"Η Afrin θα μετατραπεί σε νεκροταφείο για τις φασιστικές συμμορίες του AKP-MHP" Ενημέρωση απο το πεδίο της μάχης


Ο Τουρκικός στρατός και ο από αυτόν υποστηριζόμενος Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), με τις ευλογίες του Πούτιν, ξεκίνησε τις επιχείρηση εδάφους κατά του κουρδικού λαού στον βόρειο Συριακό θύλακα της Αφρίν, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. 

Σύμφωνα με τοπικές πηγές,  μισθοφόροι και Τούρκοι στρατιώτες συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις των YPG / YPJ καθώς προσπάθησαν να προχωρήσουν στην περιοχή Jindires νοτιοδυτικά της Afrin.

Οι τουρκικές δυνάμεις έπρεπε να υποχωρήσουν αφού αντιμετώπισαν αντίσταση και υπέστησαν μεγάλες απώλειες.

Μια άλλη τουρκική επίθεση κοντά στο χωριό Baliya στην περιοχή Bilble απέτυχε επίσης και οι πηγές του YPG ανέφεραν ότι αρκετοί Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Συγκρούσεις αναφέρθηκαν επίσης στη συνοικία Shera της Afrin.

Ενώ δεν είναι γνωστός ο αριθμός των τούρκων στρατιωτών που συμμετέχουν στην επιχείρηση, ο αριθμός των μισθοφόρων του FSA ανέρχεται περίπου σε 15 με 20.000 άντρες. Το καντόνι υπερασπίζονται 8-10.000 μέλη των YPG / YPJ, χιλιάδες πολιτοφύλακες και το σύνολο των κατοίκων του

 

Το Κίνημα Νεολαίας της Rojava δημοσίευσε μια δήλωση που απαντά στις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Afrin.Μεταφράσαμε τη δήλωση απο τα αγγλικά.

Σε αυτές τις στιγμές, το φασιστικό τουρκικό κράτος επιτίθεται στους ανθρώπους μας και εισβάλει στο Ευρίν. Με πολεμικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν πόλεις, χωριά, βουνά και κοιλάδες. Για πολύ καιρό το ξεκίνημα των μαχών στο Αφρίν ήταν ένα κύριο θέμα και τώρα έγινε πραγματικότητα. Εμείς ως Ένωση Νεολαίας της Ροζάβα κάναμε πάντα ξεκάθαρη στάση την απόφασή μας, οτι το να υπερασπιστούμε τον λαό μας και τη γη μας αποτελεί προτεραιότητα μας. Γι 'αυτό ζητούμε μια γενική κινητοποίηση. Όλοι όσοι αισθάνονται τι συμβαίνει και με τιμή στην καρδιά ή την καρδιά τους, με θάρρος και πίστη πρέπει να πάρουν ένα όπλο και να ενωθούν με τις δυνάμεις που υπερασπίζονται την Ροβάβα. Οι κουβέντες τελείωσαν, θέλουν πόλεμο, θα τους δώσουμε πόλεμο. Η Rojava θα είναι ο τάφος του Erdoğan και του Bahçeli.

Αν ο καθένας θυμάται, κατά τη διάρκεια του Kobanê ο Erdoğan φώναζε καθημερινά: «Το Kobanê θα πέσει σήμερα, πρόκειται να πέσει αύριο.» Αυτό είπε, αλλά με τη γενναία αντίσταση χιλιάδων μαρτύρων, το Kobanê δεν έπεσε αλλά έγινε το σύμβολο για τη ελεύθερη βούληση του λαού. Κοιτάξτε όταν είμαστε σήμερα. Οι λαοί της Βόρειας Συρίας στέκονται μαζί και με τον κοινό αγώνα μας, όπως οι Άραβες, οι Κούρδοι, οι Σύριοι, οι Armens και οι Tiukmens, δεν καταφέραμε μόνο να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, αλλά καταστρέψαμε το Ισλαμικό Κράτος, το κεφάλαιό τους απελευθερώθηκε με τις εκατοντάδες μαχητές της ελευθερίας. Έτσι έγινε η εγγύηση της αδελφότητας των λαών και μιας δημοκρατικής Συρίας. Σήμερα έχουν και πάλι βρώμικα σχέδια. Ο Ερντογάν θέλει να αναλάβει δράση τον χειμώνα, πριν φτάσει στην άνοιξη, γιατί αυτή η άνοιξη θα αποτελέσει την άνοιξη της ήττας του τουρκικού φασισμού.

Η ύπαρξη του τουρκικού κράτους στο έδαφός μας δεν είναι καθόλου νόμιμη και όπως και η νεολαία της βόρειας Συρίας δεν θα την αποδεχθούμε ποτέ. Πρέπει να γνωρίζουν ότι το Kobanê ήταν η αρχή της πτώσης του DA'ÎŞ, όπως και το Αfrîn θα είναι η αρχή του τέλους του Erdoğan. Θα κάνουμε ολόκληρα τα σύνορα ένα πεδίο πολέμου ενάντια στην κατοχή. Γι 'αυτό καλούμε όλους τους επαναστατικούς και δημοκρατικούς νέους του κόσμου να ανυψωθούν ενάντια στον τουρκοκρατικό φασισμό. Καλούμε ιδιαίτερα την επαναστατική και δημοκρατική νεολαία στην Τουρκία και το Βόρειο Κουρδιστάν να ξεσηκωθεί ενάντια στη δικτατορία του AKP-MHP. Καλούμε τους νέους της Rojava και της Βόρειας Συρίας να ενταχθούν στις δυνάμεις άμυνας, να ενταχθούν στις YPG και τις YPJ, ενάντια στην τουρκική κατοχή. Οπουδήποτε και αν βρίσκεστε, πηγαίνετε στους δρόμους! Ζήτω η αντίσταση του Αfrin! Ζήτω Rêber APO! ξεσηκωθήτε, ξεσηκωθήτε, ξεσηκωθήτε!

Yekîtiya Ciwanên Rojava

από ελευθεριακή κοινότητα 21/01/2018 3 μμ.


Καθαρίζοντας την περιοχή απο τους άντρες του τουρκικού και του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού"  που εισέβαλαν στα εδάφη της επαναστατημένης Ροτζάβα. 

https://twitter.com/twitter/statuses/955057991241347073

όλος ο λαός της Αφρίν στα όπλα


Ο Aldar Khalil, μέλος του Κινήματος για μια Δημοκρατική Κοινωνία (TEV-DEM), μιλάει στο Κουρδιστάν 24 στο Qamishlo, Rojava, Συρία, 2017. (Φωτογραφία: Kurdistan24 / Αρχείο)
 

Ο Aldar Khalil σε άρθρο που ανέρτησε η ιστοσελιδα Kurdistan 24 δήλωσε ότι οι Ρώσοι αξιωματούχοι τους ζήτησαν να παραδώσουν στη βορειοδυτική περιοχή της Αφριν στη συριακή κυβέρνηση για να σταματήσουν τις τουρκικές επιθέσεις στην περιοχή.

Ο Άλνταρ Χαλίλ, μέλος του Κινήματος για μια Δημοκρατική Κοινωνία (TEV-DEM), μια οργανωτική ομπρέλα αποτελούμενη από έξι πολιτικά κόμματα και ιδρύματα της κοινωνίας των πολιτών, συμπεριλαμβανομένου του Δημοκρατικού Κόμματος (PYD), ηγετικό κουρδικό κόμμα στη βόρεια Συρία, είπε στους  δημοσιογράφους οτι  θα υπερασπιστούν το Αφρίν και ποτέ δεν θα το παραδώσουν στο συριακό καθεστώς.

"Οι Ρώσοι μας είπαν ότι θα είμαστε ασφαλείς και μακριά από τις τουρκικές επιθέσεις εάν αφήσουμε το Afrin για το συριακό καθεστώς, αλλά το απορρίπτουμε εντελώς και θα το υπερασπιστούμε", δήλωσε.

Ο Μπαϊτζάτ Αμπντο, ανώτερος διοικητής των δυνάμεων των YPG και επικεφαλής της Αρχής Άμυνας στην Αφρίν, μιλάει στο Κουρδιστάν 24 στο Αφρίν, Ροτζιάβα (Συριακό Κουρδιστάν) στη Συρία στις 13 Ιουλίου 2017. (Φωτογραφία: Κουρδιστάν 24)

Επιπλέον, ο Bahjat Abdo, ανώτερος διοικητής στις Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) και ο επικεφαλής της Αρχής Άμυνας στην Αφρίν, δήλωσε σε προηγούμενη αποκλειστική συνέντευξη με το Κουρδιστάν 24 ότι ποτέ δεν θα επέτρεπαν στο συριακό καθεστώς να επιστρέψει στην Αφρίν.

"Πριν από πέντε χρόνια εκδιώξαμε το καθεστώς της Συρίας από την Αφρίν και είναι αδύνατο να τα αφήσουμε να επιστρέψει πίσω", ανέφερε.

 

H Xezal  64χρονών όπλισε τα χέρια της για να υπερασπιστεί το σπίτι και την επανάστασή της απο την εισβολή των τούρκων και των μισθοφόρων

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License