Ζυρίχη: επιδρομή αστυνομίας στην αναρχική βιβλιοθήκη

Tην Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, αστυνομικοί της καντονικής αστυνομίας εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις της Αναρχικής Βιβλιοθήκης Fermento στη Ζυρίχη. Το αδίκημα: Δημόσια έκκληση για εγκληματικότητα ή βία.

post image

Tην Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, περίπου στις 4:00 μ.μ., περίπου δώδεκα αστυνομικοί της καντονικής αστυνομίας, ένστολοι και με πολιτικά, παρουσίασαν ένταλμα έρευνας για πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αναρχικής Βιβλιοθήκης Fermento, στη Josefstr. 102 στη Ζυρίχη. Το αδίκημα: Δημόσια έκκληση για εγκληματικότητα ή βία.

Εκτιμάται ότι το ένταλμα εκδόθηκε λόγω κάποιων αφισών που είχαν κολληθεί στη βιτρίνα της βιβλιοθήκης, οι οποίες συνδέθηκαν με τις εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον της κατασκευής του νέου αστυνομικού και δικαστικού μεγάρου στη Ζυρίχη (PJZ) αλλά και της φυλακής "Baesslergut" στη Βασιλεία.

Η Βιβλιοθήκη θα πρέπει να απομακρυνθεί τέλη Φεβρουαρίου από τη συγκεκριμένη τοποθεσία, όπου θα ανοίξει ένα υποκατάστημα της αλυσίδας μίνι μάρκετ Migros.

Από την έρευνα κατασχέθηκαν 3 υπολογιστές, ένας σκληρός δίσκος, 1 CD με φωτογραφίες ασφαλιτών (για να μπουν στο προσωπικό άλμπουμ κάποιου από αυτούς;), ένας φάκελος με ανταποκρίσης της αναρχικής εφημερίδας Dissonanz της Ζυρίχης, καθώς και μια καρτελοθήκη με τα δανεισμένα βιβλία της βιβλιοθήκης, η οποία περιείχε ονόματα και επαφές.

Πηγή: Polizeiliche Durchsuchung in der anarchistischen Bibliothek - barrikade.info

Μετάφραση για τη ραδιοφωνική εκπομπή "Τα λεωφορεία του κόσμου" που μεταδίδεται από τις Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 11.30πμ. [ακούστε το δρομολόγιο της Τρίτης 5/12/2017]

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License