[Καλλιθέα] Αντιφασιστική παρέμβαση στο «Μεθεόρτιον» | Κανένας δημόσιος χώρος στη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής


post image

Τον περασμένο Δεκέμβρη στην Καλλιθέα, η υπόδικη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής διοργάνωσε εκδήλωση στο μεζεδοπωλείο «Μεθεόρτιον». Ναζιστικά σύμβολα, έδρανα και οι σημαίες της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποίησαν έναν ανοιχτό, κοινωνικό χώρο για να μολύνουν τη γειτονιά των Τζιτζιφιών με το ρατσιστικό τους μίσος.

Η Χρυσή Αυγή έχει όλη την ηγεσία της και δεκάδες μέλη της υπόδικα για δολοφονίες συμπολιτών μας, ρατσιστικά πογκρόμ, πολλαπλές επιθέσεις σε συνδικαλιστές, μετανάστες και απλούς ανθρώπους του μεροκάματου. Επίσης, έχει διακοπεί η χρηματοδότηση της από κάθε φορέα, ενώ κανένας δημόσιος οργανισμός δεν της παραχωρεί χώρο για εκδηλώσεις. Αλλά και στον ιδιωτικό τομέα κανένας σύλλογος ή ξενοδοχείο δεν εκμισθώνει αίθουσα στους τραμπούκους ναζί.

Θεωρούμε απίστευτη πρόκληση των ιδιοκτητών του μεζεδοπωλείου «Μεθεόρτιον» να φιλοξενήσει τη Χρυσή Αυγή στο μαγαζί τους. Κανένα χρηματικό αντίτιμο δεν είναι αρκετό για να ισοφαρίσει τις ζωές του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Δεν πρόκειται για μια απλή συνεστίαση πολιτικής οργάνωσης αλλά στην ουσία για «ξέπλυμα» στυγνών δολοφόνων. Το φαί που σερβίρει είναι «βρώμικο»! Έχει πληρωθεί από ναζιστές και έχει «ποτιστεί» από το αίμα των νεκρών της υπόδικης συμμορίας.

Το αντιφασιστικό κίνημα δεν θα αφήσει τις φασιστικές συμμορίες να δυναμώσουν ξανά. Θα αντιμετωπίσει τα Τάγματά Εφόδου αλλά και τους παρακρατικούς υποστηρικτές τους. Θα απαντήσει στα εθνικιστικά και ρατσιστικά κηρύγματα και την κανιβαλιστική του στρατηγική με τα Οράματα της Κοινωνίας της Ταξικής Αλληλεγγύης και του Διεθνισμού.

Ως εκ τούτου, την Κυριακή 14/01 η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού πραγματοποίησε αντιφασιστική παρέμβαση έξω από το μεζεδοπωλείο «Μεθεόρτιον». Ενημερώσαμε σχετικώς τους θαμμόνες και τους περαστικούς της γειτονιάς στήνοντας παράλληλα μικροφωνική για την καταγγελία. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης επικοινωνήθηκε στους ιδιοκτήτες ότι δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε τέτοιες συνεργασίες με τους υπόδικους ναζί και τους καλέσαμε να πάρουν δημόσια θέση. Παρά την η απολογητική στάση της ιδιοκτησίας, ότι δεν γνώριζαν εξαρχής για εκδήλωση της Χ.Α. αλλά για ατομική εκδήλωση και ότι έχουν στείλει email διαμαρτυρίας λόγω εξόδων που δεν τους δώθηκαν, σημειώνουμε ότι η ίδια αποδέχτηκε να στηθεί έδρανo ομιλητή και φασιστικά λάβαρα μέσα στο μαγαζί.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License