Τα ξημερώματα 2 Ιανουαρίου πραγματοποιήσαμε μια παρέμβαση με σπρέι στο Market In που βρίσκεται στο Ίλιον (Ελαιών και Αυλώνος).

 

Οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Καρυπίδης, έμειναν χωρίς δουλειά αφού ο ίδιος πτώχευσε την εταιρία του. Πολλοί από αυτούς ήταν μέχρι και 25 μήνες απλήρωτοι, μια εργοδοτική ασυδοσία που κατέληξε να έχει αντίκτυπο στην ίδια την ύπαρξη της ζωής, όπως η περίπτωση της 42χρονης εργαζόμενης στα Γιαννιτσά η οποία αυτοκτόνησε. Μετά από ένα καλοστημένο νταλαβέρι με τον όμιλο σούπερ μάρκετ Market In, ο Καρυπίδης την έβγαλε λάδι, και η διάδοχος εταιρία ανέλαβε να συνεχίσει επάξια το ρόλο του σκηνοθέτη στο θρίλερ του εργασιακού μεσαίωνα με πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους, προτείνοντάς τους να δουλέψουν υπό την νέα διεύθυνση με το ψαλίδισμα στο μισό των δεδουλευμένων τους, μείωση κατά 20% στους μισθούς τους και απόλυση τετρακοσίων από αυτούς.

 

Όταν οι εργαζόμενοι στα Γιάννενα διεκδίκησαν τα αυτονόητα, η διοίκηση απάντησε αρχικά με την νόμιμη κρατική καταστολή. Έφερε τα ΜΑΤ για να επιτεθούν στους απεργούς ( 26 Οκτώβρη και 29 Νοέμβρη με τρεις και δώδεκα συλλήψεις αντίστοιχα), ενώ προχώρησε και στη σύλληψη τριών συνδικαλιστών μέσα από τα σπίτια τους. Αυτό προφανώς δεν έφτανε, συνέχισε λοιπόν με την παράνομη παρακρατική καταστολή, φέρνοντας 15 μπράβους μεταξύ των οποίων αρκετοί ήταν αναγνωρισμένοι φασίστες, οι οποίοι επιτέθηκαν στην περιφρούρηση των απεργών για την γενική απεργία της 14ης Δεκεμβρίου. Η απάντηση που τους δόθηκε ήταν άμεση και αποτελεσματική.

 

Αυτή η περίοδος σηματοδοτείται από την ολομέτωπη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου στον εργαζόμενο λαό. Μειώσεις μισθών, απολύσεις, μαύρη-ανασφάλιστη εργασία, στοχοποιήσεις, δουλειά τις Κυριακές και λευκές νύχτες είναι κάποια από τα στιγμιότυπα της εργασιακού μεσαίωνα που βιώνουμε καθημερινά. Οι αντιθέσεις οξύνονται και η προλεταριακή αντεπίθεση είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Ο μόνος που μπορεί να αντιπαρατεθεί απέναντι στον κόσμο της εξουσίας που γενικεύει τους όρους της εξαθλίωσης, της φτώχειας, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης της κοινωνίας είναι ο κόσμος του αγώνα, μέσα από οριζόντιες αυτοοργανωμένες δομές, ενάντια στην ανάθεση, παλεύοντας για την ανατροπή του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος. Ας διαλέξουμε στρατόπεδο, ή με τους ρουφιάνους και τους προσκυνημένους κάτω από τις επιταγές των αφεντικών, ή με τον αγωνιζόμενο λαό.

 

Τα Market In ξυλοφορτώνουν απεργούς. Αλληλεγγύη στους αγωνιστές εργαζόμενους στα Market In Ιωαννίνων.

 

Οργάνωση και αγώνας ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τα τσιράκια τους.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License