(Ιωάννινα) ενημέρωση από απεργία και μάρκετ ιν

Οι μπράβοι, παρά το ξύλο που έφαγαν, επί δυο ώρες δεν σταμάτησαν να προκαλούν, να επιτίθενται μεμονωμένα σε άτομα και να απειλούν. Ο ιδιοκτήτης του "Μάρκετ ιν" Ράμος, τα έσκασε μάλλον πολύ καλά σε αυτά τα καθίκια. Η μέχρι πρότινος πιθανολογούμενη σύνδεσή του με τη Χρυσή αυγή άποδείχτηκε περίτρανα.

post image

Επεισοδιακή ήταν η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στα Γιάννινα. Από τις 7:00 το πρωί, υπήρξε απεργιακή´περιφρούρηση έξω από το σούπερ μάρκετ ¨Μάρκετ ιν", η εργοδοσία´του οποίου, συνεχίζει να μην προσλαμβάνει τους πρώην εργαζόμενους, ενώ χρωστά 7000 ανά άτομο σε 13 από αυτούς. Στην προηγούμενη απεργία´που είχε καλέσει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, οι απεργοί´και αλληλέγγυοι είχαν βρει τα ΜΑΤ που μετά από συμπλοκές έκαναν 12 συλλήψεις. Αυτή τη φορά βρέθηκαν μπροστά σε 15 μπράβους του αφεντικού και χρυσαυγίτες οι οποίοι προσπάθησαν να αποτρέψουν την απεργιακή περιφρούρηση που αποτελούνταν από περίπου 100 άτομα , να σταθεί στην είσοδο του καταστήματος. Οι μπράβοι, παρά το ξύλο που έφαγαν, επί δυο ώρες δεν σταμάτησαν να προκαλούν, να επιτίθενται μεμονωμένα σε άτομα και να απειλούν. Ο ιδιοκτήτης του "Μάρκετ ιν" Ράμος, τα έσκασε μάλλον πολύ καλά σε αυτά τα καθίκια. Η μέχρι πρότινος πιθανολογούμενη σύνδεσή του με τη Χρυσή αυγή άποδείχτηκε περίτρανα.

Στις 10:00 ξεκίνησαν οι ομιλίες του εργατικού κέντρου, το οποίο καλούσε την απεργιακή´συγκέντρωση από εκείνο το χώρο, έξω από το Μάρκετ ιν. Ταυτόχρονα, στο εργατικό´κέντρο (στο μέρος που καλούνται πάντα οι απεργίες) στις 10:30 συγκεντρώθηκαν οι υπόλοιπες δυνάμεις πλην της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πραγματοποιήθηκε πορεία από 100 άτομα με μπλοκ του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων, της ΕΣΕ, της ΟΚΔΕ και της ταξικής πορείας. Η πορεία έφτασε στο Μάρκετ ιν και συνεχίστηκε προς το κέντρο της πόλης. Όταν τα μπλοκ της ΕΣΕ και του ΣΒΣΜ, πέρασαν μπροστά από το σούπερ μάρκετ, η περιφρούρηση στήθηκε απέναντι από τους μπράβους ώστε να γραφτούν συνθήματα στο προαύλιο του καταστήματος. Οι φασιστομπράβοι, άρπαξαν ότι βρήκαν μπροστά τους και κρύφτηκαν σε μια πυλωτή που βρίσκεται δίπλα από την είσοδο. Κάποιοι από αυτούς, έριξαν λάδια μπροστά από την πόρτα αλλά και μπροστά´τους. Τελικώς γράφτηκαν τα συνθήματα που καλούσαν σε Μποϋκοτάζ στα Μάρκετ ιν και η πορεία συνεχίστηκε. Τα μπλοκ της ΟΚΔΕ, του ΣΒΣΜ και της ΕΣΕ, κατέληξαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, οπού έγινε παρέμβαση για 40 λεπτά, για την υπόθεση απολυμένης συναδελφισσας και στη συνέχεια η συγκέντρωση διαλύθηκε.

ΕΣΕ Ιωαννίνων

ΥΓ Ανεβάζουμε φωτογραφίες των φασιστομπράβων. Ελάχιστοι ήταν από τα Γιάννενα. Ο ένας είναι γνωστός μπράβος του χρυσαυγίτη Παππά. Γνωρίζουμε ότι τους περισσότερους τους έφερε από Θεσσαλονίκη. Μακεδόνες και μη σύντροφοι/ισσες, αν γνωρίζετε για αυτούς, ενημερώστε.

Εικόνες:

από ΕΣΕ 14/12/2017 11:02 μμ.


post image

Μερικές φωτογραφίες των φασιστών, μπράβων.

Εικόνες:

από ? 15/12/2017 6:06 μμ.


post image

ο καράφλας παίζει για μπράβο του Μαρινάκη

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License