Ανακοίνωση για την επανακατάληψη της GARE

  Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει

Την Κυριακή 26 Νοέμβρη έγινε αστυνομική εισβολή στην Κατάληψη GARE, που οδήγησε στη σύλληψη και την ποινική ομηρία τεσσάρων συντρόφων. Την αστυνομική επιχείρηση ακολούθησε ένα όργιο άθλιας προπαγάνδας και παραπληροφόρησης από τα καθεστωτικά media. Τις προηγούμενες δυο βδομάδες, για πρώτη φορά το κράτος επιχείρησε να υποβάλει στον κόσμο των αγωνιζόμενων το δίλλημα μεταξύ ενσωμάτωσης του κινήματος στις πολιτικές, τους θεσμούς και τους νόμους της κυριαρχίας ή ολοκληρωτικής καταστολής. Ο δρόμος για την εισβολή στη GARE άνοιξε με την επίθεση στην κατάληψη του Πολυτεχνείου στις 15–16/11, από συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες, που είχε ως αιχμή την αναπαραγωγή του καθεστωτικού λόγου.

Η επίθεση στην GARE αποτελεί απόπειρα ισοπέδωσης των μαχητικών εστιών αντίστασης, εκφοβισμού του οριζόντιου κινήματος και επιβολής μιας κατάστασης άτυπου ή κι επίσημου κρατικού ελέγχου πάνω στα εγχειρήματα αυτοοργάνωσης. Η επιχείρηση εκκένωσης στέλνει ένα μήνυμα λίγο πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, για να ερημώσει ένα έδαφος κοινωνικής σύγκρουσης την καίρια στιγμή, να σβήσει τη συλλογική εμπειρία που κερδήθηκε με την περσινή κινητοποίηση και την οργανωμένη περιφρούρηση της γειτονιάς την 6η Δεκέμβρη, να νεκρώσει η μνήμη της εξέγερσης του '08 και όσα αυτή έχτισε.

Ταυτόχρονα, επιχειρώντας το ξερίζωμα μιας κατειλημμένης εστίας αντίστασης, μέσω της αστυνομικής βίας και της ομηρίας των αγωνιστών που της δίνουν ζωή, το κράτος συνεχίζει βήμα βήμα το σχέδιο εξαφάνισης κάθε ελεύθερου κοινωνικού εδάφους.

Η παραχώρηση του κτιρίου της GARE σε μια (Μ)ΚΟ αποτελεί ένα κυβερνητικό τέχνασμα, που μόνο τυχαίο δεν είναι. Το κράτος, αντιμέτωπο με το κοινωνικό έρεισμα και τη δυναμική των αυτοοργανωμένων δομών, βάζει ένα περιτύλιγμα «ανθρωπισμού» στην τρομοκρατία του. Στην ίδια ιστορική περίοδο που εγκαταλήφθηκε η κρατική «πρόνοια» και εκτινάχθηκε η εξαθλίωση των καταπιεσμένων, άνοιξε ένα νέο επιχειρηματικό eldorado που λέγεται ΜΚΟ. Πρόκειται για εταιρείες που παίρνουν άμεσα και διαχειρίζονται ανεξέλεγκτα τεράστια ποσά από κρατικά ταμεία, διατηρούν εργασιακές συνθήκες κάτεργου και συνεργάζονται με όλους τους μηχανισμούς καταστολής (στρατός, αστυνομία, ποινικό σύστημα).

Ας μην ελπίζουν! Κανένας κυβερνητικός κερδοσκόπος δεν θα μπορέσει να λεηλατήσει τις κατακτήσεις της αυτοοργάνωσης. Η εταιρεία που μπήκε μπροστά για να καρπωθεί το έδαφος της GARE, δεν θα σταθεί ούτε λεπτό στη γειτονιά των Εξαρχείων. Ας πάνε στην Κατεχάκη, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους κρατικούς δολοφόνους. Kαμία ανοχή στα αντικοινωνικά καθάρματα των ΜΚΟ και των καθεστωτικών media.

Η επίθεση στη GARE πέφτει στο κενό, διότι απέτυχε η απόπειρα απομόνωσης της, η απόπειρα διάσπασης, παγώματος και ποδηγέτησης των αναρχικών και των εγχειρημάτων αντίστασης. Η επίθεση εξόργισε τους αγωνιζόμενους, τους κινητοποίησε και τους συσπείρωσε. Δεν θα αφήσουμ κανέναν μόνο του απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και λεηλασία. Η άμεση μαζική και μαχητική παρέμβαση στο επίμαχο σημείο, οι εκφράσεις αλληλεγγύης και τώρα η επανακατάληψη, δείχνουν ότι το σχέδιο υπονόμευσης του κόσμου του αγώνα ήταν ηττημένο εξαρχής.

Την ίδια στιγμή, νέες καταλήψεις αντίστασης και αυτοοργάνωσης γεννιούνται (Κοινότητα Κουκακίου - Αρβάλη 3, Αυτοοργανωμένο Γυμναστήριο – Ειρήνης Αθηναίας 5). Η κινητοποίηση αλληλεγγύης με την Κατάληψη GARE αποτελεί και θέση επαγρύπνισης για την υπεράσπιση όλων των καταλήψεων. Ούτε σπιθαμή αυτοοργανωμένου χώρου, στο κράτος και τ' αφεντικά.

Η υπεράσπιση των εστιών αγώνα είναι αδιαχώριστη από τις άμεσες κοινωνικές συγκρούσεις. Η σημερινή μάχη για τις καταλήψεις είναι και πυξίδα για την υπεράσπιση της μνήμης του Γρηγορόπουλου, του Καλτεζά και όλων των δολοφονηθέντων από το κράτος. Η GARE αποτελεί αναφαίρετο σημείο αναφοράς για τα Εξάρχεια της αντίστασης, ενάντια στα σχέδια πολιτικής αφομοίωσης και εξευγενισμού. Από τα εδάφη της αυτοοργάνωσης, στέλνουμε μήνυμα ανυποχώρητης αντίστασης και αλληλεγγύης σε όσους αγωνίζονται μέσα κι έξω από τις φυλακές σε όλο τον κόσμο.

 

Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει

 

Νίκη στον αγώνα των φυλακισμένων ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα.

Νίκη στην απεργία πείνας των μελών του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη.

 

Κατάληψη GARE και συνέλευση αλληλεγγύης 2/12/2017

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License