Ιταλία: Ενημέρωση για την καταστολή κατά των αναρχικών στη Νάπολη

απο το https://insurrectionnewsworldwide.com/2018/01/15/italy-update-on-the-repression-against-anarchists-in-naples/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitte

από την Insurrection News

Η ειρήνευση των πολιτικών κινημάτων έχει οδηγήσει στην σχεδόν πλήρη εξαφάνιση από την κοινωνία μας οποιασδήποτε επαναστατικής φιλοδοξίας, που αντικαθίσταται από μια φρενήρη βιασύνη για να καταλάβει τα ζεστά και άνετα καθίσματα που προσφέρει η εξουσία. Αυτό έχει οδηγήσει σε έναν σκληρό αγώνα, συχνά χωρίς διακοπή, να ακολουθήσει τον σημερινό πολιτικό, ο οποίος ανήκει στην τάξη του πολιτικού επαναστάτη προκειμένου να εξασφαλίσει στους «ανταγωνιστικούς» πολιτικούς έναν τομέα πολιτικής αποδοχής μέσα στα θεσμικά όργανα. Ως αποτέλεσμα, βλέπουμε την εθελοντική ακύρωση οποιασδήποτε μορφής αντιπολίτευσης υπέρ της συνεργασίας και συχνά της συνεργασίας με ένα πολιτικό σύστημα το οποίο μέχρι πρόσφατα θεωρήθηκε εχθρικό. Όλα αυτά τα στοιχεία αντιπροσωπεύουν απτά γεγονότα που έχουν αρνητική αντίληψη για το τι απομένει από το επαναστατικό ή εξεγερτικό κίνημα, αν προτιμάτε.

Σε ένα παρόμοιο πλαίσιο, οι τελευταίοι θύλακες αντίστασης, όσοι επιμένουν στην θεώρηση της καταστροφής αυτού του πολιτικού και οικονομικού συστήματος ως αναπόφευκτου, μπορούν να εντοπιστούν και να στοχοποιηθούν πιο εύκολα από την κατασταλτική μηχανή του κράτους.

Ο τεράστιος όγκος των πόρων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν η αστυνομία και ο δικαστής μπορούν να χρησιμοποιηθούν εξ ολοκλήρου και με ελάχιστη αντίσταση στην εξολόθρευση ενός κοινωνικού εχθρού που τώρα έχει όλο και λιγότερα περιθώρια ελιγμών.

Συγκεκριμένα, το αναρχικό κίνημα είναι αυτό που πλήττεται περισσότερο από την καταπιεστική αυτή επίθεση που ξεκίνησε το κράτος. Όλα αυτά έγιναν δυνατά χάρη στην ευρεία χρήση των λεγόμενων νόμων περί εγκληματικών οργανώσεων που έχουν προσαρμοστεί συνεχώς στην κοινωνικοπολιτική δομή του κινήματος.

Επί του παρόντος, δεκάδες συντρόφισσες/οι  αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης, φυλακίζονται ή τελούν υπό κατ 'οίκον περιορισμό και, όπως πολλοί, υπόκεινται σε διάφορες μορφές προληπτικών μέτρων, όπως η παρουσία στα τμήματα, οι περιορισμοί κατοικίας, η ειδική επιτήρηση κ.λπ. και ένας άγνωστος αριθμός, ασφαλώς πολύ υψηλός , υπόκεινται σε έρευνα από διάφορους εισαγγελείς διάσπαρτους σε ολόκληρη την Ιταλία. Μεταξύ αυτών, ο εισαγγελέας της Νάπολης, ο οποίος αγωνίζεται εδώ και χρόνια χωρίς μεγάλη επιτυχία για να κάνει τη δική του περίφημη συμβολή, έκανε την φωνή του να ακουστεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Μετά από δύο έρευνες που συγκεντρώθηκαν σε μία διαδικασία, η μια του 2010 και η άλλη του 2011, ζητήθηκε η σύλληψη είκοσι αναρχικών συντρόφων. Οι ερευνητές υποθέτουν την ύπαρξη πυρήνα που δραστηριοποιείται στη Νάπολη, συντονίζεται με την Ελλάδα και την Ισπανία και συνδέεται με την FAI-FRI και ότι οι εκδόσεις La Miccia, Invece, Blasphemia και το blog Arraggia είναι τα εργαλεία προπαγάνδας που χρησιμοποιεί η οργάνωση για να δημοσιεύσει τις ανακοινώσεις τους και τις αναλήψεις ευθύνης.

Η κατηγορία εναντίον όλων είναι ανατρεπτική δράση (270 bis) και, για έναν σύντροφο, συγκεκριμένα εγκλήματα σχετικά με την κατοχή και χρήση εκρηκτικών. Επιπλέον, ζητήθηκε το προληπτικό κλείσιμο του Κέντρου Ελευθεριακών Σπουδών, το οποίο από τη δεκαετία του 1970 φιλοξένησε την αναρχική ομάδα Louise Michel και τον αναρχικό χώρο του 76Α, τον οποίο θεωρούν ως υλικοτεχνική βάση του πυρήνα της Νάπολης.

Ο συντάκτης της έρευνας είναι ο εισαγγελέας Catello Maresca από την περιφερειακή διεύθυνση καταπολέμησης της μαφίας (DDA), ο οποίος έγινε διάσημος για τη σύλληψη πολλών αφεντικών που συνδέονται με το κλάν Casalesi. Τώρα, μετά από 8 χρόνια συμμετοχής του στις έρευνες κατά της μαφίας, μεταφέρθηκε στην αντιτρομοκρατία και αποφάσισε ότι, για να διατηρήσει το στυλ του, θα συνεχίσει να κινηγάει τους αναρχικούς.

Όπως πολλοί άλλοι δικαστές, απολαμβάνει τη χαρά να γράφει βιβλία στα οποία μας περιγράφει σε εμάς τους απλούς θνητούς τις «πολύ σημαντικές» πράξεις που έχει ολοκληρώσει. Σε ένα από αυτά συνεργάστηκε με τον Leandro Del Gaudio, ο οποίος είναι γνωστός σε εμάς επειδή χρησιμοποίησε συχνά την εφημερίδα για την οποία γράφει, τον Il Mattino, στη λάσπη της λάσπης στους αναρχικούς της Νάπολης. Και δεν ήταν φιδολός για να αποκαλύψει νέα σχετικά με τη διαδικασία εναντίον των αναρχικών, που χωρίς αμφιβολία παραχώρησε  ο φίλος του Catello στην επιδίωξή του κα επιτευχθεί η μέγιστη προβολή των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η έρευνα παραμένει ανοιχτή έτσι ώστε να μην είχαμε την ευκαιρία να διαβάσουμε τον τεράστιο όγκο των γραφειοκρατικών πράξεων σχετικά με τη διαδικασία που έχουμε στη διάθεσή μας (το μοναδικό αίτημα του Εισαγγελέα έχει περισσότερες από 1500 σελίδες). Δεν γνωρίζουμε, για παράδειγμα, τον συνολικό αριθμό των υπόπτων επειδή είναι πιθανό ότι για άλλους συντρόφους δεν έχουν επαναληφθεί τα προληπτικά μέτρα. Επιπλέον, δεν γνωρίζουμε ποια είναι η βάση για την ερευνητική υπόθεση του αναφερόμενου δικαστή μας.

Ένα από τα πράγματα που ξέρουμε είναι ότι σε πρώτη φάση το αίτημα απορρίφθηκε από έναν προκαταρκτικό δικαστή διερεύνησης (GIP) ο οποίος δεν εξέτασε τα στοιχεία που είχε στην κατοχή του για να επικυρώσει τις συλλήψεις. Μην έχοντας συνηθίσει να αμφισβητείται η ακεραιότητά του, ο εισαγγελέας έχει ασκήσει έφεση επειδή δεν μπορεί να δεχθεί σε κανέναν να του επιτραπεί να αμφισβητήσει το έργο που έχει εκτελέσει τόσο επιμελώς. Ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια του στερεώματος των ανακριτών μας δεν ανέχεται τις ήττες, οπότε φαίνεται πιθανό ότι δεν θα σταματήσει μέχρι το τέλος.

Πέραν όλων των συλλογισμών, η εμπειρία μας διδάσκει ότι ένας από τους κύριους στόχους αυτών των τύπων επιχειρήσεων είναι η αποσύνθεση, αν όχι η εξάλειψη, μιας ομάδας ενεργών συντρόφων από το έδαφος στο οποίο ενεργεί.

Στην περίπτωσή μας έχουν λανθάνει στους υπολογισμούς τους. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ούτε ένα μόνο βήμα. Θα συνεχίσουμε το πολιτικό και υπαρξιακό μας ταξίδι στο πρόσωπο εκείνων που θα ήθελαν να είμαστε σιωπηλοί και υποτακτικοί.

Η ημερομηνία της ακροαματικής διαδικασίας ορίστηκε για τις 14 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις 22 Φεβρουαρίου λόγω έλλειψης κοινοποίησης.

Οι ενημερώσεις θα ακολουθήσουν μόλις μπορέσουμε να δώσουμε πιο λεπτομερείς πληροφορίες.

Κάποιοι αναρχικοί στην  Νάπολη

(μέσω του Croce Nera Anarchica , μεταφρασμένο από το Insurrection News )

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License