Λακωνία: Σαν σήμερα το 1943 ένα απ' τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα των ναζιστικών δυνάμεων κατοχής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

Απ' απ' τα ποιο φρικτά εγκλήματα που διέπραξαν τα στρατεύματα κατοχής στην Ελλάδα, το 1943, με την ουσιαστική συνδρομή των ντόπιων καθαρμάτων που συνεργαζόταν με τους κατακτητές, στην προκειμένη περίπτωση με τους ταγματασφαλίτες του Λ. Βρετάκου, έγινε σαν σήμερα, στο Μονοδένδρι Λακωνίας.

Μετά από ενέδρα που έστισαν αντάρτες του ΕΛΑΣ χτυπώντας φάλαγγα γερμανικών αυτοκινήτων η οποία μετέφερε κατοχικά στρατεύματα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 39 Γερμανοί στρατιώτες, οι κατοχικές δυνάμεις με την καθοριστική συνδρομή των ταγματασφαλιτών του Λ. Βρετάκου πραγματοποιούν ακόμα ένα έγκλημα. Συλλαμβάνουν και εκτελούν 118 ομήρους. (Διαβάστε περισσότερα εδώ).

Αυτό που θέλουμε να υπογραμμίσουμε και σ' αυτή την ανάρτησή μας, εκτός απ' τα εγκλήματα των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής, είναι η σταδιοδρομία που είχαν τα τομάρια που είχαν τεθεί κάτω από τις εντολές του κατακτητή. Και στην προκειμένη περίπτωση είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Λ. Βρετάκος, διοικητής των ταγμάτων ασφαλείας στην Πελοπόννησο υπό του Παπαδόγκωνα, που πρωτοστάτησε στο έγκλημα στο Μονοδένδρι.

Η συμμορία του, τις ληστείες, τους βιασμούς, τις σφαγές, τους εμπρησμούς σπιτιών και ολόκληρων χωριών τους τους είχε στην ημερησία διάταξη.
Τα θύματα αυτής της συμμορίας στην κατοχή  υπολογίζονται σε 7.000.

Και όμως αυτό το τομάρι, ο Λ. Βρετάκος μετά τα Δεκεμβριανά βρέθηκε να είναι "εκπρόσωπος του ελληνικού λαού", στο κοινοβούλιο τους. Αρχικά με το Κόμμα των Εθνικοφρόνων στην αρχή και στη συνέχεια με το Λαϊκό Κόμμα.

Υ.Γ: Αυτή την αντίληψη αριστερών συλλογικοτήτων, αλλά και προοδευτικών ιστοσελίδων να υποτιμούν και να υποβαθμίζουν την δράση των προγόνων του σημερινού νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, ποτέ δεν την καταλάβαμε.
Εμείς με τις μικρές δυνάμεις μας πάντα θα είμαστε απέναντι στο εμετικό σύνθημα "Τιμή και δόξα σε Χίτες και Ταγματασφαλίτες" που ακούμε από τους οπαδούς του Μιχαλολιάκου και του υπόλοιπου φασιστικού συρφερτού.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License