[Σαλαμίνα] Αντιφασιστική παρέμβαση – Πολιτική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο 11/12

Το Σάββατο 02/12 πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική παρέμβαση στους κεντρικούς δρόμους της Σαλαμίνας. Κατά την παρέμβαση πραγματοποιήθηκαν στάσεις έξω από τον φούρνο “Σταρ” των φασιστών βασανιστών του Ουαλίντ Τάλεμπ και έξω από τα τοπικά γραφεία της Χ.Α. Καλούμε σε: - Πολιτική Εκδήλωση "Η εξέγερση ενάντια στο φασισμό", 11/12, Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, 19:00- Αντιφασιστική Διαδήλωση, 16/12, Πέραμα, πλ. Ηρώων, 12:00

post image

Το Σάββατο 02/12 πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική παρέμβαση στους κεντρικούς δρόμους της Σαλαμίνας. Ένα νησί όπου μέχρι το 2014 η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής είχε φέρει την τρομοκρατία του φασισμού και τις εγκληματικές της πρακτικές. Όμως, με αφετηρία την καταγγελία και δημοσιοποίηση του βασανισμού του μετανάστη αρτοποιού Ουαλίντ Τάλεμπ από τους φασίστες εργοδότες του, το αντιφασιστικό κίνημα με αιχμή τον μαχητικό αντιφασισμό, έχει κατορθώσει με επιμονή και αποφασιστικότητα να αντιστρέψει τους όρους της ταξικής πάλης.

Ο μαχητικός αντιφασισμός με συνεχείς παρεμβάσεις στο νησί και στις δίκες των βασανιστών, μέχρι την οριστική καταδίκη τους, κατέστησε σαφές ότι στην κοινωνία μας θα υπάρχει μηδενική ανοχή σε φασιστικές πρακτικές και κανένας χώρος για τους φασίστες. Ομοίως, πρόσφατα δώθηκε σαφές πολιτικό μήνυμα ενάντια την παρουσία φασιστών μέσα στα σχολεία, μετά το γεγονός της επίθεσης επιστάτη του ΕΠΑΛ (μέλους της τοπικής ομάδας της Χ.Α.) σε αντιφασίστες αφισοκολλητές λίγες μέρες πριν την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Όλες οι παραπάνω δράσεις έχουν κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία που στηρίζει και ενισχύει με τη συμμετοχή της το αντιφασιστικό κίνημα με αποτέλεσμα μετά από 2μιση χρόνια αγώνων να έχει περιοριστεί ο τοπικός πυρήνας της Χ.Α. και να παραμένει αδρανής. Στόχος του κινήματος είναι να κλείσει τα γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης βάζοντας έτσι ταφόπλακα στην παρουσία των φασιστών στο νησί και να κυριαρχήσει η ταξική αλληλεγγύη στις γειτονιές μας.

Κατά την παρέμβαση πραγματοποιήθηκαν στάσεις έξω από τον φούρνο “Σταρ” των φασιστών βασανιστών και έξω από τα τοπικά γραφεία της Χ.Α., παράλληλα τοιχοκολλήθηκαν αφίσες για την εκδήλωση-συζήτηση που οργανώνει η ΟΡ.Μ.Α. στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας την 11η Δεκέμβρη στις 7μμ με θέμα “Η εξέγερση ενάντια στο φασισμό”. Επίσης, διακινήσαμε στο 5ο τεύχος του μαχητικού αντιφασισμού “Αντιφασιστική Φρουρά”.

Πολιτική Εκδήλωση, 11/12, Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, 19:00

Αντιφασιστική Διαδήλωση, 16/12, Πέραμα, πλ. Ηρώων, 12:00

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License