Χαιρετισμός πολιτικών κρατούμενων από τις ελληνικές φυλακές στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια του PFLP


Χαιρετισμός πολιτικών κρατούμενων από τις ελληνικές φυλακές στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια του PFLP

Ο παλαιστινιακός λαός βρισκόμενος τις τελευταίες δεκαετίες κάτω από την μπότα των ιμπεριαλιστών, αλλά και παλιότερα των αποικιοκρατών, έχει αποδείξει ότι μπορεί και γνωρίζει πώς να αντιστέκεται. Να αντιστέκεται σθεναρά και ακούραστα χωρίς να διαθέτει απολύτως τίποτα. Να αντιστέκεται με όπλο τη δίψα του για ελευθερία αλλά και τη μνήμη των χιλιάδων Παλαιστινίων που χύσανε το αίμα τους αγωνιζόμενοι. Αίμα μαχητών της αντίστασης, αίμα διαδηλωτών, αίμα αμάχων, αίμα γυναικών και παιδιών. Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού είναι ο αγώνας για το αυτονόητο. Είναι ο αγώνας για την ίδια την επιβίωση. Αγώνας για την ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεση.

Το PFLP (Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης), εδώ και 50 χρόνια, κόντρα στους αριθμητικούς και εξοπλιστικούς συσχετισμούς, ορίζει ως πεδίο των διαπραγματεύσεων τα κατεχόμενα εδάφη διεκδικώντας χώρο ελευθερίας για τον παλαιστινιακό λαό. Ως μέσο προώθησης των δίκαιων αιτημάτων του διεξάγει ένοπλο αγώνα ενάντια στις δυνάμεις κατοχής των σιωνιστών.

Μέσα από τις φυλακές της ελληνικής αστικής δημοκρατίας υψώνουμε την γροθιά μας ως ένδειξη αλληλεγγύης στους αγωνιστές του Μετώπου. Η αλληλέγγυα στάση μας προς τον αγώνα που διεξάγει το PFLP είναι ουσιαστικά η έκφραση της αλληλεγγύης μας στον ίδιο τον παλαιστινιακό λαό. Μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ με την οποία αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και το βέτο του σιωνιστή Νετανιάχου με το οποίο έθεσε το παραπάνω ως προϋπόθεση για τη διεξαγωγή οποιασδήποτε ειρηνευτικής διαδικασίας, η όξυνση της Ιντιφάντα είναι γεγονός. Η ελληνική κυβέρνηση ως μέλος της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, κι εσχάτως του περιφερειακού άξονα Ελλάδα- Κύπρου- Ισραήλ- Αιγύπτου που προωθεί τα γεωστρατηγικά συμφέροντα της αστικής τάξης, έχει τα χέρια της λερωμένα με το αίμα των λαών της Μέσης Ανατολής. Μπορεί οι ήχοι από τους βομβαρδισμούς στην Γάζα, τη Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ να μην ακούγονται ως εδώ, αλλά η έμπρακτη αλληλεγγύη μας καθιστά δυνατό το άκουσμα της φωνής τους.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

 

Δημήτρης Κουφοντίνας

Κώστας Γουρνάς

Κώστας Σακκάς

Μάριος Σεϊσίσης

Παναγιώτης Ασπιώτης

Γρηγόρης Σαραφούδης

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License