ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΓΩΝΑ

30 χρόνια μετά αναζητούμε το νήμα της αντίστασης για μια άλλη ανατρεπτική αριστερά

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ www.thessaloniki2003.gr 30 χρόνια μετά την εξέγερση του '73, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου είναι περισσότερο παρά ποτέ επίκαιρα: ενάντια στις πολιτικές που πλήττουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία, ενάντια στην ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, ενάντια στο συνεχιζόμενο έγκλημα της κατοχής του Ιράκ από τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους. 30 χρόνια μετά την εξέγερση του '73, οι αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας, οι αγώνες των λαών είναι οι μόνοι που μπορούν να αλλάζουν τον κόσμο, να ανατρέπουν τους σχεδιασμούς των ισχυρών, να δημιουργούν ελπίδες. 30 χρόνια μετά, η εξέγερση δεν εξαργυρώνεται, δεν εξαγοράζεται, δε δυσφημείται. Ζει κι αναπνέει στους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας, στο Σηάτλ, τη Γένοβα, την αντίσταση του Ιρακινού λαού, την Παλαιστινιακή Ιντιφάντα, κραυγάζει το αίτημα για μια άλλη αριστερά στο σήμερα. Αναζητούμε το νήμα της αντίστασης Για μια άλλη, ανατρεπτική αριστερά ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ε.Μ.Πολυτεχνείο, Αθήνα Σάββατο 15/11, 14:30 (Γκίνη 20) Συνδιοργάνωση με την Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (σε ΑΕΙ-ΤΕΙ) Το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα Ομιλητές: Αντώνης Μαούνης, Παναγιώτης Μαυροειδής, Δημήτρης Σαραφιανός, Παναγιώτης Σωτήρης, φοιτητής ΕΑΑΚ Σάββατο 15/11, 20:00 (Γκίνη 20) 30 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου: το στοίχημα είναι ακόμη ανοιχτό Ομιλητές: Χρ. Μπίστης, Άγγελος Χάγιος, Γιώργος Μητροβγένης, Γιώργος Παριανός Κυριακή 16/11, (Αβέρωφ 24) 17:00 Προβολή αποσπάσματος από το ντοκυμαντέρ του Διον. Γρηγοράτου "Γεια σου περήφανη κι αθάνατη εργατιά" (για το εργατικό τραγούδι) 19:00 Εκδήλωση-συζήτηση Για την ιστορία και τις προοπτικές του εργατικού κινήματος Ομιλητές: Γιάννης Σερίφης, Δημήτρης Τσίτκανος, Ανέστης Ταρπάγκος, Δημήτρης Μαριόλης, Φόρουμ Αλβανών Μεταναστών Στη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού Έκθεση υλικού για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το φοιτητικό και το εργατικό κίνημα από τη μεταπολίτευση ως σήμερα (Αβέρωφ 110)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License