Σε πλήρη εξέλιξη η επίθεση του τουρκικού φασιστικού κράτους ενάντια στα εδάφη και τις κατακτήσεις της επανάστασης της Ροτζάβα.

Ο Τουρκικός στρατός με την προφανή έγκριση του Ρωσικού κράτους,  απο τα ξημερώματα της Παρασκευής έχει ξεκινήσει τους βομβαρδισμούς με βαρύ πυροβολικό των θέσεων των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG/YPJ)  στο καντόνι της Afrin, και από σήμερα το μεσημέρι στην επίθεση συμμετάσχει και η Τουρκική αεροπορία με συνεχείς βομβαρδισμούς στρατιωτικών και πολιτικών στόχων .

Κατά τη διάρκεια της έντονης επίθεσης που ξεκίνησε στις 16:00 και συνεχίζεται μέχρι αυτή τη στιγμή, στοχεύθηκαν τουλάχιστον 100 στόχοι, συμπεριλαμβανομένων των μη στρατιωτικών περιοχών, των θέσεων YPG-YPJ και των Επαναστατικών Δυνάμεων.

Ο στρατός κατοχής συνεχίζει να στοχεύει σε μη στρατιωτικές περιοχές με 72 μαχητικά αεροσκάφη. Το κέντρο της πόλης Afrin, το στρατόπεδο του Rubar IDP και ορισμένα πολιτικά ιδρύματα στην Αφρίν ήταν επίσης στο στόχαστρο.


 
Οι Ρώσοι είναι σαφές ότι εγκατέλειψαν την #Afrin. Τουρκια και Ρωσια τα εχουν βρει. Η Τουρκικη ΠΑ βομβαρδίζει θέσεις Κουρδων πάνω σε συντεταγμένες που παρέδωσαν οι ρώσοι "παρατηρητές" πρίν εγκαταλήψουν την περιοχή σήμερα το πρώϊ. Οι λεονταρισμοί του Άσαντ οτι θα καταρρίψει οποιο Τουρκικό α/φ μπει στη Συρια εμειναν στα λογια. Το #YPG ειναι μονο του.
Ο Τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι του πρώην Ελεύθερου Συριακού Στρατού προς το παρόν έχουν περιοριστεί σε διερευνητικές επιχειρήσεις κυρίως παρενόχλησης σε τουλάχιστον 5 σημεία εισόδου στο κουρδικό καντόνι, περιμένοντας το πυροβολικό και την αεροπορία να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Από τις μέχρι τώρα στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν τραυματιστεί δεκάδες  και έχουν σκοτωθεί 6 πολίτες και 3 μαχητές  από την μεριά του λαού και των υπερασπιστών του Αφρίν, ενώ τουλάχιστον 4 Τούρκοι στρατιώτες και άλλοι 4 υποστηριζόμενοι από τον τουρκικό στρατό μισθοφόροι έχουν σκοτωθεί κατά το τελευταίο 24ωρο.

Στο καντόνι του Αφρίν ζουν 500.000 μόνιμοι κάτοικοι κυρίως κουρδικής καταγωγής και 200.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι Σύριοι πρόσφυγες  οι οποίοι αναζήτησαν ασφάλεια απο την κτηνωδία των μαχών. Την περιοχή υπερασπίζονται περίπου 8-10.000 μαχητές των YPG/YPG και  ένας πολλαπλάσιος αριθμός πολιτοφυλάκων

η ανακοίνωση της  Γενικής Διοίκησης των YPG αναφέρει

Η Γενική Διοίκηση των YPG στην Afrin δήλωσε:

"Γνωρίζουμε ότι, χωρίς την άδεια των παγκόσμιων δυνάμεων και κυρίως της Ρωσίας, των οποίων τα στρατεύματα βρίσκονται στην Αφρίν, η Τουρκία δεν μπορεί να επιτεθεί σε πολίτες με χρήση του εναέριου χώρου . Ως εκ τούτου, θεωρούμε τη Ρωσία υπεύθυνη για την Τουρκία και τονίζουμε ότι η Ρωσία είναι ο συνεργάτης του εγκλήματος της Τουρκίας για τη σφαγή των αμάχων στην περιοχή.

Εμείς, ως Γενική Διοίκηση των YPG στην Afrin, δηλώνουμε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να νικήσει την ελεύθερη βούληση και την αντίσταση μας με τα αεροπλάνα της. Είναι φανερό ότι, μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει φύγει από την Αφρίν και δεν εγκατέλειψε την πατρίδα του. Σε αυτή τη βάση, δηλώνουμε εκ νέου την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τη γη και τους ανθρώπους μας. Οι Μονάδες Άμυνας του Λαού και οι Μονάδες Άμυνας Γυναικών θα υπερασπιστούν την Αφρίν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες κατά του τουρκικού φασισμού. Καλούμε τους ανθρώπους μας να ενταχθούν στις τάξεις των δυνάμεων άμυνας. "

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License