Το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) ανακηρύσει νέα περιοχή αυτοδιοίκησης στο βόρειο Ιράκ

https://www.iraqinews.com/tag/abu-bakr-al-baghdadi

 
 
 
Αντάρτες του PKK. 

Το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας αυτόνομης περιοχής στο βόρειο Ιράκ, ένα βήμα που θα μπορούσε να προκαλέσει πιο έντονες τουρκικές επιθέσεις στις τοποθεσίες που ελέγχονται απο αυτό και  που ορίζετε από την Άγκυρα και αρκετές δυτικές χώρες ως τρομοκρατική ακεραιότητα.

Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε από κουρδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The New Arab με έδρα το Λονδίνο, η ομάδα κήρυξε μια νέα αυτόνομη περιοχή στα βουνά Qandil, η οποία περιλαμβάνει πέντε περιοχές.

Η δήλωση έγινε με την παρουσία «300 πολιτικών προσωπικοτήτων», αναφέρετε στην δήλωση, προσθέτοντας ότι «το επόμενο βήμα θα ήταν να εκλεγεί μια διοίκηση για την περιοχή και να ξεκινήσει η οικοδόμηση».

Η ιρακινή κυβέρνηση δεν έβγαλε επίσημη απάντηση.

Το ΡΚΚ έχει αγωνιστεί για μια ανεξάρτητη περιοχή για τους Κούρδς της Τουρκίας από τη δεκαετία του '80.

Οι PKK και οι τουρκικές στρατιωτικές συγκρούσεις επαναλήφθηκαν τον Ιούλιο του 2015 για πρώτη φορά από τότε που οι πολιτοφυλακές ανακοίνωσαν την έξοδο από την τουρκική επικράτεια το 2013. Οι μάχες συνεχίστηκαν όταν το PKK κατηγόρησε την Άγκυρα για αποτυχία προστασίας των Κούρδων μετά από μια ισλαμική κρατική επίθεση που σκότωσε 32 Κούρδους σε μια πόλη κοντά τα σύνορα με τη Συρία.

Ο στρατός της Τουρκίας εκτελεί τακτικά αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές των μαχητών του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, ανακοινώνοντας αλλα χωρίς να στοιχειοθετεί τη δολοφονία πολλών εξ αυτών.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License