post image

Το πρωί της Πέμπτης 18/01 η ΟΡ.Μ.Α. και άλλοι αντιφασίστ(ρι)ες από τη Σαλαμίνα πραγματοποιήσαμε συμβολικό αποκλεισμό μίας ώρας στο Δημαρχείο Σαλαμίνας. Οι λόγοι ήταν προφανείς, καθώς πλέον δεν είναι άγνωστο πως η δήμαρχος Σαλαμίνας, Ρούλα Νάννου, επαλειμμένα στο παρελθόν είχε δείξει την ιδιαίτερη συμπάθειά της για την υπόδικη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Αποτελεί την μοναδική δήμαρχο της Αττικής που συνεχίζει να καλούν τους εγκληματίες βουλευτές σε δημόσιες εκδηλώσεις, ενώ αποκορύφωμα του έντονου "φλέρτ" που πραγματοποιεί με τους ναζί ήταν η τοποθέτησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 13/12, στην οποία έκανε χρήση της γνωστή ρητορική ταύτισης ''των δύο άκρων''.

Τότε, σύσσωμες όλες οι αντιπολιτευόμενες Δημοτικές Κινήσεις είχαν κάνει προσπάθεια να κατατεθεί ζήτημα για συζήτηση για την επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στην αντιφασιστική εκδήλωση της ΟΡ.Μ.Α. που έλαβε χώρα δύο μέρες πριν. Η ίδια η δήμαρχος, ουσιαστικά, εξίσωσε τις αντιφασιστικές συλλογικότητες, τα συνδικάτα, δημοτικές κινήσεις του νησιού, τον Τάλεμπ Ουαλίντ που έδωσε το παρόν στην εκδήλωση και πολίτες που ανήκουν στο προοδευτικό και αντιφασιστικό κομμάτι της κοινωνίας της Σαλαμίνας με τους δολοφόνους του Φύσσα και του Λουκμάν, τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς εκατοντάδων επιθέσεων σε μετανάστες, πρόσφυγες και αγωνιστές, την υπόδικη για εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Σήμερα, έγινε ένα ακόμα γεγονός γνωστό στους 50 εργαζόμενους του δημαρχείου καθώς και τους πολίτες που το επισκέφτηκαν και στάθηκαν όλοι υπέρ της δράσης μας, ενώ παράλληλα η δήμαρχος με το που εμφανίστηκε και άκουσε μπροστά τους την καταγγελία μας, δεν είπε ούτε κουβέντα και επέστρεψε στο γραφείο της με σκυμμένο το κεφάλι. Η δήμαρχος Σαλαμίνας είναι υπόλογη στη συντριπτική πλειοψηφία του νησιού που γυρνάει τις πλάτες της στη Χρυσή Αυγή. Ο Μαχητικός Αντιφασισμός ήρθε στην Σαλαμίνα για να μείνει και να αγωνιστεί με την τοπική κοινωνία πάνω σε αυτό το κλίμα και δεν θα δείξει δείγμα ανέχειας στους συνεργάτες των ναζί. Η αλληλεγγύη στους καταπιεσμένους και αδικημένους αυτού του κόσμου θα κυριαρχήσει, το όνομα της δημάρχου θα καταλήξει στα αζήτητα της ιστορίας και θα ξεχαστεί.

Όλα τα γεγονότα από την εκδήλωση της οργάνωσης στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, την επίθεση και την απόκρουση του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής και την στάση της δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν δημοσιευτεί αναλυτικά στο 6ο τεύχος του περιοδικού "Αντιφασιστική Φρουρά".

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License