εγώ και μάλιστα μεγάλες αλλά δεν υπάρχει κάτι <ύποπτο>, αν υπήρχε να είσαι σίγουρος ότι η αστυνομία, το κράτος,οι ντόπιες και ξένες μυστικές υπηρεσίες, η μπουρζουζία και τα όργανά της θα το είχαν κάνει σημαία.


Το βρήκα αυτό που έγραψα στο προηγούμενο σχόλιό μου.

Είναι στην 434 σελίδα του βιβλίου <ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ>

Τίτλος κεφαλαίου , Τέλος μια εποχής του αντάρτικου

<Ήρθε μία πρόταση: Να κάνουμε τρεις μικρές βομβιστικές ενέργειες, με δύο μικρές βόμβες την κάθε φορά. Με άλλα ρολόγια από τα συνηθισμένα της οργάνωσης. Για λόγους αλληλεγγύης. Παραπλανητικές ενέργειες για να <θολώσουμε τα νερά. Δεν θα τις διεκδικούσαμε , με κανένα όνομα.

Δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο για την οργάνωση. Είχαμε ξανακάνει ενέργειες τέτοιου είδους. Είτε για εκπαιδευτικούς λόγους, όπως βόμβες σε πολυτελή αυτοκίνητα, σε τράπεζες κλπ, είτε για πολιτικούς όταν, για παράδειγμα, ασκήσαμε κριτική στα καθεστώτα του υπαρκτού σοσιαλισμού. Την δεκαετία του 1980 πριν από τη κατάρρευση είχαμε χτυπήσει σε μία νύχτα πολλά διπλωματικά αυτοκίνητα των χωρών του ανατολικού μπλοκ. Δεν το διεκδικήσαμε με το όνομα της 17Ν αλλά με το όνομα Κοινωνική Αντίσταση>

 (αυτό θυμόμουν από το βιβλίο και έγραψα πιο πάνω για το Κοινωνική Αντίσταση αλλά βρήκα και το κείμενο και το μεταφέρω)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License