"Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από ιδεολογίες... Αυτοι που θα προσπαθησουν να στοχοποιήσουν έστω και ένα ΠΑΟΚΤΣΗ θα μας βρουν απέναντί τους"

Ανακοίνωση Συνδέσμων Φίλων ΠΑΟΚ http://www.1926.gr/articles_details.php?keyi=52340&newsid=1

Προτού προβούμε στην τοποθέτηση μας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι η χρόνια χρήση ουσιών καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα και σε συνδυασμό με την προχωρημένη ηλικία μπορεί να προκαλέσει άνοια, Αλτσχάιμερ ή μαλακυνση. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι πιο ενωμένος από ποτέ και θα ακολουθήσει την ομάδα μέχρι την κατάκτηση του double. Αντιλαμβανόμαστε ότι το πολιτικό σας σύστημα καταρρέει και προσπαθείτε με κάθε τρόπο να κερδίσετε έστω και ένα ψηφαλακι. Πλέον σας έχουμε μάθει όλους καλά, από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά.

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε θες να αποποιηθείς την ευθύνη σου για την ανοργανωση του συλλαλητήριου και την απροστάτευτη πόλη από τους μεν και τους δε. Το να βαφτίσεις τις τάξεις του ΠΑΟΚ με τον φανταστικό εχθρό σου, για να πετάξεις την ευθύνη από πάνω σου, θα σου γυρίσει μπούμερανγκ. Το διαίρει και βασίλευε δεν θα περάσει ανάμεσα μας. Σου επιστρέφουμε το δηλητήριο σου και σου ευχόμαστε άσπρο πάτο(ξες εσυ).

Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από ιδεολογίες, είναι παρακαταθήκη, είναι οικογένεια, είναι πίστη και εμείς θα τον υπερασπιστούμε μέχρι το τέλος. Όποιος και όποια πολιτική απόχρωση, προσπαθήσει να εμπλέξει τον κόσμο του ΠΑΟΚ με το σάπιο πολιτικό σας σύστημα, το μόνο που θα καταφέρει είναι να μας συσπειρώσει και να μας κάνει ακόμη πιο δυνατούς απέναντί σας. Ζήτω ο ΠΑΟΚ.

ΥΓ1: Αυτοι που θα προσπαθησουν να στοχοποιήσουν έστω και ένα ΠΑΟΚΤΣΗ θα μας βρουν απέναντί τους.
ΥΓ2: Κουμάντο κάνουμε μόνο εμείς

από Α 24/01/2018 12:18 μμ.


Ειναι δυνατον;;


*Δεν συνυπογράφουν οι ΣΦ Π.Α.Ο.Κ ΘΥΡΑ 4, 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΦ ΠΑΟΚ ΑΘΗΝΩΝ

http://www.1926.gr/articles_details.php?keyi=52340&newsid=1

από εγω 24/01/2018 2:23 μμ.


Για να ειμαστε ακριβει δεν συνυπογραφουν ο σ.φ.παοκ 1924 και ο συνδεσμος Αθηνών.

από @ 24/01/2018 2:24 μμ.


Ωραίο κείμενο, έχω μείνει άφωνος, κυρίως με το ότι το διαβάζω σε αυτό το μεσο. Κάτι τέτοια υποκείμενα που επιθυμούν να τοποθετούνται και σε πολιτικά κινήματα είναι ο πιο αποτελεσματικός δούρειος ίππος κατά των αναρχικών ιδεών. Εισάγουν και δικαιολογούν όλον τον φανατισμό, την μισανθρωπία και το πνεύμα του (επιθετικού) κοπαδιού που τον τελευταίο καιρό έχουν αποξενώσει τα καλύτερα και ποιο ενεργά στοιχεία του κινήματος.

Η πρώτη παράγραφος ξεκινά με μια ωραία αναφορά, μάλλον αυτοαναφορά, στην κατάχρηση ουσιών και στις ζημειές που αυτή προκαλεί στον εγκέφαλο. Όπως γνωρίζουμε, οι τάξεις των χουλιγκάνων δεν στερούνται από καμμένους και ουσίες όλων των ειδών και οι ίδιοι είναι ίσως η καλύτερη απόδειξη αυτού του επιχειρήματος.
Ο Σαΐνης οπαδός λέει ότι πλέον τους έχει καταλάβει όλους, από την άκρα δεξιά έως την άκρη αριστερά. Μπράβο οπαδέ, μετά από χρόνια (αιώνες)  διαφθοράς, ανισοτήτων και καταχρήσεων (εξουσίας) τα κατάφερες και εσύ. Μάλλον εάν ασχολιόσουν λίγο περισσότερο με την κοινωνία γύρο σου αντί να περιμένεις το νταμπλ θα το είχες καταλάβει και πιο πριν.
Αλλά είπες να ασχοληθείς με τον ΠΑΟΚ, να φωνάζεις κάθε Κυριακή για μια φανέλα και για τα μπόνους των επαγγελματιών που σε διασκεδάζουν στις αρένες. Ο ΠΑΟΚ που είναι πάνω απο ιδεολογίες, ο ΠΑΟΚ που έχει την δύναμη να ενώσει για 90 λεπτά φτωχούς και πλούσιους, κουτσούς και στραβούς, αφεντικά και δούλους, φασίστες και "αναρχικούς" (και καλά), όλους σε μια παπάρα. Τι γινεται μετά από το σφύριγμα της λήξης; Μετά την κατάκτηση του νταμπλ;
Γυρνάς στη δουλειά σαν αφεντικό; Νιώθεις ότι πλέον έχεις προβάδισμα πάνω στον αρειανό ή γαύρο προϊστάμενο σου;
Θα ταΐσεις τα παιδιά σου με κούπες; Θα τους διδάξεις την ηθική του γηπέδου; Θα τους μάθεις να αφιερώσουν τη ζωή τους στο κυνήγι ενός συμβόλου, μιας μπλούζας, ενός κενού συνθήματος;
Θα τους μάθεις να καυλώνουν με ένα γκολ ή με το συναίσθημα του κοπαδιού, χωρίς να καταλαβαίνουν καν πραγματικά γιατί και για ποιον γκαρίζουν.
Δεν νομίζω φίλε μου. Το αφεντικό σου θα παραμένει αφεντικό και θα συνεχίζει μα σε στέλνει με ένα δίκυκλο να ρισκάρεις τη ζωή σου για ενα σουβλάκι. Στη κηδεία σου μπορεί να σου στείλει κανένα ασπρόμαυρο στεφάνι.
Τα παιδιά σου θα έχουν μάθει να κυριαρχούνται απο πρωτόγονα συναισθήματα και, οπως εσένα, θα μάθουν να καλύψουν αυτό το κενό με ουσίες.
Πραγματικά, η μεγαλύτερη φιλοδοξία που μπορείς να έχεις είναι ο αφέντης σου ο Σαββίδης να μπει ενεργά στην πολιτική, ώστε εσείς προβατα να γίνετε ο προσωπικός του στρατός, μπας και πάρετε κανένα αξίωμα.

ΥΓ1: δεν αναφέρομαι στον ΠΑΟΚ επειδή έχω κάτι προσωπικό. Γαυροι, βάζελοι, χανούμια, αρειανοί ειστε τα ίδια σκατά.
ΥΓ2: αφού σας αρέσουν οι λατινικές εκφράσεις, υπάρχει μια που ταιριάζει περισσότερο στην περίπτωση σας, το "άρτον και θεάματα". Φάτε λοιπόν ψωμί και  ΠΑΟΚ για να μην έχετε να ασχολείστε με τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας.

από Α/Α 24/01/2018 3:06 μμ.


τα λόγια είναι περιττά!....
φασιστοειδή την ώρα που αποχωρούν απο το Ναυαρίνο,όπου προσπάθησαν με την κάλυψη των μπάτσων να επιτεθούν στην συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στην Καμάρα,φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Παοκ
Καμαρώστε τους οπαδούς σας και συνεχίστε να λέτε οτι κάνετε κουμάντο......
Το μόνο που κάνετε είναι να τους καλύπτετε και να εκτίθεστε 

https://www.youtube.com/watch?v=a9kFqL9eZ_I

από @@ 24/01/2018 3:08 μμ.


*Δεν συνυπογράφει ο ΣΦ Π.Α.Ο.Κ ΘΥΡΑ 4, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΦ ΠAOK AΘHNΩN

http://www.1926.gr/articles_details.php?keyi=52340&newsid=1

από Α/Α 24/01/2018 4 μμ.


στην επιγραφή του κειμένου δεν γίνεται διαχωρισμός,λέει οτι όποιος στοχοποιήσει έστω κι έναν παοκτσή θα είναι απέναντι του
Το οτι δεν συνυπογράφουν δεν λέει και πολλά.ούτε όλοι οι δεξιοί/ακροδεξιοί καλέσανε στην εθνικιστική/φασιστική φιέστα αλλά στηρίξανε σιωπηλά και τα όσα έγιναν μετά.Αυτοί οι ίδιοι οπαδοί του παοκ,μαζί με φασιστικά κατακάθια,εθνικιστικά παρακρατικά αποβράσματα κάψανε την κατάληψη Libertatia,επιτεθήκανε στην κατάληψη ΕΚΧ Σχολείο και μετά στην συγκέντρωση της Καμάρας φωνάζοντας -παοκ ολε -Μαζί με τους μπάτσους.
Συμφωνώ με το παραπάνω σχόλειο του Μανιφέστο δουλοπρέπειας
Η αντίθεση σε τέτοιου είδους εκφράσεις και πρακτικές υπέρ του φασισμού μόνο με την έμπρακτη αντιπαράθεση σ'αυτές μπορεί να θεωρηθεί "μη συμφωνία".Οταν δεν συμφωνείς με κάτι το αντιμάχεσαι κι αυτό εκφράζεται με την συμμετοχή σου σε αντιφασιστικά σχήματα,αγώνες ενάντια στην λεηλασία και την υποδούλωση των ζωών και του περιβάλλοντος ,την μισθωτή σκλαβιά σου που είναι απαραίτητη για να κερδοφορούν τ'αφεντικά,αγωνίζεσαι ενάντια σε οτι σου στερεί την ελευθερία σου και ενάντια σε όποιους την καταστέλουν.
Δεν περιμένεις εθνικιστικές φιέστες για να επιτεθείς σε δομές που είναι κέντρα αγώνα,ελευθερίας και αξιοπρέπειας!
Απο την στιγμή που το κάνουν ομως κάποιοι οπαδοί σας κι εσείς δεν συμφωνείται μ'αυτό να το δηλώσετε και να το δίξετε με πράξεις,αλλιώς η σιωπή σας είναι συνενοχή.

από αντιοπαδός 24/01/2018 4:18 μμ.


Τι μας νοιάζει ποιος υπογράφει και ποιός όχι; Από όλους τους συνδέσμους δεν υπογράφουν 2 και κάτι έγινε δηλαδή; Τι νομίζετε ότι είναι εδώ οπαδικό φόρουμ; Για αρχή βγάλτε μια άλλη ανακοίνωση κατδίκης και μετά το συζητάμε. Δεν θα κατσουμε να σαχοληθούμε με τα εσωτερικά των οπαδων και καταλάβετέ το. Είστε οι ίδιοι που την ημέρα που έγιναν οι καφρίλες λέγατε ότι δεν είναι παοκτσήδες και προσπαθούσατε να τα μαζέψετε. 

από .- 24/01/2018 5:15 μμ.


Τι δουλειά έχει ένα κείμενο οπαδών μιας ΠΑΕ, στο οποίο μάλιστα δηλώνουν πως η συγκεκριμένη ΠΑΕ είναι για αυτούς "uber alles", εδώ μέσα. 

Η ερώτηση έχει διπλή κατεύθυνση, απευθύνεται και στους συντάκτες. Για ποιο λόγο θέλουν να το δημοσιευσουν εδώ;

από @ 24/01/2018 6:22 μμ.


μπράβο παιδιά, σε λίγο ανεβάστε και καμία ανακοίνωση της 7 ή της 13... είναι κρίμα και άδικο οπαδοί-ιδιωτικοί στρατοί να μην έχουν βήμα εδώ μέσα...

'ωραία' η ανακοίνωση αλλά λέξη δεν γράφουν για τα βίντεο στα οποία ακούγονται κανονικότατα συνθήματα του ΠΑΟΚ. Και αυτά προβοκάτσια του δημάρχου; Ή ήταν πράκτορες του Άρη; 

;

από ε 24/01/2018 6:48 μμ.


ο ορισμος του νο πολιτικα
γειας σας καρντασια αντιγραφεις της θ7

από χαμουτζής μη ποδοσφαιρόφιλος 24/01/2018 8:32 μμ.


μπορεί κάποιος να εξηγήσει το βάρος των απουσιών των δύο υπογραφών, όπως επίσης και πόσοι σύνδεσμοι εκφράζονται απ' την παραπάνω ανακοίνωση;

από ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 25/01/2018 1:36 πμ.


ΤΟ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ   ΠΟΔΟΣΦΕΡΟ   ΕΙΝΑΙ   ΕΝΑ  ΑΠΟ ΤΑ  ΒΑΣΙΚΑ  ΕΡΓΑΛΕΙΑ    ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ  ΕΛΕΝΧΟΥ.   ΟΙ  ΟΠΑΔΟΙ  ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ    ΜΕ  ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ   ΚΑΙ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ  ΤΟΥ  ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ  ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ  ΗΛΙΘΙΟΙ. 
  ΑΥΤΟ  ΤΟ  ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ    ΟΙ   ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ   ΣΤΗΝ   ΑΓΓΛΙΑ   ΓΙΑ  ΝΑ  ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ   ΤΗΝ  ΤΑΞΙΚΗ  ΣΥΝΗΔΗΣΗ    ΤΟΥ  ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ  ΚΙ.ΝΗΜΑΤΟΣ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΠΕΤΥΧΑΝ .   ΠΡΕΠΕΙ   Η ΝΕΟΛΑΙΑ  ΝΑ  ΒΡΕΙ   ΕΝΑΛΑΧΤΙΚΕΣ  ΛΥΣΕΙΣ   ΚΑΙ  ΟΧΙ  ΝΑ   ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ   ΟΜΑΔΕΣ.      ΕΙΝΑΙ   ΑΡΩΣΤΙΑ.
ΕΔΩ  ΚΑΙ ΔΕΚΑΑΙΤΙΕΣ   ΟΙ  ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ  ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ   ΣΕ  ΟΛΗ  ΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΗ   ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΝ   ΠΟΛΛΑ  ΜΕΛΗ  ΤΟΥΣ   ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΟΥΣ    ΤΩΝ  ΓΥΠΑΙΔΩΝ.  ΣΤΗΝ  ΠΑΛΙΑ  ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ   ΟΙ  ΧΟΥΛΙΓΓΑΝΟΙ   ΤΩΝ  ΓΥΠΕΔΩΝ  ΕΙΤΑΝ   ΣΤΗΝ  ΠΡΩΤΗ  ΓΡΑΜΗ  ΤΩΝ  ΕΘΝΙΚΩΝ  ΕΚΑΘΑΡΗΣΕΩΝ.
ΜΑΛΛΟΝ  ΟΙ  ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ   ΑΝΘΡΩΠΟΙ    ΔΕΝ  ΕΧΟΥΝ  ΚΑΝΕΙ  ΠΟΛΛΑ  ΒΗΜΑΤΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ  ΠΕΡΙΟΔΟ  ΤΗΣ  ΡΩΜΑΙΚΗΣ   ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ,  ΜΕ ΤΟΝ  ΑΡΤΟ  ΚΑΙ  ΘΕΑΜΑΤΑ,
ΑΡΚΕΤΟΙ  ΘΕΛΟΥΝ  ΝΑ  ΕΙΝΑΙ  ΠΡΟΒΑΤΑ  ΚΑΙ ΜΕΣΑ   ΑΠΟ ΤΗΝ  ΟΜΑΔΑ   ΨΑΧΝΟΥΝ    ΝΑ  ΒΡΟΥΝ  ΜΙΑ  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. 
 ΜΗΠΩΣ  ΤΟ  ΙΔΙΟ  ΔΕΝ    ΓΙΝΕΤΑΙ  ΣΤΑ  ΚΟΜΑΤΑ ,   ΣΤΙΣ   ΣΕΧΤΕΣ   ΣΤΙΣ  ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ    ΣΤΟΥΣ  ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ

ΤΗΝ  ΙΔΙΑ  ΜΕΘΟΔΟ ΚΟΙΝΩΙΝΙΚΟΥ ΕΛΕΝΧΟΥ   ΠΟΥ  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ  ΟΙ  ΡΩΜΕΟΙ  ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ  ΤΗΝ  ΙΔΙΑ  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ    ΣΗΜΕΡΑ  ΟΙ  ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ  ΜΕ   ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΠΟΛΕΣ  ΜΟΡΦΕΣ  ΦΑΣΙΣΜΟΥ.      ΜΙΑ  ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ  ΕΙΝΑΙ  ΚΑΙ  ΑΥΤΗ  Η  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

από Παοκτσης 25/01/2018 7:33 πμ.


Στοχοποιουν φασιστες. Κι αυτοι θα τσακιστουν, ειτε κρυβονται μεσα σε συνδεσμους ειτε αλλου. Οποιος δε θελει να εμπλεκεται στην πολιτικη σαπιλα, να μην προσφερει πολιτικη καλυψη.


Ουτε ο ΣΦ Βεροιας υπογραφει αυτο το εμετικο κειμενο. Θα ακολουθησουν κι αλλοι, εξαλλου κανεις απο τους συνδεσμους, εκτος απ αυτους που συνεννοθηκαν, δεν ρωτηθηκε γι αυτο το κειμενο και μαλιστα το προωθησαν ως κειμενο που υπογραφουν ολοι οι συνδεσμοι.
Θα βγει σχετικο κειμενο απο οσους δεν συνυπογραφουν

από Μανταλάκι σπασμενο 25/01/2018 2:29 μμ.


Καλό θα ήταν να ξεκαθαριστεί το αν όντως έγινε η επίθεση από παοκια των μεκεδονες η υπάρχουν φασίστες και σε άλλους συνδέσμους του ΠΑΟΚ και σε ποιους

από Αναρχικός 25/01/2018 2:49 μμ.


Και μεγάλη μάλιστα να μην συμμετέχουν σύνδεσμοι στην κάλυψη των φασιστοειδών  που συμμετείχαν στις επιθέσεις. Κατ' αντιστοιχία στην περίπτωση της ΑΕΚ ούτε ένας σύνδεσμος δεν διαχώρισε τη θέση του από τις καφρίλες σε χώρο κατάληψης (ούτε αυτός των Εξαρχείων).
 Γιατί έχει σημασία;Γιατί προφανώς εχθρός δεν είναι όλοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που είναι πολλές χιλιάδες, αλλά συγκεκριμένα φασιστοειδή -καθώς και όσοι τα καλύπτουν- που χρησιμοποίησαν την ομάδα τους σε μια επίθεση. Απέναντί τους πρέπει να βρεθούν όσοι γίνεται περισσότεροι.

από ολικος Α 25/01/2018 5:09 μμ.


δε θα τα μαθουμε τωρα για τους οπαδους του παοκ. ουκ ολιγες εχουν συνεργαστει με φασιστες απο σερβια στο παρελθον πριν ακομα κανουν μοδα την χρυση αυγη στις ταξεις τους.  εχει γινει αλλη μια  εταιρια με μισθοφορους εντολοδοχους. ο προεδρας ιβανισκα σαβιδι  κατι μεγαλο ετοιμαζει κατι που εχει σχεση με την πολιτικη ζωη του τοπου αυτου .. εξου και οι χορηγιες σε συλλαλητηρια κτλ.  συλλαλητηρια μακεδονιες παοκ και φραπε. ζωαρα ε?

από ενας 25/01/2018 7:36 μμ.


Το κίνημα ΔΕΝ στοχοποιει παοκτζήδες. Στοχοποιεί φασίστες. Αν αυτοί ειναι παοκ ή αλλη ομάδα μικρή σημασία έχει. Οταν τσακιστούν θα τσακιστουν επειδή ειναι φασίστες. Και όχι επειδή ειναι πάοκ. Το ζήτημα όμως εντος του παοκ είναι αν οι υπόλοιποι θα τους καλύψουν ως παοκτζήδες,ενω το θέμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΙΚΟ (όπως προσπαθούν να περάσουν σε διαφορα σχολια κάτω απο την ανακοίνωση κάποιοι,ότι και καλά την πέσαν στην κατάληψη γιατι είχε ηρακλειδεις και αεκτζήδες μεσα,ενω η κατάληψη ηταν άδεια αφενος και αφετέρου στις καταλήψεις ο κοσμος σκάει όχι ως οπαδός αλλά ως κινηματίας ή συμπαθουντας).Και γιαυτο εχει τεράστια σημασία το ποιος υπογράφει και ποιος οχι. (σημέιωση ότι οσο περνάνε οι μέρες εμφανίζονται και άλλοι σύνδεσμοι που δεν υπογράφουν. Χθες ήταν δυο,πριν δυο ώρες ήταν 4 και τώρα ειναι 5).

ΥΓ Μια ανακοίνωση που βρωμάει νο πολίτικα γαυροειδεστατη (δηλαδη νο πολιτικα αλλά φασίστες κομπλε) δεν κρατάει καν τα προσχήματα να κράξει αυτούς που καναν κατι ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ και μπλέξαν το όνομα του παοκ.Περιμένω τουλάχιστον οι υπόλοιποι σύνδεσμοι να κρατήσουν αυτό το στάνταρ μινιμουμ. Οτι δεν καλύπτουμε. Τώρα αν θα το πάνε ένα βήμα παραπέρα και εναντιωθούν και ανοικτά ή με άλλους τρόπους θα ειναι ευχης έργο και το ιδανικότερο σενάριο...Αλλά άμα δεν θελουν να μπλέκουν τον παοκ με πολιτικά το λιγοτερο που μπορούν να κάνουν είναι να κράξουν αυτούς που το έκαναν.

ΥΓ 2 Περίμενα και περιμένω από τους ίδιους τους παοκτζήδες συνδεσμίτες και μη να είναι οι πρώτοι που θα εξαγριωνόντουσαν με το σκηνικό που κάναν ''συνοπαδοί'' τους. Χρησιμοποίησαν το ονομα της ομάδας τους και τις νοητές τους πλάτες για κάτι δικό τους. Και το συνέχισαν βγάζωντας μια ανακοίνωση πάλι χωρίς να τους ρωτήσουν και χρησιμοποιώντας τους. Και αυτή η ύπουλη κινηση δείχνει φόβο. Γιαυτό αναζητάνε πονηρά την στήριξη των άλλων.
 
ΥΓ 3 Δεν είμαι παοκτζής αλλά έχει σημασία σε τέτοια λεπτά θέματα να ειμαστε προσεκτικοί. Τσακίζουμε φασίστες ,όχι παοκτζήδες εν γένει. Αν κάποιος είναι και τα δυο είναι άσχετο. Η πρώτη του ιδιότητα ειναι αυτή για την οποία θα στοχοποιηθεί.

ΥΓ 4 Αν μας διαβάζει κάποιος πιτσιρικάς ή άσχετος που του πουλάνε παπά ότι ήταν ''γριες και χανουμια'' να είναι σίγουρος οτι του λένε ψέμματα για να τον μπλέξουν ως πλάτη. Η κατάληψη ηταν ΑΔΕΙΑ. Στο κίνημα δεν υπάρχουν οπαδικές ταυτότητες οτι ομάδα και αν ειναι ο καθένας.

από κοπροσκυλα των αφεντικων! 25/01/2018 11:14 μμ.


Η άποψη του Ιβάν Σαββίδη γύρω από την εμπλοκή του ΠΑΟΚ και των οπαδών της ομάδας, σε πολιτικές εξελίξεις ή δράσεις, με αφορμή γεγονότα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Ο Ιβάν Σαββίδης μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, για αρκετή ώρα συζήτησε με τους στενούς συνεργάτες του το συγκεκριμένο ζήτημα, που φαίνεται να βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ψηλά στην ατζέντα και απασχολεί την οικογένεια του ΠΑΟΚ.

«Στην οικογένεια του ΠΑΟΚ κανείς δεν είναι μπλε, κόκκινος ή πράσινος, όλοι είμαστε ασπρόμαυροι και το κόμμα μας είναι ο Δικέφαλος. Ο καθένας έχει την δική του άποψη, που όμως δεν αφορά και δεν διασπά την ενότητα του ΠΑΟΚ που είναι πάνω απ’ όλα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Σαββίδη «όσο κι αν γίνεται προσπάθεια να διαχωριστεί η οικογένειά μας από εξωτερικές δυνάμεις, δεν θα το αφήσουμε να συμβεί», ενώ όπως εξήγησε, «Είμαστε σε μια στιγμή που τα αποδυτήριά μας είναι ενωμένα, τα γραφεία είναι ενωμένα και ο κόσμος είναι ενωμένος με μαζική συμπαράσταση και χωρίς παρεκτροπές».

Αυτό που δεν επιθυμεί με τίποτα να συμβεί ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου» είναι να διαταραχθεί η ενότητα της ομάδας εξαιτίας των διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων. «Αυτό θα το διαφυλάξουμε ενισχύοντας την ενότητα και όχι θέτοντάς την σε κίνδυνο, αφήνοντας ανθρώπους έξω από την οικογένειά μας να προσπαθούν να μας διαχωρίσουν πολιτικά», σχολίασε.

http://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1189782/savvidis-komma-mas-einai-o-paok

=========================

Τα ταγμα εφοδου που εκαψε την Libertatia εχει και ονοματεπωνυμο οπως φαινεται... κοπροσκυλα των αφεντικων πλησιαζει η ωρα σας!

από @νάρχας 26/01/2018 6:06 πμ.


της αεκ που λες και clubs διαχώρισαν τη θέση τους (δε χρειάζεται να τα αναφέρω - ξέρουν αυτοί) και πολυμελής ομάδα ατόμων παρευρέθηκε στο δωματιάκι (κεντρικό της original 21) μετά τα γεγονότα να ζητήσει το λόγο..

Επίσης οι αεκτζήδες δε θεωρούσαν κατάληψη τη στρούγκα και στην ανακοίνωση τους είπαν ότι..σέβονται τους αυτοοργανωμένους χώρους (δε θα σχολιάσω)

Αντιθέτως οι παοκτζήδες πρόσφατα, σύσσωμοι (όλη τους η πορεία) επετέθησαν σε μετανάστες απ'το πακισταν και τώρα κάψαν και την κατάληψη

Τέλος πάντων για τους οπαδούς λίγο πολύ τα έχουμε πει, απο μακρυά κι ούτε αγαπημένοι κάποιες-οι όταν ήρθε η ώρα επιλέξαμε την αναρχία απ'την αθλητική ομάδα, ας το κάνουν κι αυτές-οί και μετά το συζητάμε

από οφσάιτ 26/01/2018 3:22 μμ.


Καλοί και χρυσοί οι σύνδεσμοι που δεν υπογράφουν αλλά η σιωπή δεν αποτελεί αντιφασιστική στάση ώστε να αποφύγουν την κριτική.
Κράζαμε τους γάυρους όταν δεν παίρναν θέση για την δολοφονία Φύσσα, κράζαμε του αεκτζίδες όταν δεν παίρναν θέση για την επίθεση στην Στρούγκα, τώρα είναι η σειρά των Παοκτζίδων.

Αυτά έχουν τα "Πάνω από όλα η Ομάδα" και τα νταραβέρια με τους προέδρους.

Θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί όποιοι σύντροφοι είναι φίλοι του ΠΑΟ μιας και η ομάδα τους είναι ακέφαλη!

από Μανταλάκι σπασμενο 27/01/2018 2:39 μμ.


Πλέον είναι φανερό πως υπάρχει ιδεολογική ηγεμονία των φασιστών στους συνδέσμους του ΠΑΟΚ πράγμα πολύ κακό για το κίνημα στη Θεσσαλονίκη που θα τους βρει απέναντι σαν σύνολο όχι φυσικά τους παοκτσιδες αλλά τους συνδέσμους που είναι ιδιαίτερα υπολογίσιμη δύναμη στο δρόμο

από @νάρχας 31/01/2018 11:22 πμ.


η ηγεμονία των φασιστών είναι πλέον ξεκάθαρη..βλέπε ''μακεδονία γη ελληνική'' σε πανό..κρίμα

από Χμ 31/01/2018 7:35 μμ.


Άσχετε ειτε προσπαθεια εκτροπής της κουβέντας. Το πανω αυτό ηταν απο τα όντως φασιστικά Πατήσια τα οποία είναι οικτρή μειοψηφία στον οργανωμένο χώρο της ΑΕΚ. Στην οριτζιναλ αναρτήθηκε για λίγο ενα που έγραφε η Μακεδονία είναι ελληνική σκατά στα κόμματα και την χα κάπως έτσι και έμεινε λίγο γιατί υπήρξαν εντονές κόντρες.
Αυτά χωρίς καμια διάθεση να είμαι συνήγορος οποίου οπαδικου χώρου
Εντύπωση κανει πάντως οτι οι σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ που εναντιώθηκαν στην ανακοίνωση τοριξαν στην μουγγα
Τι έγινε ρε παιδιά; η δίψα για τιτλο που αγοράζει ο Ιβάν και η γραμμή μόκο που έδωσε ειν αι δυνατότερη απο το αντίφα σας;


γιατι σε ενα κινηματικο μεσο πρεπει να διαβαζουμε μια τετοια ανακοίνωση;
και να μπαίνουμε κ σε συζητηση;
Η αρχικη ανάρτηση ειναι προβοκατόρικη κ να κατεβει..
ΣΟ ποσο πιο χαμηλα θα πεσει το μεσο;

από ενας 01/02/2018 12:41 μμ.


Καταλαβαίνω συντροφε την ενστασή σου. Απλά δεν ξέρω αν είσαι ενημερωμένος για τα γεγονότα της θεσσαλονίκης. Πιστέυω πως και ο αρχικός το ανέβασε όχι για την ανακοίνωση αυτή καθεαυτή αλλά για το τι σημαίνει αυτό για τα εντός του παοκ και κατεπέκταση για τα της θεσσαλονίκης γενικότερα... Σε ενημερώνω απλά ότι τα πεσίματα στο συλαλλητήριο γίνανε από παοκτζήδες-φασιστες...Επομένως έχει μεγάλη σημασία το αν οι υπολοιποι συνδεσμοι και το ανοργάνωτο κομμάτι θα κάνει πλάτη στους συγκεκριμένους ή θα τους αδειάσει,πολεμήσει,διώξει,κλπ. 

ΥΓ Παρεπιμπτόντως πλέον οι συνδεσμοι που ΔΕΝ υπογράφουν είναι 7. Και οι δυο βγάλαν και ανακοίνωση με στάση ενάντια σε ότι έγινε(αν και ο ένας απλά με ένα υστερόγραφο.)

ΥΓ 2 Δυστυχώς σε αυτή την πόλη ο πάοκ είναι παράγοντας μεγάλος. Προβληματικό μεν μια ομάδα να έχει τόση επιρροή στην πόλη σε τέτοιο βαθμό,αλλά ισχύει. Σε επίπεδο δρόμου,σε κοινωνικό,οικονομικό αλλά και πολιτικό πλέον. Μη ξεχνάς ότι στην θεσ/νικη τα πρώτα ραδιόφωνα σε ακροαματικότητα ειναι τα αθλητικά(που εκφέρουν και πολιτική γνώμη.Δε ξέρω πως το έχετε στην αθήνα αλλά εδώ ότι ναναι γίνεται στο θέμα αυτό) Λόγω μεγάλης μάζας κόσμου που τον έχει ψηλά και μαλάκυνσης της πόλης(αντιαθήνα,μας αδικεύουνε,είμαστε παραπεταμένοι,κλπ) και πλέον και λόγω ιβαν σαββίδη. Ο οποίος απλώνεται οικονομικά και πολιτικά στην πόλη με πλαίσιο σωτήρα της παραπεταμένης φτωχομάνας.

από Μανταλάκι σπασμενο 01/02/2018 1:42 μμ.


Δεν ισχύει ότι έβγαλαν ανακοινώση ενάντια στις επιθέσεις άλλοι σύνδεσμοι ένα υστερόγραφο στην ανακοίνωση της θύρας 4 δε λέει τίποτα πέρασαν 10 μέρες από τα πεσιματα και δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση .είναι ξεκάθαρο πως στολίζουν αυτά τα ορκς οι σύνδεσμοι ή απλά τους φοβούνται

από αναρχοκομμουνιστής πρώην οπαδός 01/02/2018 6:28 μμ.


Τα "κατορθώματα" των ολυμπιακών (μπράβοι σε πορείες), αεκτζήδων (Στρούγκα, Εξαρχεια) και παοκτζήδων προσφάτως είναι γνωστα. Οπαδικοί στρατοί ανεγκεφαλων και καμενων στην υπηρεσία των αφεντικών της ομάδας τους. Οι παναθηναικοί ευτυχως για αυτούς είναι οπαδοί μιας ακεφαλης και χρεωκοπημενης ομάδας. Είναι ολοφάνερο πια μέσα από τις δράσεις και τις απειλες τους και όλης της φασιστονοοτροπίας τους (εμείς κάνουμε κουμάντο, εδω μόνο εμεις και τέτοια) ότι αποτελούν εφεδρείες της Καταστολής επανω σε όσους υψώνουν το αναστημά τους. Εφτασαν να σπανε καταλήψεις (Ν. Φιλαδέλφεια) και να τις πυρπολούν (Θεσσαλονίκη) που ούτε οι βαμένοι ναζήδες δεν μπορούσαν. Με την ανακοίνωση τους απειλούν όποιον στοχοποιήσει τα φασιστοειδή που εκαψαν την Λιμπερτατια ενω στα Εξάρχεια οι αντιστοιχοί τους που εχουν επικεφαλής έναν τυπο που ΄βγαλε το ματι συντροφου στο Αγρίνιο απειλούν επίσης. Μην έχουμε αυταπάτες για το ρόλο αυτών των οπαδικών στρατών που συντηρούν κι ελέγχουν τα αφεντικά τους (μαφιόζοι τύπου Μαρινάκης, Σαββίδης, Μελισσανίδης) και την αναβαθμιση αυτού του ρόλου ως παρακρατικές ομάδες κρούσης στο βαθμό που οι κοινωνικές και ταξικές αντιστασεις αποδειχτούν ακαταβλητες και αναπτύσσονται

από @νάρχας 02/02/2018 9:58 πμ.


τους έλεγα ''παρακρατικούς'' αλλά αστικό/ιδιωτικό στρατό..


post image

Μου κάνει εντύπωση που καμιά ανακοίνωση συλλογικότητας που συμμετείχε στην πορεία στις 22/1 από την καμμένη Libertatia δεν αναφέρει γιατί η αστυνομία έβαλε κλούβες στο συγκεκριμένο σημείο και στη συνέχεια χτύπησε την πορεία.

Μια κλούβα των ΜΑΤ με διμοιρίες ειχαν τοποθετηθεί στη συμβολή Δελφών με Παρασκευοπούλου κλείνοντας την πορεια προς ανατολικά.

Πρώτον η αστυνομία ποτέ δε βάζει κλούβες κάθετα σε δρόμο αν δε θέλει να δημιουργήσει ένα φραγμό που νπροστατεύει κάποιο πιθανό στόχο.

Δεύτερον ποτέ ξανά δεν έχει σταματηθεί πορεία που απομακρύνεται από το κέντρο της πόλης.

Τρίτον ο μόνος πιθανός στόχος προς ανατολικά είναι δύο σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ - Μακεδόνες και ΒΕΜ - και οι δυο γνωστοί για τις εθνικιστικές και φασιστικές θέσεις τους. Επιπλέον και οι δυο σύνδεσμοι έχουν μέλοι ενεργά που ειναι μέλοι και κάποιοι και στελέχοι φασιστικών οργανώσεων συμπεριλαμβανομένου και της ΧΑ.

τα συμπεράσματα δικά σας...

Εικόνες:

από ολικος Α 02/02/2018 8:08 μμ.


παρατηρω και σε αλλα σχολια οτι φταινε οι ταδε οπαδοι κ οι ταδοι και οι του παο δε φταινε γτ ειναι ακεφαλη ομαδα. οποιος ξερει λιγο παραπανω απ αυτα ξερει ποιοι κανανε την επιθεση στα προσφυγικα και τι ρολο παιζουν στη 13 οι φασιστες. ( δε θελω να το παρεις οπαδικα γτ δε με νοιαζουν αυτα απλα δεν αγιοποιουμε τσιρακια εδω φιλε)

από sudo 03/02/2018 7:29 πμ.


Για την ΑΕΚ μην τα ισοπεδωνετε και ολα , εδω και πολλα χρονια η R μαζευει καθε χρονο οτι μπορει ,απο φαγητο μεχρι ρουχα για προσφυγες που δεν εχουν τα απαραιτητα και τα μοιραζει.Και υπαρχει και η κερκιδα που ειναι για προσφυγες καθε κυριακη οπου μονο η ΑΕΚ εχει στην Ελλαδα.Η μειονοτητα των φασιστων που ειναι απο πατησια δεν εχει καμια σχεση στην oRiginal. Αυτο που εγινε στην στρουγκα , ηταν μαλακια και εβγαλε ανακοινωση η R που ζητησε συγνωμη ,και δεν εχει καμια σχεση με τον τροπο που καναν τα φασιστακια του μπαοκ. Στην β.ελλαδα γενικα εχει αρκετους φασιστες οχι στην θεσσαλονικη , αλλα σε γυρω περιοχες.

από τσουβαλιαστής 03/02/2018 11:10 μμ.


οπαδός, χριστιανός και δεξιός, ή είναι χαζός ή έχει συμφέρον.

(όπου χριστιανός βάζουμε και λοιπες θρησκείες)

από @not troll 04/02/2018 2:41 μμ.


ασε μας αγορινα μου που δεν ειναι στην R και που η οριτζ εβγαλε ανακοινωση που ζηταγε συγγνωμη
αυτα το 2014
περσυ μια χαρα την επεσε στη καταληψη και μια χαρα απειλουσε συντροφους,στεκια και καταληυψεις,και εκανε αντισυγκεντρωση στη δεκελειας με λοσταρια και μαχαιρια για να τη πεσει στα πατησια
ασε τη παραμυθα,τα ιδια  ειστε

από ΑΜΕΣΑ 05/02/2018 9:09 πμ.


Συμμετέχω σε συνελεύσεις και κατάληψη του αναρχικού χώρου εδώ και τρία χρόνια. Από τότε που έγινε η επίθεση στην Στρούγγα από το στρατό του μελισσανίδη άρχισα να ψάχνω το τι γίνεται με τους οπαδικούς στρατούς. Ναι στο χώρο μας κυκλοφορούν πολλοί οργανωμένοι οπαδοί  και εγώ έχω φίλους και συντρόφους που ασχολούνται πολύ με τις ομάδες και τους συνδέσμους αλλά δεν είχα κάτσει να δω τι γίνεται καθώς δεν με ενδιαφέρει κιόλας .

Τότε λοιπόν με την Στρούγγα οι αεκτζήδες είχαν μεταξύ τους γερές κόντρες καθώς από ότι έμαθα το πέσιμο έγινε από μικρή ομάδα που είναι στα πατήσια και μερικούς της ορίτζιναλ , η μεγάλη συντριπτική πλειοψηφία της ορίτζιναλ είτε ήρθε σε κόντρα είτε σιώπησε (που είναι συνενοχή να εξηγούμαστε). Είδα σχόλια στα «κοινωνικά μίντια» που αλληλοσφαζόντουσαν. Ψάχνοντας έπεσα και σε μπόλικα διαμαντάκια από οπαδούς άλλων ομάδων, ειδικά παοτζήδων και ολυμπιακών. Δυστυχώς δεν έχω κρατήσει σχόλια και screenshots αλλά σε γενικές γραμμές είναι τρέλλα! Χρησιμοποιώντας φράσεις-κλισέ αντιεξουσιαστικές και τσιτάτα , αντιφάδικες φράσεις κλπ αλλά μόλις φτάνουν στις ομάδες τους πάνε όλα περίπατο και δεν έχουν κάνένα πρόβλημα να αλληλοσκοτωθούν.

Τελευταίο διαμαντάκι σε ένα τοπικό σάιτ ειδήσεων επαρχιακής πόλης  που πέτυχα το Σάββατο που παοκτζής εκφράζει την άποψη ότι πρέπει να υπάρχει σταλινικού τύπου δικτατορία στην επαρχιακή πόλη του στην βόρειο ελλαδα και να μην τολμούν να κυκλοφορήσουν οπαδοί άλλων ομάδων! Ο ίδιος στα σχόλια του αυτοπροσδιορίζεται σαν αντιεξουσιαστής και ο σύνδεσμός του ότι συμμετέχει σε εκδηλώσεις του χώρου και σε αποτροπή πληστειριασμών! μάλιστα φωτογραφίζει κάποιους οπαδούς άλλων ομάδων  τους απειλεί ανοιχτά όχι για πολιτικά αλλά γιατί είναι οπαδοί άλλων ομάδων! Με αυτά και αυτά φτάσαμε να ανεχόμαστε άτομα που δηλώνουν αναρχικοί αλλά δεν έχουν πρόβλημα αν κάθονται δίπλα δίπλα με άτομα που επιτίθενται σε συντρόφους όπως στην Στρούγγα ή καίνε καταλήψεις όπως την Libertatia.

Ας το πάρουμε απόφαση και ας δράσουμε ανάλογα: οι χούλιγκαν είναι ΦΑΣΙΣΤΕΣ καθώς  χρησιμοποιούν ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. ΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΠΑΔΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΡΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΜΑΣ. ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙ . ΤΑ ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΟΥΣ

από 4 05/02/2018 11:09 πμ.


Ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ μιας και είναι η πιο λαοφιλης ομάδα της Βορείου Ελλάδος αποτελείται από όλων των ειδών(αριστερούς,δεξιούς,αναρχικούς,πατριώτες,πρόσφατα δυστυχώς μια πολύ μικρή μερίδα ακροδεξιών κτλ) ανθρώπους. Όταν η χα έπαιρνε ποσοστό 0.5% ξέρετε όλοι ποιοι κάναν κουμάντο στον Π.Α.Ο.Κ και τι πρεσβεύει ακόμη και σήμερα ο Π.Α.Ο.Κ και ποιοι κατέβαιναν μαζικά στις πορείες της Θεσσαλονίκης με αυτόνομο μπλοκ(συμδεσμιτες του Π.Α.Ο.Κ) κτλ. Το πρόβλημα είναι γενικότερο και δεν είναι εντός των οπαδών ης εκάστοτε ομάδας το πρόβλημα είναι ένα οτι δηλαδή η ακροδεξιά έχει ανέβει παρα πολύ τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.Οι κινήσεις του χώρου κατ εμέ πρέπει να εστιάσουν αποκλειστικά σε αυτό το κομμάτι οτι δηλαδή ενω παίζαμε <<μόνοι μας στο γήπεδο>> πλέον οτι και να λέμε υπάρχει αντίπαλος.Μπράβο σε όλους όσοι αντιστάθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας.Το υ.γ της ΘΥΡΑΣ 4 πριν καποιες μέρες τα λέει όλα όσον αφορά τα πολιτικα πιστεύω μιας μεγάλης μερίδας οπαδών του Π.ΑΟ.Κ. Παλιοτερα ήταν μια συντριπτική πλειοψηφία πλέον επειδή υπάρχει δυστυχώς αντίπαλο δέος είναι μια μεγάλη μερίδα. FUCK NO POLITICA PAOK ANTINAZI

από Μανταλάκι σπασμενο 05/02/2018 12:54 μμ.


Αυτό το υστερόγραφο τους έκανε τα μούτρα κρέας φίλε τους φασίστες που κάνανε αυτό που ούτε στα όνειρα τους δεν φανταζονταν οι χρυσαυγιτες στη πόλη νομίζω μετά από αυτό δε θα το ξανακανουν κομπλέ συνεχίστε όλοι οι οπαδοί του χώρου να κοιτατκ άλλου μιλώντας για παλιά στο τεξας

από του μπι 05/02/2018 2:36 μμ.


για τον 11.09 παντως σε μια δημοσκοπηση που ειχε γινει το 2012 ειχε βρεθει οτι οι οπαδοι του παοκ σε ποσοστο 10% ψηφιζαν τους ναζι και εαν κρινω απο τα ποσοστα των ναζι σε θεσσαλονικη κιλκις πιερια δραμα σερρες φλωρινα κλπ οπου εχει πολλους οπαδους ο παοκ ειναι σωστη η δημοσκοπηση
οι αεκτζηδες σε εκεινη την δημοσκοπηση ηταν στο 3,5 και οι παο-οσφπ στο 7%

από θα δείξει 05/02/2018 4:39 μμ.


Προφανώς η υπογράφοντες της ανακοίνωσης έθεσαν ως προταιρεότητα την προστασία των συνοπαδών τους απο την διαφαινόμενη οργή και τα πιθανα αντίποινα του κινηματικού κόσμου για αυτό και δεν ειπώθηκε κάτι περί παραχάραξη της προσφυγικής ιστορίας του συλλόγου απο φασιστικές δράσεις στο όνομα του ΠΑΟΚ  ή κάποια καταδίκη της επίθεσης στον γνωστό παοκτζή Ζουράρη...
ΑΠΟΕΛ ή Λάτσιο της Ελλάδας δεν περιμένω να γίνουν αλλά σίγουρα αλλιώς είχαμε μάθει απο τους παοκτζήδες για όσους θυμούνται πριν λίγα χρόνια την επίθεση στα γραφεία των χρυσαυγιτών


Γελάω και λυπάμαι ταυτόχρονα με την αναταραχή που έχει πιάσει σήμερα τους συντρόφους φίλους του ΠΑΟΚ αλλά και ένα χρόνο νωρίτερα εκείνους της ΑΕΚ. Ως φίλος του ΟΣΦΠ και πρώην συνδεσμίτης, έχω βρεθεί στην θέση που βρίσκονται τώρα, κάποια χρόνια πριν. Τότε που συχνά πυκνά προέκυπταν στοιχεία και γεγονότα που αποδείκνυαν την σχέση μερίδας οργανωμένων του ΟΣΦΠ με την Χρυσή Αυγή. Θυμάμαι πόσο ντρεπόμασταν οι σύντροφοι φίλοι του ΟΣΦΠ με αυτά τα γεγονότα αλλά το θέμα τότε δεν αντιμετωπίστηκε καθόλου 'πολιτισμένα' και 'ευγενικά' όπως επιδιώκεται να γίνει τώρα. Αυτό που λέγαμε εμείς τότε είναι ότι στο σύνολο των οπαδών του ΟΣΦΠ το ποσοστό των χρυσαυγητών δεν είναι μεγαλύτερο από αυτό που καταγράφεται και στην κοινωνία συνολικά. Αν μπορούσε να γίνει ένα γκάλοπ για το τι ψηφίσανε οι οπαδοί του ΟΣΦΠ στις τελευταίες εκλογές σίγουρα το αποτέλεσμα θα έβγαζε πρώτο το Σύριζα και την ΝΔ, όπως πιστεύω το ίδιο θα προέκυπτε για τις άλλες λαοφιλείς λαϊκές ομάδες όπως είναι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Επίσης αν κάποιος ψάξει τις αιτίες για τις οποίες έχουμε ισχυρή Χρυσή Αυγή σε φτωχές συνοικίες με αριστερό παρελθόν (Νίκαια, Πέραμα κτλ ) αντί σε Κολωνάκι και Ψυχικό, εύκολα μπορεί να καταλάβει πως δεν έφερε ο ΟΣΦΠ την Χρυσή Αυγή στην κοινωνία, αλλά το αντίθετο, κάτι που προφανώς ισχύει και στις άλλες λαοφιλείς ομάδες. Όλα αυτά τα επιχειρήματα, που σκοπό είχαν να μην σπρώξουμε περισσότερο κόσμο του ΟΣΦΠ προς την Χρυσή Αυγή, αντιμετωπίστηκαν χλευαστικά από τους Antifa των άλλων ομάδων και πλέον η εξίσωση γαύρος=φασίστας είναι παγιωμένη μέχρι και σήμερα (βλέπε σχόλια σε αυτήν την συζήτηση του στυλ ‘γαυροποιήθηκαν οι παοκτζήδες’) παρόλο που έχουν γίνει ‘τέρατα’ και από άλλους οπαδούς.

Όλα τα παραπάνω δεν τα λέω για να αποκαταστήσω το όνομα των οργανωμένων του ΟΣΦΠ, ίσα ίσα έχω δει με τα μάτια μου πως είναι να αρχίζουν να κάνουν κουμάντο οι χρυσαυγήτες του ΟΣΦΠ. Τότε επιχείρησα να συγκρουστώ μαζί τους μέσα από τον σύνδεσμο στον οποίο άνηκα ο οποίος τότε δεν είχε ακόμα μολυνθεί. Μια τέτοια σύγκρουση όμως απαιτούσε ξύλο τις Κυριακές στο γήπεδο κάτι που οι απολιτίκ πλειοψηφία δεν μπορούσε να το δεχτεί για το καλό του ΟΣΦΠ. Το αποτέλεσμα ήταν να σταματήσω να ασχολούμαι με τα οπαδικά.

Αυτό που έχω να πω στους συντρόφους φίλους της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ που αγωνιούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα με δικαιολογίες του τύπου ‘μα εμείς έχουμε κάνει μπάχαλα στην τάδε πορεία’ είναι να κοιτάξουν πως θα φιμώσουν του φασίστες που πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν στην κερκίδα τους. Οι δικαιολογίες που λένε περισσότερο χρόνο δίνουν στους φασίστες να δυναμώσουν παρά το αντίθετο. Αν είσαι έτοιμος να συγκρουστείς και να τους πετάξεις έξω από την κερκίδα τότε κάντο όσο είναι καιρός, γιατί αλλιώς το no politica και οι orthodox brothers θα σε φάνε πριν το καταλάβεις.

από ο 06/02/2018 3:31 μμ.


Αντιφασίστα παοκτσή άραξε εσύ δίπλα στους νεοναζί συνοπαδούς σου και βρίζε την Αθήνα. Κάτσε δίπλα σε αυτούς που κάνανε αυτό που δεν έχουν τολμήσει να κάνουν φασίστες και ασφαλίτες στην πόλη αυτή και φώναζε μισά μισά συνθήματα. Άραξε εσύ δίπλα με τους μόνους οπαδούς που έχουν κάνει τέτοια επίθεση στην Θεσσαλονίκη. Άραξε εσύ δίπλα στους νεοναζί και μετά έλα στο ιντερνετ να μας πεις για αντιναζί. Αν θίγεσαι κάνε κάτι. Είσαι στο μοναδικό πέταλο της πόλης που έχει νεοναζί και αντί να κάνεις κάτι για αυτό βγαίνεις να υπερασπιστείς τι?
Μήπως τελικά έχεις και εσύ μερίδιο ευθύνης για το κάψιμο της κατάληψης?

από παοκτσής 06/02/2018 11:43 μμ.


3.31 είσαι πολύ λίγος φίλε για να μιλήσεις για τους αντιφασίστες παοκτσήδες. Όποιος ασχολείται χρόνια στην πόλη με το χώρο ξέρει πολύ καλά τι έχουν προσφέρει οι αντιφασίστες παοκτσήδες σε αυτόν και πόσες φορές έχουν ανεβάσει το λέβελ σε μάχιμες πορείες. Προφανώς και είσαι οπαδός του Ηρακλή μόνο που συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Είστε πολύ λίγοι ποσοτικά και δεν έχετε άλλες πολιτικές απόψεις στο πέταλο και φυσικά μπράβο σας γι αυτό.Δυστυχώς όλοι οι οπαδοί όλων των ομάδων(ερχόμασταν καυτατζόγλειο και μας κουνούσατε ελληνικές σημαίες παλιότερα) έχουν κατά καιρούς τέτοια φαινόμενα.Σε τέτοιες περιπτώσεις πάντως να ξέρετε όλοι γίνονται πράγματα που ο κόσμος εκτός οπαδικού πυρήνα της εκάστοτε δεν τα μαθαίνει.Απλά προς γνώση όλων χωρίς φυσικά να δικαιολογεί αυτό που θα πω το γεγονός που συνέβη και την ντροπή που νιώσαμε όλοι οι παοκτσήδες είναι πως απο αυτό το μπουλούκι των 70-80 ατόμων φασίστες είναι το πολύ οι 10-15 και οι υπόλοποι δεν έχουν ιδέα από πολιτικά και πηγαν για το νταβαντούρι.ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ.Όλοι λένε και έχουν δίκιο πως κάθεστε δίπλα τους πως φωνάζετε μαζί συνθήματα κτλ.Το γεγονός έγινε και αυτό δυστυχώς δεν αλλάζει αλλά σε να εμφυλιακό τοπίο στηρίζεις αλληλέγγυα την πλευρά σου και δεν κράζεις χωρίς να ξέρεις τι συμβαίνει.Ο ΠΑΟΚ ειναι προσφυγικός αντιφασιστικός και κόντρα στο κράτος και στο κατεστημένο. Με μια μεγάλη χοντράδα δεν παραγράφονται και τα καλά τοσων δεκαετιών.

από ενας 07/02/2018 1:08 μμ.


Εντάξει ρε συ παοκτζη. Δεν είπαμε ότι ολοι οι παοκτζήδες είναι φασίστες ή οτι παίζει η πλειοψηφία να είναι. Είπαμε κάτι πολύ απλό και δεν καταλαβαίνω τον λόγο που εθελοτυφλείς. Οι φασίστες στον παοκ έχουν ανέβει πάρα πολύ. Οχι ως αριθμός μονο αλλά και ως δύναμη και κυριαρχία. (και ναι αυτό σημαίνει ότι μαζεύουν και απολιτικ πιτσιρικάδες για το νταβαντούρι ...συμφωνώ. Αλλά αυτό δείχνει επιρροη από τον πυρήνα τους. Και εν δυνάμει πλύση εγκεφάλου στους μικρούς) Δεν είπαμε ότι κυριαρχούν απόλυτα αλλά ότι παίζει χοντρό θέμα. Και ότι παίζει μια σταδιακή μεταστροφή εντός του οπαδικού πυρήνα. Ο παοκ δεν έγλειφε ποτέ προέδρους. Αλλά από πέρσι ακούστηκε το ιβαν σαββίδης οεοεοε.  Παοκτζήδες δεν διανοούνταν να κάνουν πέσιμο στο κίνημα και φέτος κάναν 3. Και οι σύνδεσμοι δεν θα βγάζαν ανακοίνωση για να το καλύψουν. Φέτος το κάναν όλοι?!?! εκτός από 7 συνδέσμους. Βγαίνει προς τα έξω ενα επικίνδυνο νο πολίτικα και μια αίσθηση ότι τα πράγματα αλλάζουν με μια τάση προς κακή κατεύθυνση. 

ΥΓ καλή η μαχιμη συμμετοχή σε συγκρούσεις αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό.

ΥΓ το αν ο 3.31 είναι ηρακλης είναι άσχετο. Αν και συμφωνώ ότι η σύγκριση ηρακλή παοκ είναι ανόμοια πράγματα. Καλώς ή κακώς ο ηρακλης δεν έχει πρόεδρα να φτιάχνει πλουσια όνειρα με υπερομάδες,τίτλους,ευρώπες,γήπεδα και επιχειρήσεις για να χρειάζεται οπαδικό στρατό ή νο πολίτικα πελατεία. Και όντως το γεγονός ότι είναι μειωμένη η δυναμική στην γ β εθνική παίζει ρόλο στο πόσο μπορείς να κρατήσεις τα μπόσικα. Αλλά μην ξεχνάμε ότι αυτή η επιλογη ήταν δικιά τους ως ένα βαθμο. Στις ''καλές εποχές'' που ο ηρακλης είχε αρκετό κόσμο στο γήπεδο έπεσε βρωμόξυλο μεταξύ των συνδέσμων έξω από το γήπεδο με αποτέλεσμα ο ένας σύνδεσμος να μην ξαναπατήσει στο γήπεδο. Τουλάχιστον συλλογικά. Και αυτός ο σύνδεσμος μάζευε κόσμο πατριωτοφασίστες και ντρόγκια. Δεν είναι όλα τύχη και συγκυρίες. Είναι και επιλογές. Θα απομόνωναν ποτέ με αυτόν τον τρόπο οι παοκτζήδες τους συνδέσμους που συμμετείχαν στο πέσιμο? Δεν νομίζω...

ΥΓ Δεν καθαγιάζω τους ηρακλειδείς ή τους αρειανούς. Δεν παύουν να είναι οπαδοί ομάδων με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Αλλά πως να το κάνουμε τέτοια δείγματα γραφής δεν έχουν δείξει άσχετα με το τι οπαδικές μαλακίες ή παθογένειες έχουν επιδείξει κατα καιρούς.

από σωθήκαμε 07/02/2018 6:19 μμ.


Ακόμα ένα παραδειγμα τρανής οπαδικής σκέψης. Σημασία έχει τι ομάδα είναι ο συνομιλητής και όχι τι λέει. Δυστυχώς αυτή η στενόμυαλη θεώρηση δύσκολα αλλάζει. Οπαδική και όχι πολιτική σκέψη.

Ο μόνος στόχος είναι η προστασία ενός φαντασιακού. Μην τυγχόν και μας πουν φασίστες. Κάποιοι κάνουν επίθεση σε αντιφασιστική συγκέντρωση, μετά από λίγη ώρα καίνε κατάληψη και φωνάζανε σε όλη την πόλη "πουτάνας γιοι αναρχικοί" αλλά ο συνοπαδός δικηγόρος μας ενημερώνει πως "δεν έχουν ιδέα από πολιτικά και πηγαν για το νταβαντούρι". Όλα κομπλέ τότε. Πιές και καμιά μπυρίτσα μαζί τους στο επόμενο ματς, θα πετύχετε και κανα νταβαντούρι και όλα καλά. Ξέπλυμα, παραμύθα στα πιτσιρίκια και η ζωή συνεχίζεται γιατί η ομάδα πάνω από όλα. Και τρελίτσα στο ίντυ σε φάση είσαι λίγος σαν κλασσική οπαδάρα. Τσίπα μηδέν.

Μια κατάληψη κάηκε. Παοκ και ναζί ΕΓΙΝΕ. Εμετική ανακοίνωση no politica βγήκε. Εμφύλιος δεν υπάρχει. Όλα μέλι γάλα για το καλό της ομάδας. Που να ασχολούμαστε με φασίστες τώρα, έριξε φράγκα ο ολιγάρχης και πρέπει να τρέχουμε από πίσω να στηρίξουμε.

Καλή δύναμη σε όσους συντρόφους παλεύουν στις κερκίδες πραγματικά.

από οι μαλακιες 07/02/2018 8:32 μμ.


εγω ενα ξερω: στον τελικο κυπελλου συσωμοι οι οπαδοι του παοκ αποθεωναν με συνθηματα τον ιβαν σαββιδη. συντροφος αντιφα και αυτος φαινεται

οπως και οι "αδελφοποιημενοι" grobari της παρτιζαν με τους σταυρους και τα ορθοδοξα αδελφια στην 4 και τις κοινες εκδρομες και εξεδρες
ας κοπουν οι μαλακιες. καμια συγκρουση με τους φασιστες δεν υπαρχει κανενα ξεκαθαρισμα. για το καλο της ομαδας ολοι μαζι ειναι


Ολόκληρο το βίντεο της επίθεσης ανεβασμένο από παοκτσιδες που το χαίρονται:

https://www.youtube.com/watch?v=BxZsHWytcY0

από Μανταλάκι σπασμενο 17/02/2018 8:43 μμ.


Παοκτσης πες μας ρε τρελε για τη προσφορά των παοκτσιδες στο κίνημα και κουνά μας και το δάχτυλο μετά από όλα αυτά που εγιέγι σήμερα στη σταυρουπολη

από Έν@ 17/02/2018 9:06 μμ.


Από ενημέρωση ατόμου που ήταν στο πέσιμο, όταν φεύγανε ακούστηκε να λένε "ελάτε τούμπα να σας σφάξουμε"

από δυο 17/02/2018 11:48 μμ.


Και όταν φεύγανε από το γηπεδο γιατί ''θα ερθουν οι άλλοι'' ακουγόταν το ''παμε όλοι μαζί γραμμή στο σύνδεσμο..'' Τώρα σε ποιον σύνδεσμο ιδέα δεν έχω. Αλλά επιβεβαιώνεται ότι ήταν οργανωμένοι χουλιγκάνοι,οπαδοί. Σε απόσταση τετάρτου-20λεπτου με τα ποδια έχει δυο τρεις συνδέσμους του παοκ. Από την άλλη ίσως εννοούσαν ότι γυρνούσαν σε άλλον με μηχανάκια ξερω γω...

από Κάθε οργανωμένους παοκτζη είναι φασίστας η συνενοχος 18/02/2018 9:44 μμ.


Την επόμενη φορά θα σας τσακίσουν μαζί με τα όρθοδόξα αδέλφια της πάρτιζαν  και θα φωνάζουν έτσι γμ ο παοκ αλλά καρντασια, μην το πούμε πουθενά έτσι, γιατί τι θα πουν οι σύντροφοι της θ4?
Η σιωπή είναι ανοχή και η ανοχή συνενοχη


Ειναι πραγματικά κατάντια να παραμένει στο (((ι))) τετειο οπαδικο κειμενο. Και οχι μονο δεν κόβεται απο την ΣΟ γιατι απλά καταστρατηγει εξοφθαλμα την οποια πολιτική δημοσιευσης, αλλα υπαρχει και διαλογος με τα χουλιγκανια της καθε κωλοομάδας.

ΣΟ για κουνηστε το κεφαλι σας! 

ΕΛΕΟΣ πραγματικά ΕΛΕΟΣ

από @ 19/02/2018 10:12 μμ.


Ανεβηκε ανακοινωση του συνδεσμου Σταυρουπολης του ΠΑΟΚ, απο τον οποιο μαλλον  συμφωνα με αυτα που αναφερει ξεκινησαν οι οπαδοι που επιτεθηκαν στον αγωνα της Προοδευτικης. Αφου μαλλον παραδεχονται οτι ολα εγιναν απο ατομα που ανηκουν εκει αλλα δε τους εκπροσωπουν καταληγει να λεει οτι οποιος θελει να τους μπλεξει με το σκηνικο θα τους βρει με χαρα μπροστα τους. Σα να λεμε, ηρθαν σας επιτεθηκαν, εμας δε μας αρεσε, αλλα αμα μας σπασετε και τα αρχιδια θα σας δειρουμε κιολας. Πραγματικα αξιοθρηνητες ανακοινωσεις απο ενα οπαδικο κινημα το οποιο ειχε ζησει και καλυτερες στιγμες.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Φ ΠΑΟΚ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΩΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΙΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΕΙΤΕ ΔΕΞΙΕΣ ΤΑΞΕΙΣ,ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ.ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΣΥΜΒΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΣΑΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ.ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΧΑΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ...

ΥΓ. 28 Φλεβάρη όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Παλατάκι".

----------------------------------------
Για όσους ξέρουν πως λειτουργούν οι σύνδεσμοι οπαδών, οι ανακοινώσεις βγαίνουν από λίγα και ψηλά στην ιεραρχία άτομα. Οι υπόλοιποι ούτε καν ρωτιούνται, ούτε καν ξέρουν τις ανακοινώσεις. Οι σύνδεσμοι όλων των ομάδων είναι απόλυτα ιεραρχικά δομημένοι, λίγοι κάνουν το κουμάντο και οι υπόλοιποι ακολουθούνε είτε με συνείδηση είτε ασυνείδητα.

.

από @ 20/02/2018 6:25 μμ.


τείνει η συζήτηση να γίνει "εμείς την έχουμε μεγαλύτερη" (την αντιφασιστική δράση!!!) και μάλιστα αυτό γίνεται από εντελώς οπαδικό πρίσμα (δλδ "εμείς οι αεκτζήδες είμαστε τρου αντίφα, τα παόκια είναι γιαλαντζί" ή "ναι μεν έγινε η μπούκα στη στρούγκα αλλά όχι επειδή ήταν κατάληψη (ναι, έγινε επειδή εναντιώνονται στον Μελισσανίδη) ενώ εσείς κάψατε τη λιμπερτάτια επειδή ήταν κατάληψη".

Τι θα γίνει  μάγκες; Μετά τα μαχαιρώματα στο Βόλο θα πλακωθούν τώρα αεκτζήδες με παόκια και στο indy για το ποιανού ο αντιφασισμός είναι πιο... ανόθευτος;


Σε νέο, αιματηρό αυτή τη φορά, χτύπημα προχώρησε η φασιστική ομάδα που είχε δράσει στο πρόσφατο συλλαλητήριο για το μακεδονικό ζήτημα, με αποκορύφωμα τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, που στεγαζόταν σε νεοκλασικό κτίριο της Θεσσαλονίκης.

Ορμώμενοι προφανώς από την ατιμωρησία τους, το περασμένο Σάββατο η ίδια -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- ομάδα επιτέθηκε με λοστούς, κατσαβίδια και σπασμένα μπουκάλια σε παίκτες και οπαδούς της Προοδευτικής Εκρηξης Τούμπας, που αγωνιζόταν με τις Ελπίδες Σταυρούπολης.

Περί τα πενήντα άτομα με κράνη επέδραμαν στο γήπεδο την ώρα του παιχνιδιού και τραυμάτισαν δύο άτομα, που οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης, ευτυχώς χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Το χτύπημα μόνο τυχαίο δεν είναι, αφού η Προοδευτική Εκρηξη είναι σύλλογος με καθαρά αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά και διατηρεί τμήματα ποδοσφαίρου, βόλεϊ και μπάσκετ, που αγωνίζονται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα τα τελευταία δέκα χρόνια. Το ερώτημα που πλανάται πλέον είναι αν η συγκεκριμένη φασιστική ομάδα έχει σχέση με οπαδούς του ΠΑΟΚ, καθώς η πρώτη δημοσίευση για την επίθεση στη Σταυρούπολη έγινε στην ιστοσελίδα indymedia και είχε τίτλο «Θεσσαλονίκη - Πέσιμο από χούλιγκαν του ΠΑΟΚ».

Τι απαντά ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Σταυρούπολης

Σε συνέχεια του επεισοδίου, αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν πορεία, το βράδυ του Σαββάτου, στη Σταυρούπολη, ενώ σε ανακοίνωση του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Σταυρούπολης, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της «Θύρας 4,» τονίζεται ότι «το γεγονός (…) ήταν ένα συμβάν που δεν μας εκφράζει ιδεολογικά σαν μέλη του συλλόγου. Παρ’ όλα αυτά τονίζουμε πως όποιος προσπαθήσει να μας συνδέσει με το γεγονός αυτό από κάθε κομματική τάξη, με μεγάλη μας χαρά θα μας βρει μπροστά του».

Πάντως, στην ανακοίνωση της Προοδευτικής Εκρηξης Τούμπας δεν γίνονται τέτοιοι συσχετισμοί και αφού διευκρινίζεται πως «η Προοδευτική Εκρηξη Τούμπας είναι μια αυτοοργανωμένη ερασιτεχνική ομάδα, με αντιφασιστικά, αντιρατσιστικά και αντισεξιστικά χαρακτηριστικά», στην περιγραφή του γεγονότος τονίζεται πως «στις 17/2 οι οπαδοί και οι παίκτες της ομάδας δέχτηκαν προσχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση από ομάδα φασιστών, με αφορμή το “Μακεδονικό”. Οι φασίστες μπήκαν στο γήπεδο της Σταυρούπολης μόλις έληξε ο αγώνας και η επίθεση απωθήθηκε. Αμεσα συγκεντρώθηκε αλληλέγγυος κόσμος και αποχωρήσαμε από το γήπεδο, με δύο ελαφρά τραυματίες. Αν εκτός από φασίστες ήταν ταυτοχρόνως και οπαδοί κάποιας ομάδας (όπως αναφέρθηκε σε κάποια σάιτ), δεν το γνωρίζουμε. Πρόκειται για μια ξεκάθαρα φασιστική επίθεση και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε. Ούτε βήμα πίσω. Ενάντια στη φασιστική απειλή».

Σε ανακοίνωσή της, η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ), αν και βλέπει την «πολιτική αντιπαράθεση», δεν εντοπίζει τη δράση της φασιστικής ομάδας και αρκείται σε μια γενικόλογη καταδίκη της βίας «που εμφανίζεται στους αθλητικούς χώρους και ειδικά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον όταν αυτά τα γεγονότα ξεκινούν από πολιτικές αντιπαραθέσεις, οι οποίες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την “αθωότητα” του ερασιτεχνισμού».

Επιπλέον, «καταδικάζει και καθέναν ο οποίος παίρνει αφορμή από τέτοιου είδους κατακριτέα γεγονότα για να έχει ίδιον όφελος και να δημιουργεί εικόνα “δίκαιου κριτή” του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΣ Μακεδονίας θα είναι σε συνεχή συνεργασία με τις διωκτικές αρχές για την πάταξη αυτών των φαινομένων, είτε έχουν πολιτική χροιά είτε προσωπική υστεροβουλία».

http://www.efsyn.gr/arthro/alonizoyn-oi-fasistes-sti-thessaloniki


Φίλε ούτε η Θ4 είναι αντιφά, ούτε ο Πανελλήνιος.
Ο Πανελλήνιος Σ.Φ. ΠΑΟΚ Αθηνών το δήλωσε ρητά με ανακοίνωσή του ότι είναι no.politica όπως έχει δηλώσει και η ΘΥΡΑ 7 του Ολυμπιακού.

Την ανακοίνωση θα τη βρεις στην σελίδα τους στο φεις μπουκ
------------------------------------

Ο Πανελλήνιος Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. Αθηνών ξεκαθαρίζει πως στέκεται μακρυά από οποιαδήποτε πολιτική ιδεολογία και βάζει πάντοτε μπροστά το καλό του Π.Α.Ο.Κ. και του οπαδικού μας κινήματος.

Π.Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. ΑΘΗΝΩΝ 1974

7/2/2018

από Κυνικός 20/02/2018 11:26 μμ.


Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις της Προοδευτικής Τούμπας και του Σ.Φ ΠΑΟΚ Σταυρούπολης είναι εύκολα διακριτή η κοινή λογική με το ανάλογο ύφος που τους διέπει βέβαια, θέτοντας ο καθένας τη δική του βάση σκέψης. Θα μπορούσε να αποτελεί η ανακοίνωση των παοκτζήδων μία συγκαλημένη ανάληψη ευθύνης, αλλά αντίθετα με τους φασίστες οι οπαδοί δεν συνηθίζουν να μασάνε τα λόγια τους. Βέβαια στην προκειμένη μπορεί να υπάρχει σύγκρουση μεταξύ του ότι είναι φασίστες και είναι και οπαδοί, αλλά το γεγονός ότι έγινε στην περιοχή τους και αναφέρθηκε έντονα ότι συμμετείχαν οπαδοί της συγκεκριμένης ομάδας μάλλον τους καθιστούσε υποχρεωμένους να πάρουν θέση. Για ανακοίνωση συνδέσμου οπαδών, εντάξει είναι. Ειδικά αν ακολουθεί την ανακοίνωση αυτών της Προοδευτικής ουσιαστικά λίγουν το θέμα, πετώντας μία φανφάρα στο τέλος για να κρατήσουν την περιφάνεια τους.

από α/α 20/02/2018 11:36 μμ.


Η Θ.4 επί Μανάβη και Νικόλα (δεκαετία 80) είχε καθαρά αντιφασιστικό πρόσημο, με συνθήματα ΤΟΥΜΠΑ-ΙΡΑΝ-ΚΑΜΠΟΤΖΗ-ΒΙΕΤΝΑΜ, το πανό "ΤΟΥΜΠΑ = ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ" στο ΠΑΟΚ-Μπάγερν το '83, μέχρι και σύνθημα στο ρυθμό του ύμνου του ΕΑΜ είχαν βγάλει. Η πρώτη εκείνη γενιά οπαδών σταμάτησε να πηγαίνει γήπεδο στα μέσα της δεκαετίας του 90, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Από τότε η 4 έχει γίνει "πολύχρωμη" σε όλα. Και σε εθνικότητες (καλό) και σε ιδεολογίες (κακό). Φασιστικά πανό είναι ναι μεν αδύνατο να σηκωθούν σε μια κερκίδα που έχει τόσους μετανάστες πρώτης γενιάς, αλλά και αντιφασιστικά δεν πολυσηκώνονται. Κοινώς η σημερινή 4 είναι λίγο-πολύ μια νο πολίτικα κερκίδα που αν γέρνει κάπου γέρνει προς τα αριστερά. Μόνο για την 4Α είμαι σίγουρος ότι δεν έχει καθόλου φασίστες.

Οι ΒΕΜ ή Βυζαντινοί και οι Μακεδόνες είναι τελειωμένοι φασίστες, δεν είναι καν μυστικό αυτό στη Θεσ/νίκη.

από Antinazi 21/02/2018 7:49 πμ.


Ναι ο Πανελλήνιος έκανε αυτή τη δήλωση προκειμένου να μην οξυνθούν τα ήδη τεταμένα πνεύματα μεταξύ συνδέσμων στη Θεσσαλονίκη.Λάθος προφανώς απλά όλοι ξέρουν την πολιτική ιδεολογία και τα πιστεύω του Πανελληνίου. Από την άλλη ο Σ.Φ Π.Α.Ο.Κ ΘΥΡΑ 4 δήλωσε ρητά στις 30/01/18 FUCK NO POLITICA PAOK ANTINAZI. Οπότε δε νομίζω φίλε 1106 να μην θεωρείται αυτό αντιφά. Ούτε στην Τούμπα ούτε πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε όλα τα γήπεδα

από Μια άποψη 21/02/2018 9:57 πμ.


Σε ότι αφορά τα ποδοσφαιρικά. Εξάλλου αθλητικα σωματεία δεν είναι? Τι σχέση εχει η πολιτική με τον αθλητισμό και για ποιο λόγο πρέπει να εμπλέκονται δηλαδή? Έχω διαβάσει αρκετά βιβλία πολιτικής θεωρίας και πουθενά δεν έχω δει αυτά τα παράλογα πράγματα που διαβάζω εδώ μέσα, τα οποία προσπαθούν να τα επιβάλλουν κάποιοι με συστηματικό τρόπο. 

Αντιθετως έχω διαβάσει πάμπολλες φορές για τη εργαλειακή αξία που εχει ο αθλητισμός για κάθε εξουσία και πως τον χρησιμοποιεί.

Η άποψη ότι το ποδόσφαιρο συγκεκριμένα, εχει δυναμική η οποία μπορεί να τεθεί υπό την σκεπη του κινήματος είναι τελείως μα τελείως λανθασμένη, διότι η δυναμική  αυτη προκύπτει από το ίδιο το σύστημα μέσω των ΜΜΕ και θα είναι πάντα ελεγχόμενη από τα μεγάλα αφεντικά και το κράτος.


Ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4 κάλυψε πλήρως την ρατσιστική επίθεση εναντίον Πακιστανών στην Ομόνοια στην Αθήνα, οι πράξεις μετράνε και όχι ένα δήθεν <αντιφα> που θα γράψει κάποιος.

Επίσημη δήλωση Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4 κάλυψης και προάσπισης ρατσιστικής επίθεσης
--------------------------------------------
Σε αντίθεση με την ομάδα που ήταν απούσα, ο λαός του Π.Α.Ο.Κ έδωσε δυναμικό παρών στη Νέα Σμύρνη για άλλη μια φορά. Κατέκλυσε την Ομόνοια και τη γύρω περιοχή όπου βρίσκεται ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Σ.Φ Π.Α.Ο.Κ Αθηνών από το πρωί. Σε μια πορεία ενός μέρους των οπαδών μας απο το μοναστηράκι προς το σύνδεσμο συναντηθήκαμε στην πλατεία Ομονοίας με μια πορεία μουσουλμάνων και δημιουργήθηκε ένα μικρό περιστατικό.
Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική από το πως την παρουσιάζουν δημοσιογράφοι που έχουν μαλώσει εδώ και χρόνια με την αλήθεια και είναι γνωστό και στον πιο αδαή το τι κάνουν για μερικά κλικ παραπάνω. Οι πορείες συναντήθηκαν και στην αρχή δε συνέβη το παραμικρό ούτε φιλοφρονήσεις ούτε τίποτα και ενώ η κεφαλή της πορείας είχε φύγει οι μουσουλμάνοι άρχισαν να προκαλούν έντονα με χειρονομίες και όχι μόνο την ουρά της πορείας που αποτελούνταν απο 20-30 άτομα χώρις κανέναν απολύτως λόγο. Σε τέτοιες περιπτώσεις η απάντηση είναι άμεση χωρίς να μας ενδιαφέρει καθόλου το ποιος βρίσκεται απέναντι μας.

Έτσι λοιπόν το γεγονός πήρε πολύ περισσότερη δημοσιότητα από όσο του άξιζε μιας και προφανώς και δεν είχε καμία σχέση με ρατσιστές φασίστες και ότι άλλο γράφτηκε και ακούστηκε. Είμαστε οπαδοί του μεγαλύτερου προσφυγικού σωματείου και είμαστε κάθετα ενάντια σε κάθε είδους ρατσιστική βία γι αυτό λοιπόν καλό θα είναι από εδώ και στο εξής όποιος δημοσιογράφος, πολιτικός ή παρατρεχάμενος γράφει ή σχολιάζει για τον Π.Α.Ο.Κ να προσέχει καλά τα λόγια του γιατί ο ασπρόμαυρος χείμαρρος τα παρασέρνει όλα.

Υ.Γ: ‘Oλοι Ξάνθη το Σάββατο. Αν δεν κερδίσετε μην διανοηθείτε να γυρίσετε Θεσσαλονίκη.

Υ.Γ2: Πρωτάθλημα εμείς ή κανείς. Μετά τιμής,

Σ.Φ Π.Α.Ο.Κ ΘΥΡΑ 4

----------------------------

Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι οπαδοί του ΠΑΟΚ φοράνε κράνη , κάποιοι παίρνουν παλούκια και αρχίζουν επίθεση σε Πακιστανούς που είναι φανερό ότι έχουν ειρηνικές διαθέσεις. Οι Πακιστανοί δεν αντιστέκονται, οι χούλιγκανς συνεχίζουν να τους βαράνε και πισώπλατα παρά το ότι οι Πακιστανοί τρέχουν πανικόβλητοι.

https://www.youtube.com/watch?v=rPO-Nl5Vr68

Αυτή την επίθση την κάλυψε πλήρως ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4 και αυτό δείχνει ότι μόνο αντιφα δεν είναι.

Υ.Γ. Θα σου ακουστεί περίεργο φιλαράκο παοκτζή από πάνω αλλά όταν ήμουν οπαδός ήμουν παοκτζής από Αθήνα και μάλιστα άρρωστος παοκτζής (εκδρομές , ντου κλπ), οπότε ξέρω καλά τι <αντιφά> παίζει.

Επειδή τη συζήτηση την παρακολουθούν πολλοί που ξέρουν ακριβώς πρόσωπα και πράγματα από κερκίδες μην γράφεται κάτι χωρίς να ξέρετε σίγουρα τι γράφετε γιατί έτσι σπιλώνετε και τον όρο αντιφα.

Ο Μανάβης και ο Νικόλας ήταν επαγγελματίες μισθοφόροι οπαδοί , οργανωτές κερκίδας (κυρίως ο Μανάβης ,ο Νικόλας δεν το <είχε> για οργανωτής, ήταν ακολουθητής με όνομα). Μπήκαν στα πράγματα πιο πολύ, όταν βάσει σχεδίου που συμμετείχαν η εφημερίδα  Σπόρ του Βορρά , καθώς και κυβερνητικά στελέχη του παντοδύναμου τότε ΠΑΣΟΚ , εποχή 1984-1985 έδιωξαν τον πιο νοικοκύρη και έντιμο πρόεδρο που είχε ποτέ ο ΠΑΟΚ τον Γιώργο Παντελάκη. Ο Παντελάκης ήταν πολιτικά δεξιός, μετριοπαθής όμως, ο οποίος κρατούσε σε αξιόλογο επίπεδο τον ΠΑΟΚ, και προφανώς γι αυτό δεν τον ήθελαν, καθώς και για το ότι δεν χρηματοδοτούσε οπαδούς .

Ο Μανάβης από το 1983,1984 οργάνωνε οπαδούς με συνθήματα ενάντια στον Παντελάκη, η εφημερίδα Σπόρ του Βορρά και αυτή και τελικά έδιωξαν τον Παντελάκη και ανέβηκε ο Πασόκος Καλαφάτης. Ο ΠΑΟΚ πήρε το 1985 το πρωτάθλημα αλλά διοικητικά και αγωνιστικά όμως άρχισε η κάτω βόλτα. Δεκάδες οπαδοί της κλίκας Μανάβη έγιναν έμμισθοι, άρχισαν να κανονίζουν ποιος θα είναι ο πρόεδρος, η ΘΥΡΑ 4,ήταν υπό την επιρροή τους, εκτός από άτομα ή μικροομάδες με σχετική αξιοπρέπεια.

Από τότε ο ΠΑΟΚ είναι εξουσία διαπλεκόμενη με οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα και φθάσαμε σήμερα στον αρχιδιαπλεκόμενο Σαββίδη και στο αίσχος στις κολιγιές με Σέρβους φασίστες.

Ο Πανελλήνιος Σ.Φ ΠΑΟΚ ΑΘΗΝΩΝ είχε μια σχετικά αντιφασιστική άποψη και δράση αλλά όχι εξ ολοκλήρου τέλη δεκαετίας 80 με αρχές 90 λόγω παρουσίας κάποιων ατόμων. Σήμερα το αντιφα ακούγεται σαν ανέκδοτο  για ΘΥΡΑ 4 και Πανελλήνιο, ακόμα και στα μέλη τους.  

Για τον Γιώργο Παντελάκη και το πώς τον έριξαν μισθοφόροι της ΘΥΡΑΣ 4 διαβάστε εδώ από ιστοσελίδα σημερινή παοκτζήδικη που λέει κάπως τα πράγματα όπως έγιναν.

http://www.paokmania.gr/stiles/arxeio/aspromavres-istories/2793-afieroma-sto-giorgo-pantelaki

Ειδικά αυτή παράγραφος λέει πολλά με τον τρόπο της:

<Θυμάμαστε και πόσο συχνά κατέβαζαν τις τζαμαρίες του καταστήματός του οι σκληροπυρηνικοί της δικιάς μας ομάδας για να τον διώξουν, υποκινούμενοι από διευθυντή πρώην γνωστότατης αθλητικής εφημερίδας της πόλης (όσοι ξέρουμε ξέρουμε). Και τελικά τον έριξαν τα δικά του δημιουργήματα, τα δικά του παιδιά ο Βεζυρτζής, ο Καλαφάτης και ορισμένοι άλλοι. Ήταν τότε μια μεταβατική περίοδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στις μεγάλες ομάδες της Αθήνας είχαν εγκατασταθεί πλούσιοι ιδιοκτήτες και στον κόσμο του ΠΑΟΚ λίγο αυθόρμητα και πολύ υποβολιμιαία, είχε αρχίσει να διαμορφώνεται η πεποίθηση ότι ο συνετός και έντιμος Γιώργος Παντελάκης είχε φτάσει πλέον στο όριο της προσφοράς του. Έπρεπε να φύγει, ώστε να αναλάβει κάποιος πανίσχυρος επιχειρηματίας...

Η κόντρα με τους οργανωμένους της εποχής ήταν σκληρή και σε αυτήν είχαμε παρασυρθεί πολλοί από εμάς που εκείνα τα χρόνια ήμασταν θαμώνες της 4. Με κύριο εκφραστή τον γνωστό αρχηγό -εκείνη την εποχή- της πιο θρυλικής θύρας του γηπέδου, κάθε αγωνιστική που η ομάδα έπαιζε στην Τούμπα, εξελισσόταν μπροστά στα μάτια μας μια απίστευτη διαμαρτυρία που συχνά ξεπερνούσε τα όρια.  Αποχή από το γήπεδο, συγκεντρώσεις στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου με ελάχιστους να πληρώνουν εισιτήριο και να μπαίνουν μέσα. Όλα αυτά με έναν και μοναδικό στόχο: Να οδηγηθεί ο Παντελάκης σε οικονομικό αδιέξοδο και να τα παρατήσει. Τόσα χρόνια μετά σκεφτόμενοι εκείνα τα σκηνικά, αισθανόμαστε  την ανάγκη να ζητήσουμε μια τεράστια συγγνώμη από τον ΠΡΟΕΔΡΟ με μοναδικό ελαφρυντικό το νεαρό της ηλικίας μας...>

 

 

 

.

από α/α 21/02/2018 5:46 μμ.


Ντάξει ο Νικόλας μπορεί να ψήφιζε και ΕΠΕΝ - γενικά δεν τον λες και ξεφτέρι στο μυαλό - και για τον Τασούλη το Μασκοφόρο πολλά λέγανε, εγώ μιλάω ξεκάθαρα για το γενικό ΠΡΟΣΗΜΟ εκείνης της κερκίδας (όχι μόνο του συνδέσμου). Τη δεκαετία 80 ο Άρης (προ Σούπερ 3) είχε καθαρά ακροδεξιά κερκίδα, με το "ΑΡΗΣ-ΝΤΑΧΑΟΥ-ΧΑΡΙΛΑΟΥ κλπ. Στον ΠΑΟΚ και στον Ηρακλή δεν υπήρχαν τέτοια. Ούτε αδελφοποιήσεις με Παρτιζάνους υπήρχαν τότε - σε αντίθεση με τη Θ7 των Βουκελάτου-Υποβρύχιου που ήδη από το '86 έκανε κονέ με τους Ντέλιγιε.

Μην μπερδεύουμε την τότε κατάσταση με τη σημερινή - σήμερα οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε μια πληθώρα πληροφοριών και μπορούν να διαλέξουν εντελώς μόνοι τους την πολιτική τους κατεύθυνση. Εκείνα τα χρόνια λίγο-πολύ ακολουθούσες πολιτικά αυτό που ακολουθούσαν και οι γονείς σου. Ο τότε λαός του ΠΑΟΚ ήταν παιδιά και εγγόνια προσφύγων που ερχόμενοι στη Θεσσαλονίκη ήρθαν αντιμέτωποι με τρεις δεκαετίες ρατσισμού από τους "ντόπιους", και οι περισσότεροι ήταν αριστεροί και κεντροαριστεροί.

Τον Παντελάκη τον έδιωξε το ΠΑΣΟΚ ναι, μαζί με τον Μπούζα και τους οπαδούς, αλλά μετά από ένα διάστημα ήρθε ο Βουλινός που ήταν επίσης δεξιός (και επίσης νοικοκύρης). Η ολοκληρωτική πασοκοποίηση του ΠΑΟΚ ξεκίνησε μέσα δεκαετίας 90 με την έλευση Μπατατούδη, τον καιρό που η "μαναβοκλίκα" που λες είχε αποσυρθεί. Οι Μακεδόνες πάλι, επί Μπατατούδη ήταν από τα πρώτα τσιράκια του προέδρου και της Πασοκάρας.

από mauro 21/02/2018 8:27 μμ.


Οι οπαδικοιί στρατοί γενικά δεν εχουν σχέση με την ταξική συνείδηση. Είναι κολλήμένοι με τη θρησκεία τους και προσκύνάνε τον εκάστοτε κεφαλαιούχο που θα τα χώσει χοντρά ώστε να πάρουν το πρωτάθλημα. Ο επαγγελματικός αθλητισμός ειναι μπίζνα και οι οπαδοί της κάθε ομάδας ουδεμία σχέση έχουν με τους ταξικούς αγώνες. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα antifa κτλ των εκάστοτε οπαδών όταν κατά τα άλλα θα τα βάλουν με χουλιγκάνικο τρόπο με τον αλλοτριωμενο προλετάριο της αλλης ομάδας  Συμφωνω πάντως η ΣΟ θα έπρεπε να κατεβάσει ολη τη συζητηση.

από Μανταλάκι σπασμενο 21/02/2018 11:58 μμ.


Η κουβέντα εχει πάει περίπατο λένε οι άλλοι παλιά ειμασταν αντιφα να χαμε να λέγαμε αν όλα αυτά που έγιναν θεσσαλονικη περάσουν μπάι μιλάμε για διασυρμό του κινήματος κάντε κάτι εσείς αντιφα παοκια και αν δε μπορειμπ διαλέξτε στρατόπεδο οι φασίστες πρέπει να τσακίσουν όπου και αν βρισκονται και μαζί το όποιο πρωσοπιο χρησιμοποιουν

από ΠΙΑ 22/02/2018 9:20 πμ.


ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙ
ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ) ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ: Ή ΜΕ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΚΑ Ή ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΑΥΤΑ ΤΑ "ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΑΛΛΑ ΟΠΑΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΦΤΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 10 ΚΑΙ ΣΕ ΣΠΑΩ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΙΩ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΟΥ , ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ (ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ)" ΕΙΝΑΙ ΠΤΣ ΜΠΛΕ ΚΑΠΙΤΟΝΕ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΕΓΡΑΨΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΔΥΟ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΚΙΞΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ  ΔΙΟΤΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΔΙΕΡΡΗΞΑΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ "ΛΑΒΑΡΑ". Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΚΥΜΑΝΘΗΚΕ ΣΤΟ "ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΙΚΑ"!!!!!!
ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ,, ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΛΠ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ. ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΝΑ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΟΙ "ΟΠΑΔΟΙ" ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ "Η ΤΑΔΕ ΟΜΑΔΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ", ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ "ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΤΑΔΕ"
ΚΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ

από Antinazi 22/02/2018 11:31 πμ.


Φίλε 1036 εφόσον είδες μόνο το ενάμισι λεπτό από το βιντεάκι δεν είσαι και σε θέση να γνωρίζεις για το περιστατικό. Καλό θα ήταν γενικότερα όποιος δεν είναι παρών σε γεγονότα να μην εκφέρει εγωιστική και απόλυτη άποψη μόνο και μόνο απο ενα βίντεο. Πέρασαν 200 άτομα απο δίπλα τους και δεν εγινε τιποτα. Στους τελευταίους 20 καναν μαλακιες ορμηξαν μαλιστα και σε εναν με κατι πλαστικα πρασινα κονταρια επειδη προφανως εξ αρχης δεν ειχαν καταλάβει τι ειμαστε. Στο βιντεο φαινεται ξεκαθαρα οτι καποιοι ξαναγυρναν πισω για να βοηθησουν αυτους που ηδη διαπληκτίζονται με τους πακιστανούς.Για να καταλαβεις η κεφαλη τς πορειας δν πηρε καν χαμπαρι τ γινοταν πισω. Δν τιθεται στην προκειμενη περιπτωση θεμα επιθεσης απλα απαντησης σε επιθεση.Δηλαδη αν εισαι με την παρεα σου και σου επιτεθουν για καποιο λογο μεταναστες δν θα αντιδρασεις επειδη ειναι μεταναστες? Δε νομίζω..Επίσης έφοσον λες ότι είσαι ΠΑΟΚΤΣΗΣ δε θέλω να μπω στη διαδικασία να μν σ πιστέψω παντως δε θα μιλουσες έτσι λόγω και τς πολιτικης σου ιδεολογίας για το συγκεκριμενο σύνδεσμο. Είναι ο πρώτος που επιτεθηκε σε ανοικτα γραφεία της χρυσης αυγης στη Θεσσαλονίκη και ενω ο <<χωρος>> ν το ειχε πραξει μεχρι τοτε δηλαδη μεχρι τον Οκτώβριο του 2013. Ο λογος ηταν να σε ενημερωσω ενα θεμα για μια uck μπλουζα που είχε βγει φωτογραφια να φοράει ο Κάτσε(αλβανός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ)ΗΤα χρυσαυγουλα βγαλαν ανακοινωση και η ΘΥΡΑ 4 απαντησε στη χρυση αυγη με μια ανακοινωσαρα που μπορεις ν ψαξεις και ν βρεις μετα η χρυση αυγη απαντησε στην ανακοινωση με αποτελεσμα να φανε εν τελει και τ πέσιμο.Υπάρχει και βιντεακι μαλιστα ενημερωτικά.Τελος να μην αναφερω τα δεκαδες πανια αντιφασιστικου περιοχεμενου που εχουν κρεμαστει και κρεμιουνται ακομη μεχρι και σμρ στα καγκελα της 4Α. Ναι αποδεδειγμενα τον τελευταίο καιρο υπαρχει ενα φασιστικο παρεακι ειναι ξεκαθαρο αυτο απλα μν σπιλωνουμε αντιφασιστικη ιδεολογία και συμμετοχή στον κινηματικο χωρο απο το μεγαλυτερο συνδεσμο του ΠΑΟΚ με 40 και πλεον χρονια ιστορια που σαν συμβολο του εχει το πορτοκαλι αστερι.

από Να λεγαμε 22/02/2018 2:46 μμ.


Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο πάντως απο την όλη κουβέντα είναι η διαφαινόμενη αδυναμία του χώρου της Θεσσαλονίκης να αντιμετωπίσει τους φασίστες στο δρόμο , και φαίνεται να πετάει το μπαλάκι στους αντιφασίστες οπαδούς του ΠΑΟΚ . Έχοντας μια μικρή εικόνα της πόλης πάντως ο "χώρος" δεν πρέπει να έχει καμία απαίτηση απο κανέναν αντιφασίστα οπαδό της πόλης είτε ΠΑΟΚ είτε Ηρακλή είτε Άρη , καθώς η συμπεριφόρες προς αυτούς εδώ και πολλά χρόνια είναι άκρως προσβλητικη και υποτιμητική όσες φορές και αν οι πρώτοι είχαν την καλή πρόθεση να στηρίξουν .

από Antifa σκέτο 23/02/2018 2:57 πμ.


Σύμφωνα με τον 2:46 οφείλουμε όλοι μια μεγάλη συγγνώμη στους "antifa" hooligans για την προσβλητική συμπεριφορά απέναντί τους και ίσως τότε μας κάνουν την χάρη να αντιμετωπίσουν τους φασίστες στον δρόμο, μιας και εμείς αδυνατούμε!

Θα ξεχνάει βέβαια πως σε καμιά πόλη της Ελλάδας οι φασίστες δεν μπορούν να κάνουν ούτε τα βασικά (αφισοκολλήσεις, μοιράσματα, πορείες κτλ) χωρίς την στήριξη των μπάτσων, και αυτό οφείλεται σε ανθρώπους που πρώτα από όλα αυτοπροσδιορίζονται αντιφασίστες και όλα τα άλλα έπονται.

Θα ξεχνάει επίσης πως τα τελευταία χρόνια αναβαθμισμένες φασιστικές επιθέσεις (κλείσιμο Στρούγκας, ξύλο σε Πακιστανούς στην Ομόνοια, κάψιμο Libertatia) έγιναν με οπαδική κάλυψη.

Θα ξεχνάει πως την ώρα που "antifa" hooligans μπαίνουν στο indy για να απολιτικοποιήσουν αυτές τις επιθέσεις, πουθενάδες φασίστες από όλη την Ελλάδα πανηγυρίζουν κάτω από τα συγκεκριμένα βίντεο.

Θα ξεχνάει πως όταν οι φασίστες στοχοποιούνται δηλώνουν οπαδοί και όχι φασίστες, ότι τα γήπεδα είναι ο χώρος όπου έχουν την μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και ότι τα δύο προηγούμενα γίνονται με την ανοχή των υπόλοιπων συνοπαδών τους, ακόμα και αντιφάδων.

Γι'αυτό την επόμενη φορά που ο 2:46 έχει "την καλή πρόθεση να στηρίξει στο δρόμο" (λες και μας κάνει χάρη), ας κοιτάξει πρώτα πως θα αντιμετωπίσει τους φασίστες στην κερκίδα του!

από να πουμε 23/02/2018 5:10 πμ.


Δεν υπάρχει αδυναμία στην πόλη να αντιμετωπιστούν οι φασίστες στο δρόμο. Υπάρχει μια περίεργη κατάσταση γιατί οι τελευταίοι κρύβονται τωρα τελευταία πίσω από τον ΠΑΟΚ και ζητάνε με υπουλες ανακοινώσεις που βγαίνουν νύκτα πλάτες από τους υπόλοιπους συνδεσμίτες. Αν εννοείς πως υπάρχει μια αμηχανία ως προς το πως να διαχειριστεί ο χώρος αυτή την κατάσταση ναι. Αλλά δεν είναι ζήτημα οι 50 φασίστες που τώρα τελευταία έχουν ξεμυτίσει. Άλλωστε το ότι ειναι φοβισμένοι φαίνεται από την προσπάθειά τους να κρυφτούν πίσω από τον ΠΑΟΚ.Και εκεί κολλάνε οι υπόλοιποι παοκτζήδες που εγκαλούνται. Στο εάν θα τους κάνουν πλάτες.

ΥΓ Αν και μεγάλη αλητεία και θρασυδειλία να βρουν πάτημα οι φασίστες στην πόλη μέσα από συνδέσμους είναι αποτελεσματικό. Τα προηγούμενα χρόνια δεν διανοούνταν να ξεμυτίσουν. Ενώ τώρα έχουν κάνει τρία χοντρά πεσίματα σε ενα μήνα μέσα. Και μετά δεν είδα δεν άκουσα . Συν το γεγονός ότι αν εγκαθιδρυθούν εντός παοκ και συνδέσμων θα έχουν αποκτήσει έναν χώρο όπου μπορούν χωρίς φοβο να βρισκονται,να μαζεύουν καινούργιο κόσμο,να οργανώνονται και να προφυλλάσονται. Πράγμα που δεν είχαν. Κρυφές συγκεντρώσεις και πορείες,κλειστά γραφεία,στέκια χωρίς διεύθυνση και οργάνωση μέσω τηλεφώνων...Σιγά σιγά αποκτάνε ΥΠΟΥΛΑ χώρο,στέκι,ακροατήριο και πιτσιρικάδες που ψάχνονται.

ΥΓ 2 Θα συμφωνήσω ότι ο χώρος γενικά έχει θέμα στο πως συμπεριφέρεται στους οπαδούς. Δύο μοτίβα διακρίνω εξίσου προβληματικά. Είτε πλήρης αφορισμός και υποτίμηση είτε πλήρης ανοχή και καμία προσπάθεια για ζύμωση γιατί είναι χρήσιμα μαχιμα μπράτσα.Ε λοιπόν τίποτα από τα δυο δεν είναι κομπλέ. Κανείς δε γεννιέται τέλειως αναρχικός και κανείς από την άλλη δεν είναι απλά μπράτσα. Θέλει ζύμωση και επικοινωνία με αλληλοσεβασμό. . Όπως θα έκανε κάποιος για ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κοινωνική ομάδα.

ΥΓ 3 Το πρόβλημα θα το λύσει είτε το κίνημα είτε οι παοκτζήδες στο εσωτερικό τους. Αλλά να το ξέρουν αυτοί που νομίζουν ότι πιάσαν την καλή με το να κρύβονται πίσω από τον ΠΑΟΚ. Το πρόβλημα θα λυθεί. Το πως μένει να φανεί. Αλλά το πάρτι τελείωσε. Και να μην αγχώνονται ούτε οι μεν ούτε οι δε. Κανείς δε θα πειράξει παοκτζή. Φασίστα θα πειράξει. Αν τυχαίνει και είναι ταυτόχρονα παοκ είναι αδιάφορο. Ότι και να ήταν θα τσακιζόταν.

ΥΓ 4 Όσο για τις ανακοινώσεις που βγήκαν (με εξαίρεση ελάχιστες) έχω να πω πως ένα αξιολογο χαρακτηριστικό που έχουν οι οπαδοί είναι πως δεν κρύβονται και δεν μασαν τα λόγια τους. Ε χάθηκε και αυτό. Ξεφτίλα... Οπαδοί να βγάζουν ανακοινώσεις που να κάνουν τις πάπιες. Σημεία των καιρών...Αλλά άμα μπλέκεις με προέδρους και τους γιους τους και πέφτει χαρτζιλίκι το έχεις χάσει το αγνό του οπαδού.

από ρε ουστ 23/02/2018 9:37 πμ.


ρε μας δουλευετε; επιτεθηκαν οι πακιστανοι στους παοκτζηδες; οι πακιστανοι;
μας εχετε για βουρλα; με μπατσους τριγυρω τους, κατα βαση φιληρεινικοι και με φοβο για οποιαδηποτε προσαγωγη; μηπως επιτεθηκαν και οι γιαννιωτες στους φιλησυχους παοκτχηδες οι οποιοι αναγκαστηκαν να πετανε τουβλα μεσα σε θυρα με γυναικες και παιδια; φανταζομαι αντιφα δηλωνει και ο παοκτχης που μαχαιρωσε τον αεκτζη στα επεισοδια στον βολο και επεσαν πανω του μετα 10 ατομα και τον κλωτσαγαν;  εαν εισαι πανω απο 15 και τα γραφεις αυτα τραβα κοιταξε το.
και σκασιλα μας τα πανια και οι ανακοινωσεις. τα εργα αλλα δειχνουν. βγαζει λεει πανω κατα της χα και παει εκδρομες μαζι με τα καραφασισταρια της παρτιζαν! ρε ουστ απο δω χουλιγκανια του χαρτζιλικιου που ψαχνετε και αντιφα καλυψη
και αυτα αφορουν τους παντες οχι μονο τα παοκια. και τους ηρακλειδεις και τους αεκτχηδες και ολους
απλα οι παοκτχηδες εχουν ξεπερασει καθε οριο υποκρισιας πια. απο τη μια τσιρακια του ρωσου και καλυψη σε καθε φασιστα γιατι ειναι "αδελφος συνοοπαδος" και απο την αλλη αντιφα και μαλακιες

από Μανταλάκι σπασμενο 23/02/2018 1:42 μμ.


Το πιο τραβηγμένο από την όλη ιστορία είναι ότι ακόμα και από ανθρώπους του κινήματος γιατί λογικά τέτοιοι είναι από τη στιγμή που μπαίνουν στο μέσο υπάρχει μια τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης  δηλαδή ναι έγινε αλλά παλιά υπήρχε αντιφα πρόσημο  και τι να λέει ρε μάγκες το παλιά; Έχει γίνει κάποια δράση από αντιφα παοκια; βγήκε ένας και καλά αντιφα σύνδεσμος να πει ότι θα υπάρχουν συνέπειες; Όχι σε όλα νομίζω οπότε μάλλον τσάμπα το συζητάμε

από εχουν ακομα αμφιβολιες 28/02/2018 5:33 μμ.


https://www.youtube.com/watch?v=fsQQt4_7Z5g

μετα το 0:50 φαινονται ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΕΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΜΕ ΚΟΡΩΝΑ-ΣΗΜΑΙΕΣ ΠΟΥΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΣΕΡΒΟΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΑΛΟΥ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 4

ακόμα περιμένουμε την αντιφασιστικη 4Α ή να αποδεχτεί την ήττα της ή να ξεκαθαρίσει με ποιους είναι

από Τούμπαλιν 01/03/2018 12:43 πμ.
Όσο γραφικό είναι να το παίζουν συνεπείς antifa οπαδοί που ανέχονται το κολλητιλίκια με τους Σέρβους, άλλο τόσο γραφικό είναι οι τυχάρπαστοι ή/και βαλτοί που σώνει και καλά θέλουν να τους βαφτίσουν όλους φασίστες. Το συγκεκριμένο πανό σηκώθηκε μέσα στο γήπεδο (μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο) στον αγώνα από τον οποίο είναι και το βίντεο με τις φασιστοσέρβικες (φαίνεται και αυτό στο βίντεο). Όποιος δεν καταλαβαίνει πως και τι συμβαίνει και πόσα ειπώθηκαν με αυτό το πανό (με το "μακεδονικό" και τις επίθεσεις σε Libertaria και την Προοδευτική Τούμπας στην επικαιρότητα), είναι απλά πιο βλάκας από τον πιο τελειωμένο χουλιγκάνο. Και γι`αυτό ακριβώς δεν κατόρθωσε να ανήκει ούτε καν σε αυτούς και βλέπουμε το φαινόμενο των κατά μόνας χούλιγκανς (με επιχειρήματα "έχει αθηναϊκές πινακίδες"). Περαστικά.

από Τα μισα 01/03/2018 1:32 πμ.


Στο ιδιο βιντεο που εχεις επισυναψει φαινεται ξεκαθαρα στο κέντρο της 4Α στην οποια και αναφέρεσαι η βουλγαρικη σημαια που γραφει πανω PAOK GATE 4 BULGARIA. Αν εχεις ιδεα προφανως και δε βγαινει αυτη η σημαια απο ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ βουλγαρικής καταγωγής. Ολοι ξερουμε ποιους ενοχλει φασίστες εντος και εκτος ΠΑΟΚ απλα ξεχασες να το αναφερεις αν και η σημαια φαινεται ξεκαθαρα στο βιντεο. Επίσης ο Πανελλήνιος σύνδεσμος φίλων ΠΑΟΚ Αθηνών τοποθετήθηκε με ανακοινωση του για ολα τα τελευταια γεγονοτα την παραθετω αυτουσια.

Παραφράζοντας παγιωμένη γραμμή του Συνδέσμου μας, κάποιοι σκοπίμως παρερμήνευσαν και την σιωπηρή με τοποθέτηση αστερίσκου θέση μας σε συλλογική ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. την ημέρα μετά τη διενέργεια συλλαλητηρίου για την Μακεδονία στη Σαλονίκη, αλλά και την αμέσως επόμενη ανακοίνωσή μας που στην ουσία επιβεβαίωνε τη θέση του Συνδέσμου να παραμένει προσηλωμένος και λυσσαλέα προσκείμενος σε οποιονδήποτε δηλώνει υπηρέτης της Ιδέας των τεσσάρων γραμμάτων. Πρώτα απ’ όλα, πάνω απ’ όλα και έναντι όλων. Μακριά από λογικές επιλεκτικού no politica, άρρηκτα συνδεδεμένες με άξονες τα εξωγηπεδικά συμφέροντα των υπαλλήλων της Τρούμπας και τον έλεγχο των "οργανωμένων" - πελατεία και εργαλείο πολιτικών μορφωμάτων αρεσκείας Αυστραλοπιθήκων, ανανεώσαμε με την τελευταία ανακοίνωσή μας το μοναδικό δόγμα που απαράβατα και απαρέγκλιτα τηρούμε στο μετερίζι μας : Είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα σε ο, τιδήποτε πράττει Π.Α.Ο.Κ.

Κατόπιν προβληματισμού και έρευνας, πληροφορηθήκαμε τότε – δίχως ιδία άποψη – ότι τα γεγονότα της Libertartia ενδεχομένως να ναι σκηνοθετημένα (από άτομα εκτός Π.Α.Ο.Κ.) και ενταγμένα σε ένα γενικότερο συντονισμένο κλίμα απόπειρας επίθεσης και αυτόκλητου χρεώματος μερίδας οπαδών του Συλλόγου μας σε γνωστή πολιτική πτέρυγα. Τω αυτώ άλλωστε είχαν επιχειρήσει επιτηδευμένα και στην επίθεση σε πορεία Πακιστανών στο κέντρο της χαβούζας, όπου, φέροντες οι ίδιοι γνώση, γνωρίζαμε εξαρχής ότι ο λαός του ΠΑΟΚ δέχθηκε πρώτος επίθεση και απάντησε ανάλογα. Λυπούμαστε αν κάποιοι θέλουν να διεξάγουμε επιτόπιο συζητητικό φόρουμ ανταλλαγής ιδεών με αυτούς που μας επιτίθενται για να το παίξουμε κοινωνικά ευαίσθητοι (κάποιοι ντεμέκ ιδεολόγοι αποτάσσανε μετά βδελυγμίας το οπάζειν, αλλά δεν κρατήθηκαν και έκαναν κερκίδα με οπαδούς - τραμπούκους κατάληψης – εκεί έπαιξε μούγκα). Την ευαισθησία μας την έχουμε αποδείξει πολλάκις σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής, πογκρόμ θα εξαπολύουμε υπερασπιζόμενοι τον Δικέφαλο, δίχως να ζητάμε πράσινες κάρτες, εθνοταυτότητες και θρησκευτικά πιστεύω εναντίον κάθε πειραγμένου Χομεϊνί που νομίζει ότι μπορεί να μας επιτίθεται και να μας προκαλεί.

Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Σταυρούπολη όμως, μας αναγκάζουν να επανατοποθετηθούμε σχετικά με τις επιδιώξεις κάποιων, για το μοναδικό λόγο ότι παραβαίνουν και την μοναδική σταθερά που ορίζει τη φωνή μας, το να προτάσσουμε πάνω και πρώτα απ όλα το Σύλλογό μας. Μικρή ομάδα γνωστών αγνώστων , επιτέθηκε σε προσφυγική ομάδα – φίλια και υπό την σκέπη του Π.Α.Ο.Κ. , υφάρπαξε πανιά (να τα δώσει άραγε σε ποιόν και για ποιο λόγο) τραμπουκίζοντας κόσμο και προχωρώντας παραπέρα, επιτέθηκε σε γνωστούς συνηγόρους που πολλάκις κλήθηκαν να παραστούν σε στημένα δικαστήρια υπέρ αδερφών μας, άλλοτε αμισθί, άλλοτε ζητώντας συμβολικά, εξευτελιστικά μικρά ποσά. Κινήσεις που όχι μόνο τυγχάνουν μονομερείς και αποδοκιμαστέες, αλλά υποχρέωσαν και αδέρφια μας να σύρονται ακούσιά τους, προκειμένου να υπερασπιστούν τα Ιερά γράμματα που κινδύνευσαν με διασυρμό και χλεύη, παίζοντας με λίγα λόγια παιχνίδι στην πλάτη του λαού.

Με όση ευγένεια μας έμεινε περίσσια, προσκαλούμε τα άτομα αυτά να πάψουν να στιγματίζουν την ιστορική οπαδική μας συνέχεια και να αφοσιωθούν πλήρως στους πολιτικούς σκοπούς στους οποίους ενεργοποιούνται χωρίς την επίκληση του ΠΑΟΚ, ούτε κρυπτόμενοι πίσω από Αυτόν. Ο καθένας δικαιούται να πράττει εις όνομα οποιουδήποτε, κρινόμενος γι αυτό. Κανείς δε δικαιούται να χρησιμοποιεί τον ΠΑΟΚ ως όχημα επιβολής προσωπικών του, αλλότριων πιστεύω.

Και επειδή τα γεγονότα τρέχουν, να ευχηθούμε γρήγορη ανάρρωση σ’ αυτόν που παριστάνει τον προπονητή στην ομάδα Κρατικό Θίασο και δυναμό του ΠΟΚ . Τους συμπονούμε και τους προτείνουμε να μην αλλάζουν έδρα για νοσηλεία, η ανταλλαγή εισιτηρίων θα τους γλυτώσει από έξοδα. Υπάρχουν εξαιρετικά κέντρα αποκατάστασης και στην έδρα τους. Τους περιμένουμε με τα διαβατήρια στα χέρια. Πόσο Πονάει……..

44 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Πανελλήνιος ΣΦ ΠΑΟΚ Αθηνών

από .... 01/03/2018 5:28 πμ.


Μας λεει ο φιλος απο πανω οτι δεν φερθηκαμε καλα στους αντιφα οπαδους και κατ 'επεκταση αυτοι δεν φοηθανε στον αντιφασιστικο αγωνα? Αν δηλωνεις αντιφα, τοτε βοηθας στον αντιφασιστικο αγωνα ειτε μαζι με το κινημα, ειτε με την παρεα σου, ειτε με την ομαδα σου. Αλλιως πολυ απλα δεν εισαι αντιφα. Δεν ειναι δυσκολο. Το προβλημα δυστηχως ειναι οτι ειστε τοσο προσκολημενοι με την ομαδα σας, που μπαινει πρωτα αυτη και μετα ολα τα αλλα. Και αν το καλο του ΠΑΟΚ στην προκυμενη ειναι να μην γινει εκκαθαριση στο εσωτερικο, 'η να τραμπουκιζεις για τις δουλειες του προεδρου, τοτε ο αντιφασισμος παει περιπατο και τον θυμομαστε μια στο τοσο και οπου μας παιρνει.
   Παρολο που ο ιδιος δεν εχω πατησει ποτε γηπεδο, δεν ειμαι της αποψης οτι πρεπει να σταματησεις να ασχολησε με μια ομαδα για να δηλωνεις αντιφα ή αναρχικος κλπ. Απλα πρεπει να καταλαβαιτε τι υποστηριζεται με τετοιο σθενος. Μια εταιρια και ενα αρχιλαμογιο προεδρο (για ολους παει αυτο). Αν αυτο ειναι πανω απο ολα για σας, τοτε δεν ειστε τιποτα απο ολα αυτα που δηλωνετε. Πηγαινετε και γηπεδο καντε το γουστο σας αλλα ρε μαγκες δεν γινεται οταν ερχεται η στιγμη να διαλεξετε αναμεσα στο καλο της ομαδας/του προεδρου και στους κοινωνικους αγωνες/ επιθεσης σε συντροφους σας να διαλεγετε το πρωτο. Δικαιολογια δεν υπαρχει.

από απο δω 01/03/2018 2:52 μμ.


εγω βλεπω αντιφασιστες που ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ να καθονται διπλα σε ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ολα τα αλλα ειναι λογια να αγαπιομαστε

επιλεξτε μερια
μαλλον εχετε επιλεξει ηδη: η "ομαδα" πανω από ολα

ΚΑΙ ΓΡΑΦΨ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Ο ΙΒΙΤΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΤΑ ;

από ... 01/03/2018 6:06 μμ.


Κανένας οπαδός που βάζει την ομάδα του πάνω από τα κινήματα δεν έχει θέση εδώ μέσα. Είστε ό,τι πιο αντιδραστικό λούμπεν στοιχείο έχει υπάρξει μετά τους φασίστες. Ουστ γενικότερα...

από ΕΙΣΤΕ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ 01/03/2018 8:07 μμ.


ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΒ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΑΝ Ο ΣΦ ΠΑΟΚ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΚΕΡΚΙΔΑ ΜΕ ΤΑ "ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΑ"  ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ


Ο Πανελλήνιος Σ.Φ. ΠΑΟΚ Αθηνών ,μετά τα σχόλια στο ιντυμίντια και στα στέκια και παντού, έβγαλε νέα ανακοίνωση για να δικαιολογήσει την προηγουμενη no politica ανακοίνωσή του ,και η νέα ανακοίνωση είναι ο ορισμός του no politica πιο πολύ απο την προηγούμενη που τουλάχιστον ήταν λιτή. Λένε ότι είναι ΠΑΟΚ και τίποτε άλλο και αυτό τους ενώνει. Πολιτικάντικα και οπαδικά τερτίπια κάποιων που νομίζουν ότι έτσι θα μαντρώσουν κυρίως τους πιτσιρικάδες. 

Επίσης λένε ότι προκλήθηκαν από κάποιον Πακιστανό , όταν 20 παοκτζήδες τρέπουν σε φυγή 200 πακιστανούς , ενώ οι πακιστανοί έχουν οπισθοχωρήσει πολλά μέτρα τους βαράνε πισώπλατα παοκτζήδες, όταν κανείς πακιστανός δεν κάνει το παραμικρό να αντισταθεί που αυτό σημαίνει ότι δεν ήθελαν με τίποτα ούτε φασαρίες ούτε μανούρες.
Και φυσικά είναι προφανές ότι τη μαγκιά την έκαναν στους πακιστανούς που όλοι ξέρουμε ότι είναι ο ορισμός του φιλήσυχου και πασιφιστή γιατί εάν ήταν 200 αλβανοί, ή γεωργιανοί , ή άλλοι έλληνες οπαδοί και πρόκληση να είχαν υποστεί δεν θα επιτίθενταν.
Τσάμπα μαγκιά και ανακοινώσεις κάλυψης της τσάμπα μαγκιάς μόνο που εδώ η τσάμπα μαγκιά είναι φανερά ρατσιστική επίθεση και το γεγονός με κανένα τερτίπι δεν κρύβετε.

από ποιον Γκαρσία και ποιον Ίβιτς; 02/03/2018 1:34 πμ.


πού κολλάνε αυτοί με τη συζήτηση που γίνεται εδώ; Εσύ 2:52 δεν μπορείς να το παίζεις δήθεν αντι-οπαδός και στο καπάκι να κάνεις αναφορά σε ένα θέμα που απασχολεί μόνο καμμένους οπαδούς ΠΑΕ και που δεν απασχολεί κανέναν εδώ στο μέσο.

Στη μια πρόταση να λες αφ' υψηλού "επιλέξτε μεριά" και στην αμέσως επόμενη "ο Ίβιτς, ο Γκαρσία, ο Μπάμπης ο Σουγιάς"...δε γίνεται ρε φίλε.


https://www.youtube.com/watch?v=Skw-1zuE93o

από για τις συναντήσεις 02/03/2018 5:12 μμ.


Τουλάχιστον εβγαλαν κάποια ανακοίνωση έστω αποστάσεων οι φιλήσυχοι για τις συναντήσεις του πρέσβη τους με τον Μιχαλολιάκο; Ή δεν ισχύουν οι συναντήσεις και τα δημοσιεύματα και ο ντορος που εγινε ειναι μουφα;
Πορειούλες για τον Μωάμεθ πάντως μια χαρά κανουν


Με τον Μιχαλολιάκο δεν συναντήθηκαν Πακιστανοί μετανάστες αλλά εκπρόσωποι της πρεσβείας του Πακιστάν και άνθρωποι κοντά στο κράτος του Πακιστάν. Όσο για το ότι οι Πακιστανοί μετανάστες είναι φιλήσυχοι το ξέρουν οι πάντες, ακόμα και στον κόσμο των παραβατικών και των συμμοριών το να δείρεις Πακιστανό έχει απαξία ηθική γιατί όλοι ξέρουν πως πάντα οι Πακιστανοί αποφεύγουν τις προκλήσεις.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο όπου 200 Πακιστανοί φεύγουν κυνηγημένοι από 20 Παοκτζήδες και οι θρασύδειλοι χουλιγκάνοι ενώ βλέπουν πως υποχωρούν τρέχοντας και δεν θέλουν εμπλοκή οι Πακιστανοί συνεχίζουν να χτυπούν πισώπλατα.

Όπως δεν μπορείς να κατηγορήσεις όλους τους Έλληνες για ναζιστές επειδή έχουν στο κοινοβούλιό τους ένα ναζιστικό κόμμα, έτσι δεν μπορείς να κατηγορήσεις τους Πακιστανούς μετανάστες για την κυβέρνησή τους και για το ότι εκπρόσωποί της είδαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Τέλος ο ίδιος ο Πανελλήνιος Σ.Φ. ΠΑΟΚ Αθηνών, έβγαλε βίντεο με την υποδοχή σαν ήρωα του εθνικιστή Ζουράρι βουλευτή των ΑΝΕΛ στον σύνδεσμο, έκοψαν την πίτα για το νέο έτος. (το βίντεο υπάρχει επίσημα στην σελίδα του συνδέσμου στο φειςμπουκ)

από Δίκαιος 05/03/2018 10:07 πμ.


η φιλειρηνικότητα δεν είναι φυλετικό/εθνικό χαρακτηριστικό, όπως δεν είναι και ο ναζισμός... Τουλάχιστον ανοίξτε καμιά εφημερίδα να δείτε κάτι φιλειρηνικούς πακιστανούς που κρατάνε ομήρους κάτι άλλους φιλειρηνικούς πακιστανούς ή κάτι ψιλοδολοφονίες μεταξύ τους που έχουν λάβει χώρα τον τελευταίο καιρό. Μάθετε να σκέφτεστε μερικοί, ειδικά αν έχτε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ εσείς οι μερικοί στις εκλογές και κουνάτε το δάχτυλο στα ΠΑΟΚια για το Ζουρλάρη...

από α.α 08/03/2018 3:51 μμ.


σημερα εχουν συλλαλητηριο για θεματατου παοκ . καλο θα ηταν να ειμαστε προσεκτικοι σε δομες  κτλ.


Τα τελευταία 4 χρόνια επιχειρείται η ενίσχυση του ακροδεξιού ρεύματος του οπαδικού κινήματος του ΠΑΟΚ από την διοίκηση κατά τα πρότυπα της χρυσαυγιτοποίησης της Θύρας 7 από τον Μαρινάκη.  Αφ' ενός γιατί οι οπαδοί μετατρέπονται σε πειθαρχημένο ιδιωτικό στρατό προσκολλημένο στην διοίκηση (οι καθαρά αντιφασιστικοί σύνδεσμοι έχουν κριτική στάση απέναντι στους μεγαλομετόχους-ιδιοκτήτες) αφ' εταίρου γιατί στηρίζουν τις πολιτικές θέσεις ίσως και βλέψεις που εξυπηρετεί ο Σαββίδης για λογαριασμό του Κρεμλόνου σε θέματα όπως το Μακεδονικό.

από εγώ άλλα ακούω 05/09/2018 5:08 μμ.


Κατεβήκαν λέει για το κυπελάκι με την ΑΕΚ με δικά τους έξοδα και την ψιλοείπαν στον Ιβάν ότι αγωνιστηκά η ομάδα θα πρεπε να χει πιο ανεβασμένο επίπεδο χωρίς βεβαίως να ξεχνούν ότι βγήκαν απο την αφάνεια λόγω Ιβάν (όπως και αυτός λόγω ΠΑΟΚ) Στα συνδεσμίτικα είναι αλήθεια ότι υπάρχει ανοχή με δεδομένο την ασέβεια που επιδεικνύουν γνωστοί πυρήνες στην προσφυγική ιστορία του συλλόγου αλλά λίγο πολύ στα 5 μεγάλα club έτσι γίνεται. Ισως είναι θέμα καταστατικού ή τροποποίησης του και αποφάσεων... Πάντως ο κινηματόκοσμος της Θεσσαλονίκης αν έχει τα μυαλά στο κεφάλι του... δεν έχει να φοβάται κανέναν. Θα έλεγα ότι εδω δεν είναι Κέλμιτς αλλά και εκεί μια χαρά τα καταφέρνουν

*Για την 7 διαφωνώ βεβαια αλλά είναι άλλη κουβέντα


Αυτή τη στιγμή η συνθήκη είναι πολύ αρνητική στις κερκίδες του ΠΑΟΚ κυρίως λόγω σύμπλευσης Χρυσής Αυγής, εθνικιστών, ακροδεξιών –Πούτιν-Σαββίδη στο Μακεδονικό, συνεργασία με Σέρβους φασίστες κυρίως από Παρτιζάν. Δεν είναι μόνο ότι έχουν ενισχυθεί οι ακροδεξιές φωνές από τα πάνω (διοίκηση) αλλά έχουν οργανωθεί οι φασίστες και από τα κάτω με δική τους φασιστική οργάνωση (μην κρυβόμαστε υπάρχει και οργάνωση από τα κάτω και των φασιστών), είναι και το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη οι ακροδεξιοί που είναι νέοι σε ηλικία γίνονται παοκτζήδες λόγω Σαββίδη, Μακεδονίας, Πούτιν, ορθοδοξίας και εθνικής μυθολογίας, ενώ οι προοδευτικοί πιτσιρικάδες επιλέγουν Ηρακλή ή Άρη για αυτό και η μεγάλη αλλαγή στις κερκίδες του Άρη όπου ενώ στις δεκαετίες 80,90 ήταν κυρίως δεξιοί και είχε και φασίστες τώρα έχουν γίνει πολλοί αριστεροί, αναρχικοί και αντιφά Αρειανοί, ενώ στον Ηρακλή είναι καθαρά αντιφασιστικές οι κερκίδες του στη μεγάλη πλειοψηφία εδώ και χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αλλάζει η κατάσταση ή ότι πρέπει να στιγματιστούν όλοι οι παοκτζήδες ως φασίστες γιατί έχει ακόμα και πολλούς δημοκράτες και αντιφασίστες απλώς οι φασίστες έχουν το πάνω χέρι στις κερκίδες και εκεί που δεν έχουν το πάνω χέρι, είναι δυνατοί, δεν δρούν ως φασίστες για να μην προκαλούν αλλά δεν είναι και στην από έξω.

από α γαβ! 06/09/2018 10:48 πμ.


Το ότι ένα κομμάτι του χώρου προσπαθεί να τα έχει καλά με τους ουγκανους των γηπέδων είναι γνωστό. Επίσης και οι λόγοι είναι γνωστοί, και φυσικά δεν υπάρχουν (και ποτέ δεν υπήρχαν) μέσα σε αυτούς η ριζοσπαστικοποίηση ή έστω η ζύμωση. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί και μεγάλο νέο καθώς κομμάτι του χώρου ΕΙΝΑΙ τέτοιο. Σημεία των καιρών και σύμπτωμα μιας γενικότερης ιδεολογικής σήψης και πολιτικαντισμού.

 

Αυτό το κομμάτι λοιπόν, που προσπσθεί να τα έχει καλά, δεν μπορεί (και δε θέλει) να λύσει τις αγκυλώσεις που έχει το ίδιο σε σχέση με τις κοινωνικές συνήθειες που έχει αποκτήσει ζώντας μέσα σε αυτή τη κοινωνία, κοινωνία που θέλει να αλλάξει. Έτσι προσπαθεί να χρυσωσει το χάπι και να δικαιολογήσει καταστάσεις και σχέσεις που, σε θεωρητικό επίπεδο, δε μπορούν να συμβούν.

 

"Ξεχνώντας" κάθε είδους αξιακο κώδικα και ιδεολογικό πρόταγμα λειτουργούν όπως ακριβώς οι πρόεδροι των ΠΑΕ, μόνο που αντί για λεφτά πουλάνε στους γηπεδικους "επανάσταση".  Επανάσταση χωρίς νόημα και χωρίς περιεχόμενο.

Όλα αυτά με τον απώτερο σκοπό του να έρθει πιο κοντά με τα (όποια) κοινωνικά στρώματα. Όπως δηλαδή κάνουν και τα κόμματα εξουσίας. Το κακό με αυτό είναι ο τρόπος και τα μέσα, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την αναρχία και όχι ο σκοπός καθαυτός. Ακόμα ένα σύμπτωμα.

 

Μέσα από αυτές τις διαδικασίες γεννούνται και παθογένειες που βγαίνουν στην επιφάνεια κατά καιρούς αλλά καταπολεμούνται στην καλύτερη με μια ασπιρίνη. Φωνές με ιδεολογικές τοποθετήσεις έρχονται σε σύγκρουση με ιδέες κοινωνικής νορμας και εξουσίας (πόσο παλιός είσαι, πόσες συλλήψεις έχεις κτλ) ενώ ταυτόχρονα χάνονται μέσα στα "αντιφασιστικά" και "επαναστατικά" συνθήματα του όχλου με αποτέλεσμα την απόλυτη απογοήτευση αυτών που μιλάνε πολιτικά.

 

Η αναρχία τείνει να ξεμείνει από αναρχικούς δυστυχώς.

 

Τέλος, το μέσο το μόνο που δεν κάνει είναι να βοηθάει την κατάσταση με το να αφήνει τέτοιου είδους κείμενα να ανεβαίνουν.

 

Καθόλου τυχαία ....


Αφού έσυρε την μιζέρια (η λέξη μου ήρθε χωρίς να έχω διαβάσει στον τίτλο "κλάμα", τον οποίο πρόσεξα όταν κοίταξα για το όνομα χρήστη κι ενώ ήδη απαντούσα) του στο μέσο, κατέληξε ότι κάποια συνωμοσία (;) υπάρχει για την εξαφάνιση των αναρχικών (αυτού δηλαδή γιατί οι άλλοι δεν είναι αναρχικοί) με την συμμετοχή του μέσου!

 

Και μετά απορούμε που κάποιοι γίνονται χούλιγκανς...

0

από α γαβ! 08/09/2018 3:16 μμ.


 Το 'κλάμα' είναι από το πολύ γέλιο που έχω ρίξει διαβάζοντας/ακούγοντας πολιτικές τοποθετήσεις ατόμων που αυτοαποκαλούνται αναρχικοί αλλά ουδεμία σχέση με έχουν με το "σπορ", σε σχέση με άλλα σπορ (με ή και χωρίς " ") στα οποία είναι μάστορες.

Αν για κάποιους είναι μιζέρια το να κοιτάνε την πραγματικότητα στα μάτια, τότε ας είναι. Αν υπήρχε ίχνος αυτοκριτικής μονο μιζέρια δε θα σου έβγαζε. Κάποιοι το βαφτίζουν μιζέρια, εδώ θα μου πεις άλλοι βαφτίζονται αναρχικοί...

Όσον αφορά τις συνομωσίες, θα βόλευε πολλούς/ες όλα αυτά να ήταν στη σφαίρα του φαντασιακού, αλλα δεν είναι. Το να κρύβεται κάποιος πίσω από το δάχτυλο του δεν είναι και η καλύτερη κρυψώνα.

Τέλος, όχι, όταν οι ιδέες σου, τα προτάγματα σου ή οι πράξεις σου δεν έχουν καμία σχέση με την αναρχία, δεν είσαι αναρχικός. Το να το λες μπας και σε πιστέψει κάνας αστός (ή ακόμα να σε πιστέψει και ο ίδιος σου ο εαυτός) δε μου λέει απολύτως τίποτα.

Αλλά ναι το ξέχασα, έτσι γινόμαστε ελιτιστες

 

πάλι κλαίω (πάλι από τα γέλια)

από @ 08/09/2018 6:34 μμ.


Δέν κατηγορήθηκαν όλοι οι παοκτσίδες, ένα κομάτι του, απο εναν σύνδεσμο νομίζω τον ιερό λόχο αν δεν κανω λάθος, αν κανω λαθος μπορει να με διορθώσει κάποιος

από εξηγητης 08/09/2018 8:17 μμ.


Τα έχεις παρεξηγήσει λίγο. Οντως δεν κατηγορήθηκαν όλοι οι παοκτζήδες. Προφανώς και δεν ειναι όλοι φασίστες. Κάποιοι είναι κάποιοι τους κάνουν πλάτες κάποιοι τρώνε σανό και τους ακολουθουν και προφανώς οι υπόλοιποι είτε δεν ασχολούνται είτε ειναι αντιφα είτε δε μιλάνε. 

Τώρα όσον αφορά για τον σύνδεσμο. Ενας δυο σύνδεσμοι ειναι ο πυρήνας των φασιστών.Ο ένας μάλιστα έχει και οικονομική σχέση με τον μπροεδρα. Ο ένας λεγεται Μακεδόνες. Κάποιοι άλλοι ειναι πατριωτοτέτοιοι και κάποιοι κανουν τον χαζό. Οι υπολοιποι είτε ειναι λίγοι είτε δεν μιλάνε είτε βγάζουν ανακοινώσεις αντίθετες( δεν τις υποτιμω) αλλα προς το παρον δεν φαίνεται να έχουν εκλείψει τα φαινόμενα.

Συνδεσμος ιερός λόχος του παοκ ΔΕΝ υπάρχει. Ο ιερός λόχος ειναι μια φασιστογκρούπα που πήρε τα τελευταία χρόνια προβολή και κόσμο από συγκεντρώσεις που έκανε σε σχολεία στο ωραιόκαστρο κατά παιδιών μεταναστών. Φασίστάκια λίγο από όλα. Χρυσή αυγή πατριώτες ανένταχτοι κλπ που κατα το δοκούν χρησιμοποιούν τον ιερό λόχο για καλέσματα και τέτοια.

Υπάρχει σύνδεσμος του άρη ιερολοχίτες. Παλιότερα όντως είχαν φασίστες και είχαν τρομερή κόντρα με τον σουπερ 3 (ο μεγάλος συνδεσμος του άρη) . Για την ακρίβεια παίζοταν βρωμόξυλα και για χρόνια κάθοταν σε απέναντι πέταλα ο ένας από τον άλλον. Κάτι που έχει μείνει μέχρι σήμερα. Αυτά όμως πριν χρόνια. Ο συνδεσμος αποδυναμώθηκε (κλείσαν και τα παραρτήματα) και σήμερα ΔΕΝ είναι φασίστες. Στα όρια του απολιτικ και του αντίφα θα τους έλεγα όσο περίεργο και αν φαίνεται με τέτοιο όνομα. Οι τελωσπαντων δεν ανεβάζουν περίεργα πανό και τέτοια. Ίσα ίσα. Όταν είχε ξεσπάσει το μεγάλο θέμα με το μακεδονικό πριν κάτι μήνες είχαν ανεβάσει πανό που κοροιδεύαν τους μακεδονομάχους. Το πανό έλεγε '' Η μακεδονία είναι ελληνική...στα σκόπια όμως έχει αμολυβδη φθηνή...'' (κλασσική περίπτωση βορειοελλαδιτη. Κάθε σκ πηγαίνει μακεδονία για λίγο κουλοχέρη στο καζίνο φθηνή βενζίνη,τσιγάρα και ψώνια και μετά κάνει τον μακεδονομάχο.)

Αυτα προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

από Κλάψε-κλάψε 08/09/2018 9:53 μμ.


post image

Εδώ βλέπουμε "φασίστες* οπαδούς"...

*φοράνε και τα γαλανόλευκα, δεν θα είναι τυχαίο ε ψεξασμένε; (εγώ να δεις πως γελάω)

Εικόνες:


ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ έχουν κοινές πορείες όσον αφορά στην σχέση τους με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και τώρα με την φασιστικοποίηση μεγάλου μέρους των κερκίδων, γεγονότα αλληλένδετα και όχι ξέχωρα. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ έπαιξαν πολύ με ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ με επιχειρηματίες προέδρους πασόκους εξαρτημένους από ελληνικό κράτος (Κόκκαλης(ΟΣΦΠ) ,Καλαφάτης, Μπατατούδης, (ΠΑΟΚ), ουσιαστικά αυτές οι ομάδες ήταν οι κατά κύριο λόγο κρατικές ομάδες και συνάμα και καπιταλιστικές. Αυτό έφερε οπαδούς – υπαλλήλους, τις κερκίδες τις οργάνωναν όχι φασίστες επί ΠΑΣΟΚ αλλά υπάλληλοι της διοίκησης, και έτσι άνοιξε ο δρόμος με την κρίση και στον φασισμό, με προέδρους πλέον ακροδεξιούς Μαρινάκης ΟΣΦΠ και ακροδεξιός πουτινιστής Σαββίδης ΠΑΟΚ. Δεν μπορεί να γίνει η οποιαδήποτε κοινωνική ταξική ανάλυση για το φαινόμενο αυτό στον ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ αλλά ίσως και σε άλλες ομάδες εάν δεν αναλυθούν και οι προηγούμενες δεκαετίες και πως το κράτος ειδικά με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ έπαιξε το χαρτί του κρατικού-κυβερνητικού οπαδισμού στις κερκίδες και τώρα αυτοί οι οπαδικοί και κρατικοί στρατοί απέκτησαν και πολλούς φασίστες μέσα τους, αφού πάντα ήταν σε συνεργασία με το βαθύ κράτος. Και δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο <βαθύ κράτος> χωρίς φασίστες. Και οι κερκίδες στον ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ είναι εδώ και χρόνια χωμένες μέσα στο βαθύ κράτος. Συνεπώς όλες και οι αστικές δυνάμεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι μικρότερες έχουν τεράστιες ευθύνες. Άλλωστε ο Τσίπρας ανήγγειλε στη ΔΕΘ ότι χαρίζει δημόσια έκταση στον Σαββίδη για να φτιάξει νέο μεγάλο γήπεδο εμπορικό –κέντρο ο ΠΑΟΚ. Και να μην ξεχνάμε και τον Μελισσανίδη της ΑΕΚ στην Αθήνα με την εθνικιστική Αγιά Σοφιά, την οποία επισκέφθηκε και ο αμερικάνος πρέσβης πριν κάτι ημέρες, και στους οπαδούς της ΑΕΚ υπάρχουν πολλοί έμμισθοι και υπάλληλοι.

από αααμαννννν 10/09/2018 10:46 πμ.


οιι τουλαχιστον 30 φασιστες με ασπρομαυρα φουλφεις και μπλουζες παοκ που ηταν πρωτη μουρη στην δεθ ειναι φανταζομαι και αυτοι απο αυτους που τους κραζουν οι αντιφαδες παοκτζηδες αλλα καθονται διπλα διπλα στις κερκιδες;

δυστυχως απο οτι φαινεται η εξεδρα του παοκ εχει χασει το οργανωμενη αντιφα στοιχειο της ή για να ειμαστε πιο ακριβεις φαινεται οτι τα φασισταρια εχουν παρει τα πανω χερι

κατι αναμενομενο απο τη στιγμη που η ανοχη στον σαββιδη και τις μεθοδους του ξεπερασε καθε οριο. αυτο το στυλ "ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΚΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΟΜΑΔΑ" βλεπετε που οδηγει.

.

από @ 11/09/2018 1:49 μμ.


Α, μην είσαι τόσο σίγουρος ότι η δουλικότητα στον αφέντη-πρόεδρο συναντάται μόνο σε δηλωμένους φασίστες. Οι αεκτζήδες οργανωμένοι, πχ, δηλώνουν αντιφά μέχρι το κόκαλο, αλλά είναι τόσο δουλικοί προς το Μελισσανίδη όσο και τα Παόκια προς τον Ιβάν.

Η παοκτσήδικη κερκίδα πληρώνει την "πολυσυλλεκτικότητα" που έγινε μόδα στα 90s. Δυστυχώς εδώ και 20 χρόνια η κερκίδα του ΠΑΟΚ είναι "no politica" και αυτό δύσκολα να αλλάξει τώρα πια. Παρ' όλα αυτά, δεν πιστεύω ούτε στο ελάχιστο το παραμύθι ότι αν ολόκληρη η κερκίδα δήλωνε "αντιφά" ο Ιβάν δε θα μπορούσε να την κουμαντάρει. Μιλάμε για οργανωμένους στρατούς. Το "αντιφά" γι' αυτούς είναι απλά μια λάιφστάιλ ταμπέλα, τίποτα παραπάνω.

από με φαλαφελ 11/09/2018 5:38 μμ.


Αυτο που το indymedia πάει να ξεπεράσει την αξιοπιστία της Ελεύθερης ώρας μήπως πρέπει να το κοιτάξουν λίγο οι αρμόδιοι; Καλά κάνουν όσοι δεν ασχολούνται με γήπεδα, αλλά αφού δεν ασχολείσαι τότε γιατί προσπαθείς να το παίξεις γνώστης; Γιατί ντε και καλά η άποψη του "αναρχικού" είναι η πιο ψαγμένη σε όλα τα θέματα απο τα εργασιακά μέχρι την πυρηνική φυσική; Αυτά είναι γενικότητες. πάμε τώρα και στα πιο ειδικά για να ακριβολογούμε.  

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει σύνδεσμο ιερό λόχο φίλε απο λίγο πιο πάνω.

Ο Άρης δεν έχει σύνδεσμο Ιερολοχίτες έτερε φίλε απο πιο πάνω, ενώ αυτά που λες ισχύουν τα γραφεία του έχουν κλείσει εδώ και καιρό. 

Επίσης άλλε φίλε από πάνω δεν είχε στη ΔΕΘ τουλάχιστον 30 φασίστες με μπλούζες και ασπρόμαυρα φουλφεις. Στο πρώτο μακεδονίτικο συλλαλητήριο ναι είχε πολλούς και όλοι ειδαμε τα ξεφτιλίκια τους.

Στη ΔΕΘ μπορεί να είχε και 5 χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες στους μακεδονοψεκασμένους/χριστιανοταλιμπάν/φασίστες αλλά από άτομα που ήταν εκεί και απο όλες τις φώτο που έπαιξαν στο νετ ζήτημα να είχε 10 άτομα με διακριτικά του ΠΑΟΚ.

Τώρα για να καταλάβεις λίγο, μιλάμε για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα που είτε κάνουν πορεία οι πακετάδες, είτε κάνουν οι αρχιτέκτονες, είτε κάνει το ΠΑΜΕ, είτε κάνουν οι οικολόγοι οι μισοί και παραπάνω είναι ΠΑΟΚ. Και τον Δεκέμβρη του 2008 έβλεπες πολύ κόσμο με διακριτικά του ΠΑΟΚ. Τι μας λέει αυτό; Τίποτα.

Γιατί οι ενέργειες 50-100 ατόμων δεν κάνουν ΟΛΟΥΣ τους ΠΑΟΚτσηδες/ΑΕΚτσηδες/Ολυμπιακούς/Παναθηναικούς ούτε αναρχικούς, ούτε φασίστες, ούτε Συριζαιους, ούτε Κουκουέδες. Οι ομάδες που έχουν κόσμο έχουν μέσα απο όλα. Το ίδιο συμβαίνει και σε ομάδες με πολύ λιγότερο κόσμο. Δηαδή δεν έχει δηλαδή φασίστες ο Πανιώνιος; Και τους στόχους στο γήπεδο ποιοι τους έβγαζαν μέχρι πριν λίγα χρόνια; Δεν έχει ο Ηρακλής; Και αυτός ο Παπαζαφειρίου που παίρνει συνεντευξεις στον Κασιδιάρη που έκανε τον παράγοντα, και ένας Καλτσίδης που ήταν πρόεδρος συνδέσμου; 

Πάμε τώρα και στο πιο περίεργο. Σε μία άλλη κατάληψη της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στα 50 άτομα που βρέθηκαν για να υπερασπίσουν το χώρο τη μέρα της ΔΕΘ είχε κόσμο με μπλούζες και διακριτικά κάποιας ομάδας. Πως γίνεται σε ένα αναρχικό μέσο με τόσους παντογνώστες να μην το πήρε χαμπάρι κανένας;  

από εξηγητης 13/09/2018 4:43 πμ.


Δεν ξέρω αν έχουν κλείσει τα γραφεία τους οι ιερολοχίτες,πάντως είναι αρκετά ενεργοί. Με μεγάλο πανό και οργανωμένα σκάνε στο γήπεδο ακόμα. Τέσπα μικρή σημασία έχει. Αναφέρθηκαν ως απάντηση στον απο πάνω που έλεγε για σύνδεσμο ιερό λόχο και τα είχε μπερδέψει τελείως.

Το θέμα μας είναι άλλο.

Όντως και συμφωνώ μαζί σου το τι θα κάνουν 50-100-200 παοκτζήδες ΔΕΝ κάνει τον λαό του ΠΑΟΚ τίποτα. Ουτε αριστερό ούτε δεξιό ούτε φασίστα ούτε αναρχικό. Αλλά το πρόβλημα τώρα τελευταία στην πόλη δεν είναι αυτό. Δεν κατηγόρησε κανείς τον πάοκ ή τους οπαδούς του επειδή στους 100 φασίστες οι 70 είναι ΠΑΟΚ. Όπως λες και συ σωστά στη θεσσαλονίκη είμαστε στους οτιδήποτε 100 και αν μαζέψεις το πιο πιθανό είναι πως οι μισοί θα ναι παοκ. Ούτε κατηγόρησε κανείς κανέναν το οπαδικό κίνημα του ΠΑΟΚ επειδή κάποιοι είναι φασίστες. Όπως πολύ σωστά λες σε όλες τις ομάδες κυκλοφορούν. Όπου και αν μαζέψεις χιλιάδες κόσμου θα βρεις και φασίστα.

ΑΛΛΑ ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δεν είπε κανείς αυτό ούτε αυτό ειναι το πρόβλημα. Μιλάμε για κάτι πολύ διαφορετικό. Μιλάμε ότι στα τιμάκια των φασιστών που σουλατσάρουν κυκλοφορούν οργανωμένα τιμάκια από συνδέσμους του ΠΑΟΚ. Όχι απλά φασίστες που τυχαίνει να είναι ΠΑΟΚ. Μιλάμε για το ότι στα μπάχαλα φασιστών κυκλοφορούν με μπλούζες,φουλ φεις,κλπ με διακριτικά ΠΑΟΚ. Όχι ότι απλά ειναι ΠΑΟΚ. Το αν είδες εσύ 10 και ο άλλος 30 μικρή διαφορά έχει. Εγώ είδα 20 με διακριτικά και εικάζω πως υπήρχαν και άλλοι που αρκέστηκαν απλά στο μαυρο καπελλάκι και lonsdale. 

Επίσης δεν μιλάμε για επιθέσεις που γίνονται και απλά κάποιοι τυχαινει να είναι ΠΑΟΚ. Μιλάμε για επιθέσεις όπου κατα τη διάρκεια της επίθεσης φωνάζουν ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ του παοκ (λιμπερτάτια και καμάρα). Μιλάμε για επιθέσεις που ξεκινάνε απο συνδέσμους του ΠΑΟΚ (προοδευτική τουμπας). Μιλάμε για επιθέσεις που μπλέκουν και ΑΣΧΕΤΟ κόσμο του ΠΑΟΚ να τους ακολουθήσει για να μην ξεφτιλιστούν.(διάβασε ανακοίνωση σφ παοκ σταυρούπολης και πανελληνίου αθηνων για το θέμα της επίθεσης στην προοδευτική). Μιλάμε για ΚΟΙΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ (με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις που ΔΕΝ συνυπόγραψαν και βγάλαν κόντρα κείμενα) όπου αναφέρουν ρητά ότι όποιος πειράξει παοκτσή θα τους βρει απέναντι τους,κάνοντας ΠΛΑΤΕΣ σε αυτούς που δυο μέρες πριν την ανακοίνωση κάψανε κατάληψη (διάβασε την ανακοίνωση που άνοιξε και αυτό το νήμα). Μιλάμε για ανακοινώσεις που έχουν υστερόγραφα ''μακεδονια γη ελληνική'' και αλήτες προδότες πολιτικοί (ανακοίνωση σφ παοκ πολίχνης). Μιλάμε για ένα τεράστιο πανο στην κεντρική της τούμπας (macedonia is only and one and its here) που κοσμεί πλέον το γήπεδο σχεδόν σε κάθε ματς. Μιλάμε για το ξύλο που έριξαν φασιστικοί σύνδεσμοι σε κόσμο συνδέσμου με αντίφα χαρακτηριστικά για τα ηνία της κερκίδας. 

Μην προσπαθείς να το υποβαθμίσεις λοιπόν ότι το ζήτημα είναι απλά στατιστικό. Δεν είναι.

Και στον άρη και στον ηρακλή και στον πανιώνιο και παντού υπάρχουν φασίστες. Παλιότερα ήταν οργανωμένοι κιόλας. Αλλά η πραγματικότητα στο σήμερα είναι αλλιώς. Οι ιερολοχίτες τις μάζεψαν (κάποτε) τώρα αλλάξανε και κόσμο και νοοτροπία. Στον ηρακλή οι συνδεσμοι (όπως και αυτός του καλτσίδη) πήραν μπούλο,κάποιοι κλέισαν κάποιοι τις φάγανε και δεν ξαναπατήσαν γήπεδο. Ο παπαζαφειρίου είναι ένας φασιστόγερος που κάνει δυο ώρες ραδιόφωνο. Σε έναν σταθμο 95% παοκ. Σε έναν σταθμό βασικό χορηγό και προπαγανδιστή υπερ του συλλαλητηρίου. Αυτά γιατι δεν τα λες? 20 παραγωγοί οι 15 είναι παοκ εκ των οποίων οι 10-12 όλη μέρα ξερνάνε εμετό. Η δε διοίκηση όλη μέρα σποτάκια υπερ του συλαλλητηρίου. Μέχρι και αερόστατο σηκώσανε.

Τα πέταλα αλλάζουν ανα τα χρόνια. Το να μου λες ΚΑΠΟΤΕ υπήρχαν φασίστες σε κάποιες ομαδες (αφήνωντας απεξω πως τώρα οργανωμένα δεν μπορούν να σταθούν επειδή τους διωξανε) τι αλλάζει στο γεγονός ότι πλέον υπάρχει πρόβλημα με κομμάτι οπαδών του ΠΑΟΚ. Το να συγκρίνεις μεμονωμένους φασίστες οπαδούς ομάδων με οργανωμένες επιθέσεις τι μας λέει? Είδες 10 διακριτικά του παοκ λες. Άλλης ομάδας είδες έστω ένα? Και ας είχε αρειανούς ή ηρακλειδείς. Στατιστικά όλο και κάποιος θα ηταν. Γιατί λοιπόν δεν βρέθηκε με μπλούζα να πετάει πέτρες? Άκουσες ποτέ σε φασιστική επίθεση άρη ολε? Και αν άκουσες βγήκαν μετά ΟΛΟΙ οι συνδεσμοι πλην 6 να τους στηρίξουν?

Σε ένα πράγμα συμφωνούμε μόνο. ΔΕΝ ειναι όλοι οι παοκτζήδες φασίστες. Και όντως φασίστες έχει και άλλου. Απλά αισθάνομαι ότι εθελοτυφλείς όσον αφορά την ποιότητα και την ουσία του ζητήματος.

ΥΓ εγώ δεν ξέρω σε ποια κατάληψη και ποιανής ομάδας ήταν ας πούμε. Υποψιάζομαι δυο διαφορετικές συνθέσεις. Καλά κάνεις όμως και δεν λες. Την κατάληψη μην την αναφέρεις δεν υπάρχει λόγος. Τώρα ποιας ομάδας... Εγώ θα πω αντίφα ΠΑΟΚ για χαριν της κουβέντας. Τι μας λέει αυτό? Ο συσχετισμός στο πέταλο προς το παρον δεν δείχνει καλός γιαυτούς.

από εξηγητης 14/09/2018 3:06 μμ.


Ξαναγράφω ένα σχολιο μου πιο περιληπτικα και με πιο προσεγμένο λόγο γιατί το προηγούμενο δεν πέρασε για κάποιο λόγο.

Διακρίνω μια τάση σου να υποτιμήσεις την κατάσταση σχετικά με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στο οπαδικό κίνημα του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και τις επιπτώσεις που έχει αυτό στους κοινωνικούς συσχετισμούς στην πόλη. Δε ξέρω για ποιο λόγο. Ίσως είσαι παοκτζής και σε ενοχλεί αυτή η κατάσταση οπότε κατανοητό. Κάνε κάτι για να αλλάξει. Με το να υποβαθμίζεις την πραγματικότητα δεν θα αλλάξει κάτι. Κανείς δεν ειπε ΟΛΟΙ οι παοκτζήδες είναι φασίστες. Αν είναι δυνατόν.

Συμφωνώ απόλυτα στην πραγματικότητα που ανέφερες για την πόλη. Όποια πέτρα και αν σηκώσεις στους 100 οι μισοί θα ειναι παοκ. Αλλά άλλο είμαι κάτι και τυχαίνει να ειμαι και παοκ και άλλο να κάνω κάτι ως παοκτσης ή να χρησιμοποιώ τον παοκ. 

Δεν έχει σημασία αν εσύ είδες 10 ατομα με διακριτικά στα μπάχαλα και ο αλλος 30. Αν μη τι άλλο έχει μπει χέρι και έχουν περιοριστεί τα διακριτικά για να μην μπλέκουν πάρα πολύ τον πάοκ. Σημασία έχει πως 10-20-30-100 δε ξέρω και γω πόσοι παοκτζήδες οργανωμένα κάποιο με διακριτικά κάποιοι όχι συνέθεσαν τον κύριο πυρήνα των ''μαχιμων'' φασιστών και τα πεσίματα μετά. Και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά. Δεν είναι απλά ένα στατιστικό λάθος. Και αρειανοί θα υπήρχαν σίγουρα στο συλλαλητήριο και σίγουρα και μερικοί στα μπάχαλα. Είδες όμως κανα διακριτικό άρη? Δε νομίζω. Αυτό ακριβώς είναι που λέμε ο τάδε ειναι φασίστας και τυχαίνει να είναι άρης όπως ο άλλος τυχαίνει να είναι παοκ και ηρακλης ξερω γω. Όταν σε μονιμη βάση σε όλα τα σκηνικά που κάνουν οι φασίστες εμφανίζονται οργανωμένα ομαδάκια με διακριτικά συνδέσμων του παοκ τότε δεν είναι τυχαία ποσόστωση.

Θα συμφωνήσω και στο άλλο που λες. Όλες οι ομάδες έχουν φασίστες κάπου. Και ότι ο συσχετισμός δυνάμεων στα πέταλα αλλάζει με τα χρόνια. Αλλά τώρα μιλάμε για το σήμερα. Οι ιερολοχίτες σταμάτησαν να ειναι φασίστες. Οι πανιώνιοι επίσης. Ο καλτσίδης και ο σύνδεσμος του έκλεισε και δεν πατάνε γήπεδο. Ο παπαζαφειρίου είναι ένας χουντογερος που κάνει δυο ώρες εκπομπή σε έναν αθλητικό σταθμό που ολη μέρα και όλη νυχτα προπαγανδίζει τα συλλαλητήρια των μακεδονομάχων.

Αλλά εδώ δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο. Δεν αναφέρθηκε ο παοκ ούτε γιατί ΚΑΠΟΤΕ ανέβαιναν περίεργα πανό. Ούτε γιατί ένας παραγωγός ή ένας συνδεσμος είναι φασιστικός. Αναφέρεται γιατί αυτά τα περίεργα συμβαίνουν στο τώρα. Και αυτοί οι συνδεσμοι δεν υπάρχουν απλά αλλά συμμετέχουν και οργανώνουν πεσίματα σε καταλήψεις,μετανάστες,κλπ. Αλήθεια πότε οπαδοί του άρη,του πανιώνιου,του δεν ξέρω και γω ποιανού κάναν φασιστικά πεσίματα ώς τέτοιοι στη θεσσαλονίκη? Θύμισέ μου για να κατανοήσω και γω τη φάση ''ε έτυχε παντού συμβάινουν αυτά μην σκαλώνεται''.

Και όχι δεν είναι ιδέα μας. Ούτε τυχαίνει. Το παραδέχονται και οι ίδιοι οι παοκτζήδες. Στο κάψιμο της λιμπερτάτια και στο πέσιμο της καμάρας δεν τύχαινε να ειναι φασίστες και κάποιοι παοκ. Φωνάζανε ΠΑΟΚ ΟΛΕ. Στην προοδευτική τούμπας δεν είναι παρανόηση ότι ήταν παοκτζήδες. Ο σφ παοκ σταυρουπολης το επιβεβαίωσε με ανακοίνωση και μάλιστα είπε ότι κακώς έσυραν και άσχετους παοκτζήδες στην φάση που δεν ήταν φασίστες. Όπως και ο σφ παοκ αθηνων μίλησε για το θέμα και μάλιστα έκανε και κριτική και μπραβο του. Ούτε είναι θεωρίες συνομωσίας ότι δυο μέρες μετά τα πεσίματα των γενάρη βγήκε ΚΟΙΝΗ ανακοίνωση ΟΛΩΝ των συνδέσμων του παοκ(δεν συνυπογράφαν καμια 6-7 και μπράβο τους) που έκανε ΠΛΑΤΕΣ σε αυτούς που κάναν τα πεσίματα και λέγαν ρητα να μην τολμήσει να τους ακουμπήσει κανείς. Ούτε είναι οφθαλμαπάτη το τέράστιο πανό που κοσμεί την κεντρική της τούμπας σε σχεδόν κάθε ματς για την ελληνικότητα της μακεδονίας. Ούτε δεν διαβάσαμε καλά την ανακοίνωση του σφ παοκ πολίχνης με υστερόγραφα όπως  αλήτες προδότες πολιτικοί η μακεδονία είναι γη ελληνική.

Γιατί τα αποδίδεις όλα λοιπόν σε ένα στατιστικό ζήτημα? Δεν είχε 10 μπλούζες παοκ 2 του άρη 1 του ηρακλη και 1 του απόλλωνα πόντου. Είχε 10-20 ΜΟΝΟ του παοκ. Και όχι επειδή δεν υπήρχαν οι υπόλοιποι.

Τέλωσπαντων. Ναι σε όλες τις ομάδες έχει από όλα. Αλλά δεν κυκλοφορούν οργανωμένα να κάνουν πεσίματα σε καταλήψεις. Όντως και οι ενέργειες μερικών δεν κάνουν τους άλλους τίποτα. Αλλά κανείς δεν καταφέρθηκε κατά του ΠΑΟΚ γενικώς ούτε αρχισε να κυνηγάει παοκτζήδες γενικώς. Συγκεκριμένοι σύνδεσμοι,συγκεκριμένος κόσμος έχουν γίνει φωλιά φασιστών και χρησιμοποιούν κατα το δοκούν τη δύναμή τους στο πέταλο. Άλλωστε έχουν δείρει και αντιφα κόσμο οπαδούς του ΠΑΟΚ και σε γήπεδα. 

Καλό κουράγιο στην πόλη μας. Και καλό κουράγιο στα παιδιά που προσπαθούν να ανατρέψουν την κατεύθυνση που πάει να πάρει το πέταλο του παοκ. Εσύ αν θες συνέχισε να πιστεύεις ότι απλά τυχαίνει λόγο της πλειοψηφικής τάσης του παοκ στην πόλη και ότι γιαυτό γκρινιάζουμε.

ΥΓ όχι δεν ξέρω σε ποια κατάληψη αναφέρεσαι ούτε σε ποιας ομάδας οπαδούς. Αλλά και δεν θέλω να μάθω. Δεν λέει κάτι είτε ήταν παοκτζήδες είτε κάτι αλλο. Το μόνο που μου λέει είναι ότι στην θεσσαλονίκη το μπλεξιμο του κινήματος με τους οπαδούς είτε προς όφελος είτε κατά μας είναι μεγάλο και βαθύ και αυτό ειναι προβληματικό αν γίνεται με τέτοιους όρους όπως περιγράψαμε. Το γιατί δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι μάλλον γιατί δεν είμαι παντογνώστης και γιατί ήμουν σε άλλη κατάληψη. Αλλά ξαναλέω. Δεν με νοιάζει και ούτε θέλω να ξέρω. Για να μην το ανέφερες κάτι είχες στο μυαλό σου.

από α.α 12/10/2018 5:44 μμ.


διαπιστωσα απο καποια σχολια πως επισημα ο παοκ κατηγορησε τον αναρχικο  χωρο για καποια επεισοδια σε ποδοσφαιρικο αγωνα προ μερικων ημερων.αυτο  κατα τη γνωμη μου εγινε για να γλιτωσει ο παοκ καποια ποινη..   εκτος αν ξερει καποιος κατι παραπανω  ας μας πει.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License