Τίποτα δεν είναι τυχαίο,
το σπάσιμο της Κατάληψης πολυτεχνίου 16/11 απο 'αναρχικούς και κομμουνιστές'
https://athens.indymedia.org/post/1580079/

https://athens.indymedia.org/post/1580424/

και με άλλες συναφείς παρόμοιες ανακοινώσεις/θέσεις απο τον 'χώρο'

και η αποτίμηση τους και εκμετάλλευση τους απο το κράτος  http://www.bloko.gr/2017/11/blog-post_1207.html

οδήγησαν 17/11 στην εγκληματικά βίαιη και επιθετική καταστολή στο τέλος της πορείας και στα Εξάρχεια
και την αμέσως επόμενη εβδομάδα 26/11 σε σπάσιμο και έρευνα της GARE , μια απο τις Καταλήψεις που στεκόταν απέναντι σε δεδομένες και δρομολογούμενες εξουσιαστικές οικονομικο-πολιτικές δουλειές και συμφέροντα στα Εξάρχεια

https://athens.indymedia.org/post/1580582/

https://athens.indymedia.org/post/1580631/

γιατι στη βραση κολλαει το σίδερο, και τωρα που α/α χώρος φαίνεται να ειναι σε διάσπαση και συνεπώς αποδυναμωμένος, άδραξε την ευκαιρία να εισβάλλει η κρατική καταστολή σε α/α χώρους και στα Εξάρχεια για να χτυπήσει επιθετικά, με τον πάγιο καθεστωτικό στόχο να αποτελειώσει την σχέση τους με κινηματικούς αγώνες.

Οι 'σοβαροί' (κατά τους ίδιους) και 'αυθεντικοί' (κατά bloko) 'αναρχικοί και κομμουνιστές', λειτουργώντας ως υποκατάστατα της κρατικής καταστολής απέναντι σε συντρόφους -ανεξάρτητα απο τις όποιες δηλωμένες προθέσεις τους- το αποτέλεσμα τελικά είναι οτι προσέφεραν υπηρεσίες στους αυθεντικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς, που άδραξαν την ευκαιρία για τον απώτερο στόχο τους να χτυπήσουν τον α/α χώρο, τα Εξάρχεια και τους κινηματικούς αγώνες.

Ισως τώρα να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται οι αυτοαποκαλούμενοι 'σοβαροί' 'αναρχικοί και κομμουνιστές', αλλά και όλος ο α/α και κινηματικός χώρος, πως λειτουργεί το σύστημα· και οτι μετά θα είναι οι επόμενοι στην σειρά (μαζί και με όλους όσους αγωνίζονται), όταν η 'σοβαρότητα' τους δεν θα ειναι πλεον πια αξιοποιήσιμη και χρήσιμη σε κράτος και θεσμούς.
Ίσως τώρα ο α/α/α και κινηματικός και αλληλέγγυος χώρος και υποκείμενα στα Εξάρχεια και οχι μόνο, να αντιληφθούν την επιτακτική ανάγκη συσπείρωσης, οργάνωσης, μαχητικότητας και δυναμικής αντίστασης και απάντησης στην κρατική βία και επιθετικότητα που αυξάνονται συστηματικά σε όλα τα πεδία της ζωης.

από αναρχικός από κυψέλη 29/11/2017 11:41 πμ.


Συντροφε/Συντρόφισσα είναι εύκολο να μιλάμε για συσπείρωση και ενότητα κατόπιν εορτής.

Την Τετάρτη 15 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Πολυτεχνείου συνέλευση, καλεσμένη από την πρωτοβουλία των 30 ανθρώπων που κρατούσε τις πόρτες του.

Σε αυτή την συνέλευση παρευρέθηκε μεγάλη μερίδα του κινήματος, που ζητησε επιτακτικά και από διαφορετικές θέσεις/επιλογές, το να ανοίξουν οι πόρτες στο κάτω Πολυτεχνείο και να μπορέσει κόσμος να παρευρεθεί ελεύθερα, χωρίς face control.

Οι σύντροφοι και οι ομάδες που μίλησαν παρότι υπερτερούσαν κατα πολύ αριθμητικά, και εκπροσωπούσαν συλλογικότητες από διαφορες "τάσεις" του α/α/α χώρου της Αθήνας, αγνοήθηκαν πανηγυρικά και με το έτσι θέλω από μια ομάδα 30 ανθρώπων από τους οποίους τουλάχιστον οι μισοί έχουν ευκαιριακή σχέση με το κίνημα (αναρχοτουρίστες από Δυτική Ευρώπη).

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

Όταν λοιπόν μιλάμε για "ενότητα του κινήματος" καλό θα ήταν να αντιλαμβανόμαστε και πως την επιτυγχάνουμε.
Δεν είναι δυνατόν να επικαλούμαστε αυτή την "ενότητα" κατόπιν εορτής και αφού οι ατυχείς (κατ'ελάχιστο) πολιτικές επιλογές οδηγήσαν στην απομόνωση και την καταστολή. Η δυνατότητα για "ενότητα" είχε δωθεί και αναλόθηκε σε προσβολές και καουμποϊλίκη.

Η στιγμή για να κοιτούσε το κίνημα την "ενότητά" του, ήταν στην διαδικασία της 15/11.
Και εκεί η ενότητα και ο σεβασμός των διαδικασιών του κινήματος "πήγαν βόλτα" γιατί κάποιοι θέλαν να "παίξουν εξέγερση".

Υ.Γ. Η απάντηση αυτή ανεβαίνει με τον απόλυτο σεβασμο στο αρχικό ποστ

από @ 29/11/2017 1:56 μμ.


κατασταλτικό ρόλο σε άλλους αναρχικούς δεν παίζεις αν δεν ξέρεις πως λειτουργεί το σύστημα, μην τους υποτιμάς τόσο. Η ΑΚ σήμερα γράφει ότι πάλι "αυτονομήθηκαν οι μπάτσοι", παραβιάζοντας εντολές... όπως τότε με την ανακοίνωση του Βοξ για το καμένο περιπολικό... Η εκκένωση της Γκάρε ήταν τελικά ο κρυφοφανερός πόθος πάρα πολλών. Δεν θα ωφεληθούν όμως επειδή θα επικροτήσει ο "χώρος" τη στάση τους, κι ίσως να μην τους νοιάζει καν αυτό, γιατί τα κέρδη μπορεί να είναι άλλου τύπου που δεν αφορούν τους πολλούς.

από Αναρχικός 29/11/2017 8:59 μμ.


Με τις απαγορεύσεις της, ήταν μία κίνηση όχι απλά υπονομευτική για την "ενότητα" αλλά και επιθετική απέναντι σε όποιον δεν την ακολουθούσε
  Οι ίδιοι που απέκλειαν και απειλούσαν έκαναν και "αναγνωρίσεις".Όσο για τη δήθεν ενότητα είναι αστείο να μιλάς για 'καταστολείς' και ταυτόχρονα να θες "ενότητα".Το αντίθετο επιζητούν κι αυτό είναι φανερό εδώ και πολύ καιρό σε πλειάδα περιπτώσεων για το που επιχείρησαν να οδηγήσουν τα πράγματα..
/

από @ 01/12/2017 9:08 πμ.


απο Καθημερινή
'' Το παρασκήνιο της επιχείρησης εκκένωσης στην οδό Καλλιδρομίου
...το φεστιβάλ «Εξέγερση» που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 12-14 Νοεμβρίου στο Πολυτεχνείο. Στο εν λόγω φεστιβάλ φέρεται να είχε παρουσία η «Αναρχική Συλλογικότητα για τη Μαχητική Προλεταριακή Ανασυγκρότηση» που διαχειριζόταν και την κατάληψη GARE... Σύμφωνα μάλιστα με μια εκδοχή, η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να προχωρήσει τώρα στην εκκένωση της κατάληψης βλέποντας ότι ο αντιεξουσιαστικός χώρος «άδειασε» τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων της 17ης Νοεμβρίου, μετά και τον τραυματισμό της δικηγόρου Αναστασίας Τσουκαλά''

Με λίγα λόγια κάποιος ''αντιεξουσιαστικός χώρος'' δίνει το πράσινο φως στην ΕΛ.ΑΣ, οχι μόνο με σπάσιμο αναρχικών καταλήψεων που αναλαμβάνει σαν κρατικό υποκατάστατο, αλλά και με καταχρηστικές και αχαραχτήριστες χρεώσεις για επεισόδια και τραυματισμούς.
Απο το να διαφωνείς, να μην γουστάρεις ή και να συγκρούεσαι με κάποιους του ''χώρου'' ,
μεχρι να τους δίνεις κανονικά, υπάρχει τεράστια πολιτικά και ηθικά απόσταση.

από ας μην κρυβόμαστε πίσω απ το δακτυλο 01/12/2017 5:09 μμ.


Όταν "αδειάζεσαι" μόνος σου με ανερμάτιστες και απομαζικοποιημένες πολιτικές επιλογές τότε δεν σου φταίει κάνενας "χώρος".

Δηλαδή τι θα πρεπε να κάνει το Αναρχικό κίνημα ? Να υποκριθεί οτι στηρίζει, για να μην νοιώθουν "αδειασμένοι" κάποιοι που θέλαν να "παίξουν εξέγερση".

Στο κίνημα δώθηκε μια μοναδική στιγμή να εκφραστεί, στην ανοιχτή κουβέντα στης 15 Νοέμβρη. Εκφράστηκε. Απλα επειδή δεν σας άρεσαν οι γνώμες που ακούσατε, απλά τις αγνοήσατε πανυγυρικά (αντίο αλληλεγγύη,συντροφικότητα, κίνημα και λοιπές σάλτσες) και κάνατε αυτό που θέλατε μία ή άλλη.

Δεν μπορείς λοιπόν εκ των υστέρων να βγαίνεις και να ρωτάς "μα που είναι όλοι?".
Ο ορισμός της χρηστικής σχέσης. Όταν θέλω να κάνω τον χαβά μου, τους αγνοώ όλους, ή ακόμη χειρότερα τους χαρακτηρίζω "αντι-εξεγερτικούς" ή τους απαγορεύω τις εκδηλώσεις και όταν τα βρίσκω σκούρα, κουνάω και το δάκτυλο για "συντροφικότητα".

από προβοκάτωρ 01/12/2017 6:50 μμ.


Προς @
Πηγή σου για όλα αυτά που λες είναι η Καθημερινή ;;; Σοβαρά μιλάς τώρα;

από @ 01/12/2017 11:09 μμ.


Η καθημερινή ειναι το φερέφωνο της ΓΑΔΑ. Άλλωστε ειχε προηγηθει και το site της ΓΑΔΑ που ειναι στο αρχικό ποστ. Οπότε ναι, ειναι πηγή για τις θέσεις και κινήσεις του κράτους και των αστικών μηχανισμων του. Τα οποία είναι και ολοφάνερα και επιβεβαιώνονται απο τα γεγονότα, για όποιον δεν στρουθοκαμηλιζει.

Οσο για τα πλάγια δοσίματα ως προς επεισόδια και τραυματισμούς, ειναι γεμάτες διάφορες Ανακοινώσεις απο α/α χώρο, που έχουν βγει απο 16/11 μέχρι και μετά την εισβολή στην GARE.

Εαν βάλει κάτω κάποιος ημερομηνίες, συγκεκριμένες παρεμβάσεις απο α/α χώρο 16/11, συγκεκριμένες ανακοινώσεις απο α/α χώρο με χαραχτηρισμούς και κατηγορίες δοτικές που επαναλαμβάνονται απο όλα τα καθεστωτικά 16-29/11, την ασύδοτα άγρια κρατική καταστολή 17/11 και την εισβολή της στην κατάληψη GARE 26/11, τότε πλέον εχει ολη την εικόνα και την άμεση σύνδεση γεγονότων ανάμεσα σε α/α χώρο και τον κρατικό κατασταλτικό χώρο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License