#Australia: Απεργία της Πείνας στα κέντρα κράτησης μεταναστών ενάντια στους περιορισμούς των επισκέψεων.

Περισσότεροι από διακόσιοι κρατούμενοι σε δύο κέντρα κράτησης, το Villawood στο Σίδνεϊ και το Maribyrnong στη Μελβούρνη, κήρυξαν απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας όσον αφορά τους περιορισμούς επισκέψεων που ανακοίνωσε πρόσφατα η Border Force. Οι κρατούμενοι βρίσκονται σε απεργία πείνας για περισσότερες από 48 ώρες, από το πρωί της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου.   Δημοσιεύθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2018στό Enough Is Enough!Εικόνα: Κέντρο κράτησης Villawood στο Σίδνεϊ. 

Περισσότεροι από διακόσιοι κρατούμενοι σε δύο κέντρα κράτησης, το Villawood στο Σίδνεϊ και το Maribyrnong στη Μελβούρνη, κήρυξαν απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας όσον αφορά τους περιορισμούς επισκέψεων που ανακοίνωσε πρόσφατα η Border Force. Οι κρατούμενοι βρίσκονται σε απεργία πείνας για περισσότερες από 48 ώρες, από το πρωί της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου.

Οι αφίσες που δηλώνουν τις αλλαγές θα ισχύουν μετά την 22η Ιανουαρίου που αναρτήθηκαν αιφνιδιαστικά στα κέντρα, την περασμένη εβδομάδα. Οι κρατούμενοι ανακάλυψαν μόνο την νέα πολιτική περιορισμών όταν τους το έλεγαν οι επισκέπτες τους.

Κάτω από τους περιορισμούς, οι επισκέπτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν πέντε ημέρες πριν για οποιαδήποτε επίσκεψη, να συμπληρώνουν μια φόρμα πέντε σελίδων, με πραγματικές επισκέψεις περιορισμένες σε ένας προς ένα ανά. Οι επισκέπτες θα πρέπει επίσης να έχουν 100 σημεία ταυτότητας όταν επισκέπτονται το κέντρο κράτησης.

Οι περιορισμοί θα πλήξουν ιδιαίτερα τις οικογένειες. Η επίσκεψη ανηλίκων θα χρειαστεί τώρα επίσης ταυτοποίηση.

Αυτοί οι περιορισμοί προστίθενται στις πρόσφατες κινήσεις της Border Force για περιορισμό των τροφίμων που μπορούν να εισέλθουν στο κέντρο κράτησης και της απόπειρας απαγόρευσης των κινητών τηλεφώνων.

Οι κινήσεις, ντυμένες ως μέτρα ασφαλείας, δεν έχουν καμία σχέση με την ασφάλεια και τα πάντα κινούνται προς την στρατιωτικοποίηση  των κέντρων κράτησης υπό τον έλεγχο της Συνοριακής Δύναμης και των μαύροντυμένων αστυνομικών τους. Πηγαίνουν χέρι-χέρι με τα μέτρα για τη συνηθισμένη χειροπέδηση όσων έχουν ληφθεί για διορισμούς εκτός των κέντρων κράτησης.

Σύμφωνα με τις ανακοινωθείσες αλλαγές, θα υπάρχουν επίσης περιορισμοί στην ποσότητα των περιουσιακών στοιχείων που επιτρέπεται για οποιονδήποτε κρατούμενο.

Οι αλλαγές είναι παρόμοιες με τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά οι οποίες ουσιαστικά αποσύρθηκαν μετά τις διαμαρτυρίες εκείνη την εποχή. Τόσο η προσπάθεια απαγόρευσης των κινητών τηλεφώνων όσο και των τροφίμων αποτελούν αντικείμενο νομικών ενεργειών εκ μέρους κρατουμένων ενάντια στη Συνοριακή Δύναμη. Οι κρατούμενοι είναι θυμωμένοι ότι οι αλλαγές έχουν δηλωθεί χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με κρατουμένους ή επισκέπτες.

Μια επιστολή που συνέταξαν οι κρατούμενοι παραδόθηκε χθες στους αξιωματούχους της συνοριακής δύναμης. Εννοείται ότι οι αξιωματούχοι της Border Force θα συναντηθούν σήμερα με εκπροσώπους κρατουμένων (εχθές Τρίτη) για να ανακοινώσουν επίσημα τη νέα πολιτική.

"Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τους περιορισμούς στην επίσκεψη. Είναι απαράδεκτο και θα πρέπει να αποσυρθεί », δήλωσε ο Ian Rintoul, εκπρόσωπος του Συνασπισμού για τη Δράση για τους Πρόσφυγες.« Με την επιβολή τέτοιων δρακόντειων όρων στις επισκέψεις, φαίνεται ότι η Border Force προσπαθεί να αποτρέψει την επίσκεψη στους χώρους  κράτησης  και να καταστήσει τις συνθήκες κράτησης ακόμη και πιο απαράδεκτες.

"Τα παλιά καθεστώτα επίσκεψης βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει κανένα νέο ζήτημα ασφάλειας που έχει προκύψει για να δικαιολογήσει αυτά τα μέτρα. Η στρατιωτικοποίηση των κέντρων κράτησης είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επιβολής της κυβέρνησης για την ασφάλεια των συνόρων.

"Η κυβέρνηση πρέπει να τερματίσει την υποχρεωτική κράτηση για να επιτρέψει στους αιτούντες άσυλο να ζήσουν στην κοινότητα ενώ οι απαιτήσεις τους υποβάλλονται σε επεξεργασία. Και η αυξημένη χρήση της κατάργησης των θεωρήσεων 501 μετατρέπει τα κέντρα κράτησης σε επεκτάσεις του συστήματος φυλακών. "

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License