Ανάληψη ευθύνης ρέθυμνο – Αλληλεγγύη με την κατάληψη Libertatia

                              

Στις 21 Γενάρη όλος ο συρφετός του εθνικου κορμού – πατριδολάγνοι/ες, εθνικόψυχοι/ες, μακεδονομάχοι και λοιποί ελλαδέμπορες και ελλαδοκαταναλωτές – βρέθηκαν στη θεσσαλονίκη με αφορμή το επονομαζόμενο «μακεδονικό ζήτημα». Μέσα σε αυτό το βόθρο κολυμπούσαν κάθε λογής σκατά, από πατριώτες νοικοκυραίοι μέχρι νεοναζί κατακάθια, και από χριστιανοταλιμπάν μητροπολίτες μέχρι -ένστολους ή μη- wannabeπραξικοπηματίες.Κομμάτι αυτού του κόσμου με τις πλάτες των μπάτσων επιτέθηκαν στο ε.κ.χ. Σχολείο όπου απωθήθηκαν από την περιφρούρηση του χώρου. Ακολούθησε διπλή επίθεση στην κατάληψη Libertatia με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς.Φημολογείται ότι μέσα στο πλήθος της επίθεσης ήταν και κομμάτια του συνδέσμου «Μακεδόνες» του ΠΑΟΚ. Αν και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουρες/οι για το τι ακριβώςσυνέβη, ακριβώς και μόνο το γεγονός ότι πρόκειται για οπαδούς και δη με το όνομα μακεδόνες που ανέβασε μάλιστα εμμετικό πανί στο γήπεδο την ίδια μέρα μας θέτει απέναντί τους.

Ο εμπρησμός της Libertatia έρχεται να ενισχύσει την εντεινόμενη καταστολή των καταλήψεων από το επίσημο κράτος όπως και η πρόσφατη κατεδάφιση της κατάληψης Τερμίτα στο βολο. Δεν επιθυμούμε να υπερασπιστούμε την υπαρχουσα ζωφερή πραγματικότητα απέναντι σε μια αφήγηση που θέλει το φασισμό ως τη μόνη δυσοίωνη προοπτική. Βρίσκουμε εξίσου επικίνδυνη την ύπαρξη και διάχυση του εθνικιστικού λόγου και των πρακτικών των νεοναζί με την την κυρίαρχη ρητορεία και το δημοκρατικό ολοκληρωτισμό που βιώνουμε σε όλο του το μεγαλείο. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις δημοκρατικές απελάσεις και δολοφονίες εκτοπισμένων στα σύνορα, τις δημοκρατικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τουςθεσμικούς κοινωνικούς αποκλεισμούς και την ποινική εξόντωση των πολτικών αντιπάλων του συστήματος. Με τον πολιτισμένο της τρόπο, η δημοκρατία δημιουργεί κανονικότητες και εξαιρέσεις, στοχοποιώντας παράλληλα οτιδήποτε διαφορετικό που δεν μπορεί να αφομοιώσει.Φυσικά όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατά χωρίς την παθητική ή ενεργητική συναίνεση διευρυμένων κομματιών της κοινωνίας που  καταναλώνουν αμάσητη την κυρίαρχη πραγματικότητα και νομιμοποιούν με τη στάση τους έναν κόσμο πολλαπλών διαχωρισμών και καταπιέσεων.

Εμείς από τη μεριά μας ως άμεση αντανακλαστική απάντηση στις προαναφερθείσες επιθέσεις επιλέξαμε τα ξημερώματα της Τρίτης 23/01/2018  να επιτεθούμε και να σπάσουμε τις τζαμαρίες των γραφείων του Αρτέμη Ψώρρα στο ρέθυμνο γράφοντας παράλληλα αντιεθνικά συνθήματα.

 

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΚΑΤΩ Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

10,100,1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

 

αναρχικές και αναρχικοί, ρέθυμνο

υ.γ : Φυσικά και δεν μας πέρασε απαρατήρητη η παρουσία μελών του σ.α.ο.ρ (σύλλογος αλληλοβοήθειας οφειλετών ρεθύμνου) στο εθνικιστικό πανηγυράκι. Και φυσικά επειδή η μνήμη μας δεν είναι κοντή (δεν ξεχνάμε τη συμμετοχή του στα γεγονότα του δημαρχείου το σεπτέμβρη του '16, την πατριδολάγνα ρητορεία του καθώς και τις σχέσεις τους με χρυσάγουλα και λοιπά παρόμοια κατακάθια)  και δεν μας πείθει το ξέπλυμα που επειχειρούν μαζί με το πανεπιστημιακό ιερατείο, να γνωρίζουν πως θα μας βρούν μπροστά τους.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License