Το μήνυμα των YPG προς το Τουρκικό κράτος για το Afrin: 'Ονειρεύεστε'

Ο εκπρόσωπος των YPG Nuri Mehmud δήλωσε ότι μετά την μετατροπή των ένοπλων ομάδων σε διαπραγματευτικό όπλο, ενεργώντας ως έμπορος στην αραβική άνοιξη, το τουρκικό κράτος διαπραγματεύεται τώρα την Afrin ενάντια στο Idlib. απο το https://anfenglish.com/features/ypg-s-message-to-the-turkish-state-on-afrin-you-are-dreaming-24240

Ο εκπρόσωπος των Μονάδων Άμυνας των Πολιτών (YPG), Nuri Mehmud, δήλωσαν ότι ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας, αποκαλούμενος «υπερβολικός», έχει αναζωπυρωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και ότι ο Τούρκος πρόεδρος Τάγιϊπ Ερντογάν διαπραγματεύεται την Αφρίν. Ο Μεχμούντ έστειλε μήνυμα στον τουρκικό στρατό ότι «ονειρεύεται οτι θα  καταλάβουν την Αφρίν σε μία εβδομάδα» και ότι «θα μπερδευτούν πολύ».

Η επιχείρηση του Συριακού καθεστώτος του Μπάαθ για την εκκαθάριση της βόρειας επαρχίας Idlib απο τις  οργανώσεις Hayat Tahrir Al Sham (Al Nusra) και Ahrar Al Sham με βάση την Αλ Κάιντα, με εναέρια υποστήριξη από τη Ρωσία, επέστησε την προσοχή ξανά στη Συρία. Το καθεστώς Μπάαθ που βαδίζει στο Idlib προκάλεσε ανησυχία στην Άγκυρα. Ο τουρκικός στρατός εισήγαγε την Idlib στη συμφωνία για τις «ζώνες μη  σύγκρουσης» που έγινε μεταξύ του Ιράν, της Ρωσίας και της Τουρκίας κατά τις συνομιλίες της Astana 8 και επιτάχυνε τα σχέδια για την επίθεση της στο Afrin μαζί με τρομοκρατικές οργανώσεις απο την περιοχή.

Ο εκπρόσωπος των YPG Nuri Mehmud μίλησε στο ANF σχετικά με τη επιχείρηση του καθεστώτος του Baath, την ενδεχόμενη απόπειρα εισβολής ενάντια στον Αφρίν, η οποία είναι πίσω από τον στόχο του Ερντογάν και τη δήλωση της διεθνούς συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ότι «σχηματίζεται στρατός 30.000 ένοπλων». 'Η κυβέρνηση του AKP βλέπει το Idlib ως μια τελευταία ευκαιρία για τον εαυτό του. Αν μπορούν να διαχειριστούν το εμπόριο και την πώληση πάνω από το Idlib και το Afrin, πιστεύουν ότι μπορούν να επιβιώσουν », δήλωσε ο Mehmud και πρόσθεσε ότι παρά το σχόλιο του Erdogan ότι« αποτελούν απειλή », η ηρωική αντίσταση που έλαβε χώρα στο Kobane από μαχητές που υπερασπίζονται την Afrin σήμερα έχει' υπερασπιστεί το Παρίσι, τη Μόσχα, τη Νέα Υόρκη, το Κάιρο και την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη ενάντια σε τρομοκρατικές επιθέσεις »

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε μέχρι τα τέλη του 2017 ότι ο πόλεμος στη Συρία τελείωσε, αλλά τις πρώτες εβδομάδες του 2018 υπήρχαν και άλλα νέα συγκρούσεων από την περιοχή. Το καθεστώς Baath έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση για την Idlib με την υποστήριξη της Ρωσίας. Το τουρκικό κράτος, το οποίο εισήγαγε το Idlib με το πρόσχημα των ζωνών χωρίς συγκρούσεις που σχηματίστηκαν στο πλαίσιο της Συμφωνίας της Αστάνα, διαμαρτυρήθηκε για αυτή τη δράση. Ποια είναι η ποιοτικη και στρατιωτική κατάσταση στο Idlib τώρα;

Όπως είναι γνωστό, το τουρκικό κράτος θέλησε να αποτελέσει πρότυπο για τη Μέση Ανατολή. Είχαν χτίσει το πολιτικό τους έργο που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό πάνω στο οθωμανικό σουλτανάτο και τον σουνιστικό σεκταρισμό. Έχουν εμπιστευθεί τη γραμμή Ikhwan al Muslimi ειδικότερα. Στην Τυνησία και την Αίγυπτο, τα κόμματα ονόμασαν το Κόμμα Δικαιοσύνης και Φωτός και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην ίδια γραμμή.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Όταν ξεκίνησαν οι πρώτες διαμαρτυρίες στη Συρία, ο τότε πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου επισκέφθηκε τη Συρία και συναντήθηκε με τον Μπασάρ Ασάντ ζητώντας του να συνάψει ειρήνη με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Ο υπολογισμός του ηγέτη του AKP Tayyip Erdogan ήταν να κυβερνήσει τη Μέση Ανατολή. Όταν επισκέφθηκε τις χώρες της Μέσης Ανατολής, ενήργησε σαν να επισκεπτόταν μια επαρχία στην Τουρκία. Αυτή ήταν η εικόνα που δημιούργησε. Αλλά η Μέση Ανατολή έχει και άλλες προσδοκίες. Η ελπίδα των κοινωνιών της Μέσης Ανατολής ήταν η Αραβική Άνοιξη.

Το τουρκικό κράτος θεώρησε την παρέμβαση στη Συρία να είναι μια πολύ απλή κατάσταση. Σκέφτηκαν την περιοχή ως πίσω αυλή τους. Η σχέση τους με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα έσπασε τη Συρία. Πολλές ένοπλες ομάδες εμφανίστηκαν στη Συρία. Όλα αυτά μεταφέρθηκαν στη Συρία για την Τουρκία. Όταν άρχισε να αναπτύσσεται το εναλλακτικό έργο, εγκατέλειψαν τη Δαμασκό και άρχισαν να μας πολεμούν στο Serekaniye. Πολλά έγγραφα ανακτήθηκαν τη στιγμή που έδειξε ότι η επίθεση αυτή είχε οργανωθεί από το τουρκικό κράτος.

Το ISIS αύξησε τις ελπίδες του τουρκικού κράτους

Όταν η 'Αραβική Άνοιξη' ή η έννοια του εθνικισμού βίωσαν την ήττα στο Serekaniye, εμφανίστηκε το ISIS. Είμαστε εμείς που εκθέσαμε στον κόσμο για πρώτη φορά ότι η Jabhat Al-Nusra και η Ahrar Al Sham ελέγχονταν από την Αλ Κάιντα. Στο Kobane, το ISIS αύξησε την ελπίδα της κυβέρνησης του ΑΚΡ. Έφτασε σε τέτοιο σημείο που ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: 'Ο Kobane πρόκειται να πέσει'. Όταν οι τρομοκρατικές οργανώσεις του τουρκικού κράτους νικήθηκαν στο Kobane και οι δυνάμεις μας προωθήθηκαν στο Manbij, η κυβέρνηση Ερντογάν άρχισε να διαπραγματεύεται την «αραβική άνοιξη».Και διαπραγματεύονταν τις ένοπλες ομάδες γύρω από το Homs, το Aleppo και τη Δαμασκό σε αντάλλαγμα για την εισβολή στην Bab, Azaz και Jarablus. Το καθεστώς της Συρίας, το Ιράν, η Τουρκία και η Ρωσία ήταν παρόντες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τώρα θέλουν να κάνουν την ίδια διαπραγμάτευση στην Afrin και στο Idlib, δηλαδή θέλουν την Afrin σε αντάλλαγμα για να εγκαταλείψουν το Idlib. Για την κυβέρνηση Ερντογάν, δεν είναι τόσο σημαντικό αν θα εισβάλουν ή οχι στην Αφρίν, κύριος στόχος τους είναι να ακυρώσουν το έργο που αναπτύσσεται στη Βόρεια Συρία. Όπως είναι γνωστό, το έργο που τέθηκε στη ζωή σήμερα στη Βόρεια Συρία κατέστρεψε την τρομοκρατία του ISIS και την κατανόηση του εθνικισμού, άφησε τις ομάδες συμμοριών και ανέπτυξε μια προοπτική για μια λύση στη συριακή κρίση. Και έχει δημιουργήσει ένα παράδειγμα για τους λαούς της περιοχής σε ποια θεμέλια πρέπει να αναπτυχθεί μια επαναστατική κατανόηση.

Γιατί το τουρκικό κράτος διαταράσσεται από το καθεστώς της Δαμασκού που διεξάγει επιχείρηση σε μια συριακή επαρχία κατά των τζιχάντιων της γραμμής της Αλ Κάιντα;
 


Η τουρκική κυβέρνηση βλέπει το Idlib ως μια τελευταία ευκαιρία για τον εαυτό της. Εάν μπορούν να διαχειριστούν το εμπόριο και την πώληση πάνω στο Idlib και την Afrin, νομίζουν ότι μπορούν να επιβιώσουν. Οι αξιωματούχοι του ΑΚΡ γνωστοποίησαν την προσέγγισή τους με σχόλια όπως «η ύπαρξη της Βόρειας Συρίας σημαίνει ότι παύουμε να υπάρχουμε».

Οι πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του Al-Nusra και του Ahrar Al Sham από το καθεστώς, το Ιράν και η Ρωσία στο Idlib, έφεραν από τις ίδιες δυνάμεις τη συμφωνία των ' ζωνών μη σύγκρουσης' που επετεύχθη στις συνομιλίες της Αστάνα, σχεδόν στο σημείο να υποχωρήσει. Το τουρκικό κράτος οργάνωσε όλες τις ομάδες συμμοριών στη Συρία, τις ομάδες της Ασπίδα του Ευφράτη, τις συμμορίες Hayat Tahrir Al Sham και Ahrar Al Sham υπό κοινή ομπρέλα. Ο πραγματικός λόγος για την πιθανή ήττα του καθεστώτος  Μπααθ στο Idlib δεν θα είναι οι ένοπλες ομάδες εκεί, θα είναι το τουρκικό κράτος. Με το μοχλό αυτό, το καθεστώς του ΑΚΡ προσπαθεί να πιέσει τη Συρία, τη Ρωσία και το Ιράν να κανει αυτά τα κράτη να αποδεχθούν τις πολιτικές του.

Καθώς άρχισε η λειτουργία του Idlib, ο Ερντογάν έβαλε και πάλι την εισβολή του Afrin. Είναι σύμπτωση το γεγονός ότι ο Ερντογάν στοχεύει ταυτόχρονα στο Afrin, ενώ το συριακό καθεστώς περνάει στο Idlib; Ή μήπως οι δύο σχετίζονται άμεσα;

Οι παρατηρήσεις του Ερντογάν και η δραστηριότητα που συμβαίνει δείχνουν ότι του δόθηκε ελπίδα. Εκφράζει τις απειλές του με υψηλότερο όγκο. Προφανώς, οι δυνάμεις που υπολογίζουν για το ενδεχόμενο να ηττηθεί το καθεστώς Baath στο Idlib αφήνουν την πόρτα ανοιχτή για συμφωνία με το καθεστώς του Ερντογάν. Όλος ο κόσμος και το διεθνές κοινό πρέπει να συνειδητοποιήσουν την επιλογή μιας διαπραγμάτευσης για το Afrin και το Idlib.

ΤΟ ΑΦΡΙΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ

Οι περιφερειακές δυνάμεις που έχουν μια απλή προσέγγιση απέναντι στην Αφρίν θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Afrin είναι συνέχεια τΟΥ Kobane. Οι λαοί του κόσμου που πολέμησαν με το Kobane έχουν την ίδια θέση για τον Afrin. Η Αφρίν δεν είναι μόνη. Δεν είναι υπερβολική προσδοκία ότι τα κράτη που υποθέτουν ότι μπορούν να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους μέσω της διαπραγμάτευσης Afrin και Idlib έχουν τον ίδιο χαρακτήρα με το ISIS. Επειδή η Αφρίν είναι η ελπίδα για τους λαούς του κόσμου που θέλουν δημοκρατία, ειρήνη και λύση.

Για το λόγο αυτό, στα μάτια του διεθνούς κοινού, η Afrin δεν είναι τόπος να δείξει μια απλή προσέγγιση. Από την άλλη πλευρά, η Αφρίν έχει οργανωθεί αρκετά καλά για άμυνα. Εάν ο τουρκικός στρατός σκέφτεται ότι μπορούν να εισέλθουν στην Αφρίν σε μια εβδομάδα, ονειρεύονται. Ο τουρκικός στρατός πρέπει πρώτα απ 'όλα να δει την πραγματικότητα των λαών της Τουρκίας. Οι λαοί της Τουρκίας δεν εγκατέλειψαν ποτέ το Serekaniye ή το Kobane. Έχουν προστατεύσει την αντίσταση κατά πολύ αυτοθυσία και έπαιξαν σοβαρό ρόλο. Οι λαοί της Τουρκίας έδιξαν μεγάλη υποστήριξη στο Serekaniye και το Kobane κατά της τρομοκρατίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο στρατός που πρέπει να υπερασπίζεται τους λαούς της Τουρκίας χρησιμοποιείται σύμφωνα με το συμφέρον της κυβέρνησης του ΑΚΡ.

ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗΣ: 'ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ  ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ'

Ωστόσο, οι διεθνείς δυνάμεις, οι οποίες πρέπει να συνειδητοποιήσουν τις βρώμικες διαπραγματεύσεις του AKP, τώρα παίρνουν τη θέση του 'περιμένουν και να δουν'. Υπολογίζουν σε ποια πλευρά θα είναι προς το συμφέρον τους να πάνε. Για αυτό, υπάρχουν πολλές ντροπαλές δηλώσεις. Δίνουν μεγάλη προτεραιότητα στα συμφέροντά τους. Η κατάσταση στην Afrin και στο Idlib είναι ο αγώνας των συριακών λαών να κερδίσουν ή να χάσουν την Άνοιξη των Λαών. Οι διεθνείς δυνάμεις πρέπει να δουν ότι ο Ερντογάν προσπαθεί να δημιουργήσει στην Αφρίν τις τραγωδίες σε όλες τις Συριακές επαρχίες, στο Κομπάνε, στο Χόμς, στο Χάμα και σε ορισμένες επαρχίες της Τουρκίας. Υπάρχει μια βρώμικη διαπραγμάτευση. Ο λαός της Αφρίν θα αντισταθεί.

Η ελπίδα των λαών της περιοχής είναι η Βόρεια Συρία και η Αφρίν. Αυτό το γεγονός πρέπει να είναι γνωστό καλά: Οι μαχητές που υπερασπίζονται την Αφρν σήμερα έχουν επιδείξει μεγάλο ηρωισμό στο Kobane ενάντια στη διεθνή τρομοκρατία. Αντέστρεψαν γενναία και απέδειξαν ότι η τρομοκρατία μπορεί να νικήσει. Οι μαχητές του Αφρίν υπερασπίστηκαν το Παρίσι, τη Μόσχα, τη Νέα Υόρκη, το Κάιρο και την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη στο Κομπάνε.

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ SEREKANIYE ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΒΑΝΕ

Οι διεθνείς δυνάμεις πρέπει να επικεντρωθούν στα συμφέροντα των ανθρώπων. Όποιοι αντιτίθεται σε αυτήν την πραγματικότητα, θα θεωρούνται ως αυτοί που έχουν σκοτώσει τις ελπίδες των λαών. Η Idlib και η Afrin θα είναι οι χώροι όπου θα τεθούν υπό δοκιμή. Η μάσκα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) του Ερντογάν έπεσε  στην Serekaniye και του ISIS στο Kobane. Τώρα, χωρίς μάσκα, εμπλέκεται άμεσα. Το τουρκικό κοινοβούλιο πρέπει να συζητά για τα θέματα της Τουρκίας, αλλά συζητά την παρέμβαση στην Αφρίν. Αυτό δεν έχει καμία νομιμότητα. Όπως το Ιράν και η Ρωσία, οι δυνάμεις που έχουν συμφέροντα στη Συρία αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την Αφρίν σε αντάλλαγμα για τον Idlib.

Φαίνεται εξαιρετικά απίθανο ότι το τουρκικό κράτος θα ξεκινήσει μια επιχείρηση στην Αφρίν χωρίς έγκριση από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Έχει επιτραπεί η εισβολή στην Afrin απο την Τουρκία;

Οι δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν επίσης τεράστια ευθύνη. Αλλά μας κάνει να σκεφτούμε ότι δεν έχουν λάβει την επιθυμητή στάση μέχρι σήμερα. Η Τουρκία ενδέχεται να απειλήσει τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, θέτοντας σε κίνδυνο τα συμφέροντά τους. Έτσι, αυτές οι δυνάμεις μπορεί να ενεργούν πιο προσεκτικά για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Πιστεύουμε ότι τα συμφέροντα και των δύο δυνάμεων θα βρισκόταν σε σχέση με τους λαούς της Μέσης Ανατολής.

Η δημοκρατία που αναπτύσσεται στη Βόρεια Συρία έδωσε ελπίδες σε ολόκληρη την περιοχή για την επίλυση των προβλημάτων. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις προσπάθειες των λαών της Τουρκίας για τη βόρεια Συριακή επανάσταση. Δεν θέσαμε ποτέ απειλή για τα σύνορα της Τουρκίας, αυτό το επιχείρημα αποτελεί δηλαδή χειραγώγηση της κυβέρνησης του ΑΚΡ. Είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε τα σημερινά ζητήματα στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της ελευθερίας χωρίς πολέμους. Δεν είμαστε ένα σύστημα που είναι κλειστό  στο διάλογο, δεν απορρίπτουμε καμία πλευρά. Καθώς η ISIS ήταν τρομοκρατική οργάνωση, τους καθαρίσαμε με  πόλεμο. Μετά το τέλος του ISIS, προσπαθούμε να επιλύσουμε τα ζητήματα με δημοκρατικές μεθόδους.

Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΘΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Αν υπάρχει επίθεση όπως η επίθεση του ISIS, εάν οι ιδέες μας δεν γίνονται σεβαστές, θα αντισταθούμε μέχρι το τέλος. Ειδικά η Ρωσία, η πλευρά που είναι πιο πιθανό να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις, δεν πρέπει να επιτρέψει αυτά τα βρώμικα παιχνίδια. Η Τουρκία ασκεί τη μεγαλύτερη πίεση στη Ρωσία. Και η Ρωσία πρέπει να ακολουθήσει μια προσέγγιση που είναι κατάλληλη για τις απαιτήσεις της εποχής ενάντια σε αυτή την πίεση. Επειδή η επένδυση στον Ερντογάν μπορεί να εξυπηρετήσει άμεσα τα άμεσα συμφέροντα της Ρωσίας, αλλά μακροπρόθεσμα θα τα απειλήσει. Θα πρέπει να εγκαταλείψουν την αναμονή και να δουν την προσέγγιση και, αναμφίβολα, θα πρέπει να αναπτύξουν την πρωτοβουλία για την προστασία της κοινωνίας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Δυστυχώς, δεν έχουν δείξει ακόμα την αναμενόμενη στάση. Εάν το τουρκικό κράτος επιτεθεί, η ευθύνη αυτών των δυνάμεων θα είναι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.

Ο Ερντογάν παραμορφώνει την αλήθεια. Οποιοδήποτε συμβαλλόμενο μέρος θέλει να έρθει και να επιθεωρήσει τα σύνορα. Δεν υπήρξε απειλή κατά των γειτόνων μας από τα σύνορά μας. Αντιθέτως, προστατεύσαμε τους γείτονές μας από τρομοκράτες.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Είναι οι δυνάμεις που θα είναι παρόντες στη συνάντηση για την Afrin και την Idlib να διευθετούν τους λογαριασμούς πριν από τη συνάντηση του Σότσι;

Η Τουρκία προσπαθεί να εμποδίσει το 40% περίπου των λαών της Συρίας να συμμετάσχουν στη συνάντηση του Σότσι. Στην πραγματικότητα, η Τουρκία αποκόπτει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας. Ο Ερντογάν βλέπει επαρχίες όπως το Bab, Azaz, Jarablus και Idlib ως μέρος της Τουρκίας. Θεωρεί τον εαυτό του ιδιοκτήτη αυτών των περιοχών. Εάν οι συριακοί λαοί δεν συμμετέχουν στη σύσκεψη του Σότσι, θα είναι αδύνατο για τη συνάντηση να παράγει λύσεις. Γι 'αυτό υπάρχει μια διαπραγμάτευση μεταξύ περιφερειακών και παγκόσμιων δυνάμεων γύρω από τη συνάντηση του Σότσι. Εκπρόσωποι από το Ιράν, την Τουρκία, το καθεστώς Baath και την ασπίδα του Ευφράτη θα είναι στη συνάντηση. Και η Ρωσία κερδίζει το κύρος γι 'αυτό. Εκτός από αυτές τις ομάδες, δεν υπάρχουν άλλα κόμματα στο Σότσι.

Ποιο αποτέλεσμα θα προκύψει από μια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με ανθρώπους που δεν εκπροσωπούν τη βούληση των κοινωνιών;

Μπορούν να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις μόνο για το Idlib καιτην Afrin. Μια λύση για τη συριακή κρίση δεν θα προκύψει από το Σότσι, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί μια αντι-Κουρδική συμμαχία μεταξύ Τουρκίας και Ιράν. Και η Ρωσία θα το φιλοξενήσει. Το ISIS έχει τερματιστεί και όλα τα μέρη δηλώνουν ότι θέλουν μια αλλαγή. Λένε ότι είναι ανοικτά για διάλογο. Λέμε επίσης ότι είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, γιατί γιατί τα ζητήματα στη Συρία δεν επιλύθηκαν μέσω διαλόγου; Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και άλλα σχέδια. Δεν έχουν καμία πρόθεση να βρουν λύσεις για τα προβλήματα της Συρίας, παρακολουθούν για τα συμφέροντα των ξένων δυνάμεων.Συνεπώς, θα πρέπει να υπάρξει μετατόπιση της προσέγγισης και να δοθεί προτεραιότητα στα κοινωνικά συμφέροντα. Διαφορετικά, η κοινωνία θα αντισταθεί και αυτή η φωτιά θα κάψει όλους. Όλα τα μέρη θα πρέπει να ενεργούν υπεύθυνα σε αυτό το θέμα. Στο Σότσι και σε παρόμοιες συναντήσεις, αν υπάρξουν προσπάθειες για εξεύρεση λύσεων για ορισμένες ξένες μαριονέτες, αυτό δεν θα πείσει τους λαούς της Συρίας.Δεν μπορούν να ληφθούν μέτρα χωρίς να ληφθεί υπόψη η βούληση των λαών της Συρίας και της Βόρειας Συρίας. Το καθεστώς του Baath ισχυρίζεται ότι απελευθέρωσε την επαρχία Deir ez-Zor. Ισχυρίζονται ότι υποτίθεται ότι έσωσαν την πόλη από το ISIS. Αλλά οι κάτοικοι του Deir ez-Zor, του Al Buqamal και του Mayadeen έχουν περάσει στη βόρεια Συριακή επικράτεια. Πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν περάσει στη Βόρεια Συρία. Το καθεστώς απελευθέρωσε τις άδειες πόλεις και τα μπετά. Οι άνθρωποι φοβούνται να πάνε εκεί. Πώς λοιπόν το καθεστώς θα εκπροσωπεί το Deir ez-Zor; Το ίδιο ισχύει και για τους κατοίκους του Χαλεπίου, του Χόμς και της Δαμασκού. Ομοίως, μπορούν οι ομάδες που αυτοαποκαλούνται ως αντιπολίτευση, αλλά βρίσκονται στο κρεβάτι με την τουρκική κυβέρνηση, να εκπροσωπούν την κοινωνία;

Ο 'ΝΕΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ' ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ

Η δήλωση του Διεθνούς Συνασπισμού ανακοίνωσε την ίδρυση στρατού των 30.000 για την υπεράσπιση των συνόρων της Βόρειας Συρίας. Τι πρέπει να πάρουμε από αυτή την ανακοίνωση; Είναι ένας νέος στρατός που ιδρύεται από το μηδέν;

Δεν πρόκειται για νέα κατάσταση. Δεν είναι στρατός. Αυτή η δύναμη είχε ήδη σχηματιστεί. Τα σύνορα της Βόρειας Συρίας υπερασπίζονται ήδη οι Συριακες Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και οι δυνάμεις YPG και YPJ. Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, τα υπερασπιζόμαστε για 6 χρόνια. Έχουμε συνεργαστεί με τις ΗΠΑ στον αγώνα κατά του ISIS και έχουμε εξαλείψει αυτή την τρομοκρατική οργάνωση. Μετά την ήττα του ISIS, η εταιρική μας σχέση συνεχίζεται σε σχέση με τη στρατηγική για τη σταθερότητα στη Συρία.
Οι αμερικανικές δυνάμεις και οι δυνάμεις του συνασπισμού έχουν επανειλημμένα ανακοινώσει την ενίσχυση για τις SDF και εκείνες έχουν λάβει την ενίσχυση. Η ανακοίνωση των ΗΠΑ ήταν μάλλον σε αυτό το πλαίσιο. Αλλά το τουρκικό κράτος χειραγωγεί αυτή τη δήλωση. Προσπαθούν να το μετατρέψουν σε δικαιολογία για την επιθετικότητά τους. Έτσι δεν είναι κάτι νέο. Παρόμοιες δηλώσεις έχουν γίνει από τις ΗΠΑ αμέτρητες φορές και με άλλους τρόπους. Ποτέ δεν επιτέθηκε σε κανένα κράτος με την βοήθεια που παρείχαν οι ΗΠΑ, τερματίσαμε με την τρομοκρατία του ISIS. Αλλά ο τουρκικός στρατός ήρθε και εισέβαλε στο Bab, Jarablus, Azaz και Idlib. Εάν μπορούν, θα προσαρτήσουν αυτές τις περιοχές όπως στο Iskenderun.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License