H NURİYE KAI O SEMİH ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗΝ 324η ΜΕΡΑ

 

Στην 324η μέρα της απεργίας πείνας η Επιτροπή της έκτακτης ανάγκης αποφάσισε την απόρριψη της επαναπρόσληψης της Nuriye και του Semih. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Επιτροπής της έκτακτης ανάγκης, η Nuriye και o Semih ανακοίνωσαν ότι σταματούν την απεργία πείνας, δηλώνοντας ταυτόχρονα, ότι είναι κατάκτηση το γεγονός ότι μπορούν πλέον να κινηθούν νομικά για την άρση αυτής της απόφασης.

H Nuriye και ο Semih είναι αυτοί που ξεκίνησαν και συνέχισαν την αντίσταση για τους απολυμένους εργαζόμενους μετά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. ‘Ηταν οι μοναδικοί αποφασισμένοι και διαρκώς αντιστεκόμενοι.

Χθες στην Άγκυρα, στις 13.00, με την συμμετοχή των δικηγόρων και των γιατρών τους, έδωσαν συνέντευξη τύπου και ανακοίνωσαν την απόφαση τους. Στην συνέντευξη η Nuriye δήλωσε ότι:

«Εμείς δεν έχουμε αλυσίδες. Φοβηθήκαμε, αλλά νικήσαμε τον φόβο μας. Αν δεν αντιδρούσαν ενάντια στις επιθέσεις δεν θα μπορούσαμε σήμερα να σταθούμε όρθιοι και σταθεροί απέναντι σας.  Ένα  άτομο κρατούσε στα χέρια του ένα πανό, μια αντίσταση, μια μικρή αντίσταση και προσήχθη μέσα σε δευτερόλεπτα. Αυτή την αντίσταση τη μετατρέψαμε σε μια τεράστια αντίσταση που έμαθαν γι΄ αυτήν εκατομμύρια άνθρωποι.

Η αντίσταση αυτή ήταν το βρέφος μας, την πήραμε και την μεγαλώσαμε. Σήμερα έχουμε μια τεράστια αντίσταση, είμαστε αξιοπρεπείς  με την αντίσταση αυτη. 

Η αντίσταση μας, μας έδωσε την ελευθερία μας. Είμαστε αξιοπρεπείς  με την αντίσταση μας, επειδή διέλυσε το σκοτάδι της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Εμείς δεν έχουμε τηλεοπτικούς σταθμούς γι΄ αυτό το λόγο βγήκαμε στους δρόμους και ξεκινήσαμε την αντίσταση μας, με μικρά βήματα, έναν προς έναν, και φτάσαμε σε όλους.  Η αντίσταση μας έδειξε, πώς ενωνόμαστε ενάντια στον φασισμό.

Το AKP χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που διαθέτει για να μας επιτεθεί. Μας  επιτέθηκαν με  εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών.  Μας χαρακτήρισαν  "τρομοκράτες", ενώ συνεχίζονταν η δική έβγαζαν ανακοινώσεις που την επηρέαζαν. Απ΄ όλες αυτές τις επιθέσεις βγήκαμε δυνατοί και δεν ηττηθήκαμε. Χθες  μάθαμε την απόφαση της ειδικής επιτροπής έκτακτης ανάγκης. Είδαμε ότι απορρίφθηκε η επαναπρόσληψη μας. Θα κινηθούμε νομικά. Και σήμερα την 324 η μέρα τερματίζουμε την απεργία πείνας.

 

Nuriye: θα κινηθούμε νομικά. Απο σήμερα σταματάμε την απεργία πείνας. Όμως ο αγώνας μας συνεχίζεται. Μετά την ανάρρωση μας ο αγώνας μας θα συνεχισθεί.

 

Semih : Η αντίσταση μας έδειξε, ότι η εξουσία είναι και αδίστακτη και αδύναμη. Με τον αγώνα μας  αποδείχτηκε πόσο αδίστακτη, άδικη και ταυτόχρονα αδύναμη είναι η εξουσία.

 

Semih : Δεχτήκαμε πολλά βασανιστήρια και πιέσεις.  Αυτά είχαν σκοπό να κάμψουν την αποφασιστικότητα μας . Αλλά αυτή η αντίσταση νίκησε. Με την αντίσταση αυτή οι άνθρωποι πλέον μπορούν να πούνε με ψηλά το κεφάλι "μας αδίκησαν " . Εμείς μ’ αυτή την αντίσταση μεγαλώσαμε την ελπίδα. Ανεξάρτητα από την απόφαση της Επιτροπής της έκτακτης ανάγκης η αντίσταση νίκησε. Αυτός ο αγώνας μεγάλωσε και την αγάπη μας. Η σύζυγος μου συμμετέχοντας στην απεργία πείνας βοήθησε να φτάσει η αντίσταση σε επιτυχία.

Η μητέρα μου προσήχθη για πρώτη φορά στην ζωή της, αλλα τώρα έχει πολλές δικές. Είμαι περήφανος για την μητέρα μου. Μια από της κατακτήσεις αυτής της αντίστασης είναι η  στήριξη των οικογενειών μας.

Εμείς θέλαμε βάσιμη κατάκτηση. Και ως τέτοια θεωρούμε το γεγονός ότι μπορούμε να κινηθούμε νομικά ενάντια της απόφασης της απόρριψης. 

 

Η Acun Κaradağ αγωνίστρια της λεωφόρου Yüksel* δήλωσε τα εξής σχετικά με την αντίσταση της: «Αντιστάθηκαμε μήνες με το φόβο μη πάθουν κάτι οι συναγωνιστές μας. Αλλά σήμερα είμαι χαρούμενη. Θα συνεχίσουμε την αντίσταση μας, βάζοντας την ελπίδα στην θέση της ανησυχίας μας ότι θα χάσουμε τους συναγωνιστές μας Θα κλείσω με τά λόγια του Veli (αγωνιστή της λεωφόρου Yüksel), "Πάντα αντίσταση"». Όταν οι συναγωνιστές μας Nuriye και Semih αναρρώσουν τους περιμένουμε στην αντίσταση της λεωφόρου Yüksel.

Για συμπαράσταση στους απεργούς πείνας έκαναν απεργία πείνας η Esra, σύζυγος του Semih, 248 ημέρες, ο 65χρονος Feridun Osmanağaoglu, 168 ημέρες και ο 70χρονος  Mehmet Güvel 209 ημέρες, και αυτοί μετά την ανακοίνωση την σταμάτησαν.

 

 

*Η αντίσταση ξεκίνησε στη λεωφόρο Yüksel  κι εκεί καθημερινά συνεχίζεται.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License