Παραγουάη: Οι αντάρτες του ΕΡΡ εκτελούν έναν απαχθέντα Μεννονίτη γαιοκτήμονα

Ενόψει της επανειλημμένης μη συμμόρφωσης με τις αγροτικές απαιτήσεις, οι αντάρτες συνεχίζουν να εφαρμόζουν τη λαϊκή δικαιοσύνη   Από το  https://www.lahaine.org/mm_ss_mundo.php/paraguay-la-guerrilla-epp-ajusticia

 

Στην πόλη της Tacuaty, περίπου 320 χιλιόμετρα βόρεια της Ασουνσιόν, βρέθηκε θαμμένο το σώμα του Αβραάμ Fehr, ο οποίος είχε απαχθεί σε ηλικία 36 ετών σε μια κοντινή περιοχή τον Αύγουστο του 2015. Η κυβέρνηση, η οποία κάθε χρόνο διακηρύσσει ότι έληξε το  αντάρτικο, είπε ότι η εκτέλεση ήταν το έργο του ΕΡΡ, η οποία ευθύνεται για απαγωγές και επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, τα αγροκτήματα και ηλεκτροφόρα καλώδια που συνέβησαν  κατά την τελευταία δεκαετία στην αγροτική και φτωχότερη περιοχή της Παραγουάης, στα βορειοανατολικά της χώρας, στη συμβολή των τα τμήματα της Concepción, San Pedro και Amambay, που συνορεύουν με τη Βραζιλία.

Fehr κηδεύτηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Μανιτόμπα αποικία Μεννονιτών, που ονομάστηκε ως μία από τις καναδικές επαρχίες από τις οποίες η κοινότητά του κατάγετε, όπως και άλλοι της ίδιας θρησκείας, Ορθόδοξοι, Ευαγγελιστές χριστιανών. Οι Μεννονίτες μιλούν μια διάλεκτο της Γερμανίας που ονομάζεται "plautdietsch", που σημαίνει "χαμηλό γερμανικό", αν και στα σχολεία τους μελετάνε επίσης την επίσημη γλώσσα της Γερμανίας. Τα παιδιά σπουδάζουν έως ότου είναι 12 ετών και δεν μαθαίνουν ισπανικά.

Οι ομάδες αυτές ήρθαν στην Παραγουάη κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 60. Έκτοτε ζουν σε ορθόδοξες κοινότητες, επενδύουν σε επιχειρήσεις όπως η κτηνοτροφία και η παραγωγή σόγιας  σε μεγάλη κλίμακα και είναι διάσημη για το ρατσισμό και την περιφρόνησή τους για τους Παραγουανούς εργάτες, ως επί το πλείστον mestizos, τους οποίους αντιμετωπίζουν ως άτομα δεύτερης κατηγορίας και εκμεταλλεύονται χωρίς έλεος.
 

Αντιμέτωπη με διαμαρτυρίες από οργανώσεις των αγροτών, έχουν γίνει συχνά-δεδηλωμένος στόχος των ανταρτών  της Παραγουάης που κρατούν  δύο άλλους Μεννονίτες σε αιχμαλωσία: τους Franz Hiebert, 32, και Bernard Blatz, 22. Είχαν απαχθεί σε δύο διαφορετικές εκδηλώσεις πριν απο τέσσερις μήνες, επίσης στο τμήμα του San Pedro. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, η Ομάδα ΕΡΡ ζήτησε τις οικογένειές τους να κατανείμει τόνους τροφίμων σε πολλές φτωχές κοινότητες σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωσή τους, αλλά οι οικογένειες δεν τήρησε τη συμφωνία. Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, το ΕΡΡ απελευθέρωσε ένα άλλο Μεννονίτη που είχε απαχθεί, τον  Franz Wiebe, 18, γιος ενός μεγάλου γαιοκτήμονα.

Οι αντάρτες που υποτίθεται ότι δεν υπάρχουν διατηρούν επίσης απαχθέντα στον αστυνομικό Edelio Morínigo και στον πλούσιο κτηνοτρόφο Félix Urbieta. Το 2015, μερικοί γαιοκτήμονες με γερμανική ιθαγένεια, οι οποίοι σύμφωνα με μάρτυρες επανειλημμένα διέταξαν να λιθοβολιστούν οι εργαζόμενοί  τους, εκτελέστηκαν επίσης από μέλη του ΕΡΡ.

Οι παραγουάνοι αντάρτες δεν αφθονούν σε ανακοινώσεις και δεν έρχονται σε επαφή με δημοσιογράφους, λόγω των επανειλημμένων ψεμάτων που δημοσιεύονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σχεδόν όλα δεξιά ή ακροδεξιά. Συνήθως ενημερώνει αφήνοντας μηνύματα σε φυλλάδια ή στέλνοντας βίντεο της εκπαίδευσής τους από την  περιβάλλοντα ζούγκλα. Το βασικό της αξίωμα είναι η αγροτική μεταρρύθμιση. Κάτι που οι αγρότες έχουν ζητήσει και για περισσότερο από μισό αιώνα.
 

Στην Παραγουάη, το 80% της αγροτιάς, περίπου το 35% του γενικού πληθυσμού των περίπου επτά εκατομμυρίων κατοίκων, δεν διαθέτει γη. Το 2,5% του πληθυσμού της Παραγουάης συγκεντρώνει το 85% των γεωργικών εκτάσεων, γεγονός που την καθιστά μία από τις χώρες με τα μεγαλύτερα λατιφουντία στη Λατινική Αμερική και στον κόσμο. Στις πιο εύφορες περιοχές και με ανεπτυγμένη οδική υποδομή, οι τιμές μπορούν να φθάσουν τα 15.000 δολάρια ανά εκτάριο και συνεχίζεται η εκκαθάριση των παρθένων δασών για τη φυτική διαγονιδιακή σόγια. Ενώ οι αγελάδες ήδη εκδιώκουν τους ανθρώπους, δύο στους 10 Παραγουάνους καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες από ό, τι είναι απαραίτητο για να σήσουν μια υγιή ζωή, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License