Ανταπόκριση από τη μικροφωνίκη στην Αγία Παρασκευή

Την πρωτομαγιά στο Μιλάνο ήμασταν όλοι/όλες εκεί. Κανένας/καμία μόνη ποτέ και πουθενά κοινότητες αγώνες σε κάθε γειτονιά!  συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων Δευτέρα 15/1 ώρα 09:00

post image

Τη Κυριακή 14/1 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συγκέντρωση/μικροφωνική στη κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής. Σκοπός μας ήταν να καλέσουμε τη πόλη στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αύριο 15/1, στεκόμενοι/ες δίπλα στους 5 συμπολίτες μας που διώκονται για την πρωτομαγιάτικη διαδήλωση στο Μιλάνο ενάντια στην Expo. 
Η μικροφωνική πλαισιώθηκε απο 30 περίπου συντρόφους/ισσες, κατα τη διάρκεια της οποίας μοιράστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια και κρεμάστηκε πανό με κάλεσμα στα δικαστήρια. 

Την πρωτομαγιά στο Μιλάνο ήμασταν όλοι/όλες εκεί.

Κανένας/καμία μόνη ποτέ και πουθενά κοινότητες αγώνες σε κάθε γειτονιά! 

συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων Δευτέρα 15/1 ώρα 09:00

 

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής

 

Υ.Γ ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε και σχετικές φωτογραφίες.

Να μπει τέλος στην ομηρία των 5 συμπολιτών μας

 

Στις 2 Μάϊου  2015 στο Μιλάνο,(μια μέρα μετά την πρωτομαγιάτικη απεργία με αιχμή την εναντίωση στη διεθνή έκθεση EXPO) σε μία καφετέρια κοντά σε ένα κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο, διεξάγεται ένα μαζικό κύμα προσαγωγών, μέσα στο οποίο βρίσκονταν και 5 φοιτητές από την Αγία Παρασκευή, οι οποίοι συμμετέχουν στο φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του, στη συνέλευση κατοίκων της πόλης μας, σε εργατικές και ταξικές διεκδικήσεις. Στη συνέχεια οι προσαχθέντες έμειναν επί 12 ώρες στην αστυνομική διεύθυνση του Μιλάνου, χωρίς διερμηνέα, όπου κι έγινε λήψη DNA και αποτυπωμάτων και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς καμία κατηγορία. 

 

Έξι μήνες μετά, οι Ιταλικές αρχές αποφασίζουν να βγάλουν Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, με το οποίο ζητούν την έκδοση των 5 συναγωνιστών μας στην Ιταλία με μόνη κατηγορία ότι ‘’εθεάθησαν’’ να βρίσκονται σε πλήθος που συμμετείχε στα επεισόδια της πρωτομαγιάτικης απεργίας, χωρίς να διευκρινίζεται από ποιόν και αν εθεάθησαν να κάνουν κάτι. Στην Ιταλία ακόμα και η απλή φυσική παρουσία σε κινητοποίηση που αποκτά συγκρουσιακά χαρακτηριστικά μπορεί να διωχθεί ποινικά, διώκοντας έτσι το πολιτικό φρόνημα.

 

Στις 7, 8 και 11 Ιανουαρίου το 2016, το συμβούλιο των εφετών, ύστερα από ένα δίμηνο αγώνα με αιχμή το μπλοκάρισμα των εκδόσεων και την παρουσία εκατοντάδων αλληλέγγυων έξω από το εφετείο , αποφάσισε τη μη έκδοση των 5 στις ιταλικές αρχές  και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για άσκηση ποινικής δίωξης για τα «αδικήματα» που η αστυνομία του Μιλάνου κατηγορεί ότι διέπραξαν. Η απόφαση αυτή άφησε προηγούμενο σε μελλοντικές διακρατικές διώξεις για συμμετοχή σε διαδηλώσεις. Παρά την απόφαση αυτή, στις 15 Νοεμβρίου ξεκίνησε η δίκη στην Ιταλία (αναβλήθηκε τελικά για 31 Ιανουαρίου 2018) ερήμην των 5 δείχνοντας ότι το Ιταλικό κράτος επιμένει η σκευωρία που έχει στηθεί να τελειώσει με καταδικαστικές ποινές στην Ιταλία και έκδοση νέων Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων Σύλληψης για έκτιση ποινής αυτή τη φορά καλύπτοντας έτσι τα οικονομικά σκάνδαλα και το πλήγμα στις ζωές των κατοίκων του Μιλάνου που έφερε η ΕΧΡΟ. Μία έκθεση στημένη σε μίζες, σε μαφιόζους και μεγαλοεργολάβους, και μαύρες τρύπες στον προϋπολογισμό, παράλληλα με τις άθλιες συνθήκες -συχνά απλήρωτης- εργασίας πριν και κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τις εκτοπίσεις πληθυσμών από τις φτωχογειτονιές, τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας κτλ. 

 

Στις 15 Ιανουαρίου, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ξεκινάει η δίκη των 5 συμπολιτών μας με πλημμεληματικές κατηγορίες. Απαιτούμε την αθώωση των 5 συμπολιτών μας που θα σημάνει τέλος στην ομηρία τους και την δυνατότητα απόρριψης ευρωεντάλματος.

 

Την περίοδο των ευρωενταλμάτων συλλογικότητες, εργατικά σωματεία, φορείς, συνελεύσεις γειτονιών, φοιτητικοί σύλλογοι στήριξαν τον αγώνα των 5 διαδηλωτών δημιουργώντας ένα κύμα αλληλεγγύης. Έτσι και τώρα στεκόμαστε στο πλευρό των 5 κάνοντας πράξη την έννοια της κοινότητας και της αλληλεγγύης παίρνοντας θέσεις μάχης απέναντι στην καταστολή και υπερασπιζόμαστε την επιλογή των 5 συναγωνιστών μας να διαδηλώσουν και να ενώσουν τις φωνές τους με τους καταπιεσμένους της Ευρώπης. 

 

Την πρωτομαγιά στο Μιλάνο ήμασταν όλοι/όλες εκεί.

Κανένας/καμία μόνη ποτέ και πουθενά κοινότητες αγώνες σε κάθε γειτονιά! 

 

μικροφωνική ενημέρωσης και αλληλεγγύης την Κυριακή 14/1 στην πλατεία αγίας παρασκευής ώρα 12:00

συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων Δευτέρα 15/1 ώρα 09:00

 

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License