Ένω έχουν περάσει περισσότερες από 80 ώρες από αυτό που ο φασίστας Ερντογάν  ήθελε να εμφανίσει  ότι θα ήταν μια γρήγορη υπόθεση , ο Τουρκικός και ο περί  αυτόν μισθοφορικός  στρατός κατοχής (25.000 ένοπλοι στο σύνολό τους),  δεν έχει καταφέρει να καταλάβει ούτε μία περιοχή  μέσα στα σύνορα του Κουρδικού καντονιού της Αφρίν.

SDF: Οι επιθέσεις εξαλείφθηκαν και η περιοχή εκκαθαρίστηκε από συμμορίες

Στην μάχη συμμετάσχουν πλέον και οι  πολυεθνοτικές  Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις οι οποίες σε ανακοίνωσή τους την Κυριακή το βράδυ ανέφεραν:

"Η Τουρκία προσπαθεί να υλοποιήσει τα σχέδιά της στην περιοχή εξαπατώντας τους λαούς της περιοχής. Ο τουρκικός στρατός κατοχής, με τους μισθοφόρους που έχει μακρά εκπαιδεύσει στην Τουρκία, θέλει να σπείρει τους σπόρους της εχθρότητας μεταξύ αραβικών και κουρδικών οντοτήτων της Αφρίν ».

 Ο τουρκικός στρατός κατοχής και οι μισθοφόροι του προσπάθησαν να εισβάλουν σε τμήματα της  Αφρίν  υπό την κάλυψη των τουρκικών δυνάμεων, τεθωρακισμένων και πυροβολικού. Οι δυνάμεις μας πραγματοποιούν τις τελευταίες ώρες μια ειδική επιχείρηση ενάντια στα τουρκικά στρατεύματα και τρομοκράτες. Καθώς η επιχείρηση και οι συγκρούσεις συνεχίζονται σε μεγάλο βαθμό, τα τρέχοντα αποτελέσματα είναι τα εξής.

Η επιχείρηση διεξάγεται σε πέντε διαφορετικές περιοχές. Τα χωριά Adah Manli, Shadia και Surka της περιφέρειας Raju και το χωριό Shinkal της περιοχής Bulbul έχουν εκκενωθεί πλήρως από τα τουρκικά στρατεύματα και τους μισθοφόρους. Έντονες συγκρούσεις σε ορισμένα τμήματα της συνοριακής περιοχής συνεχίζονται. Ο τουρκικός στρατός κατοχής και οι προσπάθειες των μισθοφόρων του να εισέλθουν στην Αφρίν απέτυχαν και πάλι.

Ο τουρκικός στρατός κατοχής, ο οποίος απέτυχε να προχωρήσει στην Αφρίν στο έδαφος, στόχευσε και πάλι πολίτες με πολλαπλές αεροπορικές επιδρομές. Ο βομβαρδισμός που διεξήχθη στο στρατόπεδο του Ρούμπαρ IDP, στο χωριό Cilbir της περιοχής Sherawa και στην περιοχή γύρω από το κέντρο της πόλης Afrin προκάλεσε πολλούς θανάτους πολιτών.

Ο τουρκικός στρατός κατοχής  επιτέθηκε  στην περιοχή Reyhanli της πόλης του Hatay μόνο για να νομιμοποιήσει τη συνεχιζόμενη σφαγή και κατηγορεί τις δυνάμεις μας γι 'αυτό. Υπογραμμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα μμ βομβαρδισμούς σπιτιών πολιτών. Ποτέ δεν στοχεύουμε το έδαφος έξω από τα σύνορά μας.

Υπογραμμίζουμε εκ νέου ότι οι φήμες των κοινωνικών μέσων μαζικής επικοινωνίας και οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν από ορισμένα μέσα ενημέρωσης δεν πρέπει να εμπιστευθούν εκτός εάν επιβεβαιωθούν επίσημα από τις δηλώσεις της Γενικής Διοίκησης. Η Γενική Διοίκηση της SDF θα ενημερώνει το κοινό για τα αποτελέσματα της μάχης και της αντίστασης.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που εξακολουθούν να συμβαίνουν, ένας αριθμός Τούρκων στρατιωτών και οι μισθοφόροι του σκοτώθηκαν. Αναλυτική δήλωση σχετικά με τα αποτελέσματα των επιθέσεων και την αντίσταση μας θα εκδοθεί αργότερα. "

 

Οι υπερασπιστές του καντονιού έως τώρα έχουν καταστρέψει 6 τουρκικά τανκς  και έχουν σκοτώσει  40 εισβολείς ενώ περισσότεροι από 300 από αυτούς έχουν τραυματιστεί.

από ελευθεριακή κοινότητα 22/01/2018 10:34 μμ.


Οι 14 άμαχοι και οι δύο μαχητές των YPG που έχασαν τη ζωή τους την πρώτη και δεύτερη ημέρα της επιχείρησης εισβολής του τουρκικού στρατού, κατα τους εναέριους βομβαρδισμούς ενάντια σε πολιτικούς οικισμούς στην Αφρίν, τιμήθηκαν απο τον λαό του πολυορκούμενου καντονιού.
Χιλιάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωϊ μπροστα στο κεντρικο νοσοκομείο όπου παρέμεναν τα νεκρά σώματα και αφού τα παρέλαβαν τα συνόδεψαν έως την τελευταία τους κατοικία.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License