Παρουσίαση της ΑΝΕΘ

Παρουσίαση της Αντιφασιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης.

Τους τελευταίους 2 μήνες γινόμαστε μάρτυρες μίας ραγδαίας αύξησης των φασιστικών οργανώσεων, κυρίως Εθνικιστικών Νεολαίων. Η αρχή έγινε με την ΕΝΕΘ (Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης), η οποία ξεκίνησε μέσω του Ιερού Λόχου και σύντομα εξαπλώθηκε και σε άλλες πόλεις όπως τα Τρίκαλα (ΕΝΕΤ) και το Νομό Λασιθίου (ΕΝΕΛ). 

Η δράση της ΕΝΕΘ φαίνεται να ξεκινά το 2016, αλλά εντατικοποιείται από το καλοκαίρι του 2017.

Η ΑΝΕΘ (Αντιφασιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης) δημιουργήθηκε ως απάντηση στις παραπάνω οργανώσεις, για να κάνει ξεκάθαρο πως η φασιστική δράση και προπαγάνδα σε σχολεία, σχολές και δρόμους, θα σταματήσει.

Σκοπός είναι η άμεση αντίδραση σε φασιστικές απειλές και δράσεις και η αποστολή ενός ηχηρού μηνύματος πως οι πόλεις μας δεν ανήκουν σε φασίστες. 

Είμαστε περισσότεροι, είμαστε δυνατότεροι. 

-ΑΝΕΘ


Στην αρχή αναφερθήκαμε μόνο στην ΕΝΕΘ και την ΕΝΕΤ. 

Οι πλέον γνωστές εθνικιστικές νεολαίες είναι οι παρακάτω.

ΕΝΕΘ (Θεσσαλονίκης)
ΕΝΕΤ (Τρικάλων)
ΕΝΕΛ (Λασιθίου)
ΕΝΕΑ (Αιγίου)
ΕΝΕΔ (?)
ΕΝΕΒ (Βόλου)

Στόχος τους είναι να δείξουν συντονισμένες κινήσεις και μεγάλη ενεργητικότητα. Αυτό δε μας τρομάζει, μας πεισμώνει για το θράσος τους. 

Θα μας βρουν μπροστά τους.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License