Τουρκία: 409 γυναίκες σκοτώθηκαν, 387 παιδιά κακοποιήθηκαν το 2017

Τρίτη 2 Γενάρη 2018

post image

Τουλάχιστον 409 γυναίκες σκοτώθηκαν και 387 παιδιά υπέστησαν κακοποίηση στην Τουρκία το 2017, δήλωσε η We Will Stop Femicide Platform.

Σύμφωνα με μια έκθεση της πλατφόρμας στην Τουρκία, τουλάχιστον 409 γυναίκες σκοτώθηκαν στην Τουρκία το 2017.

Επίσης 387 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Η Κωνσταντινούπολη είναι η πιο επικίνδυνη πόλη για τις γυναίκες με 57 δολοφονίες.

Η Σμύρνη (32), η Αττάλεια (25) και η Μπούρσα (18) ακολουθούν την Κωνσταντινούπολη. 88 γυναίκες σκοτώθηκαν επειδή ήθελαν να λάβουν τις αποφάσεις για τη ζωή τους και 30 σκοτώθηκαν επειδή ήθελαν να χωρίσουν τους συντρόφους τους.

132 δολοφονίες εντοπίστηκαν ως ύποπτες, ενώ το κίνητρο πίσω από 110 δολοφονίες ήταν άγνωστο.

Είκοσι δύο τοις εκατό των γυναικών σκοτώθηκαν από τους συζύγους τους και δεκατρία τοις εκατό σκοτώθηκαν από ένα οικείο άτομο.

Η πλατφόρμα επεσήμανε την αύξηση των γυναικείων δολοφονιών το 2017 και ανέφερε ότι το καθεστώς έκτακτης ανάγκης συνέβαλε σε αυτή την αύξηση.

Η πλατφόρμα θα συνεχίσει να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τη βία κατά των γυναικών κ των παιδιών μέσω του τύπου και των επίσημων ανακοινωθέντων τύπου.

Ο αριθμός των γυναικείων δολοφονιών και της παιδικής κακοποίησης πιστεύεται ότι είναι πολύ υψηλότερος.

 
πηγή

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License