Η προσπάθεια εισβολής του Τουρκικού στρατού κατοχής και των μισθοφόρων των υπολειμμάτων του πρώην Ελεύθερου Συριακού Στρατού μπαίνει στην 9 ημέρα του και εξελίσσετε σε φιάσκο λόγο της ηρωικής αντίστασης που προβάλουν οι μαχητές των YPG/YPJ  ενταγμένοι στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις,
ΑΙΩΝΙΑ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

η ηρωίδα μαχήτρια των YPJ, Avesta Xabûr, ακολούθησε τον δρόμο της  Arîn Mîrkan (στο Κομπάνι), και εχθές 27/1, ανατίναξε τον εαυτό της όταν ξέμεινε απο πυρομαχικά στις μάχες στο χωριό Hemam, καταστρέφοντας μαζί και ένα τουρκικό τανκ. 

οι διεθνείς διαδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον λαό της Ροτζάβα και εναντίωσης στον Τουρκικό φασισμό, οργανωμένες από τα κάτω και ενάντια στην ένοχη σιωπή των κυβερνήσεων, ταρακουνούν τις πόλεις του κόσμου.

στην Βιέννη

στην Αθηνα
στην Γλασκώβη

στο Μιλάνο
 
στις Βρυξέλλες
στην Μπολόνια
στην Τουλούζη
στο Ντόρτμουντ
στο Βατικανό
στην Ζυρίχη
στο Άμστερνταμ
στην Στοκχόλμη
στο Κομπάνι
στην Κολωνία
αλληλεγγύη απο την Βιτσέντζα
στο Μποένος Αίρες
στην Βαρκελώνη
στην γη των Βάσκων
απο τις κορυφές των βουνών στο Ανατολικό Κουρδιστάν
στις κορυφές των βουνών στο Ιραν
στην Λευκωσία στο Παρίσι

Μήνυμα διεθνιστών μαχητών στην Αφρίν

Αγωνιστές της Διεθνoύς Ταξιαρχίας στη Ροτζάβα παρότρυναν όλους να εγείρουν την  φωνή τους ενάντια στην τουρκική εισβολή στην Αφρίν.

 

Το Κέντρο Τύπου του YPG κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει μαχητές της διεθνούς ταξιαρχίας στην Αφρίν. Οι μαχητές παρότρυναν όλους να εγείρουν την φωνή τους ενάντια στην τουρκική εισβολή και να πολεμήσουν εναντίον του φασισμού του ΑΚΡ.

Εδώ είναι το πλήρες κείμενο της δήλωσης:

Ο φασιστικός στρατός της Τουρκίας ξεκίνησε μια επίθεση στο Αφρίν. Εμείς, οι διεθνιστές μαχητές των YPG, θα υπερασπιστούμε την Αφρίν ενάντια στο φασιστικό τουρκικό κράτος. Από τη Γερμανία ως την Κίνα από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Βρετανία ήρθαμε στη Ρωσία και αγωνίσαμε κατά της τρομοκρατίας των συμμοριών DAESH, οι οποίες υποστηρίζονταν ενεργά από το καθεστώς του Ερντογάν.

Αντιμετωπίζουμε τώρα τη φασιστική τρομοκρατία υπό νέα σημαία την τουρκική σημαία. Το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου παρακολοοθούσε καθώς το Kobane καιγόταν και μάτωνε και έμαθε ότι η Rojava δεν θα πέσει. Ότι οι YPG και οι YPJ δεν θα σπάσουν.

Το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου παρακολούθησε καθώς κάναμε το DAESH να γονατήσει. Θάψαμε τα άρρωστα όνειρα του Χαλιφάτου και  απελευθερώσαμε τη λεγόμενη πρωτεύουσά τους. Τώρα στις όχθες του ποταμού Ευφράτη, ολοκληρώνουμε το έργο μας. Είναι σύμπτωση το γεγονός ότι το καθεστώς του Ερντογάν επιτίθεται στον Αφρίν όταν οι συμμορίες DAESH πρόκειται να καταστραφούν;

Εάν δεν ήταν οι YPG και οι YPJ, πόσες μαύρες σημαίες θα πετούσαν ακόμα; Πόσα τάφοι θα είχαν γεμίσει; Πόσο αίμα έχει αποφευχθεί από τον αγώνα των YPG; Όχι μόνο από τη Συρία αλλά και από όλο τον κόσμο.

Τώρα ο κόσμος βλέπει ότι οι YPG στέκονται και πάλι ενάντια στην τρομοκρατία και την επιθετικότητα. Τώρα ο κόσμος βλέπει το Αφρίν. Σε απροκάλυπτη αμφισβήτηση του διεθνούς δικαίου, το Τουρκικό φασιστικό κράτος προσπαθεί να εισβάλει στον Αφρίν.

Έχουμε αγωνιστεί εναντίον του DAESH για την ανθρωπότητα. Και τώρα ζητάμε από τον κόσμο να μας υποστηρίξει. Αντιμετωπίζουμε αυτήν την επιθετικότητα, σταθείτε μαζί μας! Υψώστε τις φωνές σας ενάντια στα ανόητα ψέματα υψώστε τις φωνές σας μαζί μας!

Αγωνιζόμαστε ενάντια στον φασισμό, πολεμήστε μαζί μας!

Υποσχεθήκαμε στον κόσμο ότι η Rojava θα είναι ο τάφος του φασιστικού καθεστώτος του Ερντογάν. Αυτή η εισβολή αποτελεί απειλή για τα επιτεύγματα του αγώνα ετών για την απελευθέρωση των γυναικών, τον πλουραλισμό και τη δημοκρατία. Κάθε επίθεση είναι επίθεση σε αυτές τις αξίες. Θα υποστηρίξουμε αυτές τις αξίες.

Ακόμα στον αγώνα για την ανθρωπότητα! Ο κόσμος θα μας υποστηρίξει;

Αυτή η τουρκική επιθετικότητα δεν μπορεί να μην αμφισβητηθεί από τη διεθνή κοινότητα. Δεν μπορούμε τώρα να επιτρέψουμε  τέτοιες αγριότητες. Ο φασισμός είναι φασισμός. Ζητάμε από τον κόσμο να μιλήσει εναντίον του. 
 

από ελευθεριακή κοινότητα 28/01/2018 7:13 μμ.ένα βίντεο που η Avesta Xabur εξηγεί γιατι εντάχθηκε στις YPJ (στα κουρδικά)

https://twitter.com/twitter/statuses/957601387013197824

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License