Η Γερμανία σε βαρύ χειμώνα. Οι ιδέες μας είναι ακόμα ζωντανές. Η αντίστασή μας δεν έχει καμφθεί.

Ανακοινωθέν της Autonome Antifa Freiburg της 10.11.2017 σχετικά με τη λογοκρισία του Indymedia linksunten από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών απο το https://thefreeonline.wordpress.com/2017/12/30/germany-in-winter-our-ideas-are-still-alive-our-resistance-not-broken

 

Στις 25 Αυγούστου 2017 ο ομοσπονδιακός Υπουργός Εσωτερικών, Thomas de Maizière, μέλος της CDU, ανακοίνωσε την απαγόρευση της πλατφόρμας Indymedia linksunten. Νωρίς το πρωί, στις 5:30, περίπου 250 υπάλληλοι των αστυνομικών δυνάμεων επιτέθηκαν σε τέσσερις ιδιωτικές κατοικίες και το αυτόνομο κέντρο KTS στο Freiburg. Οι επιδρομές ήταν εναντίον πέντε κατονομασμένων προσώπων.

Τρεις από αυτούς τους ανθρώπους έλαβαν την εντολή απαγόρευσης από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών από την αστυνομία του LKA Baden-Württemberg (Κρατική Αστυνομία) που διεξήγαγε την επιδρομή. Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο ανέθεσε στο Υπουργείο Εσωτερικών της Βάδης-Βυρτεμβέργης να επιβάλει την απαγόρευση. Με τη σειρά του έδωσε εντολή στο κυβερνητικό προεδρείο του Freiburg να το πράξει. Στη συνέχεια, το κυβερνητικό προεδρείο του  Freiburg κάλεσε το LKA Baden-Württemberg για επίσημη βοήθεια.

Την 1η Σεπτεμβρίου, το LKA κατέσχεσε πρόσθετη υποδομή πληροφορικής στο Freiburg, δίνοντας ως αιτία ότι οι υπολογιστές που κατασχέθηκαν κατά την πρώτη επιδρομή περιγράφηκαν ως "έντονα κρυπτογραφημένοι". Την εβδομάδα που ακολούθησε τις επιδρομές, οι διωκόμενοι  παρακολουθήθηκαν σε 24ώρη βάση από αστυνομικές ομάδες παρακολούθησης. Επιπρόσθετα, διατάχθηκε η κατάσχεση ταχυδρομείου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  

Μια εβδομάδα μετά τις επιδρομές, το αυτοκίνητο ενός από τους διωκόμενους παραβιάστηκε από «άγνωστους» Μέσα από το κοινωνικό κέντρο KTS, τα χρηματοκιβώτια κλάπηκαν κατά τη διάρκεια των επιδρομών και σχεδόν όλες οι κλειδαριές είχαν σπάσει. Το αυτόνομο κέντρο καταστράφηκε. Οι ζημιές, συμπεριλαμβανομένης της κατάσχεσης χρημάτων και τεχνικού εξοπλισμού, ανέρχονται σε περίπου στα 80.000 ευρώ.

Κάτω από το Vereinsmeierei

Η Indymedia linksunten απαγορεύτηκε βάσει του νόμου περί σύστασης (Vereinsgesetz). Για να γίνει αυτό, οι αρχές έπρεπε πρώτα να κατασκευάσουν μια "ένωση" ("Verein"), έτσι ώστε να μπορούν να την απαγορεύσουν με αυτόν τον νόμο. Πρέπει επίσης να εντοπίσουν τους ανθρώπους και να τους εντάξουν σε αυτή την "ένωση", ώστε να μπορούν να τους παραδώσουν επίσημα την εντολή απαγόρευσης και, ως εκ τούτου, να μπορέσουν να επιβάλουν την απαγόρευση.

Οι δικηγόροι των τριών ανθρώπων που τους παρέδωσαν την εντολή απαγόρευσης έχουν καταθέσει αγωγή κατά της απαγόρευσης στο Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο. Λαμβάνονται επίσης νομικά μέτρα κατά των επιδρομών και της δήμευσης που διατάσσει το διοικητικό δικαστήριο του Freiburg.

Μυστική υπηρεσία και αστυνομία χέρι-χέρι

Τα σαθρά αποδεικτικά στοιχεία που χρησιμοποίησαν οι αρχές για να εμπλέξουν τα πρόσωπα που επλήγησαν από την καταστολή στον κατασκευασμένο και απαγορευμένο «σύλλογο» βασίζονται κυρίως σε πληροφορίες από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος (BfV) και το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος (LfV) Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Προφανώς, ο ιστότοπος και οι φερόμενοι φορείς διαχείρησης έχουν παρακολουθηθεί εντατικά, ωστόσο τα στοιχεία που αναφέρονται στον φάκελο είναι πενιχρά. Η ένταξη των κατηγορούμενων στον απαγορευμένο "σύλλογο" και το αίτημα διεξαγωγής της επιδρομής βασίζονται κυρίως σε τρεις παλιές αόριστες αναφορές των πληροφοριοδοτών της BfV από δημόσιες συνεδριάσεις των συνδέσμων το 2008, 2011 και 2013 στο Freiburg και στο Tübingen.
 

Αυτοί σχεδόν δεν περιέχουν καμία γνώση των τοπικών δομών. Πέραν αυτού, τα στοιχεία που προσκομίζονται συνίστανται σε κείμενα και σχόλια που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο και σε λίγες πληροφορίες που συλλέχθηκαν από μέτρα γύρω από το Νο G20: ένα SMS και μια τηλεφωνική κλήση.

Μυστική επιδρομή

Τα λάφυρα είχαν ήδη υποσχεθεί να δοθούν στο BfV πριν από τις επιδρομές. Σύμφωνα με ισχυρισμούς,  προσωπικό των μυστικών υπηρεσιών ήταν παρόντες στις 25 Αυγούστου στο Φράιμπουργκ, έτοιμοι να πάρουν άμεσα τα κατασχεθέντα έγγραφα. Το καθήκον τους ήταν να βρουν πληροφορίες για πιθανές επιπρόσθετες επιδρομές που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα.

Όλα τα κατασχεθέντα έγγραφα δόθηκαν στο BvF στην Κολωνία, τα κλεμμένα χρήματα καταβλήθηκαν στο λογαριασμό του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών και οι υπολογιστές οδηγήθηκαν στο ΛΚΑ στη Στουτγάρδη. Το LKA, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία και η BfV ήθελαν να συντονιστούν και να επιχειρήσουν να σπάσουν την κρυπτογράφηση της υποδομής πληροφορικής. Ο διακομιστής (server) του linksunten - ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν είχαν ποτέ πρόσβαση οι αρχές, δεν κατασχέθηκε.
 

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters έγραψε: "Αυτή είναι η πρώτη απαγόρευση μιας αριστεράς εξτρεμιστικής οργάνωσης από έναν Ομοσπονδιακό Υπουργό Εσωτερικών." Βεβαίως αυτό αγνοεί την απαγόρευση των ξένων οργανώσεων αριστεράς στη Γερμανία και απαγορεύσεις των ενώσεων σε σχέση με την απαγόρευση του KPD (Κομμουνιστικό Κόμμα της Γερμανίας) στη δεκαετία του 1950, αλλά για τη γενική τάση είναι σωστή.

Οι αριστεροί που πλήττονται από τις επιδρομές κατηγορούνται για στάση: για τους πολλούς Antifas που διεξάγονται έρευνες  για τους μαχητικούς αντιφρονούντες του AfD και για τους αντι-καπιταλιστές που κινητοποιούνται  η μυστική υπηρεσία και η αστυνομία δεν έχουν καταστεί ικανές να ταυτοποιήσουν για χρόνια. Πρόκειται για ζήτημα αλληλεγγύης, οι κατηγορούμενοι να μην αφήνονται να καλύψουν μόνοι τους τα έξοδα που συνεπάγονται οι διώξεις.  

Πρόκειται για αυτοπροστασία το να  υποστηρίζουμε τις κατατεθείσες δικαστικές υποθέσεις κατά της ποινικοποίησης των αριστερών μέσων ενημέρωσης. Όλα αυτά κοστίζουν πολλά χρήματα, οπότε παρακαλούμε δώστε στον λογαριασμό αλληλεγγύης Indymedia της Rote Hilfe OG Stuttgart, IBAN: DE66 4306 0967 4007 2383 13, BIC: GENODEM1GLS, ετικέτα: linksunten ή από Bitcoin στα: 129o3jjBydCzrE1U4NZKdF3QpNiX1aCsM2
 

Εννοείται ότι δεν έχει γίνει καλά

Την ημέρα των επιδρομών ο ιστότοπος τέθηκε εκτός σύνδεσης. Λίγο αργότερα άλλαξαν τα αρχεία DNS του linksunten.indymedia.org και δημοσιεύθηκε στη διεύθυνση URL η "Δήλωση της Ανεξαρτησίας του Κυβερνοχώρου" του John Perry Barlow.

Η επανεκκίνηση που ανακοινώθηκε ηλεκτρονικά, πιθανότατα δεν θα συμβεί λόγω της έντασης της καταστολής. Ωστόσο, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι αντίγραφα ασφαλείας της ιστοσελίδας υπάρχουν εκτός Γερμανίας, οπότε οι κατασταλτικές αρχές δεν θα κατορθώσουν να απαγορεύσουν οριστικά την ιστοσελίδα από το Διαδίκτυο. Σε αυτό το σημείο ο Barlow έχει δίκιο: "Ο κυβερνοχώρος δεν βρίσκεται μέσα στα σύνορά σας".

Οι δύσκολες στιγμές απαιτούν ανεξάρτητα μέσα

Το Indymedia linksunten δημιουργήθηκε το 2008 και τέθηκε online λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις αρχές του 2009. Η ιδέα της ιστοσελίδας ήταν να γεφυρώσει διάφορες κινήσεις, αποδίδοντας μεγάλη αξία στην ταυτόχρονη συμμετοχή και την ανωνυμία των χρηστών της.
 

Στα σχεδόν δέκα χρόνια της ύπαρξής του, το linksunten.indymedia.org εξελίχθηκε στην πιο σημαντική αριστερή ριζοσπαστική πλατφόρμα στην γερμανόφωνη περιοχή και στην διεύθυνση για όλους αναζητώντας πληροφορίες από αριστερά και αριστερά ριζοσπαστικά κινήματα. Εδώ ανακοινώθηκαν κινητοποιήσεις και αναφορές από διαδηλώσεις, δημοσιεύθηκαν εκδηλώσεις και αναλήψεις υπευθυνότητας, δημοσιεύθηκαν έρευνα και ανάλυση.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών προσπάθησε να μειώσει τη πλατφόρμα αντιπληροφόρησης σε εγκληματική περιεκτικότητα, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τη μάζα των αναρτήσεων που δημοσιεύθηκαν στο Indymedia linksunten μόνο για έναν λόγο: Επειδή δεν θα ήταν ορατές οπουδήποτε αλλού.

 

Μετά τη σύνοδο κορυφής πριν από τις εκλογές

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μια συντηρητική κυβέρνηση όπως ο συνασπισμός του CDU / CSU / SPD (οι Συντηρητικοί και το Εργατικό Κόμμα, με συντριπτική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο) δεν ήθελε να δώσει φωνή στους περιθωριοποιημένους στην κοινωνία.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι χρησιμοποίησαν πολιτική λογοκρισία για να σιωπήσουν την κριτική της καπιταλιστικής πολιτικής λιτότητας, των νέων στρατιωτικών τους δεσμεύσεων και της θανατηφόρης πολιτικής τους για το κλίμα. Αλλά η απαγόρευση είχε δύο συγκεκριμένα κίνητρα. Ένας ήταν ότι, μετά τις μαχητικές διαμαρτυρίες κατά της συνόδου κορυφής της G20 τον Ιούλιο του Αμβούργου, οι απαιτήσεις από την δεξιά για καταδίκη γίνονται όλο και πιο δυνατές.

Το άλλο είναι ότι το CDU θέλησε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως εναλλακτική λύση στη δεξιά-ριζοσπαστική AfD πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

 

Ένα χέρι βοήθειας για το AfD

Με την απαγόρευση του Indymedia linksunten το CDU υλοποίησε μια μακροχρόνια απαίτηση των δεξιών ριζοσπαστών. Ειδικότερα, το AfD αισθάνθηκε ότι απειλείται από δημοσιεύσεις του  Indymedia linksunten. Χωρίς να θέλουν να αρνούνται τα «αστικά κόμματα» την προθυμία τους για αντιδραστική πολιτική: Το AfD είχε ήδη αλλάξει την πολιτική διάθεση στη Γερμανία τόσο πολύ ώστε το αίτημά του για σκληρότερα μέτρα αναλήφθηκε και προωθήθηκε από τα κυβερνητικά κόμματα.

 

Η κεντρική πλατφόρμα του αντιφασισμού

Εκατοντάδες άρθρα και χιλιάδες σχόλια που περιείχαν κριτική ανάλυση, ερευνητικά αποτελέσματα και προσκλήσεις για δράση κατά του AfD είχαν δημοσιευτεί στο linksunten.indymedia.org. Από διαδηλώσεις  ενάντια σε ένα τοπικό περίπτερο πληροφοριών, στη διαρροή χιλιάδων ονομάτων συμμετεχόντων στο συνέδριο του κόμματος και στην έκθεση της αλληλεπικάλυψης μεταξύ του «κινήματος της ταυτότητας» και της «νέας εναλλακτικής» - όλα αυτά θα μπορούσαν να βρεθούν στο linksunten , προς μεγάλη  δυσαρέσκεια εκείνων που τίθενται στο προσκήνιο.

  Το σωστό έργο των μέσων ενημέρωσης στη σκιά της λογοκρισίας

Αυτό αισθανόταν όλο και περισσότερο ως απειλή για τους δεξιούς ριζοσπάστες. Όλο και περισσότερο κατανοούσαν τη συνάφεια των «δικών» μέσων ενημέρωσης. Τα τελευταία χρόνια, δημιουργήθηκαν δεκάδες ακροδεξιές διαδικτυακές πλατφόρμες και σχέδια μέσων ενημέρωσης, τα οποία έφτασαν σε μεγάλο βαθμό σε μεγάλο ακροατήριο με την ομιλία τους υπέρ του μίσους.

Οι προσπάθειες για οργάνωση αυξήθηκαν παράλληλα με την άνοδο του AfD : Σχεδόν ταυτόχρονα με την κρατική απαγόρευση του linksunten, και ξεκίνησαν προσκλήσεις για μια "συνάντηση συνεργασίας με τα μέσα επικοινωνίας" αυτών των ακροδεξιών πλατφόρμων. Στις 27 Αυγούστου, ήθελαν να συναντηθούν εκπρόσωποι περίπου δέκα ακροδεξιών  μέσων μαζικής ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και οι διαχειριστές των "Compact" και "PI-News".

 

Τίτλος εργασίας: "Hermes Medianet"

Πριν από τη συνάντηση, είχε ήδη γίνει μια λεπτομερής ιδέα για τη δικτύωση και τη δομή του ακροδεξιού τοπίου των μέσων ενημέρωσης. Σε αυτό υπήρχαν καταγγελίες ότι το «καθιερωμένο δίκτυο των μέσων ενημέρωσης» θα μπορούσε «να διαδώσει την ιδεολογική του αφήγηση ως επί το πλείστον ανενόχλητη».

Ο στόχος της συνάντησης δικτύωσης στο Βερολίνο θα ήταν "εκτός από την προσωπική γνώση των υπευθύνων λήψης αποφάσεων και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης" μια "αρχική σπίθα για θεσμοποιημένες συνεργασίες". Μια «ιστορική ώρα» αναγγέλλεται συναισθηματικά, που δεν πρέπει να «περάσει αναξιοποίητη»: «Κάθε συμμετέχων πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να τοποθετήσει το θεμέλιο λίθο για μια θεμελιώδη αλλαγή στην πολιτική κουλτούρα της Ευρώπης. Επειδή τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης τελικά πάλι πρέπει να ελέγξουν την κυβέρνηση και να σταματήσουν την ντροπή ότι αυτός ο μηχανισμός ελέγχει τα μέσα. "

  

Οι ναζιστές μεταμφιέζονται ως πρακτορείο Τύπου

Σε μια συνάντηση στο Habsburgerstraße 14 στο Βερολίνο-Schöneberg «θα πρέπει να συζητηθούν τρεις στήλες μιας μελλοντικής συνεργασίας». Αυτές οι τρεις στήλες πρέπει να περιλαμβάνουν μια "υπηρεσία μέσων", μια "βάση δεδομένων" και ένα "δίκτυο". Ως "υπηρεσία μέσων ενημέρωσης" αναγγέλθηκε τελετουργικά μια "πύλη τύπου σύμφωνα με το παράδειγμα της DPA / APA για την ευκολότερη διανομή των αρχικών ειδήσεων".

Μαύρο μπλοκ του Αμβούργου. Στη Γερμανία, το μαύρο μπλοκ είναι απαραίτητο με μεγάλους αστυνομικούς πόρους αφιερωμένους στον εντοπισμό και την επιδίωξη όσων διαμαρτύρονται.

Πρώτα θα πρέπει να δοθεί πρόσβαση σε αυτή την πύλη τα "εμπλεκόμενα μέσα", τότε οι "ελεύθεροι, γνωστοί μπλόγκερ", τότε "πρωτοβουλία, κόμματα και επιχειρήσεις" και τέλος "μέσα μαζικής ενημέρωσης από χώρες που μιλούν άλλες γλώσσες". Σύμφωνα με την προτεινόμενη έννοια, η "δεύτερη στήλη" πρέπει να γίνει "πραγματικό δίκτυο μέσων".

Ένα δίκτυο με "την ανάπτυξη του στον κώδικα Τύπου και περιοδικές συναντήσεις" συμπεριλαμβανομένης της "κατάρτισης, της αμοιβαίας βοήθειας και της ανταλλαγής επαφών".

 

"Einprozent": Nazis χρηματοδοτούν Nazis

Αυτή η συνάντηση χρηματοδότησης του "Hermes Medianet", στην οποία κλήθηκαν τα γερμανικά και τα αυστριακά ακροδεξιά δίκτυα μέσων ενημέρωσης, προωθήθηκε κυρίως από τον Patrick Lenart. Ο Λένταρ είναι μέχρι τώρα γνωστός για την ηγετική του θέση στο αυστριακό «Κίνημα Ταυτότητας» και εργάζεται για το «Einprozent» (Onepercent) και επίσης συμμετέχει οικονομικά με το «Info-Direkt» . Το "Info-Direkt" διευθύνεται κυρίως από τον Ulrich Püschel, τον Jan Ackermeier και τον Michael Scharfmüller.

Είναι γνωστό για τις εκδόσεις ακροδεξιών απόψεων, συμπεριλαμβανομένων των κειμένων Anti-Antifa, καθώς και για τη διοργάνωση του δεξιού-ριζοσπαστικού συνεδρίου «Οι Βράχοι της Ευρώπης». Η σύμπραξη έγινε για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 2016 στο Λιντς και ένα νέο edititon υποτίθεται ότι θα συμβεί τον Μάρτιο του 2018.

Εδώ και πάλι η πράξη νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες "Einprozent" του "Identitären", που κυριαρχείται από τις «Αδελφότητες Burschenschaft», είναι διαθέσιμη ως χρηματοδότης στο βάθος. Για όλους αυτούς τους οργανισμούς θα είναι ευκολότερο το μέλλον χωρίς μια ανεξάντλητη και ανεξάρτητη ερευνητική πλατφόρμα όπως η Indymdia linksunten.

 

Ο αντιφασισμός είναι και παραμένει απαραίτητος

Η απαγόρευση του Indymedia linksunten είναι μέρος μιας ευρωπαϊκής στροφής  προς τα δεξιά. Το Brexit βασίζεται στον ρατσισμό, στην Αυστρία συμμετέχει η κυβέρνηση της Γερμανικής Burschenschaft, στην Ισπανία και στην Ιταλία η καταστολή εναντίον των αριστερών αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής, η γαλλική κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί κανονική και στην Ουγγαρία οι φασίστες βρίσκονται ήδη στην εξουσία.

Η ανάλυση που γράφτηκε κατά την ίδρυση του Indymedia linksunten από το 2008 έχει επιβεβαιωθεί: "Αυτές είναι οι σκοτεινές στιγμές για τα κοινωνικά μέσα στις αρχές του 21ου αιώνα, ο zeitgeist είναι capitaslistic. Στην κοινωνία μας οι τάσεις των δεξιών αυξάνονται και το κράτος γίνεται όλο και πιο αυταρχικό. [...]το  Indymedia ως δίκτυο γεφυρών που έχει τη δυνατότητα να φέρει μαζί τα παλιά και τα νέα έργα και να πολλαπλασιάσει τα εξωτερικά τους αποτελέσματα. "
 

Στη Γερμανία, υφαίνουμε το ταφικό σας περίβλημα

Αλλά η Γερμανία έχει μια παράδοση για να απαγορεύσει αυτό που δεν μπορεί να ελεγχθεί. Το Indymedia linksunten κατάφερε να φτάσει πολύ πέρα ​​από την αριστερή σκηνή, χωρίς το κράτος να μπορεί να ελέγχει το περιεχόμενο. Αυτή η επιτυχία τελικά οδηγεί στην απαγόρευσή του.

Αυτό είναι προφανές από το όνομα του κωδικού που δίνεται στην ομάδα εργασίας της μυστικής υπηρεσίας που προετοιμάζει τη δράση: "Epicenter". Με την απαγόρευση του Indymedia linksunten, το πρώτο ψηφιακό μαζικό μέσο  του γερμανόφωνου αριστερού ριζοσπαστισμού  έχει λογοκριθεί. "Αλλά οι ιδέες μας είναι ακόμα ζωντανές, η αντίσταση μας δεν έχει σπάσει".

Ο αγώνας συνεχίζεται!

 Autonome Antifa Freiburg 

 

από @ 02/01/2018 2:57 μμ.


Μην μεταφράζετε ξενόγλωσσα κείμενα με το Google translate. Το αποτέλεσμα είναι ακατανόητο και δεν τα διαβάζει κανείς.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License