ΔΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Ε.Α., ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Στις 10/4/2014 ο Επαναστατικός Αγώνας πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικά στο κτίριο της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Αμερικής 3 στο Σύνταγμα, όπου στεγαζόταν και το γραφείο του τότε μόνιμου αντιπροσώπου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Ουές Μακ Γκρόου.
Η επίθεση αφιερώθηκε στον σύντροφο Λάμπρο Φούντα που σκοτώθηκε στη συμπλοκή της Δάφνης το 2010 και αναλήφθηκε ως ''Κομάντο Λάμπρος Φούντας''. 

Όταν δικαζόταν πρωτόδικα η συγκεκριμένη υπόθεση η Πόλα Ρούπα βρισκόταν στην ''παρανομία'' και καταδικάστηκε η ίδια μόνο για  πλημμεληματικές πράξεις - διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας,επικίνδυνες σωματικές βλάβες -, σε 11 χρόνια κάθειρξης.
Έτσι λοιπόν σε αυτό το δικαστήριο που διεξάγεται εναντίον της εξετάζονται κακουργηματικές πράξεις που αφορούν την συγκρότηση και ''διεύθυνση'' της οργάνωσης, οπλοκατοχή, οπλοχρησία, προμήθειια, κατοχή εκρηκτικών, εμπρησμός κ.λ.π.
Η δίκη εναντίον της Πόλας Ρούπα συνεχίζεται στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού την Παρασκευή, 19/1, στις 9 π.μ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License