Δίκη συλληφθέντων από τα γεγονότα της 17 Νοέμβρη

Ενημέρωση από τη δίκη των συλληφθέντων από τις συγκρούσεις το βράδυ της 17ης Νοέμβρη 2017

Μετά από δύο αναβολές στις 18/11 και στις 20/11 ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 1/12 το πρωί στο τριμελές αυτόφωρο στο κτήριο 7 της Ευελπίδων η δίκη των συντρόφων με κατηγορίες πλημμελήματος για τα γεγονότα της 17ης Νοέμβρη.Μερικές από τις κατηγορίες που τους έχουν αποδωθεί (κάποιες από κοινού και κάποιες ατομικά) είναι διατάραξη κοινής ειρήνης,αντίσταση κατά της αρχής,σκοπούμενες σωματικές βλάβες κατά αστυνομικών κ.ά.Στην αίθουσα ήταν παρόντες και 7 από τους 8 μάρτυρες μπάτσους των ΜΑΤ.
Εν τέλει η δίκη ξαναπήρε αναβολή επ'αόριστον προκειμένου να κληθεί ο Λιθουανικής καταγωγής κατηγορούμενος με Αμερικάνικο διαβατήριο επειδή ήταν απών και σύμφωνα με το δικαστήριο επειδή είχε δηλώσει άγνωστη διεύθυνση
Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης και κατά την αποχώρηση των συντρόφων με τους δικηγόρους από την αίθουσα οι μάρτυρες κατηγορίας ματατζήδες ακούστηκαν ακόμα και από τους δικηγόρους να φωνάζουν "άντε μωρέ με τα μαλακισμένα θα ασχολούμαστε" και "ούτε ένα μαυρισμένο μάτι" και να μας κοζάρουν προκλητικά μόλις βγήκαμε έξω από το κτήριο.Για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε μανούρα και σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε να έρθει διμοιρία στο σημείο για να φυγαδέψει τους μάρτυρες μπάτσους.Οι σύντροφοι αποχωρήσαμε συντεταγμένα ενώ οι μάρτυρες μπάτσοι μας ακολουθούσαν ξανά προκλητικά μέχρι και την έξοδό μας από το χώρο της Ευελπίδων (διμοιρία δεν εμφανίστηκε ποτέ)

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

αλληλέγγυοι/αλλυλέγγυες

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License