Ν. Ζηλανδία: Διαμαρτυρία κατα της βάσης κατασκοπείας Waihopai

απο το http://www.awsm.nz/2017/12/28/waihopai-spybase-protest-camp

Η καταστροφική Προεδρία του Τράμπ εγείρει το επείγον ερώτημα - γιατί η Νέα Ζηλανδία εξακολουθεί να είναι ενεργό και πρόθυμο κομμάτι της αμερικανικής αυτοκρατορίας; Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών και πυρηνικού πολέμου ελέγχει το γραφείο ασφαλείας της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας. Το GCSB έχει τώρα νόμιμα τη δυνατότητα να κατασκοπεύει συστηματικά τους Νέο Ζηλανδούς. καθώς επίσης και να κατασκοπεεύει  πολλές άλλες χώρες εξ ονόματος του Οργανισμού Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA). Και η NSA τους κατασκοπεύει όλους. Είναι σημαντικό να δοθεί περισσότερη πίεση στην κυβέρνηση για να τερματίσει τις αντιδημοκρατικές και καταστροφικές δραστηριότητες αυτού του πρακτορείου κατασκοπείας της NZ.

Ο ρόλος της Νέας Ζηλανδίας ως αμερικανός σύμμαχος ανασυστάται σταθερά. Αλλά η πιο σημαντική  συνεισφορά της στην παγκόσμια προσπάθεια της Ουάσινγκτον να χειραγωγήσει τις παγκόσμιες επιχειρήσεις και τη διπλωματία είναι, και εδώ και 30 χρόνια, η βάση συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών Waihopai, που βρίσκεται στην κοιλάδα Waihopai, κοντά στο Blenheim. Ελέγχεται από τις ΗΠΑ, με την Ν. Ζηλανδία  (συμπεριλαμβανομένου του Κοινοβουλίου και του Πρωθυπουργού) να έχει ελάχιστη ή καθόλου ιδέα για το τι συμβαίνει εκεί, ούτε να έχει κανέναν έλεγχο.

Η Waihopai, που για πρώτη φορά ανακοινώθηκε η ύπαρξή της  το 1987, λειτουργεί υπο το GCSB προς το συμφέρον των ξένων δυνάμεων που ομαδοποιούνται στο πλαίσιο της υπερεθνικής συμφωνίας Five Eyes (η οποία μοιράζεται παγκόσμια ηλεκτρονικές  πληροφορίες μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, N. Zηλανδίας). Τα πιάτα δορυφορικής παρακολούθησης εντοπίζουν ένα τεράστιο όγκο πολιτικών τηλεφωνικών κλήσεων, ηλεκτρονικών μηνυμάτων και επικοινωνιών μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως το Twitter, το Facebook και άλλα παρόμοια.

Τα πέντε μάτια είναι ο λόγος για την ύπαρξη τόσο της GCSB όσο και της Waihopai. Ο πρώην πρωθυπουργός John Key δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη στρατιωτική εμπλοκή της Νέας Ζηλανδίας με τις τραγικές συνέπειες της αμερικανικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή είναι "η τιμή της συμμετοχής στο σωματείο" δηλαδή το Five Eyes, το οποίο είναι υπεύθυνο μόνο για τις δικές του συστατικές υπηρεσίες, όχι για κυβερνήσεις, όχι πολίτες. Η έξοδος από τα Five Eyes είναι ζωτικής σημασίας για την N.Zηλανδίας ώστε να γίνει ένα πραγματικά ανεξάρτητο έθνος

Ελάτε μαζί μας για το Σαββατοκύριακο αντιπολεμικής διαμαρτυρίας σε αυτή τη βάση κατασκόπων. Ελάτε προετοιμασμένοι για να κατασκηνώσετε έξω. Παρέχουμε τα τρόφιμα (φροντίζουμε για χορτοφάγους, αλλά οι βέγκαν θα πρέπει να αναλάβουν τις προμήθειές τους  οι ίδιοι). Φέρτε υπνόσακο, πάτωμα, σκηνή, φακό, μπουκάλι νερό, σκεύη διατροφής, ρούχα για όλες τις καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες και $ 40  για να καλύψετε τα έξοδα. Δεν υπάρχουν ανοικτές πυρκαγιές.

Η Waihopai δεν λειτουργεί προς το συμφέρον των Νέας Ζηλανδίας ή των γειτόνων μας. Φοβίζει και στους δύο. Δεν έχει σωστή εποπτεία ή έλεγχο από την κυβέρνησή.

Βασικά, είναι μια ξένη βάση κατασκοπείας στο έδαφος της Νέας Ζηλανδίας και μας εμπλέκει άμεσα στους πολέμους της Αμερικής και τον κυνικό χειρισμό επιχειρηματικών και διπλωματικών υποθέσεων της Αμερικής.

Το Waihopai πρέπει να κλείσει!

Η διαμαρτυρία κατα της βάσης κατασκοπείας Waihopai οργανώνεται από την εκστρατεία κατά των βάσεων, Box 2258, Christchurch 8140, abcorg.nz http://www.converge.org.nz/abc απο τις 26 έως τις 28 Ιανουαρίου 2018

 
 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License