Το φορτηγό πλοίο της βαρβαρότητας: 27.000 μοσχάρια της Βραζιλίας κατευθύνονται στην Τουρκία για σφαγή

https://theecologist.org/2017/dec/19/cargo-ship-cruelty-27000-brazilian-bull-calves-are-heading-turkey-be-slaughtered

Το πλοίο NADA με σημαία του Παναμά είναι ο μεγαλύτερος μεταφορέας ζώων στον κόσμο, ικανό να μεταφέρει 30.000 βόδια.

 
Το λιμάνι Santos, το σημαντικότερο λιμάνι της Βραζιλίας, μεταφέρει για πρώτη φορά ζωντανά βοοειδή σε 20 χρόνια. Η ANA LUISA NAGHETTINI αναφέρει τις τρομερές συνθήκες που επικρατούν στο φορτηγό πλοίο NADA για τα 27.000 ζώα επί του σκάφους και το ευρύτερο κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις τραυματισμών, άγχους και περιττού πόνου.

Περισσότεροι από 27.000 μοσχάρια  εξαναγκάστηκαν να επιβιβαστούν στο σκουριασμένο NADA, ένα 12όροφο παναμαϊκό πλοίο σχεδιασμένο για μεταφορά βοοειδών, την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου. Θα παραμείνουν επί του σκάφους και στη θάλασσα μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, 2:00 π.μ., τοπική ώρα.

Το πιο σημαντικό λιμάνι της Βραζιλίας - το λιμάνι Santos, στο κράτος του Σάο Πάολο, είναι και πάλι ανοιχτό για μεταφορά ζώντων βοοειδών μετά από 20 χρόνια.

Ο Sérgio Levy είναι οικονομολόγος και βίγκαν. Έχει συντονίσει τις προσπάθειες για την αύξηση της ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των ζώων για περισσότερο από μια δεκαετία.

Δικαιώματα των ζώων

Είπε στον Οικολόγο : "Περίπου 90 ταύροι φορτώθηκαν σε κάθε ένα από 300 φορτηγά που κατευθύνονταν στο λιμάνι του Σάντος. Δεν τους δόθηκε ούτε ένα διάλειμα για φαγητό ή νερό.

"Τοποθετηθήκαμε ως ανθρώπινο φράγμα μπροστά από τα οχήματα για να τεκμηριώσουμε την κατάστασή τους, αλλά ήταν πολύ ξαφνικό. Το προσωπικό ασφαλείας του λιμανιού ενεργοποιήθηκε γρήγορα".

Πρόσθεσε: «Καθώς τα μοσχάρια εισήλθαν στην περιοχή φόρτωσης του πλοίου, τα μοσχαράκια κατευθύνονταν σε ένα διάδρομο που μεταφέρει τα ζώα στο σκάφος. Τα βοοειδή καλύπτονταν από κοπριά και ούρα από το προηγούμενο οδικό ταξίδι».

Το πλοίο με σημαία του Παναμά είναι ο μεγαλύτερος μεταφορέας ζώων στον κόσμο. Μπορεί να μεταφέρει 30.000 βόδια που διανέμονται σε όλους τους 12 ορόφους του. Η επιχείρηση φόρτωσης του πλοίου ξεκίνησε το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου και τελείωσε το απόγευμα της 4ης Δεκεμβρίου.

Τα ζώα αναμένεται να φτάσουν στο λιμάνι Iskenderum, Τουρκία, πριν από τα Χριστούγεννα. "Ας ελπίσουμε ότι είμαστε σε θέση να προσεγγίσουμε ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων στην Τουρκία και να παρακολουθήσουμε την επιχείρηση", δήλωσε ο Levy.

Εξαιρετικά σκληρή

Υπάρχουν επερχόμενες μεταφορές ζώων προγραμματισμένες για τον Ιανουάριο υπό τις ίδιες επισφαλείς και σκληρές συνθήκες. Το λιμάνι του São Sebastião, επίσης στο κράτος του Σάο Πάολο, απέστειλε 23.000 ταύρους στη Σιγκαπούρη στις 13 Δεκεμβρίου .

Ο Σέργιο πρόσθεσε: "Υποψιάζουμε ότι η εταιρεία της Βραζιλίας στην Τουρκία αγοράζει ζωντανά βοοειδή από τη Βραζιλία, ίσως για να παρακάμψει τους υψηλούς φόρους των βιομηχανοποιημένων προϊόντων - τα ζώα εξακολουθούν να θεωρούνται ως« αντικείμενα ».

Σύμφωνα με την εταιρεία πίσω από τις αποστολές, τα ζώα θα πρέπει να συνοδεύονται από κτηνίατρο και θα έχουν πλήρη παρακολούθηση, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και του νερού.

Ο Sérgio ισχυρίζεται ότι αυτό δεν εφαρμόστηκε πάντα σωστά: «Σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας των Ζώων, αυτές οι μεταφορές είναι εξαιρετικά σκληρές. Δεν υπάρχουν καθόλου κτηνίατροι επί του σκάφους και συχνά δεν υπάρχει τροφή. "

Η Δρ Lynn Simpson είναι Αυστραλός κτηνίατρος και έχει περάσει τα τελευταία 10 χρόνια σε σκάφη ζωικού κεφαλαίου, τεκμηριώντας τη ρουτίνα που υποφέρουν  αυτά τα ζώα.

Εξωτερικές αγορές

Η έρευνά της για τα μακρα θαλάσσια ταξίδια έδειξε: «Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις τραυματισμών, άγχους, περιττού πόνου που προκαλείται από την επισφαλή υποδομή, ασθενειών και της διάδοσής τους λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης αυτών των ζώων.

«Η σαλμονέλωση και η πνευμονία - η αποκαλούμενη« ασθένεια επιβίβασης »- είναι συνηθισμένες, οι ασθένειες εξαπλώνονται εύκολα λόγω της υψηλής πυκνότητας, του επισφαλούς αερισμού και της υγιεινής.

Η βραζιλιάνικη βιομηχανία κρέατος έχει λάβει μεγάλο ενδιαφέρον για την εξαγωγή ζωντανών βοοειδών την τελευταία δεκαετία. Προηγουμένως η αγορά κυριαρχούνταν από τον Καναδά, το Μεξικό και την Αυστραλία. Οι δύο πρώτες χώρες κάλυπταν κυρίως την εγχώρια ζήτηση των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ η Αυστραλία προμήθευε τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Η κατανάλωση κρέατος στη Βραζιλία έχει καταρρεύσει - αλλά για λάθος λόγους: ύφεση, ανεργία, φτώχεια. Την ίδια στιγμή, η Βραζιλία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός βοείου κρέατος στον κόσμο και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας ξεκίνησε τη επιχείρηση του «Αδύναμο κρέας» τον Μάρτιο του 2017, εν μέσω ισχυρισμών ότι οι μεγάλοι παραγωγοί είχαν μετατρέψει το κρέας που πωλούσαν τόσο σε εγχώριες όσο και σε ξένες αγορές. Ως αποτέλεσμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Νότια Κορέα, η Κίνα και η Χιλή ανέφεραν ότι θα σταματούσαν επίσης τις εισαγωγές κρέατος από τη Βραζιλία.

Η Βραζιλιάνικη βιομηχανία εξαγωγών κρέατος είναι σκληρή - αλλά έχει επίσης καταστροφικές επιπτώσεις όσον αφορά την αποδάσωση στην περιοχή του Αμαζονίου. Οι εργασίες αποσύρονται για βραζιλιάνους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τους συμπατριώτες μας από την Τουρκία και τη Σιγκαπούρη.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License