Αυτεπάγγελτη δίωξη σε όσους εμποδίζουν την διενέργεια πλειστηριασμών-Κατατέθηκε τροπολογία

Ένταση στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς. Αυτεπάγγελτη δίωξη σε όσους εμποδίζουν την διενέργεια πλειστηριασμών-Κατατέθηκε τροπολογία

 

Επεισόδια και ένταση σημειώθηκαν στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε διοργανωθεί κατά των πλειστηριασμών. Τα μέλη των κινημάτων έριξαν τις γύρω λαμαρίνες και ήρθαν σε σύγκρουση με τα ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών. Αφορμή η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και προβλέπει αυτεπάγγελτη δίωξη για όσους μπλοκάρουν τους πλειστηριασμούς.

Η τροπολογία, που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίς στη Βουλή προβλέπει αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλή με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.

Επίσης, όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας η διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή τους, θα είναι αντιμέτωπος με ποινές φυλάκισης 6 ή 3 μηνών κατ΄ ελάχιστο ή κατά περίπτωση.

 

«Εφ.Συν.» / Μιχαήλ - Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Αντιδράσεις για την τροπολογία

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι αντιδράσεις από πολιτικά κόμματα και κινήσεις κατά της τροπολογίες που πέρασε η κυβέρνηση.

Με γραπτή τους ανακοίνωση τόσο η ΛΑΕ, όσο και το DiEM25 καταδικάζουν την απόφαση της κυβέρνησης.

http://www.efsyn.gr/arthro/entasi-sto-eirinodikeio-gia-toys-pleistiriasmoys-0


Ποινή φυλάκισης τριών ή έξι μηνών κατ΄ελάχιστο όριο και αυτεπάγγελτες διώξεις σε όποιον προκαλεί «απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη, υπάλληλο πλειστηριασμού» προβλέπει τροπολογία με την υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, που κατατέθηκε στη Βουλή με τη μορφη του κατεπειγοντως και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη.

από ntou 23/12/2017 11:37 πμ.


Ας θυμηθουμε εδω τις εξωσεις στην ισπανια τον περιφημο νομο φιμωτρο που ψηφιστηκε εκει πριν καποια χρονια και την επιχειρηση Πανδωρα...

https://omniatv.com/5002

https://athens.indymedia.org/post/1536943/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License