Η.Π.Α: Αθώοι οι πρώτοι 6 κατηγορούμενοι για τα γεγονότα του J20

Και οι έξι κατηγορούμενοι σε μια κρίσιμη δίκη που περιλαμβάνει διαδηλωτές που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ανάληψης του Προέδρου Donald Trump  κρίθηκαν αθώοι όλων των κατηγοριών την Πέμπτη. απο το   http://www.huffingtonpost.ca/entry/trump-inauguration-protesters-not-guilty_us_5a37e6c2e4b040881becafe2Και οι έξι κατηγορούμενοι σε μια κρίσιμη δίκη που περιλαμβάνει διαδηλωτές που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ανάληψης του Προέδρου Donald Trump  κρίθηκαν αθώοι όλων των κατηγοριών την Πέμπτη.

 

Η δίκη των έξι κατηγορουμένων -  Jennifer Armento, Oliver Harris,  Brittne Lawson,  Michelle Macchio,  Christina Simmons και  Alexei Wood -  ξεκίνησε στα μέσα Νοεμβρίου . Επέστησε σημαντικά ζητήματα της πρώτης τροπολογίας και θεωρήθηκε ως πρύμιο που θα μπορούσε να καθορίσει εάν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε δίωξη πολλών από τους περίπου 200 άλλους κατηγορούμενους που έχουν προγραμματισμένες δίκες κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

 

Παρά την ετυμηγορία της Πέμπτης, οι εισαγγελείς του τμήματος δικαιοσύνης εμφανίστηκαν έτοιμοι να αναγκάσουν όλους τους εναγόμενους να δικαστούν.

"Το Γραφείο Εισαγγελέα των ΗΠΑ για την περιφέρεια της Κολούμπια πιστεύει ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι στις 20 Ιανουαρίου 2017 σημειώθηκε ταραχή, κατά την οποία πολλές δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν", ανέφερε το γραφείο σε δήλωση. "Η καταστροφή αυτή έπληξε πολλούς που ζουν και εργάζονται στην Επαρχία της Κολούμπια και δημιούργησαν κίνδυνο για όλους όσους ήταν κοντά. Η διαδικασία ποινικής δικαιοσύνης διασφαλίζει ότι κάθε κατηγορούμενος κρίνεται βάσει της προσωπικής του συμπεριφοράς και πρόθεσης. "

 

"Εκτιμούμε ότι η κριτική επιτροπή εξετάζει προσεκτικά την ατομική συμπεριφορά και την πρόθεση κάθε κατηγορούμενου κατά τη διάρκεια αυτής της δίκης και σέβεται την ετυμηγορία του", συνεχίζει η δήλωση. "Στις υπόλοιπες εκκρεμείς υποθέσεις, προσβλέπουμε στην ίδια αυστηρή επανεξέταση για κάθε εναγόμενο."

 

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση αποφάσισαν την Πέμπτη ότι ήταν σε μια μεγάλη ομάδα που η αστυνομία περικύκλωσε και συνέλαβε μαζικά στο κέντρο της πόλης DC στις 20 Ιανουαρίου, λίγο πριν ορκιστεί ο 45 πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι αρχές ενήργησαν μετά από όταν μερικοί άνθρψποι στο DC  έσπασαν τα παράθυρα και  έβαψαν με σπρέυ αυτοκίνητα και κτίρια στην πόλη εκείνη την ημέρα.

Οι πρώτοι έξι που είχαν τεθεί σε δίκη περιλαμβάνουν έναν φωτογράφο  που εργαζότανγια ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο για εργασίες που σχετίζονται με την ορκομοσία και δύο γυναίκες που ενήργησαν ως «ιατροί του δρόμου» εκείνη την ημέρα και έφεραν ιατρικά εφόδια .

Οι εισαγγελείς του υπουργείου Δικαιοσύνης που εκπροσωπούν την αμερικανική κυβέρνηση  παραδέχθηκαν στην αρχή της δίκης ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για κανέναν από τους έξι κατηγορούμενους οτι ενεπλάκισαν σε οποιαδήποτε καταστροφή ή βία κατα της ιδιοκτησίας στις 20 Ιανουαρίου. Ωστόσο, ισχυρίστηκαν ότι οι κατηγορούμενοι ήταν μέρος μιας συνωμοσίας αναστάτωσης  που θεωρήθηκε υπεύθυνη για ζημιά ακίνητης περιουσίας αξίας πάνω από 100.000 δολάρια που υπέστη εκείνη την ημέρα. Οι νομοθέτες εξέτασαν πολλούς υπαλλήλους και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που έσπασαν τα παράθυρά τους, καθώς και αστυνομικούς που ανταποκρίθηκαν στη χαοτική σκηνή καθώς ξεδιπλώνονταν για περίπου 33 λεπτά. 

Ο ανώτατος δικαστής του DC, Lynn Leibovitz, πρώην εισαγγελέας ανθρωποκτονίας, ο οποίος γενικά εξέδωσε ευνοϊκές αποφάσεις για τη δίωξη, εξέδωσε  αθωωτική απόφαση για την καταδίκη, υποκίνησης  ταραχών, αποφασίζοντας ότι κανένας εύλογος κριτής δεν θα μπορούσε να βρει κάποιον από τους κατηγορούμενους με βάση τα στοιχεία που υπέβαλε η κυβέρνηση. Ωστόσο, επέτρεψε στις υπόλοιπες κατηγορίες - δύο κατηγορίες κακομεταχείρισης και πέντε εγκληματικές πράξεις σε σχέση με την καταστροφή των περιουσιακών στοιχείων - να πάνε στην κριτική επιτροπή.

Μερικοί από τους δικηγόρους υπεράσπισης  χαρακτήρισαν την υπόθεση ως την προσπάθεια της διοίκησης του Trump να ποινικοποιήσει τις αντι Τραμπ διαμαρτυρίες, επισημαίνοντας στους ενόρκους ότι οι δικηγόροι που δικάζουν την υπόθεση εργάζονται για το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει 94 αμερικανικά γραφείο δικηγόρων σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά το γραφείο της περιφέρειας της Κολούμπια είναι μοναδικό στο βαθμό που χειρίζεται τόσο τα ομοσπονδιακά όσο και τα τοπικά εγκλήματα, τα οποία κανονικά θα χειρίζονται οι τοπικοί εισαγγελείς.

 

 

Οι δικηγόροι υπεράσπισης έκαναν εκτενή αναφορά επίσης στη βάση των προκαταλήψεων του αστυνομικού τμήματος του αστυνομικού τμήματος Gregg Pemberton, ο οποίος ερευνά τις αναταραχές των εγκαινίων κάθε εργάσιμη ημέρα από τις 20 Ιανουαρίου. Ο Pemberton είχε  στείλει αντι-ακτιβιστικά tweets  και γραπτά αποτρόπαια για το θέμα της μαύρης ζωής. 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License