Υποσιτισμός, ραχίτιδα και σκορβούτο: αυτό μοιάζει με τη φτώχεια στην Βρετανία την βικτοριανή εποχή

https://www.thecanary.co/discovery/2017/12/19/malnutrition-rickets-and-scurvy-this-is-what-poverty-in-tory-britain-looks-like-video

 
Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι συνθήκες που συνδέονται με την ακραία φτώχεια και την κακή διατροφή, όπως η ραχίτιδα και το σκορβούτο, αυξάνονται στη Βρετανία. Αυτές οι ασθένειες βρίσκονταν συνήθως στη βικτοριανή εποχή. Τώρα είναι ξανά εδώ. Και χρησιμεύουν ως προειδοποίηση για τα επίπεδα φτώχειας στον 21ο αιώνα.

Ασθένειες της φτώχειας

Η GP Ellie Cannon ξεκίνησε μια συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων μετά από tweeted σχετικά με το  πώς υπάρχει μια αναζωπύρωση της ραχίτιδας , μια κατάσταση που προκαλείται από μια ανεπάρκεια βιταμίνης D ή ασβεστίου που μπορεί να οδηγήσει σε παραμορφώσεις, φθορά των δοντιών και ακανόνιστη ανάπτυξη.

Έχει προειδοποίησε πως:

Έχουμε μια επιλογή να συνταγογραφήσουμε τρόφιμα μέσω του NHS - τόσο κακή είναι η κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των νοσοκομειακών κρεβατιών όπου ο υποσιτισμός αναφέρθηκε ως αιτία ασθένειας έχει τριπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία.

Ενδεια

Ο Frank Field, βουλευτής της εργασίας για το Birkenhead, είπε στα Commons το επίπεδο της φτώχειας που βλέπει:

Τώρα, τα δύο τρίτα των ανθρώπων που έρχονται στη χειρουργική επέμβαση είναι στο χείλος της φτώχειας. Υπάρχει πολύ κλάμα και κραυγές των δοντιών στη χειρουργική επέμβαση. Ήταν εντελώς ανήκουστο για πριν.

Σχεδόν 400.000 περισσότερα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο και 300.000 περισσότεροι συνταξιούχοι έχουν βυθιστεί στη φτώχεια τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με μια μελέτη του Joseph Rowntree Foundation. Αυτό δείχνει ότι περίπου το 22% του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου και ακριβώς  το ένα τρίτο όλων των παιδιών ζούν σε συνθήκες φτώχειας. Επίσης, ένας στους οκτώ εργαζόμενους, ή 3,7 εκατομμύρια άτομα, δεν κερδίζει αρκετά για να καλύψει τις ανάγκες τους.

Παράλληλα, η  ανάλυση από το Ινστιτούτο Φορολογικών Μελετών εκτιμά ότι ο αριθμός των παιδιών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας θα αυξηθεί στα 5,2 εκατομμύρια τα επόμενα πέντε χρόνια.

Μια έκθεση  του ITV σχετικά με τη φτώχεια και τα παιδιά των σχολείων προειδοποίησε επίσης για ραχίτιδα:

 

Δεν είναι αρκετά καλό

Τα θέματα δεν βελτιώθηκαν. Περίπου πριν από δύο χρόνια, υπήρχαν προειδοποιητικά σημάδια ότι ο σκορβός  - που οφείλεται στην έλλειψη βιταμίνης C και στην έλληψη κατανάλωσης αρκετών φρούτων ή λαχανικών - αυξανόταν. Και το 2015, η  Στατιστική Ελευθερίας Πληροφοριών [xls] αποκάλυψε ότι πάνω από 2.000 περιπτώσεις υποσιτισμού αναφέρθηκαν στην Αγγλία μόνο εκείνο το έτος. Εκείνη την εποχή, μια έκθεση του Πανεπιστημίου Durham προειδοποίησε [pdf] ότι οι ασθένειες που σχετίζονται με τις βικτοριανές εποχές, όπως οι ραχίτιδες, είχαν επιστρέψει.
 

Οι τράπεζες τροφίμων είναι η τελευταία λύση για όσους έχουν ανάγκη και όχι μια μακροπρόθεσμη λύση. Οι χαμηλοί μισθοί, τα υψηλά ενοίκια και οι περικοπές της κοινωνικής πρόνοιας που προκαλούν φτώχεια, κάνουν τους ανθρώπους να εξαρτώνται από φιλανθρωπικούς σκοπούς και επιτρέπουν στις «βικτοριανές» ασθένειες να ξαναγυρίσουν τη χώρα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License